Mamici norocoase de sept-oct 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Fetelor, Miruna, cate grame de lapte matern trebuie sa manance bebe la o masa? Eu stiu de 150 gr la fiecare masa. De 6-8 ori pe zi! Eu nu cred ca ii dau atat, mi se pare enorm! De unde stiu cand e destul? Ca alea la maternitate vai de ele, nik nu mi-au zis! Iarin carti si pe net, opinii si opinii...voi ce ziceti?
In plus daca suge asa de des, la 15 min/ jumatate de ora, cum ii dau acum ziua uneori, nu ii dau peste cap sist digestiv? Inteleg eu "alaptat la cerere" dar zapacesc stomacul copilului!
Voi folositi incontinuu sutienul de alaptare? In casa, mereu?

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)
POZE
Povestea nasterii mele, Luca Noah

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

eva, in niciun caz nu-ti maninca atit la virsta asta, nu mai stiu exact de la ai mei, dar cred ca undeva pina intr-o 100 de ml/masa. caut in cartile mele si-ti spun! alaptatul la cerere nu ii deregleaza sist digestiv pt ca el nu manimca decit cit poate, nu-l poti supralimenta. in plus, laptele matern e mult mai usor de digerat decit formula.
sfatul meu este sa porti sutienul cit mai mult, efectele nedorite vor fi mult diminuate.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

eva, dar si celelalte mamici, uite ce scrie in "mama si copilul" de dr. Capraru:
"sugarul va fi alaptat la cerere. In primele 2-3 zile el va suge de circa 5 ori/24 de ore, la intervale de 5 ore. Apoi, in primele saptamani, intervalele vor fi de 2-3 ore intre supturi, ceea ce inseamna ca mama va alapta de 8-10 ori/24 ore.
Cantitatea de lapte in 24 de ore este, in general, de 140-175 ml/kg corp/24 ore, divizata la nr de mese.
Daca sugarul creste cu 140-210 gr/sapt mama nu tb sa-si faca pb."

Atentie: Luca este inca, probabil, in curba de scadere fiziologica de dupa nastere, deci putem vb despre ritmul de crestere de mai sus abia dupa ce a recuperat scaderea si a revenit la greutatea de la nastere.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Cam aceleasi probleme ca Eva le am si eu. ..Problema dormitului am rezolvat-o cu un wrap...fetelor face minuni...cand nu reusesc sa-l adorm altfel il pun in wrap si adoarme in maxim 5 minute...la noi au inceput si colicile si in felul asta nu mai am nevoie de picaturi sau alte substante...se simte ca la mami in burtica si isi face somnul...2-3 ore...noaptea doarme chiar si 4 ore..cateodata si 5...dar cu noi in pat ...
La el in patut pe burta doarme si 3 ore... pe o parte cam o ora-o ora si ceva iar pe spate nu mai mult de juma de ora. Se sperie parca de ceva (stiu ca e un reflex si e normal) da din manute brusc ca si cum ar cadea si incearca sa se prinda de ceva si apoi incepe sa planga.
Cum il fac sa doarma la el in patut?
Mai nou dupa masa are cam 10-20 minute in care sta linistit si studiaza lumea din jur ...e asa haios cu ochii mari si fata mirata...

Eu il alaptez exclusiv de la san si face caca aproape dupa fiecare masa...pediatra mi-a zis ca e normal. Voi spuneti ca poate sa stea si o zi far asa faca ...

Multa sanatate!

Matei Gabriel foto
Matei Gabriel povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Piolica, felicitari pt. printesa Elsa Maria , frumos nume i-ati pus si vad ca a iesit destul de voinicuta . Sa va bucurati de ea, pe tine sa te lase durerile, e super ca o alaptezi si va asteptam cu poze

Illia, si mie la primul copil imi apasa sarcina pe sciatic de ajunsesem sa schiopatez, stiu ce inseamna, din fericire la sarcina a doua am scapat….nu pot sa-ti doresc decat sa nasti mai repede ca sa scapi de durerea resspectiva, alta solutie nu ai din pacate

Nushulica, ce te faci tu dupa ce nasti ? Cine mai gateste apoi ?

Andy_p, tinem pumnii sa nasti usor si apoi sa ne spui cum si-a primit Andy fratiorul

Alina, cadourile au venit de la colegi, nu de la elevi….oricum au fost si elevii tare simpatici cand m-au intrebat de ce vineri e ultima mea zi, nu prea intelegeau, si le-m spus ca plec ca sa nu nasc in clasa….mi-au urat good luck with the baby, to have a good baby, si mi-au spus ca de-abia m-asteapta sa vin in vizita cu baby sa-l vada si ei….aici cam asa e moda

Ankussa, nu sttiu cum e cu appointmenturile acolo, aici din sapt. 28 te vad la fiecare doua saptamani si incepand cu 36 te vad saptamanal….daca depasesti termenul si de doua ori/sapt. fara nici un extra aranjament…..a propos avem si nou un prof englez, care s-a mutat in CA pt. anul asta, casatorindu-se cu o canadianca.

Felicic, noi fiind la al doilea copil vrem sa ne oprim clar, si inca nu ne-am decis la o metoda clara de contraceptie.

Bitza, cand mai vedem poze cu voi ?

Mimihoo si Pretty, tot ce va doriti

Eva, mie asistentele de aici mi-au spus sa-l gadil pe bb sub barbie, sa-l iau de nasuc cand mananca si sa nu-l las sa adoarma la san. Bebelusii se incalzesc la san, si fara sa vrea adorm instantaneu. De aceea si stau mult la san, chiar daca par ca mananca. Eu ca sa fiu sigura ca Yasmine nu-mi adoarme la san o alaptam dezbracata, numai in pampers….mi-a iesit calita si ne-mofturoasa. Incearca dupa ce adoarme, sa-l pui in patut, in nici un caz nu-l invata sa doarma numai la voi in brate, ca viata voastra va deveni mult mai stresanta…stiu ca e mai greu de pus in aplicare dar poti incerca sa vezi ce merge in cazul vostru. Cat despre cantitate la inceput 90 ml sint ultrasuficienti.

A propos de scaderea in greutate in spital a bebeilor dupa nastere e absolut ceva normal si nu trebuie sa va ingrijoreze deloc. Nu are legatura daca i se da sa manance bebeului sau nu. Tinem pumnii urmatoarelor mamici programate sa nasca luni !

Cristina

le bébé 36w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Unde gasesc si eu cartea "Mama si Copilul" de Dr Capraru
Daca stiti va rog sa imi spuneti si mie ca tare as vrea sa o am.

Multumesc mult!

Matei Gabriel foto
Matei Gabriel povestea nasterii

Mergi la inceput

Alexa_M, ai dreptate ca infasatul ii ajuta pe bb sa-si inchipuie ca inca mai sint la bb in burtica. www.toysrus.ca/product/index.jsp?productId=2852911&kw=swaddling&origkw=swaddling&parentPage=search&f=Taxonomy/TRUSCA/2567270" target="_blank">Modelul asta i-am luat eu bbului meu.

Cristina

le bébé 36w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Am vazut ca au intrat mamicile sa povesteasca si hop si eu:
BB meu papa haotic, din pacate de la san nu prea are ce azi am muls toata ziua 50 ml deci nici macar o masaIn rest papa formula cam odata la 3-4 ore , seara facem baita si apoi dormim cam 4 ore ne trezim si iar papam cam pe la 3 noaptea dar apoi adormim mai greu avem probleme cu constipatia.Nu stiu cand ne vom face un program mai clar dar asta e ne facem noi programul dupa el numai sa ii fie lui bine.De azi am inceput sa bem si ceiut ca sa vedem daca se mai amelioreaza cumva constipatia.
Eva noi nu papam mai mult de 70-80 ml la o masa si cam 6 -7 mese pe zi deci in total am socotit eu cam 400ml am inteles ca bb trebuie sa pape zilnic cam 10-15% din greutatea sa corporala.
Voi le datio ceiuc bebeilor?Aveti careva probeleme cu constipatia si cum o rezolvati?
Laura inca o data bafta maine

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Alexa_M, am vazut pozele cu bb dragut . Nu-l mai pune sa doarma in patutul lui pe burtica in nici un caz, te rog....e unul din factorii care provoaca sindromul mortii subite. Lasa-l sa doarma pe spate. Citeste mai multe www.phac-aspc.gc.ca/dca-dea/prenatal/sids-eng.php" target="_blank">detalii aici daca vrei. Sper sa nu te superi de sfat

Cristina

le bébé 36w +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

laura pentru maine.

Eva ce nu scrie in carti este ca laptele matern se digera foarte repede. E normal si ok sa manance si la jumatate de ora. Eu nu port sutien de alaptat deloc iar noaptea dorm cu sanii dezgoliti.150 de gr my ass nu exista asa ceva ei au un stomac minuscul acum. Luca mananca probabil maxim 50 ml la o masa. Treptat va creste cantitatea si asta se va regla prin cerere si oferta. Daca nu rezolvi cu sanii da un semn (ai nr meu de mobil pe yahoo) si te indrum catre o tipa consultant de lactatie. Nu uita sa mananci si tu suficient si sa bei lichide (asta dupa ce scapi de furia laptelui). Si stai linistita ca deocamdata nu se invata el in brate si oricum eu pe Alexei nu l-am lasat sa planga deloc pana la un an, nu il las nici acum, si nu a iesit un bratetos.

piolica sa va traiasca minunea. Da eu am avut dureri de spate la prima nastere acum am de mijloc, le pun pe seama faptului ca mi se schimba polul de greutate dupa ce am nascut.

Miruna mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Mergi la inceput