Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
sabinel spune:
ehe soacra-mea a zis c-o ia mare, tot asa niciodata nu s-a oferit sa ma ajute. o sa o ia canci, nici nu ma gandesc. de la mama n-am pretentii, ea a venit de s-a ocupat de botez iar cat a fost acasa n-am stiut ce-i ala gatit.a venit din italia. io zic sa pui piciorul in prag irina, cu atat mai mult ca-i mama ta. eu una am pus-o la punct pe soacra-mea ca avea un tic sa-i pupe manutele, iar eu turbez cand vad treaba asta. manutele alea le baga apoi in gurita.
poze
povestea nasterii
Nausica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andy_galro
da asa este dar cand nu se implica chiar deloc atunci ce faci? cum reactionezi? Andrei are imediat 3 luni si mama mea nici macar o data nu a fost cu el la plimbare...ca sa nu mai zic de alt ajutor....nu am cerut ajutor dar nici macar nu mi s-a oferit...nu vreau sa fiu rea dar ma deranjeaza...hai ca mi-am zis si eu of-ul cu ocazia asta |
n-am timp nici sa ma scarpin, dar pe tema asta trebuie sa zic si eu ceva.
pentru ca eu n-o mai am pe mama (si, Doamne, cit imi lipseste cineva cu picioarele pe pamint si cu simtul umorului!), m-am gindit ca o sa incerc sa ma descurc cu soacra - care e proaspat pensionata si care n-are absolut nici o alta treaba in afara de nu stiu ce telenovele de pe Kanal D.
zis si facut: a debutat venind sa ne gateasca in ultima mea luna de sarcina si a fost ok.
cind am venit acasa cu copilul de la spital - si cine a facut cezariana stie cam care e feeling-ul fizic si cit de aproape esti sa scapi boii d.p.d.v. psihic, mai ales la primul copil - m-a desfiintat in 10 minute. s-a repezit la copil, l-a invelit, i-a tras patura peste gura, a inchis geamul si s-a dezlantuit intr-o avalansa de sfaturi (care sunau a amenintari cu pistolul la timpla) de am izbucnit instant in plins (si eu nu ma pierd cu una cu doua).
ma rog ... in a treia zi de cind eram acasa cu proaspata ei nepoata, a venit cu forte noi intr-o dimineata cind noi eram inca in lumea plantelor dupa o noapte dormita cu sincope si a inceput sa discute cu sotul despre cum trebuie NOI s-o primim pe sora vitrega a sotului care vine o data pe an in tara: trebuie sa-i facem crema de zahar ars, ca asta ii place ei.
sotul i-a explicat ca nu avem timp de asa ceva, si ca sor-sa e femeie cu capul pe umeri si n-o sa aiba absolut nici o pretentie de genul asta - sa nu ma lungesc... ideea e ca incepusera sa zbiere unul la altul asa ca am tipat si eu ca nu ma intereseaza nici un subiect care se discuta pe ton ridicat si ca ma c*c in ea de crema de zahar ars, problema mea e daca am lapte sau nu si daca e Ania ok.
la care scumpa mea soacra s-a ridicat si dusa a fost. asta era acum 3 saptamini. n-am mai auzit de ea de atunci. se tine tare. mindria ei e mai presus de fi-su, mai presus de nepoata-sa, mai presus de faptul ca, de fapt, n-are ce face, etc.
iertati-ma dar chiar trebuia sa-mi vars naduful.
ideea e ca eu nu mai vreau sa aud de ea, oricit m-ar costa asta.
ne descurcam singuri just fine.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui _irina_ Am si eu o problema mai "sentimentala" sau nu stiu cum sa ii spun. Maica'mea tot insista sa vina sa stea cu piti. Pana aici nimic rau numai ca pe de o parte am un copil extrem de cuminte si linisit, cel putin in ultima vreme mi-a lasat timp sa fac de toate. Deci nu sunt disperata dupa ajutor. In al doilea rand cand a venit maica'mea si a stat o saptamana am fost numai pe post de alaptatoare. Adica mi-o aducea sa o hranesc, dupa care o lua, o plimba, o dansa, o punea sa doarma, cand se trezea tot asa o lua si mi-o aducea sa o hranesc si cam atat aveam eu treaba cu fica'mea. I-am zis ca sa nu o tina sarmaluta ca nu am tinut-o niciodata, o tinea tot sarmaluta. I-am zis ca sa nu o traga de maini si picioare, o tragea ca sa aiba picioarele drepte si lungi. Cand ii faceam ceva tot imi zicea ca nu e bine, nimic din ce faceam eu nu era bine. Cu greu am reusit sa nu o las sa ma "ajute" la baie, nu de alta dar voia sa scoata copilul de cap din baie. Sa va mai zic ca vrea sa ii puna scutece de finet, ca astea tin copilul cracanat? Acuma zice ca vrea sa vina sa stea cu copilul, eu sa imi gasesc ceva de lucru... I-am zis ca o sa am nevoie sa vina sa stea cu copilul dupa ce o sa incep eu lucrul, pana atunci nu. Nu ii convine ca stie ca voi sta 2 ani acasa. Nu inteleg de ce cand ziceam ca ma duc repede la lucru din motive financiare toti ma certau si acum cand zic ca stau acasa ma trimit toti la munca ca stau ei cu copilul. Of, am scris un roman, da' mi-am varsat si eu oful. fericita de - Andreea |
Irina, nu te supara, dar ce pacoste!!!
Si eu zic sa pui piciorul in prag!
Eu sunt la extrema cealalta, ai mei vin la noi o data pe luna, aranjati, parfumati, nu ridica un ac, cum vin asa se duc. O fi bine? O fi rau? Ma descurc fff bine cu sotzul meu, singuri cuc, e f greu ce-i drept, dar decat sa o iau razna de la discutii in contradictoriu, prefer...Eu cred ca acel generation gap nu poate fi umplut neam, asa ca...mai rarut ca-i mai dragut! Mai ales ca daca vin mai des nu vin sa ma ajute, sa scoata copilul sau ceva, nuuuuuu, vin sa ma "sfatuiasca" cum sa fac singura, cu replica: "ce? n-are mama?" Am sugerat si eu sa lasam copilul doua ore o seara (ai mei stau la un sfert de ora de noi, precizez) sa putem merge la un restaurant singuri, sa ne regasim, si am vazut clar reticenta diplomata dar batand in refuz !! Noi nu avem niciun ajutor, socrii sunt francezi si stau la casa lor, ai mei sunt desul de tineri si lucreaza pana seara dar nici in weekend nu se zbat sa vina, si stii ce Irina? Suntem fff bine asa, ne-a unit aceasta experienta si mai tare si ne sustinem unul pe altul! Fara sa ne baraie careva la cap!
Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)
SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah
Luca se face mare!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
Corrina spune:
Ratonelule fii tare pentru bebelusul tau
SAbinel incearca crema pt ten atopic Aderma Exomega (Sensiblu)
fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008
Ma fac mare
sabinel spune:
si inca o chestie. acum o sapt am fost la socri la tara. fii-mea incepuse sa urle de-a binelea, c-a schimbat aerul, mediul si linistea de acasa cu frecus pe usi si urlete de oameni mari si soacra-mea a decretat: are crampe!! are pe naiba bre, fiica-mea nu stie ce-s aia colici. dupa ce s-a trezit iar ainceput sa planga inconsolabil si iar m-a frecat la icre cu crampele ei!! de ce naiba stiu ei ce-i mai bine pt copiii fiecareia dintre noi?? lasa-ma frate-n legea mea sa-mi cresc copilul cum cred eu, nu cum se cresteau pe vremea matale!!!
nah ca m-am enervat de-a binelea!
corrina, merci de pont
poze
povestea nasterii
Nerantula spune:
Incepusem un mesaj pentru Andreea, a trebuit sa intrerup pentru baita si papita si a disparut mesajul Andreei, credeam ca am visat . Apoi am vazut ca a fost retras , deci retrag si eu raspunsul meu ... cu o singura mentiune, care se aplica, zic eu, in orice caz particular: cheia e comunicarea, enuntarea cat mai clara a asteptarilor, a nevoilor intr-un limbaj comun (persoanelor in discutie).
Miruna
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
aly_c20 spune:
irina, merci pt raspuns.
mai am o intrebare, daca nu am in recipient decat 50 ml scos mai devreme, pot pune peste, inca 50 ?
mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)
minunea noastra
Nausica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aly_c20 irina, merci pt raspuns. mai am o intrebare, daca nu am in recipient decat 50 ml scos mai devreme, pot pune peste, inca 50 ? mamica de puiutz Sebi (02.09.2008) minunea noastra |
da, dar nu amesteca rece cu cald.
Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
nikolici spune:
Imi pare rau sa aud ca aveti pb cu mamele si soacrele voastre, eu mi as dori sa am o relatie buna cu mama mea, insa din pacate drumurile noastre sunt despartzite de mult.Numai Dzeu stie cat mi as dori pe cineva aproape de mine, poate nu neaparat de cand am un bb mic...ci dintodeauna mi a lipsit caldura unei adevarate mame.
Cat despre soacra mea ...este o dulceatza, insa nu poate veni sa stea cu mine ca l sclavageste pe socru miu ...este genul de barbat care ar darama casa fara ea..si nu stau in Bucuresti...s-au mutat de ceva ani de aici, la Breaza pt.o viata mai linistita...lucru care soacra mea il regereta din punctul de vedere al nepoatei ei, insa o sa mai crestem noi nitzelush si mergem si la bunici la munte.
Daca voi va plangeti de mame si soacre eu ma plang de sotz...nu ma asteptam sa fie el factorul de stres pt mine...problemele bb ului nu ma afecteaza atat, cat faza ca soatza mea se panica cand plange Karina si urla la mine ca de ce plange...si sa sun la doctor imediat...si daca ma duc sa spal sau sa pun o rufa pe sarma si ea incepe sa planga imi zice ca o fac intentionat ....iar pe de alta parte imi zice ca o invatz numai in bratze...nici el nu mai stie ce sa mi zica.Ma doare ca nu gasesc un sprijin in el...nici macar 1% nu stie cu ce se mananca ingrijirea unui bb.
Daca ii zic asta imi raspunde cu ...iti aduci aminte cand veneai rupta de oboseala de la munca...asa sunt eu...trafic, munca.Nene il inteleg insa...de ce numai eu pot intelege frustarile de zi cu zi ale lui???
Asta e...am cam dat la soricei, asa ca sa ma descarc, lucru care s a vazut imediat in agitatia micutzei noastre, care a plans aproape 2 zile in continuu.
Deocamdata suntem bine, insa in mare parte doar la mami in bratze ca altfel tresar si ma sperii si incep sa plang, insa mami a mea este ca o salvare buna care vine la timp s trece nelinistea mea la caldurica mamei.
Va pup fetelor si va doresc o noapte linistita
MAMY IN EXTASY TOTAL DUPA MAIMUTZICA KARINA
povestea nasterii
bebe Karina
mariana_flo spune:
buna seara,
Si pe mine m-a binecuvantat D-zeu cu o minune de fetita. S-a nascut pe 30.10.2008, 3250gr, 49cm. O cheama Maria Elena. Am nascut prin cezariana, la spitalul Caritas cu dl. dr. Ionescu Sorin, caruia ii sunt recunoscatoare toata viata pentru cata omenie si profesionalism a dat dovada.
Va citesc de mult timp, dar cat am fost insarcinata am tot fost ursuza din cauza serviciului meu, apoi serviciul sotului s-a dus pe apa sambetei.... in fine. Au fost ceva probleme.
Ne-am intors acasa si m-as bucura sa ne primiti pe mine si pe fetita mea in cercul vostru. Fara sa vreti, sau sa stiti, ne-ati fost de un real ajutor. De la voi am invatat multe lucruri utile si am simtit caldura sufleteasca de care dati dovada cand vre-una din fete are ceva pe suflet.
+37