Gravidute si mamici de Constanta (22)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Am venit cu vesti.
Rezultatul la urocultura facuta la Synevo este negativ! (Deci prima data nu recoltasem corespunzator!)
Am fost la Centrul de transfuzii si acolo am dat peste o baba acra, care m-a ascultat in sila, a zis un "daaa" (adica exista si problema asta cu incompatibilitatea de grupe) si apoi mi-a dat un mare flit.... cica sa merg la dr-ul meu sa-mi explice ce si cum, ca ei acolo fac doar recoltari si analize, nu dau nici trimiteri si nici explicatii...
Am incercat sa dau de dr mea la spital, sa nu ma mai duc la cabinet ca n-aveam programare si e aiurea sa astepti la usa cand n-ai programare, sa te bage printre picaturi si apoi sa-ti sugereze ca le-ai dat tot programul peste cap... ma rog, am cautat-o si n-am gasit-o.... Taman azi nu era la spital... Asa ca n-am rezolvat nimic...
Am vorbit totusi cu o asistenta de pe sectie, care mi-a zis ca din cate stie ea pt chestia asta nu se dozeaza anticorpi, dar ca probabil copilul va avea icter prelungit... si ca abia atunci se fac analize...
Asta e, mi-am pierdut juma de zi aiurea si va trebui sa stau la munca pana la loc comanda azi... ca sa-mi termin treaba...
...aaa... si m-am mai intalnit si cu o cunostinta, care era internata acolo (34s+ si tensiune foarte mare), care m-a indispus... "aaaa, ai doar 12 sapt... pai nici n-ai 3 luni... ce, ai inceput sa ai vreun semn de sarcina?!"

Jojo, parerea mea... e cam mult 39,8'C ca sa fie doar de la dinti... Mergeti la dr!

Roxana, noi am apelat la dr Fasie cand am fost nelinistiti in privinta decalotarii... El e si dr pediatru, dar inainte de asta, este barbat. Pe noi ne-a calmat. Chemati-l si voi acasa, sa-l vada pe bb si sa va zica ce si cum sa faceti...

Va pup! Sa aveti voi o zi mai buna decat a mea!

11+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agatha3008 spune:

buna, as vrea sa va intreb: cu ce probleme v-ati confruntat la cabinetele doctorilor ginecologi? medicul meu e foarte bun, dar la clinica lui am avut o problema cu receptionera: la consultul de 26 sapt. femeia imi spune ca am de plata 180 lei-consultatia colului si papanicolau, intreb \"cat??\", spune 115 lei, ma scuzati, platesc, iau bonul fara sa ma uit, nici nu eram in apele mele, ajung acasa, ma uit pe bon: scria 90 lei, cu toate ca intr-adevar ce imi facuse medicul costa 115 lei. credeti ca are rost sa discut cu medicul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agatha3008 spune:

buna, am uitat sa ma prezint: sunt din Constanta, am 30 ani si sunt insarcinata in 27 saptamani si 3 zile si voi avea un baietel, daca doctorul nu s-a inselat. sper sa ma primiti si pe mine in discutii, poate sa imi raspundeti la nelamuriri, nu prea multe, multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela79 spune:

Mav acum mi-am amintit ca asa ne-a explicat si noua pediatra. Maria a avut un icter prelungit din cauza grupelor noastre de sange. In rest nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Si nu te mai supara cand vorbeste cate una fara sa gandeasca
Bisous[b] ce rau imi pare ca nu ai putut sa mergi la Paris. Sper sa se rezolve cat mai repede problemele tale.
[b]Jojo
si mie mi se pare cam mare temperatura ca sa fie doar de la dinti.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604200218221/" target="_blank">Primele zile din viata mariei
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604340884907/" target="_blank">Maria face baie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Saru-mina ptr. sfaturi... again...

Am pus in practica ... nu am mai lasat bebelusul sa se trezeasca sinngur, ci de ieri cam la 3 ore... l-am trezit noi. Astfel ca ... surpriza zileie... azi ... ne-a aratat ca s-a invatat si s-a fitziit singurel la 3 ore.

Nu am inca lapte suficient ptr a-l hrani numi cu laptic. Dar facem progrese. Iar daca ma mulg la 3 ore nu am suficient nici ptr o masa - adica 20-30 ml. Asa ca alternam.

Inca o intrebare: cit si cum pastrati laptele muls?

Va pupacim. Astazi adaugam noi pozisoare cu mutrisoara noastra draga.

eu - Ina si minunea noastra mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Ina hai ca ma apuc si eu sa iti dau sfaturi in privinta alaptarii, eu fiind o mami care a alaptat la greu pana acum, desi problemele nu au lipsit nici la mine... Sper sa nu te superi pe mine...

Eu zic sa nu ii mai dai completarea cu lapte praf, ca daca ii dai nu o sa-ti mai creasca productia tie. Sa nu te sperii ca daca te mulgi nu scoti mare lucru, e tare greu de scos lapticul cu pompa, bebe e mult mai eficient. Si chiar daca nu prea stie inca sa suga de la san, o sa invete sigur. Si Luca al meu era tare nestiutor la inceput (de Andrei ce sa mai zic), dar l-am tot pus la san pana a invatat sa suga cum trebuie. La inceput sugea cateva minute si adormea dus (cred ca obosea tare, ca tragea de 4-5 ori si inghitea doar o data, deci muncea mult saracutu'), dar m-am incapatanat si nu i-am dat biberon, ca sa se invete sa suga la san ca lumea si sa nu-l debusolez.

Dovada ca am avut dreptate sa nu-i dau lapte praf deloc e ca a crescut fantastic de mult numai cu lapticul meu, desi la inceput in primele zile de viata si eu aveam impresia ca n-am lapte suficient si nu se satura. Acum la doua luni are deja 5 kg si jumatate, desi s-a nascut doar cu 3 kg.

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Povestea nasterii lui Andrei
Povestea nasterii lui Luca
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Cam cat ar trebui sa pape un bebe (cantitatile pot varia putin in functie de copil):

A doua zi de viata - 60 g lapte / 24 de ore
A 3-a zi - 120 g
A 4-a zi - 180 g
A 5-a zi - 240 g
A 6-a zi - 300 g
A 7-a zi - 360 g
A 8-a zi - 420 g
Intre 8 si 15 zile - 420 g (crescand treptat spre 480 g)
La 3 saptamani - 540 g
La o luna - 600 g
La 2 luni - 660 g
La 3 luni - 800 g

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Povestea nasterii lui Andrei
Povestea nasterii lui Luca
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Veniram de la doftor:motivul temperaturii si dintii dar si un gat un pic rosu asa ca JOJO-MIHA ai mare grija!
Mi-a zis sa ii dau in continuare timp de 5 zile cate 3 granule de echinaceea-dar eu dau si 5 sau 6 ca mai da si pe laturi cand bea.Nici vb de antibiotic ci doar dc trece de 38 cu 5 sa o sun dar sa speram ca nu e cazul!
In rest ca si bilant de aproape 1 anisor:
perimetrul cranian-45,5(f. bine)
10.800kg( ar fi trebuit 10500) dar Dr dumvrava ne-a linistit ca nu este o problema)
72 cm-era bine 74 dar de si parintii pitici adica noi si plus ca o marja de 2-3 cm este admisa
Fontanela este inchisa-deci gata cu calciu si dam doar 2 picaturi de vigantol pe zi.
Fierul nu ar mai fi nevoie dar i-am spus ca mai am in sticluta cam pt inca o luna si a zis sa il dau totusi.
Va pupicim dulce dulce!

Varsta Ana-Maria
http://b1.lilypie.com/uFCEp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela79 spune:

Citeam acum ce scria Florina despre vizita la doctor si ma gandeam sa le spun proaspetelor si viitoarelor mamici sa cumpere neaparat albumul bebelusului si sa il completeze luna de luna. O sa vedeti ce bine o sa va para dupa aceea. Eu am completat pana la un an si dupa aceea n-am mai scris nimic si acum imi pare rau pentru ca am uitat foarte multe.

www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604200218221/" target="_blank">Primele zile din viata mariei
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604340884907/" target="_blank">Maria face baie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Buna seara!Am fost la doctor,are un inceput de otita,ne-a dat picaturi pt ureche,nurofen si mi-a dat si antibiotic(l-am cumparat,dar inca nu i-am dat,temperatura e 37.9 acum,daca nu mai scade sau mai rau daca va mai creste atunci ii voi da,sper sa nu fie gresita alegerea mea si sa-i fac rau si asa..........mi-a zis ca motivul ar fi caciulita;eu o tin cu caciulita in cap)Antibioticul este Ospamox si mi-a zis sa-i dau 7 zile,mi se pare mult pt un copilas de 6 luni jumate.S-a mirat doctora cat de bine a crescut si a luat in greutate tiinand cont de greutatea de la nastere.Asa ca Ina78 laptele de mama e cel mai bun,si o sa faci si tu un voinic ca iubita mea.Pune-l cat mai des la san si tu bea lichide multe,1l de lape pe zi.
Dintisorii sus ne ies ,cum am vazut eu ,dar mai dureaza pana plesnesc.
Mav imi pare rau pt ziua ta de................
Fetelor am o plita nou-nouta(in tipla) de vanzare,daca auziti pe cineva.
Rozalia multi pupici Anei si multa sanatate!

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
TEOla5luni
intalnire09.03
printesa mica

Mergi la inceput