Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (84)
Raspunsuri - Pagina 17
micsunea spune:
DESPRE LAPTE/DIVERSIFICARE
Fetelor, uite ce am remarcat eu, ca sunt 2 teorii.
MAI NOU,
se recomanda alaptarea exclusiva a bebelusilor pana la un an!
Nu-mi dati in cap, dar este o noua teorie
bazata pe studii recente care arata ca bebelusii pana la un an au nevoie de lapte pentru a creste si numai de lapte. In plus, tot aceasta teorie sustine ca intestinele bebelusilor nu sunt capabile sa digere o alta mancare decat laptele. Din aceasta cauza o diversificare timpurie duce la cresterea riscului de alergii care pot culmina cu astm. Desigur ca bebelusul nu va face astm la prima lingurita de piure de morcovi ci poate cand implineste cativa anisori.
Deoarece marea majoritatea a parintilor nu vor sa auda de alaptarea exclusiva pana la 12 luni, se incearca intarzierea diversificarii macar pana la 9 luni, mai ales pentru copiii ai caror parinti sunt alergici. In rest se accepta diversificarea de la 6 luni.
Parintii si socrii mei, cand au auzit de aceasta teorie
parca le dadeam lor in cap. Nu si nu, ca diversificarea trebuie sa inceapa la 4 luni. Sotul mei are multe alergii iar fratele lui are chiar astm, asa ca am tras si eu de timp pana la 5 luni juma, cand n-am mai putut, deoarece Amandine vomita laptele si era prea dificila. Daca n-ar fi avut aceasta problema de vomitat, eu as mai fi tinut-o pe lapte. O prietena pediatra mi-a spus ca ea accepta inceputul diversificarii la 4 luni.
Deci cred eu ca cine spune ca piureul trebuie dat in completarea laptelui, e adeptul teoriei aleia mai noi.
Cand am inceput diversificarea, doctora lui Amandine ne-a spus ca piureul de legume trebuie sa fie o masa si ca bebe trebuie sa manance piure pana se satura si sa nu mai fie nevoie sa completam cu lapte. Chiar daca la inceput bebe cere lapte dupa piure, cu timpul se va dezobisnui si va manca o masa de legume si atat.
Asta e, nu va suparati pe mine, dar nu cred ca e rau pt cele care reusesc sa dea cat mai mult lapte si cat mai putina mancare.
Micsunea
irinouka spune:
gatta, imi pare tare rau s-aud despre necazul cu sara! cred ca este cumplit sa o evzi cum sufera, iar tratatmentul sa nu dea rezultatele asteptate. nu te invinovati insa pt ceea ce se intampla. balaurul ala de e-coli este in ea si se activeaza din cand in cand, in perioade cu imunitate mai scazuta a "purtatorului". nu faci tu nimci gresit, nu se infecetaza fetita din vreo sursa pe care tu nu o controlezi. oricat ai fierbe si steriliza totul in jurul ei...
eu va pup mult si va imbratisez tare-tare. sper sa scapati in curand de beleaua asta. cand ea va creste suficient si va fi mult mai puternica, sunt convinsa ca lucrurile vor sta altfel.
si sa nu mai spui ca plictisesti lumea cu problemele tale!!! suntem aici nu doar cand ne e bine.
nu te descuraja! stiu cum e sa vezi o problema reaparand si neparand sa cedeze la tratament. cu pasi mici, de la o zi la alta, le rezolvam pe toate.
te pup!
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
micsunea spune:
Despre CEREALE
Amandine manca vreo minimum 300 ml de lapte seara inainte de culcare. Avand in vedere ca nu-i putea bea deodata, intre 7 si 9 seara lua 2 biberoane. Deoarece Amandine vomita (cu acid), mai ales seara, o tineam o ora dupa fiecare masa in brate ca sa stea la verticala. Dar seara ii era somn si urla daca nu o culcam drept pt care adormea dupa al doilea biberon si se trezea la vreo ora vomitand. Rau, mai ales ca doarme doar pe burta.
Daca o adormeam dupa un biberon de 240, se trezea la 4 dimineata si cerea iar. Doctora nu e de acord ca Amandine sa manance noaptea, zice ca stomacul are nevoie de o pauza noaptea.
Solutia doctorei a fost ori doua biberoane plus medicament (gaviscon) ori un pic de cereale in lapte ca sa o ajute sa nu mai vomite si sa-i tina de foame pana dimineata.
Am ales picul de cerealele. Acum regurgiteaza mai ales cand bea repede dar nu mai vomita si noaptea nu se mai trezeste decat rareori.
Acum ii pun si un pic de biscuite in piureul de fructe, asta fara sa stie doctora, mi se pare ca e mai bine asa.
In orice caz, doctora nu mi-a spus sa-i dau decat legume, fructe si mai tarziu carne, ou si peste, deci initial nu mi-a spus deloc despre cereale.
Si pe mine ma enerveaza ca au zahar!
Incerc sa nu abuzez :-)
Micsunea
nemary spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui irinouka salutare! fetele, cata vreme le-ati dat copiilor suc inainte sa incepeti sa adaugati pulpa? azi sunt la a doua zi de mar plus morcov, i-am dat cam 40 ml combinati. morcov putin-putin, ca ieri i-a aparut o minune nasoala pe piele si incerc sa ma asigur daca de la el a fost. in alta ordine de idei, poate-s complet cretina, dar nu reusesc sa obtin suc fara sa pice si bucatele mici de pulpa. rad si marul, si morcovul pe o razatoare din plastic. nu-nteleg daca fac ceva gresit si, daca da, ce anume. ma puteti lamuri daca e posibil sa obtin suc clar-clar, fara pic de pulpa? multumesc! irina de bebe rares (23.01.2008)http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/ |
Iri, eu i-am dat 5 zile suc de morcov, trebuia clar, dar nu a iesit chiar asa, l-am facut la storcatorul de fructe/legume si a iesit foarte putina pulpa, dar nu am mai sta sa-l strecor. si l-a papat fff bine. din a 6-a zi i-am dat adaugat pulpa de caisa, facuta pe razatoarea de sticla. acum piersicile, marul, pruna i le fac cu blenderul.
pofta buna, papacios mic

Mari
de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangaciossunt tot mai mare
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
botez Daria
POZE DARIA
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Ellenuta spune:
lala da da da sunt de acord cu fetele! esti doxa in pediatrie, stii o gramada de chestii iar sfaturile tale sunt foarte utile!
multumim mult!! 
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
Ellenuta spune:
iri hai nu fii zgarcit .. mai arata-ne si noua poze cu rareselul cel frumos!!
multi ptr bebele cu cei mai frumosi ochisori!
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
Ellenuta spune:
nu stiu cine m-o fi injurat ....
azi am primit notificare de la fisc ca nu mi-am depus fisa de venit .. si ca sunt pasibila de amenda .. nu stiu cat e. maine fug la serviciu sa o iau si sa merg s-o depun la admin financiara .. 
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)
BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE
Lala_D spune:
![]()
![]()
![]()
va pup pe toate
sunteti o incantare pentru moralul meu atrofiat 
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
micsunea spune:
Ellenuta, asa le vezi tu acum pe toate in gri! Se mai intampla, lasa ca le rezolvi tu pe toate, sunt convinsa!
Ellenuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui micsunea Ellenuta, asa le vezi tu acum pe toate in gri! Se mai intampla, lasa ca le rezolvi tu pe toate, sunt convinsa! ![]() |
sunt sigura ca le rezolv dar parca prea au venit buluc pe capul meu ..

pozute cu amandinuta nu ne mai arati si noua??

Elena
de
Eva Maria (14.01.2008)BITZI CRESTE MARE
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
CLOPOTEI SI ZUZE