Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (175)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonaiani

Citat:
citat din mesajul lui isabeluta

Eu am zis de gros in avion. Mi-e mi-a fost frig de cateva ori si am gasit si aici pe la un subiect despre calatorii. Eu zic ca nu strica un jerseu si o pereche de pantalonasi lungi.

Cine a mai mers cu bebe cu avionul si vrea sa impartaseasca din experiente, please. Asta e mareeea mea problema.
Am loc sa-l schimb nu-i asa? Pe aeroport macar, desi nu ar fi rau si in avion. Parca vad la ce noroc am ca-mi face un norocel parfumat.
Ma gandesc ca trebuie sa fie ceva gen mama si copilul Pana sa am si eu un odor nu prea eram pasionata de chestiile astea, dar de-acu s-a ispravit...
Mi-e groaza insa cu mancarea de pranz. Avionul are plecarea la 13, 2 ore inainte sa fim plus drumul de la Targoviste... Nu vrea borcanel neam...I-as lua papita inghetata... Nu stiu ce sa fac.

Din experienta noastra:
In avion dau drumul la aer conditionat (se simte in special pe locurile de langa coridor). La Lufthansa inghetam de frig, Taromul e mai OK, Wizz air a fost acceptabil si el, restul nu stiu.
La Tarom am avut lapte pregatit pt bebe cand ne-am urcat in avion, pt decolare, la aterizare au fost dragute stewardeselesi mi-au incalzit ele apa pentru lapte. Deci cred ca se poate sa iei mancare inghetata si sa le rogi pe ele sa ti-o dezghete/incalzeasca in cuptoarele in care incalzesc mancarea pt pasageri. Wizz air servea sandwich-uri si de aceea banuiesc ca n-au cuptor in avion. Existaa insa apa calda pt ceai. (Cu tot respectul , insa prea cooperanti / amabili nu erau tinerii din personalul de bord)

Am fost o singura data in avion la toaleta, si-mi amintesc cum ca n-am avut nici eu loc sa stau ca lumea pe tron (plus mizeria pe care o lasa unii in urma), asa ca de fiecare data ma abtin pana la aterizare si folosesc toaleta din aeroport (si pt mine si pt bebe).
Exista posibilitatea sa schimbi copilul pe unul din locurile alaturate, libere. Atentie insa la semnalul de "legati centura" (si nu numai!), ca cineva povestea despre un prof japonez, cum ca in drum spre conferinta Y, n-avea centura legata, au intrat intr-un gol de aer si pur si simplu l-a zburat, spargandu-i capul de tavanul avionului. Deci nu-i de joaca cu legatul centurii ...

papanasha Eliza (06.09.07)

Multam mult Ramo. O sa mergem cu CSA (cehii) si ei au tot sandwich-uri din ce am mai citit pe forumuri in domeniu. O sa vad cum fac. Ma gandeam sa schimb mesele intre ele. Cu cea de la 17 adica. Atunci papam iaurtel cu biscuite. Asa va fi mai reson zic. De centura nici nu ma gandesc sa nu o pun. Iar cu toaleta ai dreptate, asa am patit si eu...

Isabela de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia

Citat:
citat din mesajul lui isabeluta
Am loc sa-l schimb nu-i asa? Pe aeroport macar, desi nu ar fi rau si in avion. Parca vad la ce noroc am ca-mi face un norocel parfumat.
Ma gandesc ca trebuie sa fie ceva gen mama si copilul Pana sa am si eu un odor nu prea eram pasionata de chestiile astea, dar de-acu s-a ispravit...

Mi-e groaza insa cu mancarea de pranz. Avionul are plecarea la 13, 2 ore inainte sa fim plus drumul de la Targoviste... Nu vrea borcanel neam...I-as lua papita inghetata... Nu stiu ce sa fac.

Ai loc sa-l schimbi in avion, asa-i. La toaleta este o masa de schimbat pe care o deschizi. In Boeing e mai bine, e mai mare masa. Dar te descurci in caz de problema in orice tip de avion.
Este camera de Bebe in orice aeroport, pana si in astea mai mici gen Salonic. Si in multe din toaletele de femei sunt mese ce se deschid (asa e in Budapesta).

Pai faci mancare din tip, o pui intr-un recipient gen cutiuta cu capac sau bol cu capac si cand soseste momentul, o scoti si i-o dai. In unele locuri iti si pot incalzi mancarea daca vrei, dar nu in toate.

Si cu hainele, sa nu se exagereze, in avion e aer conditionat si temperatura e normala. In body si cu pantalonasi e ok, chiar si scurti. Doar sa tii cont de vremea de la destinatie si sa fii pregatita pentru ce te asteapta 'dincolo'.

Hai, mai, drum bun, ca o sa fie bine!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Multam fain Yaia si tie. Ce m-as face eu fara voi.

Isabela de

Mergi la inceput

Marunzika Milli e super si Tnuva e bun. Desi cred ca are ceva amidon pe acolo.

Menajera asta nu o gasesti in Romania Ramona. Sau daca e sigur muncesti pe euroi prin strainataturi.

Bebeka si al meu a avut o perioada cand raspundea la tata cu mama sau baba. Asta seara la plimbare eram cu buni, iar eu in fata lor. Am auzit o data tare un mama cu a din a, daca intelegeti ce vreau sa zic, de m-am trecut fiorii.

Off Luy pup micuta temerara triciclista. Bine ca s-a ranit doar la buza. Lui Vlad nu i-a trecut inca semnul de la olita de pe obraz. Stau cu inima stransa. Sper sa nu ramana semn...

Nana merci de ponturi. Sunteti niste dulci toate.

Rox la faza cu jobul ma regasesc...azi chiar m-am suparat. Atata orgoliu au unii...am muncit ca un rob cu nervii pana sus si cu dintii stransi sa nu zic ceva urat. Deh cica asa trebuie sa fii conciliat!

Vad ca-i slaba activitatea pe aici. Eu am cam profitat zilele astea si sunt "la zi" cu cititul. Lipsa sotului de acasa. In loc sa mai recuperez si eu cu somnul....

Ma duc la nani!
Noapte buna!

Isabela de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

Andrei - Teodoran sa va bucure fiecare zi, sa fie fericit si norocos!

www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui myral

Adimercedes bine ati revenit si voi!
Banuiesc ca ati fost si cu Lisa si ca a fost ffff cuminte. Asteptam detalii. Lisa v-a conduce masinuta?

Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Myral, hai ca am cateva minute libere ca doarme Lisa si poate apuc sa zic cate ceva despre vacanta. Am plecat dimineata. Vroiam sa iesim pe usa pe la 7, dar am facut ce am facut si rupti fiind am dormit pana la 7, deci am iesit din casa aproape de 9, deci ora de trafic . A mancat micul dejun pe drum, avantaj ea, dezavantaj eu, ca m-am cam ametit si apoi toata ziua am plutit. Drumul a fost ok, am oprit de mai multe ori decat avam planificate, dar, deh, Lisa conducea ostilitatile . La zapada am ajuns pe la 6 seara (trebuie sa ajungem pe la 3, dar, deh, opririle multe) si a trebuit s aoprim sa punem lanturi pe masina, ca era zapada si viscolea si nu se vedea nimic. Drumul de 11km pana la hotel a fost cel mai groaznic. Lisa urla, deja se plictisise, nu o mai incantau nici jucarii, nici mancare, nici scalambaielile mele si ale sotului, in fine. Nu am putut nici sa o scot din scaun ca imi era frica, chiar daca mergeam incet, ca nu se vedea absolut nimic afara, doar un zid de fulgi. Intr-un tarziu, era deja fleasca de atata urlat, desi am oprit de 2 ori pt scutec sau alte nevoi si am ajuns la hotel cu nervii cretzi.

Camera super, incalzita, patutul pt Lisa pregatit. Ne-au pus si microunde pt ea, aveam de toate. Insa dadusera cu ceva deodorizant si eu am fost putin sensibila si am inceput s atusesc, asa ca au venit cu aparate de ionizare si deodorizare sa scoata rapid mirosul. Intre timp noi am mers la restaurant sa mancam, ca Lisa era rupta de somn. Mancarea f gustoasa, servirea ireprosabila, a mancat si Lisa, i-au dat scaunel de masa etc.

A doua zi am papat rapid si am iesit afara. Sotul a mers pe partie cu bordul, eu am ramas cu Lisa, care a adormit in bratele mele in primele 10'. Am mai stat cat am stat cu ea la soare si apoi am mers in camera, visam sa ma intind si eu. Cand am intrat in camera s-a trezit si gata a fost. Dupa masa a fost randul meu si am schiat cateva ture, repede-repede, sa nu se dea alarma . Pt Lisa inchiriasem o sanie si a fost extrem de incatata sa alunece la vale de la mine la sot. Dupa ce eu am plecat la schiat, Lisa a adormit in fund pe sanie, aplecata cu capul pe genunchi... Sotul a dus-o in camera si nu a dezbracat-o, a pus-o in costum pe pat, asa ca a dormit 1h. Apoi ne-am culcat toti de amiaza si Lisa a dormit de la 5 somnul de noapte, asa ca la restaurant am mers cu carutul dupa noi.

A treia zi am mancat micul dejun, mai putina partie, mai iesit la soare toti 3, ne-am jucat in zapada si apoi am predat camera si pe cai. Am ajuns acasa super-decent, nu prea tarziu, iar Lisa a fost mult mai cooperanta, desi am oprit destul de des.

Acum fug ca atata i-a fost somnul...

Mai intru mai tarziu.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui bernix

Prin urmare, am ramas la metoda care ne-a consacrat si care a fost descrisa de mai toate mamicile alaptatoare: supt, joaca, supt, joaca, supt si-n final adormit la tzitzi, mestecand la ea de zor pe post de suzeta (n-am gasit inca nici una pe care s-o accepte - chiar asa, adimercedes tu de care Avent ziceai ca functioneaza la voi?), cu mine amortita langa ea. Intr-un final reusesc sa scot bietul mamelon hartanit din ghilotina incisivilor, mai stau un pic langa ea, ma ridic tiiiptiil si ies din camera.
Si invariabil, fata mea se trezeste dupa o juma de ora si ma striga, mai are nevoie de o mufare de alint. Uneori nu adoarme deloc singura, si atinci imi iau o carte si stau langa ea sau adorm si io.
Azi, etapa de adormire a durat o ora jumate, insa sunt seri cand suge, se intoarce cu spatele la mine si adoarme.

Toata povestea asta se petrece la noi in pat ca io am renuntat demult la patut. Nu erau decat nervi si la mine si la ea si parca se prelungea si mai mult timpul de adormire.

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Bernixule, noi suntem din saptamana 6-7 pe Avent. Acum are Avent de 9-18 luni din gama www.consumer.philips.com/consumer/en/gb/consumer/cc/_productid_SCF129_11_GB_CONSUMER/Silicone-Dummies SCF129-11" target="_blank">asta. Imi pare rau de tzitzileala prelungita, poate reusiti sa va sincronizati si sa fie mai putin dureror procesul de supt.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz spune:

Buna dimineata. multam de raspunsuri .
Bernix, iti dai seama ca nu sunt chiar asa de ocupata, dar daca nu mai pot sa va urmaresc cum trebuie, nici nu-mi prea vine sa scriu ca incurc borcanele si atunci doar citesc ce apuc (adica 5%). Intr-adevar toata lumea zice ca seamana bine Ana-Maria si Cristian. eu stiu ca vor fi diferiti cind se vor mari, dar, intr-adevar, acum seamana.
Cu Bustenii si Sabina: am picat acolo pe neprevezaut, dar cit am stat eram obsedata ca s-ar putea sa dau de ea si pe strada eram atenta la carucioare si genti de laptop. chiar m-a abordat o fata cam dee virsta mea intr-un restaurant, ma zgiiam la ea si ea la mine si am ajuns la concluzia ca ne paream cunoscute una alteia dar nu stiam de unde (oare de aici??). Pe Sabina tot n-am vazut-o si tel ei nu-l aveam.eu am stat pe Valea Alba dar mi-am facut de lucru mu;lt cu fiumeu in parcul de la primarie.

Erina, multumesc. Nu stiu de unde o stii pe cumnata mea. ziceai ca ai fost plecata prin strainataturi? Ca si ea a fost. altminteri are rude la Moldova, dar nu la Piatra.[/black][/navy]

Marunzika: noi venim la mare, la Mamaia de pe 23 pe 29 august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

Andrei

sa fii sanatos si fericit.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

cristi

sunt mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

La multi ani Andrei!

Teodoran, sa-ti traiasca baiatul, sa va aduca numai bucurie! La fel si pentru din burtica! Nastere usoara!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Citat:
citat din mesajul lui luy

Domnisoara mea a devenit duminica mandra posesoare de tricicleta.

Dovada... vrem dovada...

Imi inchipui ce te-ai speriat cand ai vazut-o plina de sange... uffff... amandurora!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput