Azoospermie - cap 25 -

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

Elenada: felicitari si aici!Sarcina usoara!

Ainia: ma bucur foarte mult pentru sora ta! Sa fie sanatoasa si sa aiba la sfarsitul celor 9 luni de sarcina un baietel minunat!

Pisule:multumesc de intrebare, eu sunt bine, m-am luptat pana saptamana trecuta cu greturi si dureri de cap, acum mi-au trecut (deocamdata)..mi-a trecut si sangerarea de la hematom...vineri am iar eco la mine in oras,sper sa fie bine caci stau cu inima stransa de fiecare data cand merg sa vad cum mai e bebelul.Te !

Nusy 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:


Bitzy – ce faci, fetita ?
Ainia – ploua cu vesti bune, sa ai un nepotel sanatos si mamica Clara (+ taticul, evident) sa fie fericita !
Ella 28- pupici
Nusy – ooof, deci tot cu stres ai ramas … AMR 3 saptamani si scapi !



PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

girls, se mai transmite ARTE in romania? uitati-va acum, e un reportaj extrem de interesant despre reducerea numarului spermatozoizilor cu 50% in ultimii 50 de ani in ansamblul po****tiei masculine.

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Reportajul a fost traumatizant. Acum e dezbaterea.

Aici linkul emisiunii: http://www.arte.tv/fr/accueil/2283996.html

"Problemele aparatului reproducator masculin sunt astazi potential la fel de periculoase ca si incalzirea climatica"

---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Les problèmes de l’appareil reproducteur masculin sont aujourd’hui potentiellement aussi graves que le réchauffement climatique.










* Depuis 50 ans, la production de spermatozoïdes dans l’espèce humaine a diminué en moyenne de 50 %.
Pourquoi ?

* Dans les pays occidentaux, le nombre de cancers du testicule ne cesse de croître. Au Danemark, on constate une hausse vertigineuse de 400 % en soixante ans.
Pourquoi ?

* Le nombre de malformations congénitales de l’appareil reproducteur masculin augmente également.
Pourquoi ?

* Des po****tions de poissons de certaines rivières se féminisent. De plus en plus de malformations sexuelles et de cas de stérilité sont observés chez les phoques, les oiseaux, les alligators, les grenouilles…Des études sur la faune montrent une dévirilisation croissante.
Pourquoi ?


Féminisation de la nature d’un côté, diminution du nombre de spermatozoïdes chez l’homme de l’autre. Des événements bizarres et inquiétants entre lesquels personne, pendant longtemps, n’avait pensé ou osé établir un lien.
Et si toutes ces observations avaient une origine commune ?

C’est l’hypothèse audacieuse de nombreux scienti#64257;ques tant aux États-Unis qu’en Europe. Ils sont persuadés que certains facteurs environnementaux sont responsables de ces pathologies et de ces malformations. Au banc des accusés, de nombreuses molécules mises sur le marché par l’industrie chimique : PCB, DDT, retardateurs de #64258;amme, phtalates, pesticides… Liste non exhaustive de composés chimiques qui agissent sur le système hormonal (on les désigne sous le terme un peu barbare de « perturbateurs endocriniens ») et qui provoqueraient ainsi une féminisation du monde… La gravité des faits rapportés impose que l’on s’y intéresse de très près car la fertilité, et donc l’avenir de l’humanité est en jeu… Si ces scienti#64257;ques ont raison, ce sont des pans entiers de notre mode de consommation qu’il faudra repenser. Un véritable dé#64257; face au puissant lobbying industriel, un débat qui se déplace sur le terrain politique.


---------------------------
http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana23ct spune:

buna. vesi proaste, cel putin dupa ce ne-a spus endocrinologul. a zis ca FSH-ul este mare i asta dovedeste ca la el ar fi o pb genetica si nu are rost sa ne amagim si sa mai facem alte analize aiurea. a mai spus ca dak ar fi fost mai mic decat normal s-ar fo putut trata, dar asa zero barat. as vrea sa mai mergem totusi la un endocrinolog sa mai cerem o parere, ne poate recomanda cineta unul bun? in cazul in care se confirma si de data asta rezultatul probabil vom alege varianta cu FIV si donator.
va pupic.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

Luca - si eu am citit despre scaderea nr spermatozoizilor; de altfel toate problemele de infertilitate pe care le stiu in jurul meu au legatura cu partea masculina
Probabil ca peste cativa ani va fi tot mai greu sa facem copii ....

diana - nu vreau sa te supar dar noi stiam lucrurile astea; la orice endocrinolog te duci, iti va spune acelasi lucru ...
Dupa parerea mea insa asta nu inseamna ca sigur sotul tau nu are spermatozoizi; pentru ca au existat cazuri in care in ciuda FSH, s-au gasit (de fapt nu e parerea mea ci a tuturor urologilor la care am fost, si am fost la multi, si in tara si in afara).

Deci daca tot esti dispusa sa apelezi la donor, incearca totusi macar o data si sansa sotului tau. Da-i 3 lui pastile de Maca, si apoi fa o fertilizare in vitro; daca gasesti la biopsie cu spermatozoizii sotului, daca nu - cu donor ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

neatza!

si felicitari din tot sufletul proaspetelor gravidutze!
Sarcina usoara si puiuti sanatosi!


Io-s picata rrrraaau in butoi, dupa doua spermograme in care am avut 200.000 si 400.000 de bucati, am refacut pana la urma analiza la Moisa. De-zas-tru! Zero.Am crezut ca-mi fuge pamantul de sub picioare... cu toate ca stiam ca spermogramele ei sunt f "drastice"

Ne pregatim sa facem analizele hormonale si pe cele genetice-cariotip si microdeletii.

A fost prima data cand am fost la Moisa, ce sa zic...am inteles din postarile mai vechi de pe subiect ca are mari carente apropo de comunicarea interpersonala. Din pacate pe mine nu m-a convins nici macar din punct de vedere profesional. Extrem de rezervata mi s-a parut, nu a uitat sa sublinieze de cateva ori ca dupa ce venim cu analizele o sa discutam de posibile modalitati de imbunatatire a situatiei si ca in o treime din cazuri si in urma investigatiei cauza poate ramane tot necunoscuta. Ca sa vezi!

I-a zis sotului f senina ca in cazul in care analizele genetice ies rau el "iese din dicutie". La fel, in legatura cu cauzele hormonale s-a exprimat ceva la genul: au fost persoane care au raspuns bine la tratamentul hormonal, altele la care nu a folosit la nimic, vedem analizele si discutam.

Deci ce sa mai, o discutie f nasoala, ea rezervata si f putin pozitiva ne-a transmis un sentiment de pesimism...

Eu personal n-o recomand decat celor care au "inima tare" si considera ca le face bine un dus rece.









April

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisix spune:

April - noi stim si ne ferim de ea ... iti dai seama ca atunci cand ai azoo nu te duci sa te mai faca cineva varza

Dar spune-mi : ti-a pus disgnostic de azoo ?
Eu zic ca inainte de orice sa te duci la dr Matei, face spermograme la fel de amanuntite dar frate, stie sa vorbeasca si sa urmareasca piste si sa caute cauze

Evident ca trebuiesc facute si hormonale si genetice dar macar sa aveti o parere mai ... umana (si totusi profi)

Oricum, exista acum pastilute care speram sa aiba efect si asupra sotului tau, naturiste precum Maca sau Profertil precum si alte suplimente au efecte f buuune
Fruntea sus !

PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

april pai tu te-ai dus in gura lupului flamand!
Experienta mea cu Moisa e asa: inainte de a ne accepta la FIV la Giulesti ne-au cerut o spermograma la ei. A iesit 0 barat, facuta de Moisa , diagnostic azoo. Am mai facut si inainte si dupa spermo, niciodata nu a mai iesit 0. Asa ca ...bisti si lasa-neeeeeeeee!!!
Ti-o recomand pe Matei. Ea a avut rabdare sa reia dosarul domnului si sa ajunga la concluzia ca trebuie investigat un posibil varicocel. Ceea ce asa era. Si toata lumea (inclusiv Damian?) nu-l observasera timp de un an cat ne-am plimbat noi pe la specialisti...
Deci nu te dezarma. Fa analizele: hormonale, genetice tot. La 100.000 ai super ok pentru FIV (intreab-o si pe Nusy)

Mergi la inceput