*Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008* (11)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

quote:
Originally posted by honey79

Plus ca, ieri l-am pus pe sot sa se urce cu el pe cantar.Noi n-avem cantar de bebei,asadar s-a urcat pe al nostru si apoi am facut diferenta.... reiese ca bebe ar avea 4 kg. Si s-a nascut cu 3,69 kg. Adica, in 3 saptamani bebe mi-a luat in greutate doar 300 g?????

Caci astazi implinim 4 saptamani si maine facem o lunita.
Tot suptul asta des si papat pana la saturatie.... doar ca sa ia 300g intr-o luna???

Vali, pai bebicii mai scad dupa nastere, de obicei cam 10% din greutate... Asa ca probabil el a crescut mult mai mult, nu doar 300g, dar intai a recuperat greutatea pierduta...

Am gasit caietul unde imi notam diverse date despre dezvoltarea lui Andrei al meu, acum 7 ani cand era bb... El s-a nascut cu 2900g, a scazut la 2680g, iar la o luna avea 3450g... Nu luase in greutate spectaculos, dar eu nu am renuntat la alaptat la san... Nu i-am dat nici un pic de lapte praf... iar in lunile urmatoare a crescut atat de bine, incat facuse niste sunculite pe el de ziceai ca e un mic purcelush... L-am alaptat pana la 1 an si o luna...

Luca mic in schimb s-a nascut cu 3000 de g, nici nu stiu clar cat a mai scazut dupa nastere, iar acum la 5 saptamani are 4440g, deci cu un 1 kg mai mult decat avea Andrei... si tot numai cu laptic de la mine, fara picatura de lapte praf... In ritmul asta chiar ca o sa se faca un grasunel... Aaaa, si mie nu mi se pare tot timpul ca am sanii plini cu lapte, uneori par destul de goi, dar nu e asa... Eu cand il pun sa suga dintr-un san, il las sa traga serios din el, cam un sfert de ora (uneori chiar 20 de min), nu il mut imediat la sanul celalalt. Asta ca sa apuce sa traga din san si "smantanica", vorba lui Miri, nu doar laptele mai apos de la inceput... Cred ca asta e secretul de a crescut Luca asa de tare, acum 7 ani cand l-am nascut pe Andrei nu stiam multe lucruri si nici nu eram membra DC...

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

irlandeza cel pe care ti l-a recomandat si Laura I http://www.overland.com.ro/

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea new
Bibi se face mare

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Irlandeza.... ia "batista bebelusului" recomandata de fete...cea din farmacii,care se atatseaza la aspiratorul normal,de covoare.
Eu , prin sora-mea... am comandat-o ... A rugat pe-o prietena de-a ei sa o cumpere si s-o trimita in Franta la sora-mea.... care vine in SUA in Aprilie si mi-o aduce.
Pana atunci, ne chinuim cu ..ce avem.

Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Am adaugat si noi cateva pozulici(4)...la semnatura!!!

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea new
Bibi se face mare

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Laura, am vazut filmuletul. Ce nu inteleg eu se ataseaza la aspiratorul......pt. aspirat covoare ?

Poze de tot felul
Poze botez - 8 Martie 2008
Patrick's Day - 17.03.2008

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

quote:
Originally posted by grati.ela

Am o pb: bb Tudor tzipa ca vrea tzatza si suge lacom cam 2-3 minute dupa care scuipa sanul, da din cap, iar il baga in gura, se ineaca cu el...il mut la celalalt si idem... I-am dat bibe cu lapte praf si l-a scuipat...nu a luat nimic...are in schimb niste gaze dde trabant si ragaie ca un mistretz chiar si la o ora de la supt. Helllpppp!!!!

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Grati si Luca al meu are gaze la greu... Face o multime de "bacuri", tot asa, chiar si la muuult timp dupa ce suge... Dar e lacom tare si cred ca inghite o groaza de aer, si tot asa cum zici si tu, se ineaca uneori... Cred ca ii vine jetul de lapte prea puternic, mai ales la sanul drept, ca aici sunt canalele desfundate bine de tot...
Nici eu nu am gasit solutia la problema asta cu tonele de "bacuri", care il chinuie de multe ori cand sta intins in patut si care il trezesc din somn...

Aaa, si sa nu uit, am vazut pozele voastre si e taare scump bb Tudoras! Iar in unele ipostaze parca seamana cu bebele meu...

,

Tinna, mami de doua minuni Alexandru Luca (14 feb. 2008) si Andrei Florin (1 ian. 2001)

Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/" target="_blank">Poze cu iubirile mele
Cum creste Andreiush
Cum creste bebelinul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Tina.... da, ai dreptate... bebeii pierd in greutate. Si bebe a pierdut in Spital...dar a recuperat cand am fost la controlul de 2 saptamani... atunci avea cu 30g mai mult decat la nastere.
Iar acum... nu stiu.
Am zis ca nici nu l-am cantarit pe cantar de bebei.

Insa, mime mi se pare mai.."ascutit" si nu greu la mana. Probabil ca s-a mai lungit cu 1-2 cm...dar..atat.

Si... plange de foame!! Il vad... isi tzacane limbutza... si face gurita ca si cand suge...isi baga pumnul tot in gura de foame.
Iar la san.. cand il pun... cateodata suge ok... mai ales dimineata..sau dupa o pauza de 3 ore (caci probabil au timp sanii sa refaca productia).
Dar cand..se golesc,ma rog..se usureaza... atunci devine nervos. Dar nervos..face foarte urat. Fornaie ca un porcusor, face capul stanga-dreapta la viteza maxima, da cu pumnii in san, sau il apuca si incearca sa-l traga spre el.
Il linistesc, ii bag sanul in gura iarasi, si.... avem aceeasi poveste..ii da drumul la san si incepe circul.

Ce sa deduc din toata povestea???
Caci si EU VREAU sa-l alaptez. Chiar daca stau cu el la san toata ziua... (ca astazi, caci n-am apucat sa dorm decat 4 ore azi-noapte si n-am reusit sa mananc nimic pana acum..si e 4pm ceasu' si ma doare capul de innebunesc si-mi vine sa urlu).
Vreau sa pape cat mai mult timp lapte de la mine, atat pentru sistemul sau imunitar dar si pentru faptul ca... o sa duc dorul senzatiei acesteia..dar mai presus de toate, pentru ca ..e cel mai bun .. lapticul de la mine.

Dar daca nu se satura copilul? Daca nu-mi ia in greutate? Atunci ce sa fac? Sa-l las sa-i fie foame??

Asa o ratata ma simt.

Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

un link acuma, repede, inainte de culcare:
http://www.pamf.org/children/newborns/feeding/understanding.html

este vorba despre cum sa interpretezi comportamentul copilului la san, si ce poti face. Foarte util dupa parerea mea, dupa parerea mea lipseste o situatie frecventa la noi, copilul care da si din picioare si zbiara, adica crampe si partzuri/kk. da' alea se aud, sunt mai usor de interpretat

irlandeza, nu stiu in afara de tara de unde se poate cumpara. la noi se gaseste cu 40-42 ron, in fct. de farmacie.

pupici si noapte buna,

Monica de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Aha, am priceput acum. Mersi Honey.Pai aspiratorul meu,( de fap al proprietraului, ca noi stam in chirie), face un zgomooot, ca saraca Tzuca se sperie inainte de a ma apropia de ea.
Dar daca voi ziceti ca asta-i cel mai bun, o sa-l iau. L-am gasit si pe Google, la mothercare :http://www.mothercare.com/gp/product/B000M8CEQI
Si am nevoie si de ser fiziologic ? Sper sa gasesc aici.

Poze de tot felul
Poze botez - 8 Martie 2008
Patrick's Day - 17.03.2008

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Aloha! Bine v-am regasit, noi venim de pe taramurile calde ale sacului de dormit... Ultima gaselnita care functioneaza la noi!

Irinouka - ti-au raspuns si fetele, depinde cum ai cerut tu sa iti vina alocatia - eu am scris de la inceput sa imi vina pe card... Numai bine ca a expirat... Altfel, iti vine la oficiul postal de care tii, in anumite zile, tre' sa stai la coada... Asa ca mai bine te duci si modifici... Am vazut poze cu Palugelul... Tare frumos mai e! Tot poza aia pe care ti-a aratat-o miri imi place si mie cel mai mult, pup nasucul ca un buton!!! Noua ne creste nasul exponential... Aaaa, si unchiul e cumva fratiorul tau? Ay, papito!

TinnaS, nice pics!!! Foarte frumosi baietsi ai, si ce se mai iubesc ei, mai mai!

grati.ela, multumim de info cu gimnastichia, da' la ce lene am eu in mineee... anyway! M-a amuzat teribil expresia "ragaie ca un mistret"

anandrei, cred ca o sa ne alergam amandoua! Hihihi, abia astept sa ma prinzi! Pai zi cum facem, iei tu nr. meu de la date contact zuze? Eu nu i-am facut inca vaccinul... Azi a avut treaba doctoritsa si nu a fost la cabinet... Asa ca a ramas pe maine dupa-amiaza. Da' sambata ar fi perfect pentru o plimbare luuunga la Moghiorosh! Si apoi una mai mai mica la TipTopu' de vis-a-vis sa ne reincarcam bateriile! Io's clienta fidela! Speaking of which, azi am fost la Zara sa-i caut un costumash lu' patratzelius si numai bine ca acolo am dat peste Oana de la Activ, nu stiu daca o stiti, in fine, i-a placut de asta mic, l-a "pipait" putin si s-a mirat de el Dormea ca o ploshnitza! Conrad, nu Oana hihihi!

gabrittza - ce frumoasa e Dariutza, are un colorit foarte special al buzelor si pleoapelor, zici ca e machiata!

irlandeza, ai niste ochi tare frumosi... Nice treaba asta cu Saint Patrick, dar pe Pati nu ati costumat-ooooo? Cred ca i-ar fi stat tare bine in verde! Actually, ar fi intrat toata intr-o palarie d'aia hihihi!

nemary, as fi trimis-o la tine pe tanti bona, ca eu oricum o tin ocupata numai 3 zile/sapt., da' e tare cuconoasa, nu a vrut sa ii faca menaj nici tipei asteia la care stau... Da' daca ai nevoie de putina ordine, pot sa vin io sa te ajut in we, facem clatiteeeee!!!

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Mergi la inceput