Dr. TUTUNARU (23)
Raspunsuri - Pagina 13
musettepink spune:
Dariana felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adresa este str Sandu Aldea nr 86,este prima straduta inainte de Agronomie.
asa creste minunea noastra,un baietel
Doamne ajuta in continuare!Mai avem 9s!
31+LUCA
dianaf spune:
salutare!!!!!!!!Poate cineva sa-mi spuna si mie cineva cum imi dau seama daca e o.k , un rezultat de analiza a streptocopului B??Cica e rezistent la tetraciclina si sensibil la altele...nu inteleg nimic, dar pana ajung la dr T eram curioasa ....
monicabo spune:
Pai daca scrie ceva de genul "pe mediile de cultura s-au gasit colonii de streptococ B", atunci il ai
Cu antibioticele, cel la care e rezistent, nu ajuta la nimic, tu trebuie sa iei un antibiotic la care este sensibil, la recomandarea medicului, fireste.
Cel mai probabil T. iti va da ampicilina sau augmentin sa iei..
Si eu l-am avut, si am luat augmentin. E sigur in sarcina. Doar stie T ce-ti da.
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 21+ Ana Maria
dianaf spune:
mersic ptr raspuns, uite ce scrie...pe mediile de cultura s-au dezvoltat frecvente colonii de streptcoc grup B, cred ca am infectie, ai ideie cat timp iau tratament? cAT E DE GRAV?POT SA MA DUC LA SERVICI?
madau spune:
poti sa mergi linistita la servici...cat despre tratament o sa-ti dea T ce trebuie sa iei, in functie de ce citeste pe antibiograma. se rezolva, nu-ti face griji
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
monicabo spune:
Da, ai streptococul...asa mi-a iesit si mie..si acelasi text.
DAr stai linistita nu e grav, si eu m-am panicat la inceput.
Deci, o sa-ti dea T. ceva..ampicilina sau augmentin, si o sa iei 7 zile, cate o pastila la 8 ore. Deci 3/zi x 7 zile = 21 pastile.
Altminteri, poti face activitatile obisnuite, nu se transmite nici prin contact sexual...
Tie ca atare nici nu-ti dauneaza, deci daca nu ai fi gravida, n-ai avea nici o treaba cu el. Dar asa, trebuie atentie pt bebe, poate ataca mambrenele, si de aceea trebuie tratat.
O sa mai faci o data analiza la 36 sapt, inc az ca esti la 28 sapt acum, si o sa-ti mai recolteze o data si la nastere.
Daca iti mai iese si la 36 sapt, si la nstere, o sa-ti faca o perfuzie intravenos, in timpul travaliului, pt a elimina riscul de a se transmite la bebe in timpul nasterii
Cam asta e in mare. O sa-ti mai explice si T cand il intrebi.
si 21+ Ana Maria
sim_stoian spune:
Madau, eu ma bag la o intalnire, numai sa nu fie in perioada 1-15 august ca suntem plecati in concediu.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Jurnal de calatorii
laura69silk spune:
Buna,fetelor !
Sunt o burtica mico-mijlocie...de 16 saptamani si am o maaaareeee rugaminte : maine, la ora 10:30 sunt programata la T la amniocenteza, la cabinet si as dori sa stiu, daca mai este vreo burtica sau mamica care a facut amnio cu T, cam la ce trebuie sa ma astept : doare sau nu, trebuie o pregatire inainte, cat dureaza operatiunea etc. Marturisesc ca imi este putin teama, desi am mare incredere in T. Maine, domnul doctor va fi...Dumnezeul meu !
Va multumesc frumos pt. reaspunsuri si va urez sarcini usoare in continuare si bebei sanatosi !
Laura
mihaela_ce spune:
Eu am facut amniocenteza cu T si inca de 2 ori asa ca stiu destul de bine cum stau lucrurile.
In primul rand sa nu te duci singura,e foarte important sa te tina cineva de mana in momentele alea.De durut nu doare...rau.Nu e nevoie de nici o pregatire decat poate psihica pentru ca emotia a fost foarte mare.Operatiunea dureaza cam 20 minute din cate imi amintesc eu.Depinde mult de pozitia bebelui,in sensul in care atunci cand introduce acul sa nu il atinga,Ana mea l-a apucat de ac si nu se dadaea dusa de acolo asa ca a trebuit sa schimbe locul,adica sa ma mai intepe o data(dar eu sunt ghinionista la faze din astea ,nimic nu-mi iese din prima).
In rest mai intreaba daca vrei sa sti ceva.Stiu prin ce treci asa ca daca iti e de folos pot sa-ti dau nr meu de telefon sa vorbim putin.E importanta sa te incurajeze cineva.
Oricum sa sti ca esti pe cele mai bune maini posibile.
Apropo....cand iti da eprubeta cu lichid sa te uiti sa vezi daca are capac,la mine nu a avut(a uitat asistenta sa il puna)asa ca proba s-a deteriorat si a trebuit sa fac din nou amniocenteza peste 15 zile.
monicabo spune:
Si eu am facut amnio la Tutunaru, si a fost ok. Am fost cu sotul meu, la cabinet, si apoi am dus proba la Genetic Lab. Eu am facut amnio pt cmv...
De durut nu m-a durut, am simtit o oarece jena, si vreo 2 zile, m-a jenat doar daca atingeam locul respectiv.
Eu din cauza cmv-ului, suspecta fiind ca se transmite fatului virusul asta, trebuia sa avortez fetita (parerea multor medici), asa ca fata de stresul prin care am trecut procedura amniocentezei mi s-a parut floare la ureche.
Multa bafta!
si 21+ Ana Maria