Cirese de mai-iunie 2006 (71)
Raspunsuri - Pagina 4
andruskandu spune:
...si bineinteles si tratamentul. I-am luat de la plafar sirop de ridiche (moama, ce urat pute), trebuia sa-i dau mai demult!
Amonar, Andrei nu prea mai bea lapte - adica alea vre-o 200 ml dimineata in biberon cu cereale. Pe care de multe ori nu-l termina.
Branza, cascaval, greu, poate smantana, odata la 3-4 zile cu mamaliguta.
Ce-mi mananca mai bine e iaurtul.
In ultimul timp a devenit mofturos tare. Daca-i dau orez e cel mai fericit! Il mananca si gol.
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
andruskandu spune:
Acuma doarme, a adormit in bratele mele pe la 4
, asa ca pot macar sa stau pe forum si sa scriu
.
Despre scutecel.
Nici noi n-am scapat de el, iar Andrei nu agreeaza deloc ideea cu chilotel. Cand suntem acasa il tin mai mult fara. In general cere la olita pentru pipi.
Dar cand e vorba de kk, nu spune si face pe el
.
Azi, nestiind ca face diaree, l-am lasat fara scutecel. Vazusem ca primul scaun a fost cam moale, dar am zis ca asta este singurul pe ziua de azi. M-am inselat.
Si cand l-am schimbat, tot cerea scutecel, nu chilotel. A facut bineinteles pe el, l-am schimbat, cu morala usoara. Alt kk, alt chilotel. Asa c-am spalat 3 perechi de chilotei.
Nu l-am certat deloc, doar i-am spus de fiecare data unde trebuia sa faca, si ca trebuia sa ceara la olita.
Toata povestea l-a stresat teribil. Ultima oara i-am pus scutecel, ca oricum trebuia sa plecam pana afara.
Dar l-am intrebat: ce punem la fundulet scutecel sau chilotel? Raspunsul a fost clar: SCUTECEL, NU CHILOTEL!.
Oricum, la cresa il tin doamnele in scutecel - e in grupa mica cu tancii, si le e si lor mai usor.
Am incercat, am vazut ca el nu vrea, asa ca mai asteptam... nu ma stresez, poate va veni de la sine...
Asta-vara a avut un impuls, chiar facuse kk in olita, dar se pare ca s-a razgandit.
Ma gandesc ca a fost si mutarea intr-o alta casa, a fost si inceputul cresei.
Poate au fost prea multe schimbari pentru el.
Dar, cum v-am spus, nu ma stresez ca poarta scutecel, imi ramane doar sa sper ca va alege el usor sa adopte chiloteii.
Cu biberonul, chiar nu ma stresez. Bea cu placere si din cana, dar mi se pare mai comod si pentru el bibe, ca-l tine mai bine, si nu varsa pe jos lichidul.
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
cocutica spune:
Andreea imi pare tare rau ca nu reusiti sa scapati de probleme, dar poate de data asta dupa ce faceti tratamentul o sa fie mult mai bine. Sanatate multa! Ah, uitam ce vroiam de fapt sa iti spun...saii dai lui Andrei dupa ce scapati de antibiotic si diaree ceva care sa ii refaca flora intestinala, gen ecoflorina. Noua asa ne-a recomandat medicul pentru Elena dupa ce a luat un antibiotic puternic pentru enterocolita. 
Amonar foarte interesant este tabelul cu alimente yin si yang. Ce mi se pare si mai si este ca daca ma uit bine pe tabel constat ca aproape toate alimentele pe care le consumam noi zilnic sunt yin. Noroc cu fasolea verde si merele
. Oricum e o idee buna sa incerci sa combin ceva yin si ceva yang. Poate ne mai impartasesti cate ceva pe tema asta cand ai timp
Referitor la scutec nu va pot ajuta cu sfaturi pentru ca Elenai i-a placut olita de mica...chiar daca statea si nu facea in ea si tot in pampers. Ce vreau eu sa va spun este ca a inceput intai sa faca kk la olita si muuuuult mai tarziu pipi, adica abia in vara asta. Oricum noapte inca ii mai punem scutec ca mai sunt ceva accidente...insa nu o certam niciodata pentru oricum ii pare rau ca a scapat-o si nu vreau sa sufere mai mult. Au exista si la noi perioade in care am revenit la pampers...dar dupa ce facea ma punea sa o schimb imediat si atunci o intrebam eu mai des...cateodata vroia cateodata nu( mai ales cand se juca
)
Sanatate multa cireselor bolnavioare!
Amonar spune:
Fetelor, am inteles ca cerealele sunt YANG, deci in combinatie cu laptele YIN, se neutralizeaza una pe alta. Dar ar fi mai bine sa folositi laptele in cantitati cat mai mici si sa-l inlocuiti cu laptele de capra sau iaurt de capra. Eu ii dau lui Kailan iaurt de oaie dar inca nu l-am gasit pe lista alimentelor. In orice caz lapte nu mai bea de pe la 1,5 ani. Si si ala era lapte de capra din cauza alergiei.
Cand mai aprofundez materia, va mai informez.![]()
andruskandu spune:
Salut!
Andrei e mai bine, nu mai tuseste asa rau...doar ca a devenit un razgaiat si alintat de numa'!
Tot timpul "ia mama-n bate" (si numai atunci imi spune "mama", altfel sunt "mamy"), sau sa ma joc cu el... nu accepta faptul ca mai am treaba, sunt obosita... NU, sa ma joc cu el. Eu sa construiesc lego, el sa se uite... Ce bun ar fi fost un fratior/surioara...
Scaune moi n-a mai avut. Aseara nic unul, iar azi doua, bine formate. Deci o problema s-a rezolvat...
Oricum, daca am inceput cu antibioticul, il va lua cel putin 5 zile.
Dar iar il duc la cresa, saptamana viitoare, cine stie ce-mi mai ia.
Continuam cu oscilo, un sirop cu vitamine de la plafar (de la Fares), poate s-o imuniza.
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
Andreea
lui
carminabulina spune:
Amonar, multumesc frumos!!!
am inteles ca esti la inceput cu studiul asta dar tot vreu sa te intreb ceva.
Laptele si derivatele din lapte sunt alimente reci sau numai laptele singur? De exemplu: untul, laptele cu orez? budincile?
Intr-adevar sunt constienta ca pentru a avea un organism sanatos mancarea este importanta in proportie de 80% doar ca eu am facut ceva gresit cu Mihnea sau al are o problema fizica si de aceea nu-i place la gust nimic altceva decat lapte si produse din lapte.
Maine dimineata mergem la dr. cu amandoi ca sunt raciti si vreu sa stiu daca-i pot vaccina si am sa aduc iar in discutie problema alimentatiei lui.
Inca o chestie, el are libuta distrusa, plina de "banuti rosii". Doar cand e sanatos e si limba normala. Doar ca ii apar aftele cam cu 3 zile inainte de orice boala (in felul asta stiu ca urmeaza sa se imbolnaveasca de ceva) si ii trec cam la 3 zile dupa ce s-a vindecat. Insa el fiind tot timpul racit...poate ca de-aia nici nu-i place nimic, avand papilele gustative distruse...nu stiu, zic si eu ca poate asta o fi.
Va sarut, noapte buna!
P.S - amonar sa nu ma uititi cu raspunsul, te rog!
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
Amonar spune:
Carmina, am cautat informatii pt intrebarile tale. Ce este important este sa retii niste reguli in ceea ce priveste alimentatia. Cum ti-am spus alimentele au valori termice in medicina chineza si la fel "gusturile". De exemplu gusturile acru,amar si sarat sunt YIN iar gusturile dulce si picant sunt YANG. De exemplu fructele sunt foarte YIN iar legumele mai putin YIN iar cerealele sunt majoritatea YANG. Ar fi bine daca ai incerca sa combini YIN cu Yangul si sa nu fi nevoita sa schimbi prea mult meniul lui Mihnea. De exemplu scortisoara si cacaoa sunt YANG si foarte gustoase. Incearca sa amesteci laptele cu cerealele si sa adaugi putina scortisoara sau cacao. Ia-o incet cu schimbarea pt a-i da timp lui Mihnea sa se obisnuiasca cu schimbarea. Ceea ce este important de asemenea este daca ai putea sa schimbi laptele de vaca cu cel de capra. La fel, cel mai bun lapte este laptele gras (deci care nu este modificat) si care este fiert in prealabil. De preferat este sa nu se incalzeasca in magnetron, acesta schimbandu-i molecula care poate fi daunatoare intestinului gros. Iaurtul este prin definitie YIN, deci cat se poate de putin sau administreaza-l cu ceva YANG langa cum ar fi cerealele si putina scortisoara. Nici intr-un caz iaurt cu fructe. YIN/YIN!
In ceea ce priveste limba, DA, este foarte important cum arata! Una dintre metodele de a pune un diagnostic este starea limbii. AM sa ma interesez ce inseamana acele bubite pe limba. De asemenea este important unde sa alfa bubitele, pe toata limba sau intr-o parte anume. Limba reflecta organele la fel ca si punctele de pe maini si talpi. Daca Mihnea are o limba palida si "moale" este posibil sa aiba "raceala" in organism. O limba rosie indica mult "foc" in organism. Si mai sunt si limbi care sunt crapate (crapaturi de tot felul)..si asta spune ceva.
Voi reveni cu informatii desprte limba si am sa adaug aici si o lista cu clasificarea alimentelor in YIN si Yang.
Apropo, noi cand am fost sa facem vaccin, doctorita s-a uitat in gat la el si era putin rosu (asta era in vara) dar nu dadea semne de raceala. Ea a zis ca nu-i face vaccin pana nu se vindeca total. Deci ai grija ce decizie va lua doctorita voastra. Sau ii faci vaccin de gripa? Eu una nu cred in el, dar asta este parerea mea.....Am cunoscut oamenii maturi care l-au facut si au facut o gripa de toata frumusetea...
Succes la doctor!
carminabulina spune:
Eu sunt un matur care s-a vaccinat antigripal si am facut o gripa cu 41 de grade, cu blocarea rinichilor di cauza febrei, doamne fere'...
Nu-i facem vaccinul lui Mihnea si pentru ca e racit dar si pt ca s-a schimbat grila de vaccinare
. la 4 ani se face acum
Intr-adevar limba lui Mihnea e, cum sa spun? palida si pe partea stanga sunt niste pete rosii, adancite usor, rotunde cu margini albe franjurate. Of daca as face rost de o poza sa-ti arat.
Doctorita mi-a spus ca nu stie ce sa-mi spuna in ceea ce priveste alimentatia lui. I-a luat multe eprubete de sange sa vada daca e anemic, rahitic (ca i s-a parut ca are coastele evazate) si alte infectii prin corp.
Asteptam rezultatele.
Multumesc frumos de4 informatii si car ar fi benefic de lista aceea cu alimentele:
Deci Yin=rece si Yang=cald.
Mihnea 15 mai 2006
Irina 10 august 2008
www.dropshots.com/carminabulina#albums/2008" target="_blank">Poze cu noi
Amonar spune:
Carmina, incearca sa faci o poza cu limba lui Mihnea.Fa-l cumva sa scoata limba, faceti un joc ceva
si fa-i repede o poza. Trimite-mi-o pe adresa mea de mail treilei2004@yahoo.com Pot sa iau poza cu mine la acupunturista mea cand ma duc saptamana viitoare vineri. Eu imi fac si stagiul la ea si e dispusa sa ma invete multe lucruri.
Astept poza!
vivighe spune:
Carmina...da o cautare pe google "geographic tongue" imagini.Cumva asa arata limba lui Mihnea?Daca da e limba geografica si nu e nimik anormal.Poti da o cautare pe desprecopii ca s-a mai discutat pe aici despre asta.Sau daca chiar vrei sa-l vada cineva autorizat du-te cu el la facultatea de stomatologie,catedra de patologie orala la Dr. Serban Tzovaru sau Parlatescu Ioanina.Din cate stiu eu ii gasesti dimineata...luni dimineata e sigur unul din ei(cel putin pe perioada anului universitar)