Clopotei de ianuarie - februarie 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doniro spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicaa

Doniro Creata ti-a facut un rezumat foarte bun la tot ce s-a discutat relativ la capitolul papica in special la masa de legume+carne. Ce vreau eu sa te intreb..spui ca papa numai ciulama??! Adica? Ca ma gandesc sa nu fie chestie de consistentza.
Si a mancat macar la inceput variantele simple gen morcov+cartof+carne si cand ai inceput sa adaugi mai multe ti-a refuzat sau nici meniuri asa simple nu papa?

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Sunt haotica, fetelor, pentru ca scriu repede si nu am noima. Scuze. Deci: am zis ca papa doar ciulama pentru ca e singurul fel de mancare pe care il accepta. Am incercat legume in toate combinatiile, nu ii plac. A mancat legume de la 5 luni pana pe la 6 si jumate. Dupa aia, fara sa schimb nimic, nu a mai vrut sa le vada si pace. Fiind o varsta asa de frageda (la 7 luni) nici nu aveam multe variante. Acum, fiind mai maricel, am incercat sa ii dau exact ca si Dariei. Nici asa nu ii place. Daca Daria nu manca, ziceam ca nu ma pricep, sunt mama denaturata si gata. Dar ea mananca bine, eu gust si imi place... nu stiu. Acum i-am facut iar un pilaf cu carnita, pe vremuri ii placea. Sa vedem maine cum il papa.

Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)

POZE

www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui creata2008

Rlc Sandor, imi pare rau pentru fratele tau. Sincer! Mai ales ca era asa de tanar. Cred ca ai o mie si unul de ganduri in cap. Dumnezeu sa il ierte!

Doniro, un model simplu de mancarica, eu ii zic piure de supica este acesta: cartof, morcov, dovlecel, telina, pastarnac, ceapa, salata verde, spanac, conopida, carne de pui sau vita sau ficatel sau ou (una din ele, la alegere), fierte toate la un loc, scursa apa, pus putin unt si putina sare (nu obligatoriu) si servita. Daca nu iti mananca, trebuie sa incerci mai multe variante, sa vezi ce anume nu ii place din ce faci tu. Ori e prea calda, ori e prea rece, ori n-are sare, ori nu ii place o anume leguma, ori nu ii place carnea din ea sau ai pus prea multa... Numai din incercari si erori poti sa iti dai seama. De exemplu, Mariuca nu a mancat si ea ca tot copilul mar cu morcov. Nu a mancat mar decat dupa cateva luni. Iar morcovul numai in supa si acolo putin. Apoi am crescut usor-usor cantitatea si acum il mananca si crud, daca i-l dau in manuta. La fel si cu marul. Dar trebuie insistat, pana gasesti versiunea castigatoare. Un alt exemplu, Mariuca nu mananca nimic (in afara de lapte) cald sau putin cald. NU vrea si pace! Trebuie sa fie rece, nu scos din frigider, dar rece. Acum e simplu, le scot pe geam si le las 10 minute, dar vara m-a terminat. Le fierbeam de dimineata, ca sa ii dau dupa-amiaza, sa apuce sa se raceasca. Mai poti incerca o varianta, cum mananca Eleni de Laurici, sa ii pui putin iaurt in acest piure. Ii da alt gust si alta consistenta. Iar link-ul pe care ti l-au dat fetele te poate ajuta, sa vezi ce idei mai sunt pe acolo. Dar pana nu ii pui treptat si nu ii schimbi gusturile, sa vezi care ii place, nu te ajuta prea mult retetele.

Creata 1 cu Creata 2
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> NOU!! Filmulete Mariuca
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mersi mult si tie de raspuns. Sincer am incercat toate variantele. Imi da impresia ca nu ii place gustul legumelor, dar cu ce pisici sa ii fac mancare daca nu cu legume...?

POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca.b

Doniro, poate ca nu mai e flamind la ora 14, daca papa la 10...din cite am citit eu legat de alimentatia bebelusilor, pe la 9 luni incep sa-si scoata o masa si ramin cu 4 pe zi. adica la "masa" de la 10 mai primesc/accepta numai suc de fructe.

stefan maninca asa de la 7 luni jumate:
7.30 - 240 ml lapte
12- mincarica de legume cu carne sau cu ou, diverse combinatii
16-fructe sau iaurt
20-lapte cu cereale sau gris

poti sa incerci o zi asa, sa vezi dac accepta

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

M-as lipsi cu draga inima de o masa, sincer, mai ales ca i-as putea da fructele dupa masa, la 18-19, dar ma gandeam ca e prea putin 4 mese. Totusi, cred ca aveti dreptate. Decat sa nu manance nimic... Chiar incerc maine.
Mersi si tie roli25 pt idee.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Citat:
Citat:
citat din mesajul lui monicaa

Doniro Creata ti-a facut un rezumat foarte bun la tot ce s-a discutat relativ la capitolul papica in special la masa de legume+carne. Ce vreau eu sa te intreb..spui ca papa numai ciulama??! Adica? Ca ma gandesc sa nu fie chestie de consistentza.
Si a mancat macar la inceput variantele simple gen morcov+cartof+carne si cand ai inceput sa adaugi mai multe ti-a refuzat sau nici meniuri asa simple nu papa?

Sunt haotica, fetelor, pentru ca scriu repede si nu am noima. Scuze. Deci: am zis ca papa doar ciulama pentru ca e singurul fel de mancare pe care il accepta. Am incercat legume in toate combinatiile, nu ii plac. A mancat legume de la 5 luni pana pe la 6 si jumate. Dupa aia, fara sa schimb nimic, nu a mai vrut sa le vada si pace. Fiind o varsta asa de frageda (la 7 luni) nici nu aveam multe variante. Acum, fiind mai maricel, am incercat sa ii dau exact ca si Dariei. Nici asa nu ii place. Daca Daria nu manca, ziceam ca nu ma pricep, sunt mama denaturata si gata. Dar ea mananca bine, eu gust si imi place... nu stiu. Acum i-am facut iar un pilaf cu carnita, pe vremuri ii placea. Sa vedem maine cum il papa.

Uff..Roxana..e greu rau cand astia mici nu papa. Incearca atunci sa raresti mesele. Au dat fetele exemplu. Si noi tot la 4 ore papam dupa cum urmeaza

- dimineata undeva intre 7:30 si 8:30 : laptic 230ml
- pranz pe la 12:30 : legume+carnitza cam 220-250g
- dupa-amiaza pe la 16:30 : cereale cu fructe cam 200-220g
- seara pe la 20:00 : cereale cu lapte si lapte in completare cat doreste maria sa ..variem intre nix lapte si 200ml.

Pupici

Mergi la inceput

Fetelor, maine incerc 4 mese, sa vedem ce iese. Acum, hai sa va arat ce face voinicul meu incontinuu. Uitati aici un mic filmulet cu www.dropshots.com/doniro#date/2008-11-24/19:09:10" target="_blank">ultima lui descoperire. Este super incantat de ce poate el sa faca...

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui doniro

Fetelor, maine incerc 4 mese, sa vedem ce iese. Acum, hai sa va arat ce face voinicul meu incontinuu. Uitati aici un mic filmulet cu www.dropshots.com/doniro#date/2008-11-24/19:09:10" target="_blank">ultima lui descoperire. Este super incantat de ce poate el sa faca...

POZE

Si noi tot cu 4 mese suntem de aproape 2 luni
- lapte la 8.00
-pranz la 12.00
- iaurt si/sau o banana sau un mar la 16.00
- lapte la 20.00

Ocazional o masa de lapte noaptea. Per total papa aproximativ 700ml lapte in 24 de ore si 250-300 gr mancare la pranz, 200 -250 gr mancare la 16.00.

Ai un pusti foarte dulce

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

La multi ani fericiti sarbatoritilor din zile acestea. Sa cresteti mari, sanatosi si fericiti

Ne cerem scuze ca nu nominalizam sau ca am intarziat dar in saptamana asta avem un program infernal si ne lipseste timpul rau de tot

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Buna seara fetele...

RlcSandor, ce nenorcire, ce durere pentru parinti si pentru voi...Dumnezeu sa-l ierte! ce o fi fost in sufletul lui de a recurs la asa gest disperat?

Doniro, ma bucur ca ati revenit, nu mai stiam nimic de voi de ceva vreme...Ce frumos merge piciul tau! E super-rapid! Ti-au zis bine fetele si asta ma gandisem si eu: nu papa pentru ca poate nu-i e foame la ora aia. Cu o pauza mai mare intre prima si a doua masa din zi, sper sa rezolvi, cred ca deja erai disperata...

Ven, unde esti? ce-ti mai fac puii? Eu am ratat ultimele poze postate de tine si nu mai am linkul...unde vad si eu niste ochi albastri si un botic serios? :-))

LauraIoana, caruciorul este - din pacate sau din fericire - necesar si dupa ce puii merg bine. La drumuri / plimbri mai lungi, obosesc si decat sa-i cari in brate...Nasii nostri au patit asa, au plecat cu fetita lor in strainatate, se plimbau prin Barcelona. Fetita lor era deja maricica, de trei ani cred, dar a obosit si a carat-o mama ei in brate tot bulevardul principal...Nu-si mai aminteste nimic din plimbarea aia, iti inchipui. E doar un exemplu, cred ca fetele cu pui mai maricei ne pot da mai multe.

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Ven, unde esti? ce-ti mai fac puii? Eu am ratat ultimele poze postate de tine si nu mai am linkul...unde vad si eu niste ochi albastri si un botic serios? :-))

Poze
Povestea nasterii Sofiei

Chiar asa

Venera sincer si mie imi este dor de tine

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!

Poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui stancutza

Doniro, ma bucur ca ati revenit, nu mai stiam nimic de voi de ceva vreme...Ce frumos merge piciul tau! E super-rapid! Ti-au zis bine fetele si asta ma gandisem si eu: nu papa pentru ca poate nu-i e foame la ora aia. Cu o pauza mai mare intre prima si a doua masa din zi, sper sa rezolvi, cred ca deja erai disperata...

Poze
Povestea nasterii Sofiei

Mersi de primire. Mi-a fost tare dor de DC. Sincera sa fiu sunt mai activa la "piersicute de iul-aug 2006" pentru ca am impresia ca voi deja v-ati format ca un grup si ma simt cam intrusa, dar promit sa incerc prin postari mai dese sa ma integrez, daca ma primiti .
Victor a inceput sa mearga de vreo 3-4 zile si ma uimeste si pe mine ce siguranta si viteza are. Daria mergea cum merge el acum cand avea 1 an si 2 luni... Deh, barbatii astia grabiti...
Ref papica, sunt tare curioasa cum va fi cu 4 mese. Va tin la curent. Acum ma duc sa ii fac baie ca e frant. Probabil de la cursele prin toata casa...

POZE

Mergi la inceput