Dr. TUTUNARU (23)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura69silk spune:

Mihaela_ce, Monicabo, va multumesc din suflet pt. raspuns !!!

Indicatia de amnio nu mi-a dat-o T in mod expres, dar...am 38 ani, test combinat la GeneticLab la 11s2z - pozitiv (DT + translucenta nucala), risc de varsta 1/116, risc combinat 1/75, risc SD 1/50, la PAPP-A 1/316...la ecografia morfo de trim I facuta in aceeasi zi la Iosup, totul bine, la cea de 15s, iarasi totul bine, dar...as dori ca in urm 23~24 sapt. sa stau linistita si T a fost de acord. Cel mai mult ma doare ca sotul meu nu poate fi langa/cu mine, maine...este mai tot timpul in delegatii. Offff, sper sa fie bine si sa nu ma copleseasca frica de tot...daca sunteti dragute, puteti sa-mi spuneti, daca dupa procedura, v-ati ridicat imediat, ati mai stat intinse, v-a facut T vreo injectie cu ceva antispastic, sau v-a recomandat repaos, vreo bulina....ati avut contractii, bebe s-a revoltat ? Cel mai frica imi este sa nu pateasca bebe ceva, maine sau in urmatoarele zile, apoi de miercuri imi va fi frica pt. rezultate.
Ma rog la Bunul Dumnezeu sa decurga totul bine si bebe sa fie sanatos !!!
Va multumesc frumos inca o data si va urez multa sanatate si voua si bebeilor si sarcina usoara in continuare, Monica !
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

N-am avut contractii , dureri, nu am avut nimic dupa. Decat o usoara jena, daca atingeam locul unde s-a facut intepatura.
NU mi-a dat sa iau nimic, intreaba-l tu chestia asta, poate o sa-ti zica de nospa, ceva...mie nu mai stiu ce mi-a zis, dar ti-am spus, nu am avut nevoie. Bebe a fost ok, nu a avut nici o problema in urma procedurii, am nascut la termen la fix 40 saptamani.
Bafta!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 21+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Nici eu nu am avut contractii,am stat in pat vreo 2 zile,dar oricum stateam ca aveam si cerclaj.
Dupa ce se termina operatiunea nu mai stai deloc acolo,trebuie sa pleci in mare viteza sa duci proba la Genetic Lab,care este undeva in Ghencea,la capatul tramvaiului 41.
Parca mi-a dat Gynipral,o jumatate de pastila pe zi,timp de 3 zile.
In rest...teama e mai mare,o sa vezi ca trece repede,mai greu va fi sa astepti cele 15 zile pana primesti rezultatul.

Te sfatuiesc ca iei pe cineva cu tine sau macar un taxi de la cabinet la laborator.

Iti doresc un bebe sanatatos si... curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Genetic lab stiu ca nu mai este pe ghencea, acolo am fost si eu sa duc proba, insa acum la sarcina a doua, cand mi-a dat sa fac TT, m-a trimis pe bd Natiunile Unite, ca acolo s-au mutat. Nu cred ca mai activeaza si in ghencea.
O sa-ti zica el exact, dar acolo s-au mutat cei de la genetic lab.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 21+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

Buna, Laura!
Si eu am facut amniocenteza cu dr. T, anul acesta in aprilie, si tot, mai mult, datorita varstei (38 ani). Procedura a durat aproximativ 15 min, baietelul meu a fost foarte cuminte, de-abia dupa ce a scos acul, a inceput sa faca tumbe. Pe mine nu m-a durut aproape deloc, doar intepatura. Si noi am fost cu tati acolo, dar am preferat sa nu intre, pentru ca are fobie de ace, si cred ca nu ne era de prea mare folos. In schimb a dat o fuga la spital cu una din doctoritele care-l insoteau pe T. pentru ca ramasesem fara campuri sterile sau manusi, nu mai tin minte - in ziua respectiva a facut 3 amnio. Deci ne-a folosit totusi la ceva si tati... Apoi fuga la Genetic Lab (cred ca stii ca s-a mutat in Piata Natiunilor Unite). Mi-a recomandat Nospa si antibiotic. Nu am avut absolut nici o problema ulterior. Rezultatul a fost OK. Daca te mai pot ajuta cu ceva, te rog intreaba-ma! Mult succes!

Madlen
You live only once, but if you live right, once it.s enough.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura69silk spune:

Buna fetelor, din nou !

Va multumesc din suflet pt. informatii si pt. ca mi-ati impartasit din experienta voastra !!!
Monica, Madlen stiu unde este GeneticLab, am facut DT + combinat la ei ; i-am sunat si mi-au spus ca proba trebuie adusa la temp. corpului, sa nu dau drumul la aerul conditionat ca se deterioreaza...
Mihaela iti multumesc ca mi-ai atras atentia la capacelul de la recipient, voi fi cu ochii in patru !!!
Madlen iti multumesc pt. raspuns si incurajari si tie si da-mi voie sa te felicit si pt. mica printesa si pt. baietelul din burtica si te felicit si pt. rezultatele bune la amnio ! Este minunat ca veti avea pereche...Si bebeul meu tot baietel este...Dr. Iosup mi-a spus sexul de la 11sapt si 2 zile . Poti sa imi spui te rog, la ce varsta a sarcinii ai facut tu amnio, si daca ai facut vreunul din testele screening (DT, TT, QT etc) ? Si inca o intrebare : ai facut si cariotip si genotipare QF-PCR sau Fish si cariotip ? Cum te-ai revansat fata de T (pe PM, te rog) ? Multumesc si iti doresc sarcina usoara in continuare si copilas sanatos !

Va voi tine la curent si cu procedura de maine si cu rezultatele, bineinteles.
Va pup, Laura !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlen spune:

Felicitari si tie Laura pentru baietel! Eu am facut amniocenteza la varsta echografica de 16 saptamani, pentru ca eu intotdeauna am avut o intarziere de aproximativ 5 zile fata de varsta gestationala, datorata probabil ovulatiei mai tarzii. Ti-am trimis un PM cu mai multe detalii. Iti urez mult succes si te rog sa stai linistita sa nu-l agiti pe bebe mai tare!
Fetelor, felicitari pentru initiativa cu postarea povestilor de succes cu final fericit concretizat in poze cu bebei minunati, la care a contribuit intr-o mare masura si dr. Tutunaru. Cred ca aceste succese sunt foarte stimulante pentru viitoarele mamici si m-ar fi ajutat si pe mine acum 2 ani si jumatate cand am inceput sa strabat net-ul si DC-ul in lung si-n lat declarand razboi infertilitatii si alaturandu-ma comunitatii (atunci intr-un numar mai mic) de paciente ale lui Tutu. Nu-mi doresc decat ca aceasta initiativa sa continue si sa am si eu ocazia sa postez poze cu bebelusul meu cand se va naste. Succes Magghyc, nastere usoara atat pentru tine cat si pentru bebe Sara!
Tanima, cum esti?

Madlen
29+
You live only once, but if you live right, once it.s enough.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaf spune:

salutare!Multumesc ptr raspuns, m-am linistit!!! Streptococul asta B e periculos numai daca nasti normal, banuiesc?!Eu ma gandesc sa nasc prin cezariana , dar am inteles cu dr.T este adeptul epiduralei, nu stiu cum sa-l conving, dar mor de frica cand ma gandesc la nastere normala!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Madlen, nu am apucat sa te mai sun sa iti multumesc ptr injectii. Au ajuns cu bine acasa.
Eu azi merg la control. Am sangerari usoare de 1 saptamana si ceva. Am facut un eco si aici ca sa ma asigur ca bebe e bine, Avea BCF-uri asa ca m-am linistit, ca de miscat nu prea are ce la varsta asta, poate doar . Ptiu, vb la masculin de parca deja am o presimtire.
Abia astept sa ajung la cabinet, mi-e groaza de drum, nu mai suport sa merg cu masina nici macar 5 min, simt ca ma sufoc. Toata saptamana am facut analize ptr glanda si se pare ca nu asta e cauza. Sa vedem ce zice si dr T. Am facut atatea analize ca sunt satula de ace si intepaturi dar numai pe cele date de dr T nu am apucat sa le fac, sper sa nu ma certe prea tare. Deja am aproape 10 saptamani, acusi trece primul trim si eu nu am nici o analiza. Doar pe cele uzuale date prin programul ala al ministerului sanatatii.
Vroiam sa va inttreb unde ati facut voi secretia vaginala ca eu in Pitesti am facut la 3 cavinete diferite acum cateva luni si m-au scos bolnava de 3 boli. Dr T mi-a spus ca sigur au fost probele infestate, mai ales ca eu tocmai facusem un control la el si nu i se paruse nimic suspect.
Despre nasterea lui Rares as dori si eu sa scriu, numai ca nu prea am timp si ma simt si destul de rau ca sa stau pe calc. Cat ma simt in stare stau numai cu rares, in rest f mult in pat. Poate reusesc si eu sa ma mobilizez cat de curand.
Acum fug sa ma pregatesc de drum.
Va pup.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Tanima,
O cauza probabila a sangerarilor poate fi un "accident" la implantarea lui bebe in uter. In mod normal, bebe se prinde ok, fara probleme..in mod anormal, pot aparea zone de 'conflict" manifestate prin sangerari - cazul meu cu Nichita. Daca vrei, e o proasta comunicare intre mama si copil, iar rolul Pregnylului este sa ii dea lui bebe puterea de decizie - adica el nu mai are nevoie de hormonii materni, cum ar fi intr-o sarcina nesustinuta cu tratament...
O alta cauza - cazul meu la a doua hemoragie poate fi placenta jos inserata...deci trebuie sa ajungi la T s avezi exact ce si cum.
oricum ar fi, uite ca se poate ajunge la final cu bine...pup si ai grija de tine!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

bebe Sara

Mergi la inceput