Cirese de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 3
carminabulina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amonar [ Cat despre imunizare, la noi merge, noi nu folosim medicamente, dar lucram simultan la imunitate pe mai multe planuri. Mancam sanatos (incerc sa-i dau cat mai multe legume unde folosesc mult ceapa si usturoiul facand mancaruri asiatice),KAILAN nu prea primeste dulciuri,nu bea lapte (care de fapt este daunator) fiindca produsele lactate produc mucus in abundenta, |
Si eu stiam ceva despre chestia asta dar se pare ca la noi e cum nu se poate mai rau. Mihnea consuma numai lactate: lapte cam 1L pe zi, iaurt, branza, cascaval, smantana, orez cu lapte. etc si nu prae stiu ce sa fac. Alte alimente ii repugna. Mananca fructe in fiecare zi dar nu mult. Adora castravetii, aia cruzi nu murati si rosiile cherry.
Chiar voiam sa ma mai sfatuiesc si eu cu voi, mai stiti, ati auzit pe cineva care sa aiba copii care se hranesc aproape exclusiv cu produse lactate?
Daca refuz sa-i dau sa manance astea, refuza si el sa manace altceva si credeti-ma ca poate si-l tine si cate o saptamana.
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
carminabulina spune:
Ah, si voiam sa va mai povestec ceva legat de pampers...sper sa aveti rabdare sa cititi tot ca sunt un pic derutata de reactia lui Mihnea.
EPISODUL 1
Asta vara, ieseam prin parculetul de langa bloc si acolo erau inca vreo 5-6 copii de 3-3,5 ani si toti scapasera de pampers. Am zis ca ar fi momentul ideal, mai ales ca toti, fetite si baieti, faceau pipi in acelasi timp. Mihnea parea incantat de idee asa ca am iesit cu el afara fara pampers. Il tinusem si incasa fara si in momentul in care am iesit afara deja nu mai facuse pipi de 6 ore.
Vine momentul facutului pipi in echipa si-l duc si pe Mihnea, el nu si nu nu fac pipi nu fac pipi. Bineeee, si nu trec 3 minute si face pe el dar si incepe sa planga.
A doua zi o luam de la capat. La un moment dat ca face caca. mergem la WC si nu face, doar se sterge si trage apa si m-a tinut asa vreo 3 ore pana l-au apucat crizele de plans si i-am pus pampers, moment in care a si facut caca.
M-am lamurit ca nu-i pregatit si am zis sa-l mai las un timp. Seara cu pampers pe el imi zice ca face caca la WC il duc acolo si zice "Nu vau, nu vau" "da-mi chilosii". Ii dau chilotii si vrea olita il pun pe olita si vrea la wc si pe urma cerea pampersul si dupa o ora de aiureala din asta l-am intrebat ce vrea de fapt? Mi-a spus ca il doare burtica, si m-am gandit ca s-a constipat copilul de frica, da-i cu supozitor nimic ...si am renuntat la scaptul de pampers.
EPISODUL 2
Acum o saptamana stam de vorba, ii explic ce si cum, cum ca e ultimul pampers din casa, ca acum poate face pipi si kka la olita. El este de acord, ii spune si lu mamaie ca nu mai are P si ca poarta chiloti si ca o sa faca la wc. Daca va spun ce tragedie a urat peste 3 ore...ca face pipi, il duc nu mai face. Pe urma ca are ceva in gura si ca-i vine sa vomite, il duc iar la baie acolo ca nu mai vomita ca face pipi, il pun si-i zic sa impinga si face cateva picaturi dupa care se opreste. Il felicit, vad ca era un pic si pe chiloti si mi-am zis ca a facut jumate jumate. Urmatoarea jumatate de ora e infioratoare, se mataie, imi spune ca-i e frig, ca-l doare burta si de-odata fuge la baie, la cada, eu cred ca vrea sa vomite si-l tin ca atare, el incepe sa tremure, si simt ceva cald pe mine...face pipi. Doar ca starea lui e jalinica. L-am incurajat, l-am mangaiat si i-am promis ca voi astepta pana se va hatara singur sa renunte la el si ca acum mergem sa-i pun pampers. Si el imi zice "Da'nu mai avem pempas", si i-am spus ca o sa caut eu bine poate mai gasesc daca nu ii pun unul de-al irinei si o sa-l sun pe tati sa cumpere.
Seara cand a venit ta-su acasa s-a laudat ca afacut pipi la wc, singur (alea 3 picaturi)
Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici as vrea sa va intreb: nu reactioneaza prea intens la schimbarea asta? Prea se deruteaza tot.
cand i-am scos suzeta a fost pur si simplu dintr-o data cu 3 zile inainte de a face 2 ani. Eu voiam sa-l spal pe dinti el voia suzeta. Si i-am spus ca s-a stricat si ca a luat-o tati la serviciu sa o repare. Aveam de gand sa i-o dau seara. Seara insa cand a cerut-o , sotul i-a spus ca nu a reusit sa o repare si ca e posibil sa ramana stricata. Ne-am zis ca daca va plane mai mult decat 30 minute i-o vom da. Nu a fost cazul nici atunci nici altadata. Eu una am ramas uluita de reactia lui, mai ales ca statea cu ea in gura mai mereu.
Atunci de ce la pampers face asa? Ca sa nu ma apuc sa va povestesc roman foile ton cu biberonul cu lapte
.
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
OanaRusu spune:
Carmina, nu te mira cu pampersul, si Paul a fost agitat de numa' cand a iesit din pampers. Duminica a adormit si s-a trezit dupa 30 de min, plangand, a venit in sufragerie si a plans ca disperatul apoi si-a dat drumul la pisu - el s-a trezit f greu (visa probabil) si n-a fost in stare sa ne ceara olita. Doar noaptea mai are pampers - pentru a evita chestii de genul asta, desigur. Noaptea de obicei vine si-l cheama pe tata sa-i dea olita - dar azi noapte a facut in pampi ca am fost singura cu ei doi si nu m-am dezmeticit la timp ![]()
Noi avem in continuare suzeta si biberon - nu le scot, cand va renunta el la ele, o sa le aruncam, dar nu vreau sa il oblig, la olita s-a cerut singur si in 3-4 zile facea pisu numai la olita (inclusiv noaptea, doar kk a durat mai mult - cu agitatie cum ziceai tu de Mihnea (vreo 2-3 sapt cred).
Oau, fara punct si fara enter - ca vreau sa merg sa fac si micul dejun ![]()
Pupici si bebei cumintei va dorim 
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
neda spune:
Carmina-poveste asemanatoare cu scutecul o avem si noi.Am incercat de multe ori sa il fac sa faca la olita dar nu am reusit pina acu.Am facut pauze de citeva luni, apoi iarasi am reluat .Aceeasi poveste.II e frica sa faca la olita.Si am citi undeva ca procesul de invatare e mult mai lung la copii care dezvolta o frica pt olita.
Ultima daca cind am incercat am crezut ca dedata acsta sigur il voi scapa de scutec.
L-am pus pe olita stiind ca e timpul sa faca pisu.El stia ca nu mai are scutec si se tot abtinea.Dupa o perioada nu a mai putu si a scapat un pic in chilotei.Bineinteles ca a plins ca s-a udat .L-am luat si l-ama pus pe olita.Facea cite un strop si se oprea.Si tot asa timp de 10 min timp in care l-am tot incurajat sa faca pisu.Si el tot mai lasa cite un strop si iarasi se oprea.II era extrem de frica. Si cam asa a tinut-o o zi intreaga.Daca facea in chiloti plingea, iar pe olita statea un pic mai mult .dar a doua zi mi-a zis categoric ca nu face la olita.Si uite asa inca purtam scutec.
Am incercat sa il fac sa bea lapte din canita.Trei zile nu a baut lapte deloc.Asa ca am revenit la sticla .
Suzeta nu i-a placut nicidata.Dar si-a supt degetul.Mi-a trebuit 3 zile sa il fac sa uite de suptul degetului.
Paturica- e preferata noastra.La ambii copii.Mihai nici acum nu merge la culcare fara paturica.Daca mergem in concediu trebuie sa luam si paturica cu noi.Altfel nu avem liniste.De cind era ff micut avea un colt a paturicii pe care il rodea .Mereu isi cauta coltul.La inceput nu m-am prins ca e vorba de aceasi colt,credeam ca e asa ales la intimplare, pina intr-o zi cind am observat ca doar unul din colturile paturicii e uzat si toate celelate sunt ca noi.Si acum isi cauta coltul si il tine strin la piept.
Pe Nicole am obisnuit-o eu cu paturica. Si cind merge la culcare si-o tine asa strins la piept sau si-o pune pe fata.
Mie imi chiar place ca s-au atasat de paturici. Le creeaza o stare de confort si siguranta.
Amindoi , daca se trezesc noaptea nu pling, fiecare isi cauta paturica lui.Si-o string la piept siadorm la loc.
Sunt atit de dulci.
camiM- tot am uitat sa te felicit pt examen.Ma bucur ca totul a mers bine.Hai ca ma duc eu la cel de mate pt tine daca mergi la cel de engleza pt mine.D]
neda
carminabulina spune:
Neda si Oana
, sa inteleg ca e normal comportamentul l ui. Eu mai de graba i-as spune in loc de teama de olita, dependenta de pmpers.
Si acum ce fac? astept sa-i vina lui cheful? Sper sa nu-l apuce 5 ani cu scutecul la fund. cat priveste bibereronul sa suga pana e la liceu dar sa si-l tina singur.
Sunt foarte suparata cu mesele lui Mihnea si de-asa ma gandeam ca daca nu ar mai bea din biberon atunci ar manca si altceva de foame. dar am incercat sa i-l scot si a fost o adevarata tragedie.
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
adriana spune:
Carmina, nu-l apuca, mai 5 ani..
.. Si mai important decat sa invete el sa faca la olita e sa fie sanatos la cap.. Sincer, nu-l mai indemna, o sa-ti spuna singur cand vrea, poate daca vede alti copii de varsta lui ca merg la toaleta.
El acum poate vede si la Irina ca are diapers si nu-l trage inima sa renunte la el.. Olguta voia si ea pampers si chiar a facut de cateva ori pe ea, doar ca sa fie ca bebe..
Uite, o carte buna e a lui Francoise Dolto, explica bine despre procedeul "Olita".
Transmite-i Ioanei, salutari de la noi.. Sper sa rezolve cu bine problemele..
abibrinza spune:
Sa va povestesc despre operatiunea olita.A fost singurul lucru care nu ma stresat in etapele de dezvoltare ale lui Victor.Nu prea l-am pus la olita, cam o data pe luna.Asta vara, ne intoarcem din concediu de la socrii si a doua zi victor mi-a zis:'pipi'.Eu, hai cu mama la olita.Si asta a fost tot.De atunci cere singur, nu prea am avut incidente, m-am mirat ca s-a terminat asa de usor.Eu cred ca nici un copil nu depaseste 3 maxim 4 ani cu pampers.
In privinta alimentatiei cantitativ stam bine, calitativ prost.Mananca cereale cu lapte dimineata, la pranz CIORBA (preferata lui) si la cresa mananca si un fel doi, acasa niciodata, dupa amiaza un fruct (cu chiu si vai si icnete),seara carne cu piure sau paste,castravate verde si rosii.Daca ii face taica-su orez cu lapte mai mananca si asa ceva la culcare.De fiecare data inainte de somn bea200-300 ml de lapte si mai cere si noaptea.Dulciuri capata foarte rar si nu mananca decat ciocolata.La bunici dadea iama in afine, fragi si tot ce mai gasea pe acolo.
Amonar, scrie, te rog, cum si cu ce incerci imunizarea lui Kailan.Remedii naturiste as incerca si eu.Eu cred in usturoi si ceapa, dar pentru ca sotul meu nu mananca, imi e greu sa-l conving pe Victor sa manance.Acum ii storc lamaie in lingurita, ii mai dau si o lingurita de miere si cam atat.In seara asta i-am pus cartof ras la gat caci mi se pare ca iar are rosu in gat.Asa imi punea mama cand eram mica, sa vad daca are efect.
Noapte buna,
Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008
Amonar spune:
Carmina, e adevarat ca laptele si produsele lactate sunt cam "nepotrivite" pt organismul uman. Eu urmez scoala de medicina traditionala chineza si chiar azi am tratat acest subiect. Am sa incerc sa explic in cuvintele mele ce se intampla in organism cu laptele. Vreau sa spun ca acolo ni s-a spus si faptul ca sistemul digestiv al copiilor nu este complet dezvoltat pana la 6 ani. Deci de la 6 ani ar fi mai acceptabil sa se inceapa cu (putin) lapte sau produse lactate. In medicina traditionala chineza stomacul si splina au un rol coplesitor in procesul digestiei, a formarii sangelui, a substantelor nutritive si a energiei vitale. Stomacul uraste "uscaciunea" si este izvorul principal al tuturor substantelor fluide in organismul nostru (inclusiv sangele) iar splina uraste "umezeala" si rolul ei e de a prelua aceste substante de la stomac si a le transforma si transporta mai departe in organism (mai are si alte functii dar eu ma limitez la subiectul de fata). Alimentele sunt impartite in medicina chineza in alimente "reci","racoritoare", "calde","fiebrinti" si "neutrale". Primele organe care au interactie cu alimentele sunt stomacul si splina. Laptele si in general produsele lactate au o valoare termica "rece" si produc "umezeala" in organism chiar daca sunt baute calde (incalzite la magnetron sunt si mai daunatoare). Folosinta sistematica a produselor lactate "ataca" splina care este responsabila si de producerea salivei printre altele. Splina "urand" umezeala si raceala (care provine de la lapte), la un moment dat "slabeste", nu mai face fata prelucrari "umezelii si racelii" si ca urmare apare o problema in functia ei de a prelucra in mod corect substantele fluide si nu mai face fata si ca urmare se produc aglomerari/acumulari de substante, deci stagnatie de umezeala, deci mucus/flegma. Este foarte important sa stim ca excesul de substante produs ca urmare a "umezelii si racelii" se poate anihila/preveni oarecum cu alimente "fierbinti" si "calde". De exemplu branza poate fi mancata cu putin mustar. In acest fel efectul de "raceala"este anihilat mustarul fiind "fierbinte". La fel este important sa se manance in functie de sezon, deci nu mancam mancare cu valoare termica "rece" pe timp de iarna. Iarna este YIN (rece) iar vara este YANG (cald). Deci mancarea rece este YIN iar mancarea calda este YANG. Mancarea YANG se mananca iarna (care este Yin) iar mancarea YIN se mananca vara (care este yang).Obiectivul este de a atinge echilibrul intre YIN si YANG deoarece exces/dezechilibru de YIN sau de YANG duce la boala. E greu in cazul tau sa-ti spun cum sa procedezi cu Mihnea,dar ai putea sa cauti pe Internet (in Romana sau Engleza) materiale si informatii despre alimentele YIN si YANG. Ai putea incerca sa adaugi in meniul lui Mihnea alimente YANG care sa fie acceptate de el pt a anihila efectul "umezelii si racelii". Cu timpul voi putea da sfaturi mai personalizate dar deocamdata sunt in faza de invatare....
Cu olita nu ne facem probleme, Kailan, fuge si plange numai daca ii spun cuvantul "olita". Am auzit o data povestea unei mame cu copii mari care mi-a spus: "eu nu m-am chinuit cu fiu-miu cu olita. L-am lasat pe el sa devina curios el singur. Pe la varsta de 4 ani s-a cerut singur la WC direct. Noi nu am avut faza de olita"..Chestia asta mi-a ramas imprimata si imi amintesc relaxarea cu care vorbea mama aceea despre acest subiect. Asa voi face si eu. V-a deveni singur curios, vanzandu-ne pe noi si mai tarziu pe copiii mai mari. Toate la timpul lor...
OanaRusu spune:
Cu olita la noi a fost asa: gemenii lui frate-meu trebuiau sa inceapa gradi pe 1 sept - musai fara pampers. Asta la Bistrita, unde sta fratelo al meu. Asa ca mama mea si mama lor incep procesul de lamurire. Merge f rapid - imi zice mama la telefon dupa 3 zile "waw, ce rapid a fost" eu inchid si ii zic la sotul plina de mirare ce rapid a mers. Na, la 2-3 zile, Paul de colo "data pampers" ("data" = gata) si nu i-am mai putut pune pampers... seara n-a prea priceput de ce ii punem, da' a lasat de la el
asa ca dupa aia s-a chinuit vreo 2 sapt cu kk - nu stia exact cum se face si bietul se tot urca ba pe wc, ba pe olita (avem 3
) l-am lasat si l-am tot incurajat si a trecut ![]()
![]()
Deci, nu ma laud ca "l-am pus eu pe oala", a ales singur, precis la ideea ca gemenii nu mai au pampers (si doar ce m-a auzit zicandu-i sotului), nici nu mi-as fi imaginat.
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
andruskandu spune:
Buna, Livada!
Andrei n-a mai mers la cresa de 2 zile. Noroc ca sunt in concediu...
Doctorita de la cresa i-a pus dg. de angina acuta (probabil ca are si ceva rosu in gat) si i-a prescris antibiotic - amoksiklav.
Tot mai tuseste, dar parca nu asa de rau. Azi mi-a facut si diaree, probabil de la antibiotic
.
Nu mai spun cat de marait e... vrea numai in brate, sa ne jucam impreuna. Mamy (asa ma striga) nu are voie sa faca nici un fel de alta treaba. Trebuie sa stea doar de funduletul lui plin de kk toata ziua
, ca noaptea totusi doarme.
I-am dat papa pentru diaree, i-am dat si-un smecta pliculet. Ultimul scaun l-a avut deja legat, sper sa-i treaca. Continuam dieta...
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006