Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (178)
Raspunsuri - Pagina 5
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui devylla Si inca o chestie de care m-am lovit si nu stiu cat de adevarata este informatia.Vreau sa ii fac certificatul romanesc...in afara faptului ca iti trebuiesc o groaza de acte legalizate,cu apostila si traduse...mai nou,mi s-a spus ca nu se mai elibereaza certificatul decat in prezenta tatalui.(lege noua cica)Iar noi nu stiu cand o sa avem ocazia de-a ajunge in Romania impreuna...oare e adevarat,are cineva idee? Jurnal de mogalneata www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007) |
SabinaY, incearca sa contactezi ambasada RO din Japonia. Ei ar trebui sa iti spuna care e procedura. Aici am contactat ambasada si mi-au spus ce formulare avem de completat, ce acte trebuie sa le pun la dispozitie si cat costa si se rezolva. Atata doar ca ia mult timp, ca actele trebuie sa mearga in RO, acolo se face pasaportul si apoi vin inapoi. Insa sunt f serviabili si acolo ar trebui sa te ajute.
mogaldeata si ii urez sanatate!!!"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
mandarinutza spune:
Buna dimineata!
Devylla, multa sanatate pentru Erika!
Am si eu o intrebare pt mamicile care s-au intors la servici pe program de 6 ore, care este legea/ordonanata si articolul care precizeaza acest drept? Sau cum ati specificat in cererea catre ngajator?
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
Yaia spune:
'Neata!
Va invit la o cafea...De cand am inceput serviciul, am descoperit noul automat de cafea de la birou. De cateva zile combin rumcappuccino si milk chocolate si iese bestial. Dar tot de cand am redescoperit automatul si tot beau cate o cana de combinatie pe zi, merg mult mai des la toaleta. ![]()
Ramonarosca, frumoase locuri vizitate! Si mare flacaul catarator pe scaune. Cel mai mult m-a distrat poza 222 parca, prima in care sotul tau trece la condus elefantul. Nu pare foarte sigur pe el.
Eu nu va consider deloc asa cum ai spus tu, si eu mi-am plimbat baiatul destul de mult cu avion, masina, ambele in aceeasi zi. E bine sa fie plimbati, vad lucruri noi, oameni diferiti si nu se plictisesc. Bravo!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
cecilia L spune:
Am avut o noapte de cosmar si m-am trezit cu o durere de cap ,asta este crestem noi mari. Cristi vrea tot mai des tatzi noaptea, nu se mai trezste doar de 2 ori a revenit la 4 ori, nu vrea ceai sau bibe vrea tatzi si gata, daca nu urlaaaaaaaaaa....baiatul meu stie ce vrea.....hihi
Mandarinuta nu pot sa te ajut, sa inteleg ca esti hotarata....dar micuta Antonia este de acord??????
Sabina Y multa sanatate pentru Erika.
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi-la Moeciu
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Roxana_G Alergie este, asta seara am vazut si eu bubele. De regula eu fac tipul asta de urticarie in fiecare toamna, au fost ani in care m-a tinut si cate o luna. Anul trecut am scapat. Sa vedem acum. Deocamdata Bubu are clar urticarie, este pe gluconat de calciu si zyrtec. |
Mai Rox, ce vesti ne dai tu. Ce urticarie? Hmmm, trimitem
lui Andrei, sa se faca bine repede. Eu zic sa faci investigatii, sa stii sigur de la ce e, daca e alergie, ca sa evitati pe viitor. Mai, mai, se pare ca te mosteneste. Lasa, o sa fie bine. Hai, fii barbata!
pentru o mamica ocupata.Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
rodicamaries spune:
salutare
am o problemuta cu calculatorul asta: e plin de virusi
stiti un program bun(free daca se poate) cu care sa-l curat?
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui papanash cine ghiceste unde era telefonul ????? ce premiu sa ofer ? 2 persoane stiu unde era, una e tati, alta e la mare, nu spui cine, secret . deci, cine ghiceste ?????? |
Deci a doua persoana care stie e Maruntescu, iar telefonul era in buzunar la Ghighi, o sunase pe Puppi sa vada cum e la mare si daca nu cumva i-a furat-o vreun alt 'tarator' in 4 labe sau margaret copacel. Nu ca ar fi nesigur Ghighi, papanas mai precoce ca el nu e. Dar poate ii era si dor de Puppi.
Premiul poti sa-l pui in sacosa si sper sa fie vreo felie de tort. Ca tocmai am vazut-o pe Ramonarosca super slaba, arata tare bine, nici nu zici ca a nascut bebe de curand. Spre deosebire de mine...Asa ca baga o prajitura ceva...si vezi poate imi gasesti si sacosa, nu mai stiu pe la ce usa o lasasem.
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui devylla a racit...are febra de 2 zile [...] Am facut rezervarea,pe 29 octombrie ajungem in tara.Avem escala la Amsterdam(4 ore) si nush ce o sa facem atata timp... [...] Am o intrebare pentru mamicile care au calatorit singure cu bebeii.La intrarea in tara ati avut nevoie de o declaratie din partea tatalui in care isi da acordul de-a lasa minorul sa intre pe teritoriul Romaniei?Mentionez ca Erika va intra in tara cu pasaport japonez,deci ca cetatean japonez.(inca n-are certificat romanesc) Si inca o chestie de care m-am lovit si nu stiu cat de adevarata este informatia.Vreau sa ii fac certificatul romanesc...in afara faptului ca iti trebuiesc o groaza de acte legalizate,cu apostila si traduse...mai nou,mi s-a spus ca nu se mai elibereaza certificatul decat in prezenta tatalui.(lege noua cica)Iar noi nu stiu cand o sa avem ocazia de-a ajunge in Romania impreuna...oare e adevarat,are cineva idee? |
Multa sanatate, mogaldeata Erika!
[...]
Drum bun! Sa stii ca 4 ore in aeroportul din Amsterdam nu e asa mult. Aeroportul e mare, dureaza pana debarcati din avion, pana gasiti cealalta poarta, mai un plimbat prin buticuri, mai un schimb de scutece, mai o papica, mai o joaca...Hai ca e bine!
[...]
Daca e cetatean japonez, nu are nevoie de nimic altceva. Problema in Romania e ca nu te lasa sa IESI din tara cu un minor daca nu ai acordul celuilalt parinte. De intrat, poti intra si fara acordul celuilalt (stiu, e stupid, dar e Romania).
Cat priveste certificatul de nastere, poti obtine certificatul de nastere si fara tatal Erikai. Pasaport nu poti obtine decat cu procura speciala de la el, dar certificat de nastere obtii sigur. La declararea nasterii e suficient sa fie unul dintre parinti. Numai sa ai grija sa ai traduse si legalizate toate actele necesare (foaia de iesire din spital, certificatul japonez, eu stiu ce-ti mai pot cere nebunii din Romania). Da si o cautare pe google cu actele necesare si gasesti ce si cum.
Numai sa ai grija ca nasterile din strainatate se inregistrau doar la Sectorul 1 ,in Bucuresti si eu iti recomand sa faci toata treaba asta prin ambasada Romaniai la Tokyo, cum zicea si Adimercedes. La tine nu e urgenta, ca aveti pasaport, si nu umblii aiurea pe la ghisee pin caldura. Dar e mai scump si dureaza mai mult timp, ca tine de curierul diplomatic, care merge de obicei de 2 ori pe an.
Bafta cu hartogaraia!
Poze
Yaia spune:
| citat din mesajul lui rodicamaries salutare am o problemuta cu calculatorul asta: e plin de virusi stiti un program bun(free daca se poate) cu care sa-l curat? |
Sfatul hubby-ului meu (calculatorist de profesie) e sa iti reinstalezi windows-ul si apoi sa-ti instalezi un antivirus bun si gratis (avast, de exemplu).
Poze
rodicamaries spune:
Sfatul hubby-ului meu (calculatorist de profesie) e sa iti reinstalezi windows-ul si apoi sa-ti instalezi un antivirus bun si gratis (avast, de exemplu). Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) Poze |
multu`...ma gandeam eu ca numai asta e solutia, il duc la un service, ca nu ma pricep la d-astea.
pup.
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)