Campanie de responsabilizare a autoritatilor (7)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatriz spune:

LucaLuca - iti scriu si aici pentru ca nu stiu unde intri mai des. Vazand cererea ta la subiectul "inseminare", am scris un articol pe aceasta tema pentru blog. Felicitari celor care au conceput blogul!

Tin sa va felicit, fetelor, pentru toate initiativele voastre si va doresc in continuare putere si daruire in demersurile pe care le faceti pentru un scop nobil!

Nu cunosc tot istoricul campaniei, dar imi permit sa sugerez - crearea unei ONG special pentru aceste demersuri mi se pare binevenita. Mai multi voluntari se pot alatura in acest context, efortul fetelor din comitetul care se ocupa devine "institutionalizat" si nu in ultimul rand pot fi atrase (mai greu, ce-i drept, dar nu imposibil) finantari - care la un moment dat devin necesare pentru diseminare, vizilbilitate etc.

Pe mine ma gasiti la inseminare si eventual la FIV-AT-EU.

In continuare, articolul (are aprox.500 cuvinte):

Problemele de infertilitate indreapta din ce in ce mai multe cupluri din Romania catre tehnicile de reproducere asistata. O astfel de tehnica este IA - inseminarea artificiala - o procedura prin care spermatozoizii prelevati in prealabil de la partener (IAS) sau de la donor (IAD) sunt plasati de catre medic in tractul genital feminin.
Se disting mai multe tipuri de IA, in functie de locul de plasare al spermatozoizilor: IUI - inseminare intrauterina, ICI - inseminare intracervicala, IVI - inseminare intravaginala, ITI - inseminare intratubara. Cele mai utilizate sunt IUI si ICI. Pentru orice tip de IA se parcurg mai multe etape: In faza preliminara, medicul specialist in infertilitate solicita analize specifice ale sangelui si secretiilor pentru femeie precum si analiza spermei pentru barbat. Urmeaza programarea corecta a interventiei pentru ca procedura sa se desfasoare chiar inainte de momentul ovulatiei. Medicul poate recomanda sau nu medicatie de stimulare hormonala si de inducere a ovulatiei, dupa caz. Inainte cu cateva zile de ovulatie incepe monitorizarea ecografica (2-3 ecografii), prin masurarea dimensiunilor endometrului si foliculilor se poate previziona ziua ovulatiei. Pentru sporirea sanselor se poate analiza si nivelul hormonului luteinizant – LH, cand atinge maximul se declanseaza ovulatia. In faza de realizare a procedurii partenerul recolteaza sperma acasa (proba rezista 30-45 minute in recipient steril, la temperatura corpului) sau la direct la clinica, iar proba de sperma este prelucrata in laborator. Urmeaza procedura in sine ce consta din introducerea probei de catre medic in tractul genital al femeii, cu ajutorul unui cateter de care este legata seringa cu sperma. Procedura este foarte scurta, dupa incheierea ei femeia este rugata sa se odihneasca in pozitie orizontala timp de 20-30 de minute. Dupa 14 zile, prin testul specific al sangelui se constata daca sarcina s-a instalat.
IA se poate face in clinici din Romania (o parte din clinicile bucurestene sunt: Giulesti, Dacia Medical Center, Gynera, Med New Life, Sabyc) si este cotata cu 15-20% sanse de reusita per ciclu. In spatele acestui procent insa, nu stau cifre statistice simple ci cupluri care vor cu ardoare sa aiba un copil. Costurile unei singure IA sunt “suportabile”, sunt ceva mai mici la spitalele de stat si aproximativ duble la clinicile private; in general se incadreaza intre 300 Ron si 600 Ron. In plus se adauga costurile analizelor, monitorizarilor ecografice si ale medicatiei de stimulare. Dar foarte multe cupluri ajung sa efectueze aceasta procedura de mai multe ori pentru a avea succes si in acest caz costurile devin o mare problema, pentru suma alocata pot ajunge chiar la imprumuturi in banci.
Trebuie mentionat faptul ca in celelalte tari europene, cuplurilor cu probleme de infertilitate li se acorda de catre stat posibilitatea de a efectua un numar gratuit de inseminari artificiale. Daca pentru celelalte state europene cresterea natalitatii este o prioritate si daca cetatenilor lor li se acorda dreptul de a avea acces gratuit la medicina performanta in scopul conceperii unui copil, pentru autoritatile romane cuplurile cu probleme de infertilitate pur si simplu nu reprezinta interes.
In privinta “costurilor” psihologice ale cuplurilor care recurg la IA, acestea sunt incomesurabile, luna de luna trebuie sa treaca peste momentul traumatizant al esecului si sa reia procedura cu speranta in suflet, cu incredere in medici si complet lipsiti de sprijin din partea statului roman; tot incomensurabila este bucuria celor care reusesc printr-o astfel de procedura sa perpetueze miracolul speciei umane si al vietii: nasterea unui copil!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Beatriz, multumim mult de tot pentru contributie,---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Ce paragrafe? Cele care incep cu "urmeaza"? Am vazut ca restul arata bine.
Maine merg la vot, desi nici unul dintre "candidatii mei" nu mi-a raspuns la mesaje. Nu stiu daca aflam luni cine iese, poate doar in Bucuresti.

Infertilitatea este o boala



Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Aici: "Cele mai utilizate sunt IUI si ICI.
Pentru orice tip de IA se parcurg mai multe etape."

Si inainte de "costuri". (da, da, stiu, sunt perfectionista:)

Multumesc tare, poate la tine vrea.

Cu alegerile chiar nu stiu ce sa zic. Eu am de ales intre William Branza si Riceard Badea. Foarte pe bune! :))


---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

La costuri a mers.
La celelalte 2 ar trebui cate un paragraf in plus pentru fiecare propozitie?

lol, ce nume predestinate pentru diaspora.

Infertilitatea este o boala



Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui psj
La costuri a mers.
La celelalte 2 ar trebui cate un paragraf in plus pentru fiecare propozitie?




Spatiu intre cele doua fraze, ca-s idei diferite. Multumesc tare! :)

Am cautat asociatii fiv in spatiul francofon - exista, si au actiuni si fonduri. Le salvasem la favorite una cate una, iar apoi le-am gasit grupate aici pe cele mai importante: http://www.google.com/Top/World/Fran%C3%A7ais/Sant%C3%A9/Reproduction/St%C3%A9rilit%C3%A9/Associations/


Beatriz, buna ideea cu ong-ul, dar cine preia initiativa? Trebuie cineva care sa se dedice, nu poate fi doar un hobby / activitate conexa - un ong ca sa existe cu adevarat trebuie sa aiba salariati care sa munceasca 10 ore / zi.
Fonduri s-ar gasi, daca cei implicati stiu cum merg treburile si muncesc pentru a le atrage. Membri potentiali exista prea multi, important e ce s-ar face pentru a fi atrasi (sa nu uitam obstacolul "tabu"-ului in Romania).
Deci: amplu proiect! Dar daca il incepe cineva, eu sunt prima cu inscriere si consiliere de la distanta, poate si cu o donatie de inceput de drum; dar cine se baga in asta, cand unele persoane nu gasesc timp nici sa faca un copy-paste?



---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Gata.
Ma retrag. Sa speram ca vor avea mana buna concetatenii nostri maine si ies toti cei de pe lista noastra sa avem pe cine bate la cap.

Infertilitatea este o boala



Implica-te in campania noastra! Avem nevoie de idei si voluntari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Am revenit si eu, am modificat prima pagina si pentru ca azi am mai mult timp la dispozitie, vreau sa finalizez articolul ref infertilitatea masculina si voi cauta si pe DC articole ref tot la asta, sa dam si niste link-uri.

Mariaa imi pare rau ca nu ai fost de acord sa fie mentionat numele Ador Copiii pe blog si daca crezi ca e cazul sa-l scot si de pe prima pagina, te rog sa ne spui, desi nu inteleg care a fost problema, erau informatii generale despre asociatie.

Ref la neintelegerea creata cu admin Dc, sper ca s-a lamurit problema si vom colabora in continuare in conditii bune. La sub care a revenit la Generale, ne este adresat un mesaj si cred ca ar trebui sa raspundem la doua intrebari:
- persoana de contact pe viitor cu admin DC (pana cum am tinut eu legatura, o pot face in continuare sau poate doreste altcineva dintre voi)
- sa punem pe blog un backlink la Desprecopii.com, ceva de genul "Campanie sustinuta si de Desprecopii.com". Poate chiar cu logo.(citat din mesaj desprecopii) Deci ceva cat mai vizibil.

Sper ca sunteti de acord ca trebuie sa colaboram pentru binele campaniei.

Ref la crearea unui ONG, sunt de acord cu Luca, e foarte greu sa gasim persoane care ar putea sa se implice cu adevarat.
Imi pare rau ca sunt la distanta, daca as fi din Buc am putea organiza macar intalniri intre noi unde sa putem discuta mai bine problemele decat putem pe forum. Insa voi puteti face asta , sunteti multe. Eu in Constanta abia daca as gasi doua-trei fete..
Tot din cauza distantei nu putem folosi nici Asociatia Ador Copiii, doar daca s-ar gasi o solutie, insa nu stiu Mariaa daca ai fi de acord, avand in vedere ca nu ai fost de acord cu faptul ca s-a mentionat pe blog numele asociatiei (stiam ca era un link la site-ul asociatiei, nu neaparat la statut)

Revin cu articolul.
Va pe toate.

Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Gata am terminat articolul insa pt ca e cam mare, are 4 pagini word, nu-l mai postez aici, il trimit pe pm lui PSJ si lui Luca, pt ca nu stiu care dintre voi aveti timp sa-l postati pe blog.

Ar putea fi impartit in doua, decideti voi - articolul de baza care are un fel de subcapitole (Frecventa infertilitatii masculine, Factori de risc, Cum se depisteaza infertilitatea masculina, Investigatii suplimentare, Tipuri de infertilitate masculine Problema psihica) -deci o vizualizare de ansamblu a problemei si puteti face ca o continuare la articol cu partea "O noua posibila abordare a infertilitatii masculine" care contine informatiile furnizate de Luca in cadrul sub azoospermie, dupa o un reportaj Arte si un articol Romania Libera; mesajele cu aceste informatii erau aici si aici
Am gasit un singur articol DC cu informatii despre infertilitatea masculina - http://www.desprecopii.com/info.asp?id=253
Mai era unul ref la baile fierbinti, dar nu l-am mai adaugat, pt ca informatia asta e trecuta si la posibile cauze in articol si se dezbatea prea mult o problema minora.
Daca mai gasiti si voi ceva cu informatii clare, adaugam ca link-uri.Cum considerati si voi ca e nevoie.




Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirimir spune:

LA MULTI ANI pentru cele care isi sarbatoresc numele

Mergi la inceput