Strumfi de iulie-august 2007 (83)
Raspunsuri - Pagina 4
nma spune:
violeta am uitat sa iti raspund. pt ca stau cam rau la capitolul timp liber acum fierb carnea cu legumele. fac ciorbita pt noi dar inainte sa pun sare si alte condimente opresc pt andra pt 2 zile.
painica ii dau mai rar, de obicei coaja, sa rontaie cat timp mancam noi. eu ii mai dau uneori pe afara covrigi fierti. nu ii pun paine in mancare daca la asta te referi. nici alex nu mananca paine multa.
anya daca nu ai glumit si scanezi cartea eu te rog sa ii dai un send pe adresa comuna.
Nico, mami de Andra si Alex
ddanagh spune:
Hei, uite asa si al doilea bebe din echipa strumfilor facu un anisor. Usor, usor li se alatura si prima parte din gasca de 20 si toti ceilalti colegi.
Sa ne/va traiasca sanatoasa, fericita si implinita.
Va aduceti aminte:
INESINESINES
Cafera La multi ani sotului.
karligutza casuta e de la Gowi (Austria). Eu am luat-o dintr-o farmacie Help Net cu 75 ron. Are niste bile care pica pe topoganul ala din fata casei si mai are niste 'cuburi' diferite care trebuie bagate prin formele corespunzatoare.
Dariei cel mai mult ii place usita aia. Ea imi inchide si deschide toate usile din casa, fapt pentru care usita aia o tenteaza cel mai mult. Chiar m-am distrat ieri ca deschidea usita, baga acolo o soseta de-a ei din picioare (bineinteles), trantea usa si apoi cand o deschidea si vedea acolo soseta radea singura de zici ca cine stie ce a descoperit.
Daria 'controleaza' toate jucariile in fiecare zi implicit si casuta respectiva dar nu te astepta sa stea cu ea prea mult.
Dezavantajul principal e ca este f usoara si , fiind colorata asemenea cu Walker-ul, incearca sa o impinga si sa mearga cu ea. Normal ca ,neavand roti, o darama si, de multe ori, si ea peste ea .
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
mamii spune:
La multi ani INES
Karliguta ai o fetita superbaaaaaaa.si pe mine ma streseaza grav cand vine cineva strain ( adik d p strada/parc) si incepe sa puna mana pe el ...ba mai vine sa il si pupe pe obrajori ..si ii pune mana pe fata sa il mangaie.Nu mai zic ca nashisa da mereu sa il pupe pe guraBine ca nu ne vedem des..
violetan eu shtiam ca pana la 1 an carnea se fierbe separat.eu ii dau coaja de paine pentru dinti o fi bine nu o fi alta solutie nu am gasit pentru supararile lui cu maselicile.
Azi noapte iarashi am facut aproape noapte alba... nushu ce sa mai cred ...deabea i-a ieshit maselica si alt dinte sper sa mai faca o pauza dintii astia ca nu prea poate dormi iar gelul asta(dentianle) nu ii face absolut nimic.Dentinoxu parca era mai bun dar nu gasesc..
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
monicabo spune:
neata
La multi ani pt Ines!! ce a trecut 1 an...
In leg cu greutatea...daca nu se tripleaza la 1 an ce se intampla, tre' luate masuri? ce sa-i fac copilului??
de papat papa, e sanatoasa doar ca e mai slaba....
S-a nascut cu 3.270...acu are vreo 8 kg si un pic, si nu va ajunge la 10 kg prea curand, sau la 9 si juma'...
Si de dublat greutatea - si- a dublat la 6 luni si un pic in loc de 4-5 luni cum scrie la carte...
in leg cu somnul - de curiozitate cat tre sa doaarma un copil la aprox 11 luni, din 24 h? Asa sa am un fel de reper...
Altminteri nu prea mai am timp de mare lucru, iesim afara de 2 ori/zi, mai dormim la pranz, iar daca nu dormim e "nenorocire" nu mai vrem sa stam in patut sub nici o forma, vrea doar dea busilea, sau sa stam sa facem ture prin casa (mergem de o manuta)...asta e partea care nu prea imi place...afara e altceva, merg cu ea mult, dar in casa, cat sa dam ture, 1 ora, doua?..la spatiul mc pe care il avem...adica camere mici, cat d-zeu sa mergi? plus ca in casa nu mai apuc sa fac nimic, daca ea nu doarme...e vraijte, jucarii, totul insirat, nu apuc in unele zile sa fac nimic nimic, abslotu nimic in casa...Iar daca o pn in patutul ei, tipa de zici ca vreau sa o bat, aproape ca nici sa mamanc sau sa merg la wc nu mai apuc, daca stam sa facem ture in casa de manuta (daca o las iar tipa...depinde cum are ea chef). Intr-adevar e mult mai activa acum, ceea ce e ff bine, insa uneori, in anumite situatii nu prea gasesc solutii, nici sa o las sa tipe nu imi place si tipa rau....
Scue pt gfreseli, am scir cu ea in brate si nu mai am timp sa corectez..sper sa se intelge scrisul.
Pupici
Voi cum va descurcati la capitolul asta, asa ca sa mai aflu pareri...
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 16+ Ana Maria
ddanagh spune:
Va multumesc mult pentru laudele aduse la adresa Dariei. Foarte bine prind de dimineata unei mamici
Karligutza intr-adevar se opresc oamenii pe strada si imi spun ce copil frumos. Mai haios e faptul ca, fiind asa bruneta se opresc si tiganii de nu stiu cum sa o intind mai repede. Ba, odata, intr-un magazin (de nu aveam unde sa fug asa repede) a venit o negresa si a inceput 'so sweet, so sweet' si pune si mana pe ea. Nu sunt rasista, sau cel putin asa credeam atata timp cat nu-mi invadeaza intimitatea. Iar partea cea mai frumoasa vine tot datorita faptului ca e asa brunetica cu carlionti, cu ochi caprui-negri - adica nu seamana nici un pic cu mine la nimic, sunt o gramada care imi spun ce copil frumos, eu ma bucur -multumesc, multumesc si, apoi, imediat, mi-o trantesc ' da, nu seamana deloc cu dv.' sau 'nu prea ati contribuit la acest bebe'
Lasa, ca baietelul va fi leit mama-sa. Uite asa.
Hai opriti-ma ca eu m-am turat aci-i-sa conform vorbei 'lauda-te gura ca-ti dau prajitura'
In alta ordine de idei poza asta a Adelutei mi se pare atat de 'graitoare' pentru varsta lor. Si Daria la fel face cu hartia. O face bucatele mici, mici si se uita asa mirat la ele. Le gusta un pic...
violetan spune:
Nico, mamii, multumesc frumos pt raspunsuri! Si eu stiam ca nu se fierb impreuna, dar pe de alta parte cum sa le dai supica ca la oamenii mari, ca zeama aia de legume nu le place??
Aoleoooo, acu' am vazut si io fundu' ala roshu!!! Io inteleg asa: produsele alea iti fac fundul rosu, deci cah! nu cumparam. Nu prea e inspirata reclama asta si e si invaziva.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://community.webshots.com/user/violettan71
mamii spune:
hmmm nushu daca au aparut si la noi pampershii pampers progress!Sunt super buni dar cam scumputzi...cam foarte scumputzi defapt sunt super buni subtiri cu elastice..ce mai sunt super!Acum ash vrea sa incerc sa ii cumpar lui ale chilotzei pampershi.In schimb pampershii baby dry sunt nashpa rau de tot nu ma inteleg deloc cu ei...dar cand gasesc la oferta...sunt buni si aia
mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex
www.flickr.com/photos/25237392@N04/" target="_blank"> Alex 8-9 luni
povestea nasterii lui bebitz
monicabo spune:
Da, si noi ne sculam f de dimineata uneori, si dupa aceea nu vrem sa mai dormim.
Violeta, si eu fierb carnea separat de legume...asa mmi-a zis medicul cica pana pe la 1 an...nu stiu de ce exact
jadi, la multi ani, am vazut ca a fost ziua ta ieri!
si 16+ Ana Maria
ddanagh spune:
Monica din fericire/pacate acum e varsta cand ei sunt f activi, vor sa descopere cat mai multe insa nu au un echilibru f bun si tu trebuie sa fii acolo, in spatele lor, ceea ce te solicita un pic mai mult. In situatia ta e de inteles ca iti vine mai greu.
Uite, eu, ca sa-mi vina mai usor, camera ei am facut-o, zic eu, safe. Nu are prize la vedere, perdeaua e ridicata, mobila nu are colturi, etc.etc. Singurul lucru care imi mai da fiori este caloriferul pe care am hotarat ca pana la iarna (cand zic eu va avea alt echilibru) sa il scot si suportii sa-i infasor in burete. In spatiul asta chiar nu imi este teama sa o las. Face ce vrea pe jos astfel ca se oboseste bine si atunci cand o pun in patut la ora de somn adoarme singura intr-un minut.
Cat despre curatenia in casa pe mine nu ma deranjeaza sa vad jucarii peste tot. Mi se pare chiar placut, sa simt ca am bebe in casa. Ordinea si disciplina totala nu au un punct comun cu un copil.
Am editat ca am citit un pic si mancasem la litere. SE vede ca mi-e foame.
monicabo spune:
Da, asa e, snt f activi acum, nu am vrut sa sune a suparare/vaitat, dar asa, mai imi ziceam of-ul, daca pot spune asa...
La noi e spatiu mai mic, si nu prea am cum sa-i securizez, mai ales dpdv al mobilei. Dpdv al prizelor, perdele, nu e problema, dar e mobila si ii e frica. Plus ca ea vrea si in alte camere, in afara de a ei... si in bucatarie unde am gresie, si nu stiu ce sa pun peste, ca e rece, si plus ca acolo mi se pare cel mai periculos, si ea uneori taman acolo vrea...
ca sunt jucarii peste tot, nu-i bai, dar nu apc sa trang deloc...iar de treburi casnice, mancare curatenie, calcat, spalat fff putin apuc, nu prea ma descurc singura cu toate astea, caci Andreea fiind f activa si misunand peste tot, nu imi da practic voie sa mai fac si altceva decat ff putin cat mai doarme... iar daca nu doarme, pas, ca nu am cum..unele le mai aman pe weekend cat se poate...dar unele chestii chiar trebuie facute si in rest..
Voi va descurcatu la aspectul asta? Va lasa copiii?
si 16+ Ana Maria