Azoospermie - cap 25 -

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Diana draga – ma mir in continuu de cat de handicapati si nestiutori sunt doctorii in ziua de azi
Nu exista NICI O DOVADA cum ca un copil provenit din FIV cu spermatozoizi din biopsie ar avea probleme; ba mai mult, cazurie de acest gen sunt in acelasi procent ca cele care se intampla la sarcini obtinute pe cale naturala.
Cand spun asta mi-o asum, adica STIU SIGUR, atat din discutiile cu medici cat si din toate cercetarile (sute de ore pe net) pe care le-am citit. Am cautat special asta, pt ca si eu m-am gandit la un moment-dat la asa ceva. Insa nu e adevarat !
Deci eu zic ca decat sa-ti pierzi timpul aiurea la endocrinolog ca sa te convingi de ceva ce oricum nu stii sigur, mai bine te duci sa incerci si aceasta posibilitate, ca sa simti ca ai fost fair si ca i-ai oferit sotului tau si aceasta sansa de a spera ca poate avea un copil care sa fie biologic si al lui. Ai citit ca si medici din strainatate au aceeasi parere sanse 50% sa gasesti ceva.Iar operatia e una simpla de 15 minute si dupa maxim doua ore pleaca acasa pe picioarele lui (al meu a si condus dupa biopsia nr 2).
Asta daca evident situatia financiara va permite (desi la spital de stat nu costa nimic). Daca nu sunt probleme in acest sens, sincer mi s-ar parea crud sa treci la varianta cea mai simpla doar pentru ca nu crezi in varianta complicata.
Inteleg ca tu te-ai resemnat cu ideea, insa noi oamenii suntem diferiti si avem sentimente diferite si intr-un cuplu cred ca trebuie sa tinem cont si de sentimentele celuilalt, mai ales intr-o problema asa delicata si importanta.
Arucs, diana – dr. Dinu e endocrinoloaga buna dar parerea mea ca nu prea le are cu infertilitatea. Am fost de cateva ori la ea si nu m-a convins deloc
April – foarte frumoasa pledoaria ta,si foarte foarte reala
Cat priveste spermograma ... sa fim seriosi, cauzele genetice nu se modifica in timp; insa alte cauze pot da valori diferite in timp. Eu insa iti spun sincer ca atata timp cat au existat totusi spermatozoizi sunt convinsa ca sansele sa-i inmultesti iar sunt mari; macar cat sa faci un FIV fara biopsie sigur. In afara de medicamentele mentionate mai sunt atatea optiuni: verificare varicocel, vizite la dr Soare, teste de toate felurile la Matei (si asta pana nu gaseste buba nu se lasa), etc. Deci fii pe pace ca exista solutii daca intr-adevar le cauti
Fireeyes – eu oscilez intre 2 si 4 ...
Bytzi – sa nu mai spui niciodata asta, faptul ca nu ai mers mai departe nu inseamna ca nu esti luptatoare si sa stii ca e un mare prost cine ar putea sa gandeasca asta despre tine sau despre altcineva.
Sunt atatea motive pt care puteai sa alegi acest drum: esti o persoana mai pragmatica si nu ai crezut in sansa asta (eu de exemplu sunt stupid de idealista si asta nu e neaparat bine); conteaza cat de obsesiv si de stringenta a devenit dorinta de a fi mama; cat de bine stai financiar, etc
Sunt atatea cauze si nimeni nu are dreptul sa judece pe nimeni. Normal ca ma pot apuca sa dau sfaturi si sa-mi spun parerea dar pana la urma fiecare stie ce-i in casa si in sufletul lui.
Dear bambie – si cand afli rezultattul ? si eu mor de curiozitate sa vad ce efect au avut pastilele la voi


PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Pisix, eu am fost atat de marcata de emisiunea de aseara, incat azi dimineata aproape ca mi-a tremurat mana cand mi-am deschis coloanele cu cosmetice. Am zis ca arunc toate Chanelurile si Sisleyurile la pubela si trec pe cosmetice bio oneste. Pe bune. In ianuarie o sa fac o investitie masiva si imi refac un stoc integral, game complete, exclusiv bio. O sa intelegi de ce.

Foarte pe scurt, desi ar fi multe de zis: se pare ca, mai nou, in ultima jumatate de secol, de cand chimicalele au luat amploare si sunt absolut inevitabile in viata de zi cu zi, problema devirilizarii celor ce aveau sa devina barbati incepe de fapt in viata fetala intrauterina. In timpul sarcinii, expunerea mamei la diftalat (substanta existenta peste tot: plastic, detergenti, cosmetice, haine etc. peste tot, fir-ar!) induce reactii anatomice care afecteaza formarea bazei a ceea ce are sa devina functia reproductiva a copilului/barbatului. Demonstrat stiintific, studii atestate, masuratori, cifre innebunitoare etc.

Am gasit un articol si in romana pe tema, titlul poate suna din seria "specialistii britanici au descoperit ca...", dar aseara au spus acelasi lucru pe ARTE in prime time, in prezenta somitatilor in domeniu si a ministrului francez al mediului, asa ca reiau articolul aici: http://www.romanialibera.ro/a135520/folia-de-plastic-dauneaza-fertilitatii.html

Citat:
O substanta prezenta in compozitia unor mase plastice flexibile utilizate pe scara larga s-ar face vinovata de scaderea treptata a fertilitatii barbatilor. Cel putin, asa sustin cercetatorii de la INSERM, Institutul National al Sanatatii si Cercetarii Medicale, din Franta. Cercetatorii institutului au constatat, in urma unor experiente "in vitro", ca respectiva substanta are un efect negativ asupra celulelor care din care provin spermatozoizii.
Astfel de celule umane au fost supuse, in eprubeta, actiunii subtantei numite di (2-etilhexil) ftalat, sau DEHP, folosita in procesul de productie al unui mare numar de obiecte de uz comun, cum ar fi furtunurile de gradina sau folia de plastic alimentara. Substanta a avut nevoie de numai trei zile pentru a distruge, treptat, celulele.
Se stie ca, in lumea occidentala, concentratia spermatozoizilor in sperma umana este in descrestere de aproximativ 20 de ani. In Europa, potrivit mai multor studii publicate, concentratia ar scadea, in fiecare an, cu 1% - 2%.


Ce sa mai zic. Un motiv in plus sa imi doresc fetitze, dar, preventiv, in timpul sarcinii o sa cer sa imi fie spalate rufele cu sapun de casa.:))




---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

buna fetelor.
pisix, clar ca voi incerca intai sa ii dau sanse sotului,dar pe partea cealalata vreau sa fiu realista cu el, chiar daca doare acest lucru. ar fi mai dureros sa il fac sa viseze frumos si sa se trezeasca din vis intr-o realitate cruda. trebuie sa fie si el pregatit psihic. azi am fost si la doctorita lui de familie si ne-a explicat multe chestii, il cunoaste si pe medicul endocrinolog si a zis sa nu luam ca atare tot ce a zis el si sa nu ne pierdem sperantele pana nu facem investigatii mai amanuntite. sapt viitoare vom merge amandoi sa ne facem analize genetice si apoi sa refaca FSH-ul. Tot ce am vrut sa spun este faptul ca m-a ingrozit cat de ferm a fost medicul endocrin cand ne-a zis de bolile genetice. Cred ca pe oricine sperie acest gand.
O sa facem si biopsia, dar le luam si noi la rand dupa cum ni le recomanda doctorul.poate inainte de biopsie depisteaza alte pb pe parcurs care trebuie eliminate.
Referitor la a 2 a parere a medicului endocrinolog, sotul meu cred ca are mai multe pb din caza galandei hipofize. probabil ca ai citit si tu ca aceasta glanda produce 5 hormoni, printre care si hormonul de crestere la copii, iar la el se vede ca acea glanda nu a functionat corect inca din copilarie. Are 1,52 cm lucru care spune multe din punctul meu de vedere. Plus ca are dureri f mari de cap uneori. Medicul de familie i-a recomandat sa faca si ecografie ca sa fie sigura ca totul este ok. Poate exista o disfunctie a glandei. Acum ce sa zic, nu sunt medic de meserie, dar oarecum se leaga toate...
Cam asta pt moment. am fugit la treburi.
Va pup. Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns csana spune:

Buna fetele!
n/am mai intrat de ceva zile, dar acu mi-am facut timp. eu sunt una dintre cele dezamagite de purtarea lui Moisa, e mult prea rezervata in pareri, te lasa in ceata, si are tendinta sa-ti taie creanga de sub picioare, cum s-ar spune.La noi, rezultatele la spermograma, cand le faceam la ea, erau dezastruoase> azoospermie, sau o data, 1 spermatozoid, din care imobili 50%. cand au citit asa rezultat, si dr Matei si Dr Iosub, au zambit nedumeriti, ba chiar amuzati. am refacut spermograma la dr. Matei si are 1,2 mil , destul de mobili.la sotul meu problema e cu FSH-ul care e la limita minima. am avut o intalnire si cu un medic androlog din starinatate venit la clinica lui Tutunaru si i-a dat sotului sa faca Gonal F zilnic, timp de trei luni, sau mai putin, daca intre timp raman insarcinata. e prima oara, dupa atata timp, cand ne mai spune si noua cineva in domeniu ca ni s-ar putea intampla si noua minunea. anca moisa, imi spunea ceva de genul ca e frectie la picior de lemn sa cred as putea ramane natural. azi am inceput sa-i fac sotului Gonalul, mi-e mila de el, dar el e foarte hotarat sa faca tot ce trebuie ca sa fie tatic. ne ambitionam sa speram si sa nu ne gandim la cat de multi bani cheltuim pe tratament.of, Doamne, ce frica mi-e...
inca ceva, Dr. Matei e plecata in strainatate pana pe 3 decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Buna fetelor , va fost dor de mine? M-am intors si nu oricum, am pus de-un pui.
Inainte de a va povesti vreau sa felicit gravidutzele noastre Zisa Cami, Bubulina1 ,Amzulica ,Nusy, Moniland, Iuca, Cipcirip si mamicutza Anes. Sper ca nu am uitat pe nimeni Shi un pupic mare-mare pt toate fetele aspirante .
Pisix imi pare bine ca te vad iar pe baricade sunt sigura ca anul viitor este al tau si nu cumva sa nu-ti faci brad.

Acum sa va spun cum am pus de-un pui
Toata vara sotul meu a fost pe tratamente , ba pt ASLO, ba pt psoriazis si a mai stat si o luna in casa cu piciorul in gips (cred ca asta i-a facut bine). Pe la mj lui sept am plecat in Germania la o clinica de fertilitate din orasul Neuwied unde ne astepta dr Josef Beran, saracul s-a saturat sa ne tot reprogrameze si pana la urma a zis ca at cand credem ca putem ajunge la el sa-l sunam cu cateva zile inainte. Am ajuns acolo cu dosarele noastre care erau vechi rau si cand a vazut ca avem doar o spermograma din mart 2006 ne-a spus ca e veche rau asa ca la pus pe sot sa repete una acolo pe loc. Eu pe sot nu am putut sa-l conving sa mai faca una aici in Ro dar acolo de rusinea dr a facut-o. Si mare a fost surpriza cand am aflat ca au gasit cativa gigei numarati pe degete si lesinati rau. Nu stiu ce s-a intamplat , oare tratam pt ASLO a facut ceva? Oare tratam pt Psoriazis a facut ceva ? (asta a continut si Medrol) Oare spermograma de la Medsana a fost mai superficiala? Oare toate bulinele de i le-am dat au facut ceva? Nu ne venea sa credem.
Dr Beran e si endocrinolog si explicatia lui pt FSH-ul f mare a fost ca sotul are un singur testicol iar hormonul trimis de hipofiza este pt 2 testicole, nu pt unul si deci FSH era f mare dar situatia nu era chiar asa de dramatica cum parea. Eu v-am mai scris mai de mult ce mi-a scris el intr-un mail ca nu conteaza dc FSH e mare atata timp cat testicolul nu e atrofiat si are marimea unei prune Ne-a chemat peste o luna pt FIV cu ICSI si ne-a spus sa fim pregatiti si pt o punctie in epipidim (nu biopsie). In luna respectiva am luat AC.
Peste o luna am inceput tratam de stimulare , am inceput cu 225 UI Gonal F 3 zile apoi mi-a scazut treptat iar in ultimele 3 zile mi-a bagat si 75 UI Menopur. Sotul tratam naturist de la mine putere si s-au gasit cativa gigei mai voinici buni de ICSI , deci a scapat de punctie. Am avut doar 6 ovocite bune si am facut transferat la 3 zile 2 embrioni de cate 8 celule si unul de 6 , nu am congelat nimic. In zi 10 de la ET a iesit BHCG 90,5 iar la 48 ore era189. Am avut dureri de spate cateva zile, de burtica f putin si sanii putin durerosi. Astazi am 6 sapt si 4 zile si mi-am vazut bulinuta la ecograf cu activitate cardiaca. A... am un presentiment ca o sa aiba putulica.
Va pup si va imbratisez ca mi-a fost tare dor de voi surioarelor





www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!



Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

MIKI!!! Ce ma bucur!!! Esti insarcinata!!!
O veste minunata!!
Draga mea, mi-a fost dor de tine si ma bucur mult ca ai venit cu asa veste!
Te pup cu drag si ai grija de voi! Sarcina usoara!


Ioana Driving in my car
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

http://.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Vai, Miki, minunat! Anu' asta ai pus de-un pui, ai stiut tu ce ai stiut! Excelent!

[Ce ma bucur eu, cred ca Pisix o sa lesine de emotie!:))]

Ne dai sperante tuturor!


Ai mare-mare grija de tine si de minunea din pantece! Sa-ti traiasca Cezarelu!:)

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Multumesc Ioana pt felicitari. Eu te felicit pt campania care o duci, te admir. Sunt sigura ca in curand va rasari soarele si pe straduta ta.




www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!



Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Luca Luca multumesc pt felicitari, era timpul sa pun de-un pui pt ca peste un an si jum schimb prefixul. Dc faceam copil la 20 ani acum aveam unul major care poate ma facea si bunica. Felicitari si tie pt campanie, te admir, nu stiu de unde iti vin atatea idei. Nota 10 . Iar tu peste 6 luni vei fi iti spun eu Mama Maca




www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!



Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuca spune:

miki-miki te felicit din tot sufletul, ma bucur mult ptr tine, iti doresc o sarcina usoara, la termen si un bebe sanatos.

"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

18+

Mergi la inceput