Mamici norocoase de sept-oct 2008 (171)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Sabinel nu o da pe fata cu Sudocrem, cu aia dai doar la poponetz. Orice e cu oxid de zinc usuca pielea si mai rau (e bun la iritatii). pe fata las-o asa, o sa ii treaca. Mai toti au pielicica asa in primele luni, se regleaza productia de sebum, Trixera de la Avene e foarte buna daca bubitele sunt suparatoare (rosii), daca sunt doar din acelea care se vad de aproape, cu varf alb si doar se simt cand dai cu mana pe fata, las-o asa...ii trece dupa 3 luni incolo.

Eva Mariei ii place in leagam dar nu sta f mult in el. Mai mult in bouncer sta. Pe la 3-4 luni insa o sa fie lesinati dupa leagan. Eu l-am avut si la Alexandra si stiu ca de abia spre 4 luni a inteles ca e tare haios sa te dai utza si statea acolo si o ora daca o lasam. sper sa ii placa lui Luca!

Xor ce grasunel ai tu acolo! Super! Felicitari pentru un flacau zdravan. Maine facem si noi vaccinul de 2 luni si am un pic emotii! Dar ne trece noua pana duminica la botez. Mai e asa putin si am asa emotii. Totul e aproape pregatit, hainutele sunt calcate si spalate, cruciulitele cumparate, am luat chiar si niste marturii pentru invitati, niste botosei de cristal, absolut mortali...sper sa iasa frumos. Se mai boteaza cineva we asta? Stiu ca Luca de Musette se crestineaza pe 1 nov, altcineva?

Nushulica si voi mai aveti putin pana la botez! Succes la pregatiri!

Felicic ai pus punctul pe i, ca de obicei. Nici mie nu mi-a placut de madam consultanta in lactatie. Pe bune daca inteleg de ce iau unii salariu? Ea lua pe poezioara aia recitata in salon si cu asta basta. De ce nu statea la bebelusi si nu le impiedica pe asistente sa le dea lapte praf??? De ce nu venea la sala de alaptat sa pozitioneze corect bebelul si sa explice cum e cu colostrul in primele zile, ca nu curge mare lucru...Multe mamici erau in lacrimi ca nu au lapte si sunt sigura ca odata ajunse acasa bagau biberonul pentru ca nimeni nu le-a spus sa aiba rabdare si sa lase natura sa isi urmeze cursul...

Monyca poti sa iti iei o pompa Avent Isis, e foarte buna! Dar sa stii ca pentru problemutza ta cu sanii nu e nevoie de muls cu pompa pentru ca asa ii vei stimula sa produca tot mai mult. Deja produci arhisuficient (daca si cea mica se ineaca, e lapte mult) si daca continui sa ii stimulezi vor produce si mai mult si vor fi din ce in ce mai grei si mai durerosi (plus canale blocate). Eu zic sa mulgi usor cu mana, eventual sub dus caldut, foarte putin, cat sa iti fie confortabil si sa nu ii mai simti plini si durerosi. Nu sunt neaparat canale blocate daca simti asa ca niste noduli in sani...este lapticul coborat pe canale, daca mulgi un pic se mai degajeaza zona, daca scoti cu pompa mult va fi din ce in ce mai mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

am in casa si crema de galbenele si sudocrem, ce are in compozitie oxid de zinc si bepanthen, dar parca n-as da-o pe fata cu nimic. insa imi stau pe creier. nu da semne ca ar deranja-o, dar eu stiu?
tare prompte mai sunteti cu raspunsurile

mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii

Buna
Spune-mi si mie de unde ai luat Sudocrem ca eu caut prin farmacii si nu gasaesc??. E buna de ceva crema sau ma omor degeaba?
E din aia care ramane multa pe piele si se sterge greu?
Eu am tot incercat creme, dar nu prea sunt multumita

Voi ce folositi pt fundulet fetelor??

Felicitori fetelor care au mai nascut si multa sanatate puiutilor..

pe toate lumea...

Raluca
mamica feticita de Bianca Florentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

KID MULTUMESC FRUMOS PTR SAFTURI !! esti o draguta..chiar imi pusesem la curent soata sa-mi cumpere pompita..dar..cred ca ai dreptate..o sa fac asa cum spui tu..dar ce ma fac dc eu am mult si ea papa mai putin decat produc eu ??? o sa am sanii mereu asa durerosi si tari ? sau se va regla productia de laptic ? ma dor noaptea cand nu papa asa mult din cauza ca e ff somnoroasa de imi vine sa musc din pereti mai ales cand incepe sa suga..o rog frumos de fiecare data sa mai pape putin ..inca putin..inca putin..dar draga de ea cred ca se satura ca apoi il da afara..e deja butoias !!!

priviti-ma aici !!
http://good-times.webshots.com/photo/2394663880103353051qeJrpn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

fetele

Felicitari Gargaritza !!!! Sa iti traiaasca puiul !!!! Sa fie sanatos si papacios !!!!!!

Clau imi pare rau ca ai avut atatea probleme. sa mai treaca din ele

Boo si voi mamico ? Da ce e cu bebeii nostrii? I-a luat pe toti ? Imi pare rau...

Giuliana am vazut ca tipai dupa ajutor , dar pana la urma vad ca ai rezolvat.

Vazut azi in parc mandrete de baiat de Cristinescu un grasun dulcel foc !!!!! Si mamica o scumpica !

Azi am fost si noi la controlul de 1 luna. Avem 3700g . Ne intreba dr ce face bebe tot ce papa asimileaza ???? el kk nu face ??? Ca e tare bine cat a luat...1500g... si 52,5 cm. Are si el niste bubite pe fata dar a zsi dr sa nu am cu nimik , vor trece singure. Eu ii mai dadeam cu Cicalfate de la Avene, nu stiu daca o sa ii mai dau ca oricum nu trec mai repede cu crema. Asa cum zicea si Eva trec unele si apar altele. Nu-i bai...

Si ne-a iesit si noua afta pe limbutza. Am luat de la farmacie Glicerina cu nistatin. A zis dr sa dam pana trece si apoi sa oprim.

In rest, cu colicii suntem bine azi. Ne-au parasit de aseara.... Kocteil-ul preparat de mine a reusit sa ii anihileze pentru moment. Ii dau la fiecare masa Sab Simplex si de 3 ori pe zi Colic Baby cu 10 ml ceai. Suntem bine si dormim si noi acum.....

Printesa mea iubita Valentina

Soricelul meu iubit

poze

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Kid ce vaccin faceti ? Stiu ca ai mai zis dar neuronul meu inca e in stare latenta.... Va doresc vaccinare nedureroasa maine !!!!!

Printesa mea iubita Valentina

Soricelul meu iubit

poze

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Babytza pai il facem pe ala de 2 luni, obligatoriu. In cazul nostru Infanrix Hexa care ne asteapta cumintel in frigider...Sper sa fie ok dupa el.

Monyca nu e o idee rea sa iei pompita in caz ca vrei sa pleci de acasa si sa ii lasi papica buna de la mami. In timp se regleaza productia, dupa cerere, nu iti face griji!

Raluca au Sudocrem la Mothercare...nu stiu ce sa iti zic, iar depinde de iritatie si de copil...La Alexandra mi-a mers super crema asta, la Maria asa si asa. Adica acum ne luptam si noi cu o iritatie de scutec si trece incet cu crema preparata in farmacie si cu Cutaden (Reviken). Cu Sudocrem nu am avut asa rezultate bune si nici cu cele doua pe care le am, speciale, de la Mustela si Avene. De obicei Sudocrem e f buna, englezii o folosesc numai p-asta pentru nappy rash...daca vrei sa iti iei, la Mothercare au borcane d-alea mari, iti ajunge 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

eva ia uite "efectu'" la balansoar dupa cum ziceam frectie la picior de lemn....adik a mers la inceput dar pret de 5 min pe urma a urlat cat l-au tinut plamanii...acum il mai punem seara dar tot asa cate putin se plictiseste rpd

babytza oau da ce bine a crescut bobocelul tau!!!sa nu fie de deochi!si mult inainte

eu pe fata pt dermatita tot cu bepanthene il dau, asa mi-a recomandat pediatra

Mamica de bobocel David-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

Citat:

Buna
Spune-mi si mie de unde ai luat Sudocrem ca eu caut prin farmacii si nu gasaesc??. E buna de ceva crema sau ma omor degeaba?
E din aia care ramane multa pe piele si se sterge greu?
Eu am tot incercat creme, dar nu prea sunt multumita

Voi ce folositi pt fundulet fetelor??

Felicitori fetelor care au mai nascut si multa sanatate puiutilor..

pe toate lumea...

Raluca
mamica feticita de Bianca Florentina

a luat-o soata de la farmacia 1 bacau. in reteaua medica gasesti sigur, daca nu, la farmaciile dona. am folosit-o o data ca fiica-mea nu se irita la fundulet. e buna ca nu intra foarte repede in piele, plus ca miroase placut

mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Raluca eu ii dau crema cu oxid de zincde la bubchen. piti din fericire nu se prea irita dar ii mai dau din cand in cand preventiv, mai ales daca am avut o zi mai cacacioasa.

Felicic macar la voi era o tanti care recita vre-o poezie despre alaptat. Eu m-am trezit cu piti in salon si gata. Ea urla, eu ma uitam la ea, urlam in gand.Abia dups 2 zile una dintre asistente a binevoit sa ma intrebe daca am laptik, eu eram cu tzitzi afara si cand m-a prins odata de sfarc am zis ca o omor. A curs laptik, a zis ok si a plecat.
Asta a fost tot.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

kid: multi, in special la cele doua printese !
In privinta alaptatului, sunt pro alaptat la san exclusiv, dar nu sunt fanatica, adik inteleg mamele care aleg sa nu alapteze, este dreptul lor si nici nu ar trebui sa se explice/justifice in fata cuiva, dar ma gandesc ca nu poti priva copilul de san, doar ca asa vrei tu. Poate ca daca bebe ar vb ar zice: Mami, eu vreau san si nu vreau formula! Si atunci, daca esti mama, treci peste alegerile tale in favoarea lui bebe, nu? Asa ca asta ar trebui incurajat, nu veni sa-mi faci mie creierii praf, ca stiu si eu ca este esential ptr bebe, ajuta-ma sa fac lucrul asta! Eu sunt norocoasa, am lapte de a a doua zi, asta dupa ce m-am dus sa-l iau la alaptat si mi-a zis o asistenta: D-na C? a, pai cand plange grasu-contrabasul dvs, mergem direct cu biberonul! Am innebunit instantaneu, ma gandeam ca plec acasa si trebuie sa bag formula pana imi vine laptele, a venit tati de urgenta cu galactogil si din patru lingurite mi-a venit laptele! eu una stiam de la voi multe lucruri, am plecat cu pompa si mameloane de silicon dupa mine, dar erau fete la prima nastere, multe cezariene, care au plecat dezorientate, cu mameloanele pline de rani. Ele sigur au bagat formula acasa. Gata, m-am racorit!
Intrebare: de la cate saptamani ai pus-o pe Maria in bouncer? L-am pus o data si isi ia pozitia cangurului, ma gandesc ca nu-i face bine la coloana.
raluca: eu alternez bephantene unguent cu sanosan crema
babytza:

Mamica de VLAD

falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei

Mergi la inceput