Mamici norocoase de sept-oct 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corrina spune:

Alexa, are dreptate khristin.
Andy, multa bafta maine, again!

fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Citat:
citat din mesajul lui khristin

Alexa_M, am vazut pozele cu bb dragut . Nu-l mai pune sa doarma in patutul lui pe burtica in nici un caz, te rog....e unul din factorii care provoaca sindromul mortii subite. Lasa-l sa doarma pe spate. Citeste mai multe www.phac-aspc.gc.ca/dca-dea/prenatal/sids-eng.php" target="_blank">detalii aici daca vrei. Sper sa nu te superi de sfat

Cristina

le bébé 36w +

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

SUBSCRIU.
Il poti pune pe burta doar cand stai si tu cu el si nu mai mult decat cateva minute.

Miruna mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

kristin
alexa, eu am editia din 2005 a cartii, nu mai stiu din ce librarie am luat-o. incearca pe w w w. ed. medicala. ro, daca gasesti detalii.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Piolica Piolica

Sa-ti traiasca mandretzea de fata sa va bucurati de ea.

Fii fericita Piolica esti o mami traznet!!!!!

laura laura Tzinem pumnii.

Karina Alessia am 36 saptamani in balonul lu' mami NiKole
AMR 27 zile
noi doua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

hopa si io,acum am terminat de citit tot ce-ati scris.am fost plecata la doctor,apoi la sormea..apoi au venit mama cu nepoata...le-m calcat...apretat si coafat si le-am dus la o nunta la care trebuia sa mergem noi.
in primul rand,felicitari Piolica!!!! sa-ti creasca bebelina,sa fie sanatoasa!
iar in al doilea rand,nocom,sabinel si irispt luni.ca tot ii nasteti luni,15 sept,ii dati,,,...direct la scoala,dea?ca sunt deja pregatiti.
moama.....iete ..abia v-a certat omu'nitelus...si gata,vati mobilizat toate si ..v-ati insusit critica.
glumesc.....io am glumit si aseara..pe cuv....oricum,multumesc..si va pup
asa....acum sa pov de doctor...o sa incerc sa spn mai pe scurt..desi vreau sa spun ca ne-a tinut doftoru cam o ora daca nu mai mult,sa ne explice ce si cum.
mi-a facut un control d-ala pana in gat..moama ce doare....si colu e lungg si ferecat ,asa cum stiam etc.iar s-a uitat pe toate eco..si la toate masuratorile etc....si..eco acum nu mi-a facut(am fost la filantropia..si acolo au eco obosite rau)...m-a chemat luni la medlife pt o noua eco....si cica apoi o sa hotaram.
problema este nu de kg si de faptul ca nu e dezv cum trebuie si"traieste,dar risca sa aiba probleme de sanatate..complicatii..."....am incheiat citatu'....
dar,daca luni la eco...o sa observe ca n-a mai evoluat deloc(si nu se refera la kg....cred ca mi-a repetata asta de o suta de ori)....ma progr la cezariana.
mi-a vorbit si de oxigenarea lu bebe ...si a creierului lui bebe(sper ca ma exprim corect,io-s contabila....pt mine...anatomia si medicina...chineza si araba)....si in mom asta nu s oxigeneaza prea bine creirul lui bebe..si luni asta o sa verfice in primul radn....si daca nu e schimbat nimic...il scoatem.
cam atat.pe scur...sau atat am retinut io...ca m-a zapacit o ora intreaga....de unde pana acum....ma expedia ...si nu scotea 3 cuv....zici ca e alt doctor....ori a bagat-o rau pe maneca.
si....auziti ce-mi spune"uitati,aici pe eco de 20 sapt...conf acestor masuratori...reiesea ca sunteti predispusa la hipertensiune....si nu inteleg de ce nu s-a scris"....deci imi spune asta in conditiile in care el mi-a facut eco repectiva.habar n-am de ce a marturisit...ca io nu aveam cum sa ma prind...cred ca-l mustra...ceva undeva.
nu stiu ce sa va mai spun.mai astept pana luni.altceva nu vreau s amai spun.
mama....cat am scris.

carla,38+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Piolica, felicitari pentru Elsa Maria! Refacere rapida! Te asteptam sa te intorci acasa sa ne spui povestea completa

Eva bebeii iau cam 10-15% din greutatea lor in 24 de ore. Deci imparti cantitatea asta la cate mese are el pe zi. Poate ti-ar fi util un cantar de bebe, stiu ca se zice ca e "addictive", dar pe mine m-a ajutat mult. Maria mea a mancat f mult de la inceput. Adica manca la 3 zile cand am venit acasa cam 80-100 si dormea cate 5 ore. Acum, la aproape 3 saptamani, si-a mai stricat programul. Are si un puseu de crestere, cred eu, lapticul nu-i ajunge si ma suge si pe mine mai des de m-a cam chiaunit (in ultimele doua nopti a supt des si a avut colici, a adormit greu). Am cantarit-o inainte si dupa masa si stiind cam la ce cantitate se satura ea, daca vedeam ca a luat mai putin aplicam metoda descrisa de Khristin. O dezbracam treptat. Sa vezi ce se trezeste si suge...e important sa se sature ca sa doarma mai mult. Iar cu sanii fierbinti si angorjati trece cam dupa 10 zile senzatia asta...cand se regleaza oferta dupa cerere. Incearca sa mulgi un pic inainte de masa lui bebe ca sa apuce bine sanul, sa nu fie tare, le e f greu sa manance cand e angorjat la maxim sanul. Si daca se trezeste cand il pui in patut, atunci nu-l mai tine la san cand adoarme, pune-l in pat. Se trezeste, il iei iar la san si tot asa pana se satura. E greu, la noi dureaza si o ora-o ora jumatate procesul de saturare al lui bebe ca trecem prin toate fazele: pus in pat, dezbracat, gadilat sa se trezeasca apoi minim 20 de minute tinut la verticala sa dea aerul afara sa nu il supere burtica.
E greu primele zile, primele luni. Fiecare bebe are ritmul lui si isi creeaza singur programul. Fetita mea cea mare a fost terorista asa...cam 4 luni. Sper ca asta mica sa isi revina repede. Primele doua saptamani au fost super, acum e mai greu.
A mai functionat o treaba. Cand am fost f f obosita si nu am mai putut sa stau 2 ore sa o satur i-am dat cat a vrut (pana a adormit lemn) si apoi laptic muls din biberon pe care l-a luat mult mai repede decat din san si am terminat repede cu masa. Nu am facut f des figura asta sa nu se obisnuiasca cu biberonul. Avent e super ok ca trage mai greu din tetina, e asemanator cu sanul, din Nuk curge mai repede ca e tetina moale si e pericolul sa ii placa mai mult.

Mergi la inceput

andy,iarta-ma
bafta multaaaa!

carla,38+ putoiu sasha

Mergi la inceput

piolica daca mai apuci sa citesti adauga la toate cele enumerate de tine un somnifer sa te poti odihni si astfel reface cat mai rapid.

Mergi la inceput

kid la mine Alexei s-a obisnuit cu Avent-ul din Nuk tragea ca la jug ca aveam tetina de ceai pusa. Ce ti-e si cu copchii astia.

ratonelu eu iti tin pumnii sa fie totul bine luni si sa iti vezi cat mai rapid minunea.

Mergi la inceput

si iar imi spune...."stati o data pe ora...pe partea dreapta sau stanga...si monitrizati micarile lu bebe..si daca dupa 15 minute in poz asta nu misca,ma sunati de urgenta".
oare.....ma minte ?ca-mi spune toate astea...imi ia tensiunea si vede ca am15 chiar si cu doza marita de dopegyt.apoi imi zice"dar nu va speriati...vedem luni...dac e vorba de suferinta fetala,sigur ca-l scoatem imediat".
deci ce sa inteleg?

carla,38+ putoiu sasha

Mergi la inceput