*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008(146)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Bun venit clopoteilor de Vela, Babee si Teo2Irina! Sa fiti mancaciosi si cuminti! Si mamicilor felicitari!

Noi...suntem dupa 3 - sau 4 ? zile mai grele. Ar fi o combinatie de prag de crestere cu colici. Adica din copilul meu care dormea "inainte" 3-4 ore legat, in cursul zilei, acum am o bebita chinuita de dureri, care nu mai zambeste in somn, ci geme si plange, si care dupa mese doarme maxim 2 ore, din care cam 40 minute la pieptul meu. Adica adoarme frumos la san, si desi astept sa cada in somnul profund inainte de a o pune in relax / pat, se trezeste destul de repede, in dureri si cere din nou san (am verificat, ii e foame, pentru ca nu o consoleaza altceva). Deci zilele mele sunt o succesiune de supt / pus cu teama copilul in pat / consolat copil cu colici / iar supt etc. Nimic nou pentru unele din voi, dar pe mine ma doare sufletul pentru ca ea crestea foarte mult din somnicul ala - vazand cu ochii - iar acum e obosita si parca nu mai e ea... o senzatie super naspa. Iar noptile sunt super ciudate, nici una identica cu cealalta: acum trei seri a dormit 7 ore noaptea, pe urma cate doua ore, cu pauze de doua...azi noapte am tinut-o la san desi tocmai ii dadusem de mancare, pentru ca nu adormea neam (se uita la mine in semi-intuneric cu ochii cat farfuriile si era sacaita de oboseala) doar-doar o adormi. S-a intamplat pana la urma, dar greu de tot - timp in care eu am adormit de cateva ori, cu ea in brate (Virgo, nu esti singura care atipeste cu plodul la san!!!)

Ieri mi s-a parut ca i-au scazut falcutele. O cantarisem la inceputul saptamanii trecute - empiric ce-i drept - urcandu-ma pe cantar cu ea in brate si fara. Am repetat operatiunea aseara, si reieseau 100 grame in minus!!!! Astazi o sa facem rost de baterie pt cantarul de bebei pe care l-am imprumutat de la o prietena, si o s-o cantaresc din nou, sa urmaresc cateva zile daca ia in greutate sau nu.

In plus, ce sa va mai povestesc? Ca in decurs de dua zile i s-au inflamat ochii, i-am gasit sange in pavilionul extern al urechii, si a inceput sa faca scaune lichide? Asta asa, ca sa asezonam meniul...dar le-am tratat pe toate cu calm, si s-au rezolvat. Sangele din ureche era de la o unghie buclucasa pe care si-o infipsese acolo, probabil in somn. Scaunul lichid a mai trecut cu putina Smecta, iar ochii si-au revenit de la sine a doua zi. Dar va ionchipuiti emotii pe mine, mama incepatoare...

Mai am si lucruri frumoase de zis:
Angi, stiu ca nu am cum sa dovedesc dar eu chiar m-am gandit la tine si ma intrebam cand mai intri. Ma bucur pentru progresele lui Pupi, stii ca ne sunteti dragi amandoi si asteptam cu nerabdare vesti de la tine, si poze cu el. Invizibila? Nu cred...

Miri, m-am tinut sa-ti spun ca imi place foarte mult flocoshenia aia in care era invelit Sacha in vizita la Marea Nordului. Iar el e un bursucel super-simpatic! Se vede ca ai bine grija de el ...

Shose, o singura poza cu Maria a fost de ajuns sa ne farmece! E tare frumoasa printesa voastra, inca din primele zile! Sa fiti fericiti!

Mitsu, cand am citit postarea despre mama ta nu stiam daca sa rad sau sa plang...Sper sa se dea pe brazda, s-au mai vazut cazuri. Presupun ca mama ta e si foarte tanara - sper sa nu gresesc - si poate ii pica nasol ca e deja bunica???

Honey79, imi amintesc ca eu imi doream asa mult sa duc sarcina la cele 40 de saptamani...si nu a fost sa fie. Iar voi sunteti nerabdatoare...o sa vina si ziua aia, si mai repde decat crezi. Din acel moment, timpul o sa treaca precum un tavalug, totul o sa se petreaca intr-un ritm nebunesc! Bucura-te ca inca iti mai permiti o anumita lentoare rasfata-te cat mai poti!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

ieri am facut o luna de cand am ajuns acasa .. raportam 5300 grame si 58 cm .. io zic ca e bine .. 1 kg si 4 cm in plus! si asta numai cu lapte de la tzitzic!!

sincera sa fiu, am avut momente de disperare (doua) cand bebe tipa de ore bune si i*am facut lapte praf .. dar bb nu l-a vrut si l-am aruncat .. m-am linistit .. o s-o tin atarnata de tzitzi cat va vrea printesa ..

Elena de Eva Maria

CRESTEM MARI

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ce faceti, mamici! Mai avem putin si ne mutam la scutece. La noi AMR 2 zile!!

Abia astept sa va dau vestea cea mare!

Pupici!

Ioana
39+ si David

Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ereena

cand ziceati ca sunt palierele alea de crestere? noi avem trei sapt si trei zile ,am iesit din spital cu 4100gr astazi avem 4900.eu sunt multumita de evolutie. de vreo trei patru zile bebe ar sta la san mult mai mult, si chiar sta , ca mami are rabdare .asta ziua ca noaptea mai mult de 10-15 nu sta . dar problema (*sau ar trebui sa o consider problema?) inainte dormea si 3 ore acum nu doarme mai mult de 2 ore max 2 ore 30 . e ok ?

Matei

CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA

Ereena,

uite aici un articol in care e vorba si despre palierele de crestere: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=94

sper sa-ti fie de folos.

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

quote:
Originally posted by miri_mik

mav, am facut si noi o dermatita atopica si m-am luminat, l-a dat cu atoderm. prima reactie, s-a inroshit si-a aratat mai rau, azi insa e pielicica mai frumoasa; i-am aratat medicului si a zis se continui cu ea, dar daca insista, am reteta de crema cu cortizon...grrrr.io cu atoderm inainte nu degeaba m-a costat 15 euro.

Miri continua cu incredere cu Atoderm. Mie cel mare mi-a facut la 3 luni dermatita atopica si am dat cu Atoderm 2 luni. De la 5 luni e curat ca lacrima si nu a mai facut niciodata.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raca spune:

SAlutari mamici si burtici!!!
Felicitari proaspetelor mamici si bun venit clopotei scumpi!!
Stancutza am vazut a te plangei de scaunele lichide ale lui bb. Din cate tin eu minte parca alaptezi exclusiv, nu? Ca eu stiam ca daca alaptezi e nomal ca bebe sa aiba scaun lichid. Spun asta pt ca si Razvan al meu are numai scaune lichde, dar nu mi-am facut probleme pana acum. Oare ar fi cazul?????
Eu am o mica problema: dr mi-a spus ca firele e la epiziotomie se resorb in 10-14 zile. La mine au trecut 20 de zile si firele sunt tot acolo... Banuiesc ca partea vizibila a firelor ar trebui sa cada singura, nu?? La voi cum e cu firele de sutura?? Ca nu stiu daca sa ma ingrijorez si sa-l sun pe dr sau sa mai astept..
In rest raportez 3 nopti cu un program tare obositor cu mancat din ora in ora (asta dupa ce ma obisnuise sa eara mancare la 4 ore noaptea
) dar cum se face ora 8 dimineata isi schmba programul...mananca la 3-4 ore. Noaptea suge foarte putin...dupa maxim 10 minute adoarme la san si nu pot sa-l trezesc nicicum...Cred ca de asta se si trezeste asa des sa manance...ca ziua suge cam 25-30 min la o masa.
Asta e, sper sa revina la un program mai omenesc ca sunt chioara de somn....si nici ziua nu prea pot dormi ca sa recuperez.
Va pe toate!!

Mami de Razvan Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

stancutza, multumesc mult, chiar e interesant ,si este exact ce mi se intampla mie. intre bebeii nostri e diferenta mice, am vazut ca si tu patesti cam la fel

Matei

CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deiutz spune:

Tinna, bine ati venit acasa!!! Sa fiti sanatosi, voiosi si cuminti!!

Ehh, cum a fost cu d-na dr.?

Deiutz, mami de Ana Ilinca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by raca

Stancutza am vazut a te plangei de scaunele lichide ale lui bb. Din cate tin eu minte parca alaptezi exclusiv, nu? Ca eu stiam ca daca alaptezi e nomal ca bebe sa aiba scaun lichid. Spun asta pt ca si Razvan al meu are numai scaune lichde, dar nu mi-am facut probleme pana acum. Oare ar fi cazul?????

Mami de Razvan Gabriel

raca,

eu m-am alarmat cu scaunele lichide intrucat Sofia pana acum a avut din acelea cu bobitse. Si brusc - mai ales in contextul crizelor de colici de data recenta - am vazut ca s-au schimbat. Nu miroseau urat, dar erau altfel decat pana atunci. Am sunat pediatra, mi-a zis ca e ok sa fie si lichide, dar ca pot sa-i dau putina Smecta. Acum, daca bebele tau asa le-a avut de la inceput, presupun ca nu e o problema.

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Sal'tare !

Intru si eu un pic sa vad ce mai faceti , atat cat doarme pitika in scoica . Deja nu mai pot s-o tin in patut ziua pt ca mai mult nu doarme , sau daca atipeste , o face iepureste , la cel mai mic zgomot e cu ochii deschisi. Fara sa fac nimic deosebit , zuza mea si-a facut singura programul ...noaptea somn de la 22.30 la 3 , supt la 3 dimineata , somn pana la 6 , apoi supt din 3 in 3 ore si intre supturi , mai mult stat cu ochii deschisi , in special in scoica sau la mine in brate . Se uita la jucarele , la mine , vrea sa fie plimbata ...Avem program de 1.5 h de plimbare pe-afara , timp in care doarme.
Nu e f. mancacioasa , se satura repede , dupa aprox. 8-10 min. de stat la san. Saptamana asta mi-a luat in greutate 230 g si are 4300 g. Nu e f. mult , cred ca isi pastreaza media de 750 g pe luna , insa nici nu pot s-o fortez sa pape mai mult , desi pediatra m-a sfatuit sa fac asta.
Joi facem si noi vaccinul , m-am hotarat sa-i fac Infanrix Hexa ...sper sa n-avem neplaceri dupa...
Eu sunt cat de cat ok , in afara unor teribile dureri de cap zilnice la care nu pot sa le gasesc explicatia si nici remediul , atata timp cat nu pot lua niciun medicament. Ma simt cam ametita , turmentata ...cred ca-mi lipsesc vitaminele din fructele pe care le mancam la greu inainte sa nasc si care acum au iesit complet din meniu. Elevit nu mai vreau sa iau pt ca vreau sa scap cat mai repede de cele 6 kg cu care am ramas pe burta si pe coapse.
Hai ca mai citesc din urma si revin...

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE

Povestea nasterii

Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta

Mergi la inceput