Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (46)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stoisor spune:

Am primit raspuns la mail de la timisoara de la "premaman"ca au centrul de activitate in stoc dar stiti la ce pret???350 ron ....va vine sa credeti??sa si-l bage undeva la banii aia,mai bine astept

Sara Ioana 15.02.2008

POZE CU BEBELUSA SARA 0-3 LUNI
ALBUM ZUZE
ASA A INTRAT SARA IN VIATA NOASTRA
NUNTA MAMI SI TATI
PRIMA MEA ZI DIN VIATA SI BOTEZ SARA IOANA
POZE SPECIALE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by raca

Astia vorbesc de sucuri de portocale, caise, etc de la 6 saptamani. Mare problema si cu diversificare asta....

de Razvan Gabriel
Filmulete Razvan
www.flickr.com/photos/12657960@N03/?deleted=2274601535" target="_blank">Poze Razvan Gabriel
Cum crestem
Povestea nasterii

Asta e un articol copiat cred dupa Capraru, editia 1976

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Hello zuzici,

Profit si eu de primul somn mai serios al Sofiei pe ziua de azi (in afara de traditionalele atipeli la san de jumate de ora) ca sa scriu cateva lucruri.

Grati, multumim pentru pont-ul cu Debenhams, n-am ajuns niciodata la ei, m-am uitat ins ape site-ul britanic si pareau sa aiba preturi bune la lichidarile de stoc. Eu deocamdata raman fidela cumparatoare de pe la Redoute, in perioada asta au reduceri de pana la 65% si fac eforturi disperate sa nu pun mai mult de 25 produse in cosul de cumparaturi (atat am voie) . despre Ozi...ce sa-ti spun...m-au impresionat pozele in care este serioasa, pare sa aiba un fel de melancolie in ochi care ii da si mai mult farmec. Ai o fetita superba si mi-e tare draga!

Anca, din cate stiu eu, mar cu biscuite nu se mai recomanda DELOC...sau aproape deloc. Si, daca chiar e sa fie prea slabut bebe Calin (desi eu nu cred - ce zic graficele OMS???), e unul din fericitele cazuri de bebe alptat exclusiv. Eu am citit peste tot ca la bebei alaptati exclusiv, nu ai nici un motiv sa incepi diversificarea inainte de sase luni. Daca vrei sa ii completezi mesele, poti sa o faci cu laptic de-al tau sau cu lapte formula. Dar sunt ATAT DE SIGURA ca nu e cazul... Cum sa fie putin 600 grame in a patra luna de viata? Of of, cum ne mai zapacesc doctorii astia...

Stoisor, uite vin si eu si imi dau cu parearea...eu am doua teorii despre vomatul Sarei: fie, cum au mai zis si fetele, are reflux gastroesofagian, sau, am inteles bine, ati schimbat laptele praf? E posibil sa nu-i placa cel nou? Altceva nu-i mai dai in afara de lapte praf, nu? De ce nu termina bibele...asta nu stiu. Ai incercat sa-i dai mai des si mai putin? Eu te-as sfatui sa incerci sa te relaxezi, ea simte ca mesele sunt un stres pentru tine si o sa le asocieze cu ceva neplacut, mai ales daca o fortezi sa pape...bebeii astia sunt tare smart! Chiar, cam cat mananca pe zi in zilele in care face mofturele? Si cu greutatea, tonusul si culoarea pielii cum sta -de fapt, tu cum o vezi???
Am vazut colajele, imi plac mult si ai pus multa dragoste in ele!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Am vazut pozele lui Bibi care face multe lucruri: scrie la computer, se ridica in fundulet si papa diversificat...draga de ea! E asa frumoasa in poza cu Alba ca Zapada!!!

Si acum cateva zile am observat un bulanas grasut de Milan si un chip frumos si asemanator cu al lui mami, la bebe Calin. Mamicilor, nu convingeti voi si doua zuzici cu fetite sa vi se alature, ca sa aiba baieteii pereche la plimbarile din parc???

Laura_I, cum mai sta Theutza cu greutatea? Ce ai hotarat? Ii dai completare dupa fiecare masa sau cum?

Miri, iti urez curaj si forta, desi stiu bine ca nu iti lipsesc! Sa mai treci si pe aici, we need you...

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Poze
www.youtube.com/profile_videos?user=stancutza78" target="_blank">Filmulete
Povestea nasterii Sofiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Helou zuzici dragi....
vad ca se dezbate problema diversificarii...nu vreau sa imi dau deocamdata cu parerea....dar...un lucru stiu sigur...introducerea sucului nu se considera diversificare intrucat nu se inlocuieste nici o masa de lapte...

va pup...si cand voi avea si eu o schema proprie..o voi impartasi cu voi..pana atunci..imi storc si eu creierii pe aceasta tema...

Poze cu ingerasul

Fetze de ingeras

POZE DE LA BOTEZ

Ingerasul creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Dupa 4-5 luni, laptele, care a format pana acum exclusiv alimentatia bebelusului, nu mai poate acoperi total nevoile sale nutritive. [...] Alimentatia diversificata nu se recomanda inainte de aceasta varsta, deoarece functiile enzimatice intestinale nu sunt complet dezvoltate. [...] Sucul de mere, piersici, lamai sau portocale poate fi introdus chiar incepand cu varsta de 6 saptamani, in cantitati progresive.

Mai... Deci... raca, sper ca nu te superi, dar articolul asta e ... aiurea... Pai: in primul rand ca se contrazice singur - cica functiile enzimatice intestinale nu sunt complet dezv. inainte de 4 - 5 luni, apoi ca de la 6 saptamani poti sa incepi cu sucuri... Pai cum puii mei sa ii dai unui bebe de 6 saptamani suc de lamaie?! Sper sa nu jignesc pe nimeni, dar asa de tare am luat foc! Uf!

Lavi, de baby Conrad

Filmuletse + POZE STUDIO & BOTEZ

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
www.youtube.com/profile_videos?user=lavibebe" target="_blank">NOU!!!

Mergi la inceput

Mitsule..stiu ca ai dreptate..dar sa stii ca lamaia e singurul citric alcalin...daca nu ar fi acru...ar fi ok pt bebelushi..sau se poate da indulcit...

Poze cu ingerasul

Fetze de ingeras

POZE DE LA BOTEZ

Ingerasul creste

Mergi la inceput

alinaatudor, nici eu nu eram de parere ca daca ii dai sucuri intre mese se cheama diversificare... Nu iti contest cunostintele si logica ta de doctor, dar doctorita lu' asta mic a zis ca orice chestiuta cat de mica in afara de lapte inseamna ca nu mai e alaptat exclusiv... Adica stomacul/ intestinul va munci sa se adapteze la altceva decat lapte. La ceva divers, mai exact. Bine, in spiritul afirmatiilor ei, si ceaiul inseamna diversificare. Na, dupa cine sa te mai iei!

LaLa, si eu am vazut poze cu "micuta" Bibi care se straduieste sa ii intreaca pe toti clopoteii! Mai, dar ce fetita mare ai tu! Ptiu, sa nu o deochi, tare funny mai e acolo in carut la ea, cand incearca sa se ridice... Si poza alba ca zapada m-a dat gata!

Anca.Diana, nuuuu! Si Conrad a luat in a 3-a luna de viata 700 g, apoi si-a revenit, bebelusii cresc in salturi, praguri, cum vrei tu sa le zici. Cat timp e vioi, zambeste, urla cu toti plamanii, nu scade in greutate eu zic ca nu ai de ce sa te impacientezi. Mai ales ca diversificarea duce la scaderea cantitatii de laptic... Sunt multi bebelusi, mai ales astia mai sclifositi, care dupa ce papa consistent nu mai baga si laptic la masa respectiva. Pai, la 4 luni, daca ramai cu 3 - 4 mese de lapte... E naspa... Zic eu. A, daca ti se pare rezonabil sa incepi sa il diversifici ca il vezi tu pricajit si nemancat, sau pur si simplu asa simti oricum nu trebuie inceput asa brusc si in niciun caz cu mar si biscuit... Biscuitii sunt recomandati dupa 8 luni, mai nou, si pe cat posibil d'aia fara gluten. Anyway, uite viziunea mea: copilul se diversifica atunci cand nu mai are alura aia de bebelus, devine foarte energic, trage sa se ridice in fund, nu isi mai bataie capul, pare foarte constient, adica atunci cand se "golaneste" Ori Calin mi se pare un inocent Uite, sa te uiti la David-Pufosu' de Anandrei - a sarit de 8 kg, e mai matur decat Conrad, de exemplu, mai stabil fizic, bine el e alimentat artificial dar oricum era clar ca nu ii mai ajungea laptele, treaba asta se cam simte... Of, ti-am facut capul mare, dar eu zic sa stai linistita, cat timp nu ii scade curba aia de crestere nu e cazul sa il diversifici, nu neaparat pentru motivul ca pierde laptele de mami cu care nu se mai intalneste, dar natura nu trebuie fortata, nu e pregatit pentru asa ceva... Eu si acum ma simt vinovata pentru declansarea aia de nastere, C. nu era pregatit, nu era "copt", se vede si acum ca nu a recuperat psihic, nu e la nivelul bebeilor de varsta lui, desi diferenta ar fi fost mica (dupa dr. trebuia sa mai stea cel putin 2 saptamani, sa treaca bine de termen). El papa cu placere laptic si se satura...

Lavi, de baby Conrad

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!

Mergi la inceput

alina, stiu ca lamaia contine multe saruri minerale, dar e foarte bogata in Vitamina C si in acid citric... Adica dupa mine e acida... Oricum, si numai pentru gust nu as da-o unui bebe asa de mic... Ca si cum am bea noi otet... Cred ca s-ar ineca de la atata acreala... Brrr... Mie imi place, cu zahar, dar ma roade la stomac...

Lavi, de baby Conrad

Povestea nasterii
Ne facem mari!

Mergi la inceput

offf...offff..mitsule..asta e pt ca ai zis ca nu a recuperat bebe C....

Da...alimentat exclusiv./..inseamna doar lapte de mama...atat..fara ceai..fara apa..lapte ..si numai lapte...ideea e ca undeva pe la 5-6 luni...dupa caz...ideal la 6..dar cum spuneai si tu unii bebei cer sa fie diversificati...se introduc alte alimente..sucurile nu fac parte din schema de diverisficare....astea se baga ..ori in paralel cu supe si piureuri..ori inainte intre mesele de lapte..astea vroiam eu sa zic cu mesajul de mai sus...

mai fetelor...credeam ac greul a trecut..se pare ca de acum incepe..nu?!...eu as tine-o pe pitik pana la 6 luni numai cu san..este in limite..papa san ok..la 3 ore inca..zi sau noapte..acelasi oarar..uneori mai sare cat o masa noaptea..dar rar...deci..nu vad motiv de diversificare...dar..incep scarbiciul si vreau sa o las macar cu o masa de supa/piureu...si de aceea m-am hotarat sa incep sa ii dau suculetz de ceva(morcov sau mar..inca nu m-am hotarat)..si apoi..peste vreo 2 saptamani..adik la 5 luni implinite...sa incep cu supica de zarzavat..in care voi pasa pe rand cate un zarzavat..incepand cu morcovul...fainosul il introduc la urma..de tot...adik pe la 7 luni cred...sa vedem cum ii merge...putem sa schimbam atitudinea...totul tine de pitik..si de ceea ce accepta ea...

Poze cu ingerasul

Fetze de ingeras

POZE DE LA BOTEZ

Ingerasul creste

Mergi la inceput