Mamici norocoase de sept-oct 2008 (149)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

hai c-am zis ca ma calmez..si de unde?! o iau de la cap.
multumesc muuh.....nu maine e poimaine....

carla,38+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

giuliana, tie ti-a dat puiu acasa..fara sa faca 2.5 kg? poate ai scris....dar io ....cu un sing neuron...si ala dus cu pluta..nu mai tin minte nika.
pup...si o sa ma bag la somn.

300,pe unde esti?
somn usor....
andy,bafta multa

carla,38+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Iata ca am ajuns si eu in clubul mamicilor.

In primul rand - somnul. A mea pitica doarme tot pe o parte si doarme frate nu se incurca. Am pus-o in patutul ei, in camera ei si gata. Am observat ca daca nu o pun cand e adormita in patut se trezeste repede si nu e ok.
Cu suptul suntem inca bine, stam si sugem cam o ora, cu gadilici, cu pus pe umar, schimbat sanul, pus iar pe umar pana adoarme cu afarcul in gura. Nu stiu la noapte cum o sa fie, ma duc sa ma mai uit la ea inainte sa ma pun la nani.

La noi nu merge faza cu dezbracatul. Am un copil tare cuminte, azi am dezbracat-o pentru baita si nu a zis nimic.

Noi am venit cu 2.620 kg din maternitate, mi-era frica sa nu cumva sa ramanem acolo din cauza asta. Dar sper sa recuperam rapid.

Sanii si ai mei sunt tari, dar ii mulg un pic pana vin primele picaturi si dupa ii dau la bebe sa pape. Si cand se apuca ea de papat se inmoaie automat sfarcurile.

Nu stiu daca acum mai dau eu stingerea, depinde de programul lui bebe.

38+ - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Buna dimineata!

fierbinte si croissante din partea mea! Irina, bine-ai venit acasa! Ma bucur taare mult ca sunteti bine, tu ai avut epidurala la nastere ca nu mai stiu...?

all ma intorc sa recuperez

36+ Anda Teodora

pozne cu burtici si alte nebunii

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
somatizarile care apar la copii, adica suferinte afective pe care nu stiu sa le exprime si atunci le trec in plan fizic: rosu in git, febra, etc. Eu le-am experimentat! Fiu-meu, pus intr-o situatie care nu-i convine sau care implica o schimbare pe care n-o agreeaza, face febra! Atit, nici un alt simptom.

ai mare dreptate cu acest fel al copiilor de a-si transpune suferinta psihica intr-o afectiune fizica, mama mea a observat-o empiric, mai ales la bebe3, o fetita pe care de cate ori o certa trebuia sa o ingrijeasca de rosu in gat si uneori febra :)

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Felicitari proaspetelor mamici pentru bebelusi!!! Sa creasca mari si sanatosi, fara colici!

Tare greu sa pot tine pasul cu voi, fetelor.

As vrea sa-i raspund Evei, mai ales. In mare am vazut ca fetele ti-au scris. In prima saptamana eu stiu ca bebelusii nu papa mai mult de 40-60 ml la o masa. Depinde intr-adevar si de greutatea bebelusului, dar in niciun caz ce cantitate ai scris tu. Nu as putea sa-ti spun cam in cat timp isi formeaza un program. Cred ca abia dupa 2-3 luni poti vorbi de asa ceva. Oricum eu as spune ca mai degraba TU vei reusi sa te acomodezi programului actual al bebelusului. In principiu cam in 2-3 saptamani ti se va regla lactatia si el se invata sa suga si atunci iti va fi mai usor.

Legat de lactatie, iti sugera cineva (scuze ca nu imi mai amintesc acum numele) sa te mulgi un pic inainte de a-i da sanul. Este intr-adevar o idee buna, insa ai grija sa fie chiar un pic. Din cate am citit, la inceputul suptului laptele matern este mai satios, pentru a-l satura pe bebelus, dupa care el se "subtiaza" (daca pot sa ma exprim astfel), pentru a-i asigura apa necesara hidratarii. De aceea se si spune ca bebelusilor alaptati exclusiv la san nu li se da sa bea apa (exceptie fiind vara, pe canicula), deoarece laptele matern ii asigura tot necesarul de apa. A mea fetita a baut ceai/apa abia cand am inceput diversificarea la 6 luni.

Si tot legat de alaptare, eu va recomand din toata inima sa folositi tampoanele de san Chicco. Am incercat mai multe tipuri, dar de aceastea am fost extrem de multumita. Eu si in perioada de gravida (cam dupa luna a 6-a), si cat am alaptat am folosit in permanenta sutienele de alaptare pentru a-mi sustine sanii. Stiu ca depinde si de cum ne-a inzestrat natura, dar eu recunosc ca nu am avut probleme cu sani lasati.

Ca recomandare pentru mamicile care alapteaza cu formula, puteti incerca biberoanele de la Avent. Ei spun ca sunt testate clinic si ca reduc colicii la bebelusi, datorita formei tetinei. Am citit mai multe mesaje ale mamicilor care spuneau ca au trecut pe aceasta marca si chiar au vazut rezultate. Eu am folosit doar aceasta gama la fetita si am fost multumita de produsele lor (mai ales mai tarziu pentru tetinele de la canile cu cioc). Nu le fac reclama, doar va sugerez sa mai cititi si sa vedeti poate este o solutie pentru crizele de colici ale bebelusilor.

Am mai citit intrebari despre baita. Intr-adevar trebuie avuta mare grija la temperatura apei din cadita. Este suficient ca o singura data sa se sperie bebele si atunci cu greu ii mai trece. Foarte buna sugestia sa tineti un prosopel pe bebe cat timp il spalati, si ii dezveliti doar anumite parti ale corpului pe masura ce le spalati. Aveti mare grija cu produsele cosmetice folosite. Chiar daca scrie pe ele ca sunt pentru bebelusi, nu toate sunt formula "fara lacrimi". Eu am patit-o cu fiica-mea acum mare, cand am dat peste produse Sanosan sau Nivea care o usturau la ochi. Noi am folosit cu succes gelurile pentru corp si cap de la Klorane si Mustela. Vedeti ca vor fi prezenti la targul Baby Expo cu niste preturi foarte bune. Eu de obicei iau la sticle mai mari, 2-3, si imi ajung pana la urmatorul targ.

Vad ca m-am intins foarte mult la vorba.

Altfel cu burtica, bebe imi tot da emotii. Acum vreo cateva nopti, m-au apucat niste dureri la spate. Stiam ca uneori acest semn, reprezinta inceputul travaliului. Dar deocamdata a fost doar alarma falsa. In principiu pana la cezariana as mai avea 11 zile, dar nu cred ca bebe o sa mai stea atat.

Sunt alaturi de fetele care urmeaza sa nasca luni ...

Steluta (37w+) cu si cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99
pe mine ma omoara sciaticul. citeodata nici nu pot sa pun piciorul jos, iar sa ma ridic din pat sau de pe canapea e o provocare. voua vi se intimpla? dr mi-a zis sa iau paracetamol daca nu mai suport si sa inot. in rest... sa string din dinti!

Eu o mai patesc,d ar vad ca in ultimele zile m-a mai lasat. Stiu ca e o chestie momentana, va reveni si n-o astept deloc cu drag, insa chiar stiiiu ce rau e...

Eu mai dau cu crema din plante recomandata de Lucutta, si macar pentru moment ma simt bine. Remediul ideal e una bucata sot + un tub crema si dat pe tot spatele inainte de somn. Poate minuni nu face dar te simti tare bine.

Cat despre ridicat, eu ma ridic mereu folosind mainile. in cele mai ciudate moduri. Arat a taratoare.

A propos, ma declar metrul cub al odiseei. Am 20kg+ (raportez 67 imbracata la ultimul cantarit - pe strada dar tot cantar este), 112 cm burta si 100cm bust (de la 86). Sper sa fie 15kg numai apa...

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

feli de dimineata la 9...atunci tre sa fiu la spital.

iubita, mai e asa de putin! Tin pumnii strani penru bebelina balerina - abia astept sa vad mesajul de la tine.

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Neata burtici si mamici

Va invit la o cu laptic.

Valentina 37 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

la cap frati cred ca eu conduc suntem 5 asa ca ...feli stiu exact ce povesteti tu acolo si noi suntem f uniti si ne vb toata ziua la telefoane, eu sunt cea mai maresi cea mai mika are 21 ani

Ma tem ca v-am luat. Suntem 6...

36+ Anda Teodora

Mergi la inceput