Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (178)
Raspunsuri - Pagina 6
devylla spune:
Iote am terminat cu munca pe ziua de azi.Am prins o clipa libera.Erika inca doarme.
Problema sta in felul urmator:La ambadasa nu se puteau depune actele pentru certificatul romanesc decat pana la varsta de 1 an.(poate s-a schimbat de-atunci)
Am pus-o pe mama sa se intereseze de certificatul de nastere la sectorul 5,insa mi-ai adus aminte Yaia de sectorul I...cred ca am sa dau telefon personal sa vad cu sta treaba.De ce prefer sa imi rezolv treburile in tara?Pentru ca un drum la Tokyo ma costa jumatate cat as merge in tara
...asa-s preturile pe-aici.Si apoi la ambasada sunt cei mai neseriosi romani pe care i-au vazut vreodata...chiar daca se schimba periodic...cred ca sunt angajati dupa acelasi model...Cand am fost sa inregistrez casatoria...cu toate ca sunasem cu o zi inainte sa verific programul,era pus un biletel de 10x10 cm intr-un colt in care anuntau ca "Azi nu se lucreaza"
Nu pot sa ma bazez pe ei.
Yaia am mai fost de 3 ori pe aeroportul din Amsterdam,de fiecare data singura...si stiu ca timpul a trecut taaaree greu.Acum poate cu bebelina o sa fie altceva...ce misto ar fi fost daca era vreo mamica prin Olanda![]()
Partea nasoala este la intoarcere...unde am de astpetat 7.5 ore(deabia dupa rezervare am facut calculul
)
Chiar Papanash ca tu ai fost de curand...din aeroport pana in oras cat faci?Ce optiuni de transport ai?
Dupa cum banuiam Erika e racita...tuseste ceva mai tare...si este ragusita.Am primit mediamente...banuiesc ca a luat raceala de la tasu'.
Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)
kriss79 spune:
salut
Papanash, ai gasit tel? noi vom pleca cu charterul direct din iasi, asa ca nu vizitam balcic -ul..
Multa sanatate puiutilor bolnavi!
Am bona de luni, deocamdata cu 4 h si sunt multumita deocamdata de cum se intelege cu fata. Am inceput si intarcarea. Azi e a treia zi si nu cere deloc..De fapt, ea adormea la san, nu manca f mult..seara si dimineata atat. Am inceput sa iau brocriptin si sa imi pun comprese reci pe sani. Insa pastilele astea imi cam dau o stare naspa..sper sa nu se prelungeasca..
Fata va ramane cu bunicile, iar ziua va sta bona 8 h la soacra-mea acasa.Sper sa fie ok..
www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 10 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
greyeras spune:
Salutare fetelor!
Am intrat sa va salut, abia acum am revenit si noi la programul normal. Cum se zice am facut-o si pe asta, am fost nasi si a fost foarte frumos, totul a iesit mai mult decat bine, iar nunta in sine a fost foarte frumoasa. Adelina a fost foarte cuminte acasica cu cumnata mea, nu a plans deloc, doar ca de dimineata cand am ajuns acasa nu mai vroia sa o las jos din brate, cred ca ii era teama sa nu plec iar.
Am descarcat si cateva poze, partea nasoala e ca tata ne-a facut poze si nu prea se pricepe asa ca doar cateva au iesit bine.
http://www.flickr.com/photos/21859608@N04/2780207179/in/photostream/
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
Yaia spune:
Devylla, banuiam ca e scump sa faci totul acolo si poate fi complicat. In mod normal, daca oamenii sunt intelegatori, poti rezolva cu ambasada chiar si prin telefon + posta normala. Dar se pare ca nu esti printre cei norocosi.
Oricum, poti face plangere direct la ambasadorul de acolo prin e-mail, mai exista si site-ul ministerului de externe unde se pot face plangeri si mai merge si faza cu scrisul unui e-mail la realitatea tv.
Cat priveste locul exact unde sa te duci, stiu sigur ca certificatele de nastere eliberate in strainatate de ambasadele si consulatele romane se transcriu la sectorul 1 si sunt aproape sigura ca tot acolo te duci si daca vrei sa-i faci certificatul de nastere in tara, ea fiind nascuta in strainatate.
Acum aia de la ambasada, daca erau oameni de treaba, puteau sa-ti faca certificatul si daca a trecut 1 an, doar ca plateai o mica amenda. Dar ai spus deja ca nu sunt amabili. Eu am mai mult noroc aici.
Cu aeroportul, banuiam ca ai mai fost acolo, de obicei iei cam aceleasi rute cand nu ai zbor direct, faci escala cam in aceleasi aeroporturi si ajungi sa inveti si marfa din buticuri.
Dar cu bebe e diferit, ai sa vezi. Trece altfel timpul, la noi mai repede decat inainte.
Si avem mamica din Olanda, Dantje (sper sa nu gresesc), dar parca era in concediu...asta daca nu s-o fi intors deja. Iar din Beljica pana in Amsterdam e o aruncatura de bat...asa mai lung...
Numai ca Duamna C lucreaza...
Multa sanatate mogaldetei!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
cecilia L spune:
greyeras sa-ti traiasca finii si sa te bucuri de ei.
Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi-la Moeciu
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui greyeras Salutare fetelor! Am intrat sa va salut, abia acum am revenit si noi la programul normal. Cum se zice am facut-o si pe asta, am fost nasi si a fost foarte frumos, totul a iesit mai mult decat bine, iar nunta in sine a fost foarte frumoasa. Adelina a fost foarte cuminte acasica cu cumnata mea, nu a plans deloc, doar ca de dimineata cand am ajuns acasa nu mai vroia sa o las jos din brate, cred ca ii era teama sa nu plec iar. Am descarcat si cateva poze, partea nasoala e ca tata ne-a facut poze si nu prea se pricepe asa ca doar cateva au iesit bine. http://www.flickr.com/photos/21859608@N04/2780207179/in/photostream/ |
Lasa, Greyeraso, nu s-o pricepe forografu', da' tot frumosi ati fost!
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
ramonaiani spune:
Ne-am intors si noi de la revizia de 1 an. A durat consultatia aproape 3 sferturi de ora +( vaccin contra roseolei, varsatului de vant si nu mai stiu ce, ca eu am lasat in RO carnetul de vaccinuri
). A zis dr ca e in limite normale (8.200 kg si pt ca s-a zvarcolit bine, a masurat numai 78 cm, da' avea 77 acum vreo 2 luni); ca are picioarele egale acum, s-a dus diferenta de lungime dinte ele. M-a intrebat ce mananca - aproape de toate; ce bea - Milumil 3. La un moment dat incepe pustoaica sa urle, asa, din senin. DE CE? Pentru ca vorbeam germana
. Ii explic dr-lui ca acasa vorbim romana, el incep sa rada si ne spune ca la asta nu se pricepe ![]()
.
Alte intrebari: merge - daca se tine de mobila? Vede bine? Adica la departare - a vazut o pisica in curtea vecinilor de pe balcon (et 1). Dar nu se uita dupa pasari, dupa avioane (nu stie sa uite unde ii arat eu, se uita doar la mana mea). Aude bine? Intelege ce-i spunem? Intelege, da' daca nu vrea ea, tot nu face ce-i spunem noi.
Dupa vaccin, casa taca din gurita, ii dau sa bea apa din biberon. Dr ma vede si zice ca sa termin cu datul biberoanelor noaptea. Inteleg aiurea, si sar la el, cea e mic copilul, nu poate sa bea din cana. Reusim pana la urma sa ne intelegem: sa nu-i dau biberon noaptea, dar seara inainte de culcare e OK. Apoi sa o spal pe dinti neaparat cu pasta de dinti pt bebelusi, cu fluor (cred ca se gaseste si-n RO la DM). Daca mai am pastile de D-Fluorette (Vigantol) sa i le dau pana le termin, daca n umai am, nu-i nimic, ca isi ia din pasta de dinti.
Mai am intrebari?
DA. Unde sa-i fac si eu gauri pt cercei? Face o fata luunga, se stramba nitel, asa ca ii explic ca-n RO se (poate)face din spital de la nastere, si ca eu vreau neaparat sa i le fac acum cand e mica. Pana la urma il conving (explicat traumele mele din copilarie, cand la 5 ani m-au chinuit sa imi faca gauri, si-au iesit asimetrice ..) si-mi da un biletel cu niste ORL-uri si un magazin de bijuteri unde pot sa ma duc sa incerc. Da'mi zice sa nu ma duc totusi astazi
, ca deja e intepat copilul de la vaccin ...
dulcetzica Eliza (06.09.07)
Precizare: La noi trec avioanele pe deasupra casei
, ca elicopterele, ca suntem aproape de aeroportul Frankfurt.
prisi spune:
buna
ce fac fetele nu da nimeni cafea azi?
Greyeras frumoase pozele si protagonistii de asemenea, sa va traiasca si sa va bucurati impreuna cu ei
Sabina pupici si multa sanatate lui Erika
poze
Marta si
Miruna (06.09.2007)
prisi spune:
ramonaiani felicitari pentru rezultatele de la revizie
dar cum sa faci cand se trezeste noapte dupa bibe, ca Miru plange daca nu ii dau ..., dar in 5 min papa 180 ml si doarme linistita pana dimineata, pai cred ca ar urla rau daca nu il dau , ar trebui sa incerc sa ii schimb ora de somn ca se culca prea devreme si de asta i se face foame pe la 4
poze
Marta si
Miruna (06.09.2007)
ramonaiani spune:
Si-a mea se scula noaptea de foame. Dar cand am fost in tara si-am stat la ai mei, mi-era nu stiu cum sa ma scol in toiul noptii sa ii fac biberon fetei, ca trezeam pe toata lumea. Si atunci ii vorbeam si o mangaiam, ii dadeam o jucarie in mana (pe care o baga in gura pe post de suzeta) si adormea la loc.
Si acum e maraita si de vreo saptamana se scoala pe la 4 dimineata. Ma duc la ea in camera (am o saltea de burete pusa pe jos langa patutz) si ma culc acolo. Problema e ca are un somn asa de fin, ca nu mai pot sa ies din camera dupa aia
, ca se trezeste cand deschid usa si incepe sa urle. Asa ca raman si eu acolo cu ea pana vin zorile ![]()
dulcetzica Eliza (06.09.07)