Mamici norocoase de sept-oct 2008 (155)
Raspunsuri - Pagina 10
anca81 spune:
Dyanira, da-mi te rog adresa ta de mail si iti trimit reteta. De ce sa fie problema ca amestec laptele? Stomacelul ei s-a obisnuit asa si il digera foarte bine, asta se vede din modul in care creste. Eu asa i-am dat de la inceput si sunt multumita de felul in care se dezvolta. Am ramas masca ieri cand am pus-o pe masa de infasat pe burtica, s-a proptit efectiv in manute, si-a ridica capul sus de tot si l-a mentinut asa cateva secunde bune. Acum bineinteles ca n-are legatura cu laptele pe care-l papa dar daca ii merge bine asa n-are rost sa-mi fac probleme din cauza ca ii dau amestec.
La o masa mananca in medie 130 ml si are 7 mese pe zi - inca ne luptam cu programul dar in principiu mananca la 3 ore. Uneori adoarme si papa doar 100, alteori ii este inca foame si ii mai dau 30-60 ml peste. Ieri am calculat, a mancat in total 980 ml, grasunica mea draga 
Mamica fericita de Carla Alexandra 
Povestea puiului meu drag
anca81 spune:
Dyanira, imi cer scuze
dar scanner-ul meu face figuri si nu reusesc sa scanez reteta. Intreaba-ti pediatrul daca nu iti poate da o reteta pentru Scobutil, e preparat facut in farmacie, Scobutil si apa distilata. Am reusit sa descifrez.
300 spune:
CD felicitari pentru bebelushul reusit! Pe cand poze?
Pisik4ever, multa sanatate lui bebe Gabriel. Cei mici sunt niste luptatori. S-a nascut cu o greutate excelenta pentru varsta sarcinii!!
khristin lasa ca le bébé va veni cand ii este bine. Poate totusi nu vei ajunge la nastere indusa...
NOCOM, La multi ani intarziati si din partea mea, sa stii ca vin din suflet chiar si asa :) Ai nascut?
37+
Anda Teodora
pozne cu burtici si alte nebunii
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui _giulianna_ Fetelor voi ati luat pentru bebei sac de dormit? De unde? Eva tu sacul de dormit pentru Luca l-ai comandat de pe c h i c b e b e? Mai are cineva? E moale? |
Giulianna, da, de la c h i c b é b é, e marca bébébleu, mie imi plac mult produsele lor! E f moale, din bumbac 100% si matlasat! E f ok! Chiar ieri mi-a venit alta comanda cu inca doua paturici de la bébébleu, imi plac tare! Vezi ca mai multe mamici au acest sac, vezi ce iti zic si ele! E ok si ca e bine pus fermoarul, la picioare, nu in fata sa il zgarie la gat.
M-a topit baiatul tau, ce finut este!!!

Anca, pun o paturica subtire pe sub centurile carutului, impaturita putin! Cat intra! Dar pun mai mult la picioare!
Carla s-a mai obisnuit cu rutina zilnica?
Nerantula, imi pare fff rau ca treci prin acest chin! Dumnezeu sa te ajute sa treci repede si sa iti revii!

CODRUTA 

Azi vine suportul Easy Bath!!! Yupppeeeeeeee!
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) POZE
Povestea nasterii mele, Luca Noah
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
clau_geo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyanira Stiti ceva de puseul de 3 saptamani! Clau geo si eu arat cam la fel.BBelina ta are colici?Anca sa treaca!Ce ii dai Carlei pt colici?Ce lapte praf folositi?Diana mamica fericita de ANDREI TUDOR |
da, se pare ca are si vad ca in ultimul timp se manifesta mai acerb noaptea.
Aveti idee ce se poate face daca cumva este racita? are nasul infundat si stranuta din cand in cand. O saq-l sun si pe medicul ei daca nu se opreste dar macar ca idee daca stiti cum se poate trata.
si inca o intrebare: care ati depus actele pt indemnizatie, alocatie copil si trusou? unde le-ati depus si care sunt actele necesare?
stiu ca eu v-am dat informatiile necesare care se gasesc pe prima pagina in legatura cu aceste aspecte dar din spital mi-au zis ca se depun in 3 locuri diferite.
legat de colici: voi cu ce atenuati durerile ca eu nu mai stiu ce sa fac? beau ceai de colici eu, nu mananc decat paine prajita, cascaval, supa si friptura ca sa nu ii dau colici si tot degeaba.
Anca esti o fericita daca pisica ta nu papa decat 7 mese pe zi, a mea mananca din 2 in 2 ore, cateodata la 2 ore jumatate. Suge de la san cam 10-15 min apoi o ia somnul, daca o pun in pat se trezeste in 10 min si vrea sa pape iar, asa ca ii dau un biberon de 90 ml cu laptic praf. Cum sa ii mai raresc mesele? de luat i-a in greutate destul de bine, acum are 3700 gr.
Va pup si incerc sa reintru dupa ce ii dau sa pape si sa o culc.
Mami fericita de
Irina Alexandra www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
300 spune:
tzitziri multa sanatate davidutului tau!
cristineescu, mersi frumos de sfaturi!
zambetmic, legat de acte, in primul rand scuze ca raspund asa de intarziat, am vazut postul tau pe mobil si era mai greu sa verific linkurile, asa ca am preferat sa astept un pic.
Topicul asta ¨ce este bine sa cunoastem¨ te poate ajuta destul de mult, cred eu.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123679
Tot la legislative gasesti modele de diverse cereri necesare, si am vazut chiar un thread cu actel necesare pentru cand ne intoarcem la serviciu.
37+
Anda Teodora
pozne cu burtici si alte nebunii
anca81 spune:
Clau, am ajuns la vorba inteleptilor adica "timpul le rezolva pe toate", am postat si eu cateva mesaje disperate pe tema asta cand am venit acasa cu Carla. Avea cate 11-12 mese/zi la inceput, eram disperata pentru ca nu reusea sa digere lapticul si deja plangea de foame. Rezultatul - urlete si plansete de durere de burtica. Incet incet insa s-a reglat si am ajuns acum la 7-8 mese/zi. Trebuie rabdare la inceput, muuuulta muuuulta rabdare.
Eva, multumesc pentru raspuns 
_irina_ spune:
Anca si no tot Humana SL papam, atunci cand papam formula. Ieri de ex am papat numai vre-o 30ml, azi inca deloc. Si mi se pare ca bebelina mea tot asa se dezvolta frumos din punct de vedere neurologic. Daca o pun pe burtica isi ridica un pic capsoru, il muta de pe stanga pe dreapta (tot cand sta pe burtica) si mai noi cand primim suzeta o tinem in gurita cu manutele.
Si noi avem numai 2 saptamani.
Sabinel 

lasa ca e bine sa fii ca arteziana. Se regleaza in timp si productia, dar zic ca e bine ca nu ai canalele infundate, eu ma tot verific ca nu imi dau seama daca mai e laptic sau nu si bebe sta numai cu tzitzi in gura.
Clau_geo in general se spune ca sa dormi cat doarme bebe, eu daca as dormi atata ar fi prea mult.
Bebe meu nu are program fix ziua, are in schimb noaptea program fix. Se trezeste la 1, la 4 si la 7. Si atunci dorm intre trezirile ei de noapte si mi se pare suficient. Dar eu de obicei dorm putin.
Cam de la ce varsta pot sa aibe colicei?
fericita de
- Andreea
monica_dicut spune:
Hallo si de la mine.
FELICITARI proaspetelor mamici.
Nastere usoara Codruta si khristin
Eu sunt putin cam suparata. Am fost ieri la control la doctor. Mi-a descoperit un chist pe ovarul stang, care are 2 cm si care este acolo de dinainte de sarcina si minunatul meu doctor nu l-a vazut. Plus de asta mai am ceva prin uter si ii este cam teama ca ar fi resturi placentare pentru ca lohii nu mai elimin. Asta inseamna ca va trebui sa ma chiureteze din nou. Mi-a dat un tratament ca poate se vor elimina si nu va fi necesar si ne vedem din nou pe 30. E destul de nasol pentru ca puteam face infectie. N-am facut pentru ca am bagat mii de antibiotice in mine dar acum e un mic risc.
Imi vine sa urlu de nervi ca dupa ce ca am patit ce am patit mai trag si dupa atat de mult. SUnt putin cam speriata si sper ca pe 30 sa-mi dea totusi vesti mai bune.
Va pup si va doresc o zi buna.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
andy_galro spune:
Neata si de la mine fetelor!!! Eu sunt tare suparata: al meu bebe geme si se screme prin somn si abia se odihneste saracul de la colicii astia...nu mai stiu ce sa fac...a fost ieri si doctorita pe la noi si mi-a zis ca nu prea este tratament care sa dea rezultate totale pentru colici 

clau sa nu te superi ca iti spun dar incearca sa nu-i mai dai lapte praf fetitei...pune-o la san de cate ori cere si incearca sa o tii treaza sa nu adoarma...trage-o usor de lobul urechii si fa-i masaj sub lob si in talpa si atunci se trezeste si mai suge...si muuuulta rabdare draga mea
sabinel pentru ragade poti incerca sa te ungi si cu laptele tau inainte si dupa fiecare alaptare si sa lasi un pic sa se usuce
irina colicii incep cam de pe la 2 saptamani dar nu este exclus sa inceapa si mai repede...roaga-te sa nu aiba ca este un chin fizic si psihic extraordinar atat pentru noi cat si pentru ei saracutii
Andreea
super-happy de
Andrei(18.08.2008)
Povestea bobocelului nostru
Poze:
http://picasaweb.google.com/AndreeasiPompiliu

ANDREI TUDOR