Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
monicabo spune:
Sunt o mamica viitoare de la odiseea vecina, am si eu ceva intrebari pt anis, vis a vis la alaptat
- cine e dna Musat, unde o pot gasi? Voi naste tot la Elias...
- prima data (mai am o fetita) cam prima luna, patam tricourile de lapte, pe urma nu..asta inseamna ca productia de lapte s-a micsorat?
- in luna 3, fetita a luat putin in greutate (400 gr - fata de 925 si 750 gr primele 2 luni), drita mi-a zis, gata, nu ai suficient lapte, da-i supliment.... doar ca nu a acceptat biberonul deloc, si ca atare tot pe san am ramas... deci inteleg ca e bine sa-i mai dai din cand in cand si cate un bibe
- dupa aceasta a treia luna, am tot avut impresia ca (,) cantitatea de lapte a scazut....poate de la stres, ma punea dr sa fac proba suptului - un cosmar pt mine....dimineata papa cel mai mult la o masa (125-150 gr), ca apoi pe seara sa fe mese doar cu 65 gr... in fine, nu mai vreau sa repet aceasta procedura. Ii dadeam 7 mese pe zi de lapte de san...chiar daca ea nu cerea poate atat...Specific ca am alaptat exclusiv pana la 5 luni si jumatate, si in total, cam pana pe la 9 luni jumatate (in final doar seara, pe urma deloc).
- in perioada cand nu prea a luat bine in greutate, dr-ita ma punea sa-i mai introduc o masa, la 3 noaptea, adica sa o trezesc, chiar daca nu cerea (dormea cateva ore legat). TRebuie trezit copilul, nu trebuie? SI oricum, ma punea neaparat sa o culc la 12, si sa o trezesc iar la 6 pt supt (chiar daca ea poate ar fi dorit sa doarma, tocmai ca fiind mai slabuta si nu accepta bibe, sa papae cica mai mult). Partea cu trezitul la ora 3 am refuzat-o din start..nu eram instare sa ma mai trezesc inca o data noaptea, copilul necerand acest lucru.
- Ca pompa de muls, este buna cea manuala de la Avent? cam cat ar costa? Si cand trebuie sa te mulgi? Dupa fiecare supt al copilului, cand simti ca nu mai ai lapte mult, din cnad in cand? Eu nu m-am muls niciodata la primul copil....am avut o pompa, cica, manuala de la chicco, insa nu scoteam nimic cu ea , doar cateva picaturi...totusi lapte aveam, nu siroae, dar aveam, caci copilul papa mai mult de 5-10 ml catscoteam cu pompa...
- Trebuie sa iau de la inceput ceva suplimente, gen ceaiuri, galafor, galactogil, nutrinatal etc? La primul copil am luat doar cand am crezut ca nu am lapte suficient (luna 3-4)
Anis, sau altcieva care poate are timp, cand puteti sa-mi raspundeti si mie, eu urmaresc si imi voi copia raspunsurile
Vreau sa alaptez si de data asta, si evetual sa indrept unele greseli.
Multumesc frumos, anticipat.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 38+ Ana Maria
andy.p spune:
Andreea super,ce ma bucur ca sunt numai vesti bune,cu ocazia asta m-ai linistit si pe mine.
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
aly_c20 spune:
Andy, ma bucur ca te-ai linistit si ca bebe Andrei e sanatos si plin de energie!
mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)
minunea noastra
anca81 spune:
Aly, ti-am trimis privat
Andy, cam tot ce ti-a spus tie doctorul se potriveste si Carlei. Seamana rau leutii astia de august Noi si azi am stat afara 4 ore, a dormit. In casa a reinceput tragedia. Noroc ca i-am inchis gura cu bibe si acum doarme acompaniata de notele suave de ... foehn.
Deci n-are nimeni Peg Perego Aria One Hand?
Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla
claudinna spune:
andy_galro, ma bucur ca sunteti bine! adevarul este ca bebelushii nu-s toti la fel si tr sa le acordam multa atentie!
Boo, imi pare rau ca Alex te nelinisteste. trebuie sa faci ceva sa vezi care e cauza neluarii in greutate. fa asha cum a zis cineva aici, mergi la analiza cu scutecul. sau mai cere parerea unui medic.
Leah, tu vrei termos pt biberonul de ceai sau de lapte? daca e pt lapte, eu procedez altfel. mi-am luat termos de inox in care pun apa plata fiarta si imi pregatesc biberoane curate, cutia cu lapte si asha plec la plimbari mai lungi sau in vizite. asha ca-i prepar laptele pe loc. pe cutia mea de lapte praf zice ca nu ai voie sa-i dai un lapte mai vechi de 1h. deci daca a trecut o ora de la prepararea laptelui, tr sa-i faci altul. asha ca eu nu vad utilitatea acelei gentute termoizolante pt biberon...daca la aia te referi
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan
anca81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudinna Leah, tu vrei termos pt biberonul de ceai sau de lapte. daca e pt lapte, eu procedez altfel. mi-am luat termos de inox in care pun apa plata fiarta si imi pregatesc biberoane curate, cutia cu lapte si asha plec la plimbari mai lungi sau in vizite. asha ca-i prepar laptele pe loc. pe cutia mea de lapte praf zice ca nu ai voie sa-i dai un lapte mai vechi de 1h. deci daca a trecut o ora de la prepararea laptelui, tr sa-i faci altul. asha ca eu nu vad utilitatea acelei gentute termoizolante pt biberon...daca la aia te referi poze noi cu bebelushull mamica de Florin Razvan |
Cred ca se refera la termos in care sa puna biberonul. Chiar daca prepara laptele afara, se poate pune biberonul cu apa calda de acasa si afara adaugi doar formula. Dar e mai buna ideea ta, mi-am luat si eu azi un termos din inox si cand am ajuns acasa si l-am spalat ... l-am spart. Asa ca trebuie sa-mi iau altul
Piti mic se face mare
claudinna spune:
ai dreptate, anca, se poate face si asha.
cum arata termosul ala?
sa stii ca-mi place tare de Carla! e f vesela:) o sa fur si eu ideea cu site-ul:)
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan
claudinna spune:
pai cum l-ai spart?? avea interiorul de sticla?? al meu este de inocx si in interior si nu exista percolul asta. sunt f multumita de el, mai ales ca ferb multa apa si nu tr sa fiecare daca sa stau langa aragaz. doar pun din termos, chiar daca sunt acasa
poze noi cu bebelushull
mamica de Florin Razvan
anca81 spune:
E o tub cu un material izolant inauntru - un fel de scartz, dar sa stii ca e mai bine cu termos din inox, tine mult mai mult. La asta termoizolant maxim 2 ore tine apa calda si doar daca o incalzeam foarte tare acasa. Se gaseste la Real, e vreo 14 ron dar nu e bun de nimic.
Multumim pentru aprecieri, Carla este o fetita tare vesela, mai tot timpul e cu gura pana la urechi. Asta cand ii dai atentie. Daca nu, tot cu gura pana la urechi e, doar ca plange
Termosul era foarte misto, era special pentru copii, era din plastic si in interior avea recipientul termoizolant. Se desuruba si fundul si partea de sus - care e o canita mica. Si bineinteles ca m-am pus sa-i desurubez fundul si a tot cazut tubul din interior pe gresie Nu-i nimic, maine luam altul.
Piti mic se face mare
aly_c20 spune:
Anca,ce fain...4 ore afara
eu nu am iesit azi iar, ca de pe balcon parea ca e ff frig, batea si vantul destul de tare.
cred ca -l imbrac pe sebi acum si-l trimit putin cu tati afara pentru 10 min sa-i inghete nasucul
Si eu vreau acelasi carucior, nu am auzit pe nimeni care sa l mai fi cumparat!
mamica de puiutz Sebi (02.09.2008)
minunea noastra