candida dauneaza sarcinii ?

candida dauneaza sarcinii ? | Autor: vrajitoarea

Link direct la acest mesaj

cred ca am candida sau vaginita -usturimi in timpul contactului sexual -am avut si inainte de prima sarcina si mi-a trecut,acum nu mi-m mai facut analize,nu am timp de doctori pt mine si mai vreau un bebe repede pana nu face andrei doi ani.nu stiti daca nasc prin cezariana dauneaza candida sarcinii?eu voi merge la gine dar mai intai vreau sa am sarcina si nu stiu daca asta se poate trata si daca esti insarcinata.mersi mult.

diana,mama lui andrei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Initial creeata de vrajitoarea

cred ca am candida sau vaginita -usturimi in timpul contactului sexual -am avut si inainte de prima sarcina si mi-a trecut,acum nu mi-m mai facut analize,nu am timp de doctori pt mine si mai vreau un bebe repede pana nu face andrei doi ani.nu stiti daca nasc prin cezariana dauneaza candida sarcinii?eu voi merge la gine dar mai intai vreau sa am sarcina si nu stiu daca asta se poate trata si daca esti insarcinata.mersi mult.

diana,mama lui andrei

O sarcina trebuie sa o obtii in conditii de sanatate maxima. Un control si un examen de secretie se impune, daca ai astfel de probleme. Candida se trateaza si in sarcina, dar nu pe toata durata e posibil. E o problema care trebuie rezolvata chiar daca vrei o sarcina sau nu; in fond tine de sanatatea si cofortul tau.

Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Planuiesti sa scapi de candida pana la nastere nu? De ce iti pui problema ca daca nasti prin cezariana nu dauneaza copilului?

Probabil poti ramane insarcinata bine mersi cu candida, dar chiar poti sa lucrezi pentru copil asa? Mai ai o singura ovulatie pe care nu o poti pierde?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu dauneaza sarcinii, iar daca te deranjeaza, doctorul iti poate prescrie un tratament care sa mearga acum.

De fapt, de multe ori, candida se face in sarcina datorita schimbarii PH-ului.

Asa ca, stai linistita! Clateste-te cu Tantum Rosa sau ceaiuri si spune-i medicului tau!

Sarcina usoara!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrajitoarea spune:

quote:
Originally posted by Clover

Planuiesti sa scapi de candida pana la nastere nu? De ce iti pui problema ca daca nasti prin cezariana nu dauneaza copilului?

Probabil poti ramane insarcinata bine mersi cu candida, dar chiar poti sa lucrezi pentru copil asa? Mai ai o singura ovulatie pe care nu o poti pierde?

mai am doua ovulatii dar nu sunt sigura ca imi ajung.si analizele se fac greu si imi trebuie trimitere de la medicul de familie.toti medicii mei sunt departe si in locuri diferite si nu am timp.stau prost si cu anemia si calciul,dar am inteles ca se pot regla si in timpul sarcinii.daca nu raman gravida acum in februarie ma duc sa-mi fac analizele.

diana,mama lui andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

Daca stai prost cu anemia mai bine fa ceva in privinta asta, pt.ca va conta foarte mult pt. bebe.
candida poate fi tratata si in timpul sarcinii, dar pana la analize si apoi tratament, nu sta asa, fa spalaturi vaginale, cu tantum rosa, sau cu ceai de musetel si o lgt. de bicarbonat de sodiu la 500 ml de ceai, mie asa mi-a trecut, candida aparuta in timpul sarcinii.
sarcina usoara!

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Eu am avut candida aparuta in sarcina si dr Tutunaru mi-a spus sa o tratez numai daca imi provoaca mancarimi. Imi daduse Canesten, dar nu am facut tratament pt ca mi-a fost teama. Oricum, nu imi provocase cine stie ce mancarimi si, in plus, am nascut prin cezariana. Din cate am citit, totusi, candida netratata poate duce la rana pe col.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

In timpul sarcinii, infectia poate produce la fisurarea membranelor... asta daca e f.f. abundenta secretia etc.
Se poate trata si in timpul sarcinii, chiar multe femei care n-au avut niciodata in rest, pot avea in timpul sarcinii... dar se trateaza mult mai greu atunci.
Dr. meu de ex. a evitat sa-mi dea tratament in primele 3 luni de sarcina... pt. siguranta. Apoi am facut tratament, la prima sarina n-am scapat deloc... abia dupa ce am nascut am scapat... dar cu toate astea am facut tratament de vreo 3-4 ori ca sa nu fie probleme... In a doua sarcina am reusit sa scap prin luna a 6-a.
Deci... bb n-are de suferit (si daca nasti natural)... tu poti avea mancarimi, usturimi, iritatii... daca tu crezi ca le suporti... iar mai incolo trebuie avut grija pt. ca poti naste prematur, daca se fisureaza membranele.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vela spune:

Si eu am descoperit la ultimile analize ca am candida si doctorul mi-a prescris ovule Pimafucin si un unguient Nidoflor.A zis ca pot face tratamentul fara probleme.

vela37+ cu Alexia si mama lui Vlad(23.03.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

din cate am aflat eu, il poate afecta pe bebe la nasterea normala, adica se poate transmite.
cel mai bine ar fi sa faci un consult inainte de a il concepe, poate ca nu este doar o simpla candida sau vaginita, cum spui tu. un control te-ar scuti de multe neplaceri ulterioare, inclusiv pierderea sarcinii.
eu am primit in saptamana 37-38 un tratament preventiv cu gynozol ovule, cu un spectru larg, tocmai fiindca in timpul sarcinii suntem mai expuse ciupercilor si infectiilor, dar asta in conditiile in care eu am facut analizele chiar inainte de a ramane insarcinata, si de asemenea am primit indicatia ca eu si sotul sa folosim prezervativ in timpul sarcinii, pentru a preveni orice posibila infectare.
daca esti 100% sigura ca e doar o candida, mai poti face spalaturi (interne, inainte de a ramane insarcinata si externe dupa) cu apa fiarta si bicarbonat, ceai de galbenele si pelin, dar totusi cred ca e mai bine sa consilti medicul, mai ales ca mai ai si alte probleme de imunitate a organismului, din cate inteleg. s-ar putea ca pana nu reglezi anemia - fierul, calciul, sa nici nu poti scapa de candida, care apare mai ales pe acest fond.
si crede-ma, e mult mai comod sa faci tratamentul inainte sa ramai insarcinata, decat dupa, cu stres sa nu ii faci rau lui bebe sau sa nu ti se rupa apa de la ovulele pe care tb sa le pui,,,,s.a.m.d.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu m-am capacit cu candida in sarcina in saptamana 30 in urma unui tratament cu antibiotice...am tratat-o in saptamana 38 cu Canesten. Nu stiu dak am scapat pt ca nu am refacut analiza dar nasc prin ceza si nu e o pb majora...secretii abundente nu am avut, nici mancarimi sau alte manifestari deranjante.

40 Tudor Gabriel
AMR 2 zile

Mergi la inceput