Povestile...de groaza..pt. copii...
Alba ca zapada, Scufita rosie, cei trei purcelusi, Punguta cu 2 bani, etc, etc...in toate gasesc scene urate (ba mananca lupul iezii, ba o mananca pe bunica, ba e o vrajitoare urata si rea pe-acolo..) zau ca nu mai stiu ce povesti sa citesc prichindutei mele de 3 anisori seara, la culcare...ca tare ma mai roaga sa-i citesc..si mereu trebuie sa inventez fraze mai putin infricosatoare cand ajung la fazele alea...daca mai e si cu desene..:((...Voi ce povesti cititi copilasilor? Ceva placut si relaxant si...pasnice mai ales?
Raspunsuri
filofteia spune:
Pai daca astea ti se par de groaza, ce sa-ti spun. Ai insa grija sa nu o cocolosesti prea tare.
De ce spun asta... baietelul meu este in clasa I si a fost la teatru de papusi cu clasa. Cand a aparut o vrajitoare pe scena care a mai si aruncat in sala cu niste confeti forforescente o fetita a inceput sa planga. Norocul ei ca stea langa fiimiu, care este foarte corect si a linistit-o ca nu este nimic...
Ca sa nu mai vorbesc de una din povestile citite de invatatoare la scoala, in care piratul barba albastra si-a omorat toate nevestele.
loryi1974 spune:
Viata nu este numai fericire.Sincer ,mi se pare ca exagerezi.Fetita mea are 5 ani aproape si iubeste toate aceste povesti.Pe mine ma streseaza alea gen Barbie la cumparaturi ,Barbie la piata etc.S-a speriat o singura data de la Scooby Doo ,un episod cu Zoombi.
Laura25 spune:
luciana, si eu gandesc ca tine. In varinata mea, Alba ca Zapada doarme, ca o doare burtica, ca i-a dat baba un mar stricat. Lupul le sperie doar pe bunica si pe Scufita rosie care fug si se ascund in dulap/padure, Hansel si Gratel se ratacesc in padure, nu sunt lasati acolo de mama cea rea (cum sa le spun de mama "vitreaga", ce e aia "mama rea"!?). La capra cu 3 iezi, nu am gasit substitut, asa ca acolo lupul papa iezii, dar nu e una din povestile pe care sa le-o spun frecvent.
La Scobie Doo nu s-au uitat niciodata si nici nu o sa se uite atat timp cat am eu telecomanda. Stiu de el, ca l-au vazut in reviste, imprimat pe un tricou primit cadou, dar la fel stiu de SpiderMan si de BatMan fara sa fi vazut vreo secventa de film/desen animat
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
ruxandra_sb spune:
Eu am crescut cu povestile clasice in format original si zau daca m-au marcat.. Si nici nu mi-au deschis apetit pt filme/carti de groaza; acelea nu-mi plac.
Asa ca noi prestam povestile in varianta originala si nu "indulcita".
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)
www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!
Laina spune:
si eu spuneam nepoatelor mele (astept sa-i spun si fetei mele , varianta originala. pe motiv ca oricum nu vor fi scutite de rele si urat in viata, si mai bine sa stie de la cineva apropiat. mama lor lucra, si au stat mai mult cu mine. asa ca am avut ocazia sa le spun si despre moarte, si despre "mama rea", si despre lupul care mananca iezii....despre toate. si au invatat pana la urma ca si asta e o parte din viata.
Imi spuneau de multe ori, cu vocea tremuranda, ca "da'nu vreau sa fie asa! de ce?!", dar ce era sa le fac? sa le mint? n-am vrut. povestile, ca si jocul, ii pregatesc pentru viata, cel putin asa cred eu.
Amethyst spune:
Eu cred ca exista copii si copii si noi adultii trebuie sa ne adaptam lor. Chiar daca pe mine in copilarie nu m-au afectat aceste povesti, daca sa zicem voi avea un copilas foarte sensibil (se manifesta inca de pe acum la 5 luni) voi incerca sa o previn altfel despre rautatile vietii, nu uitandu-ma in ochisorii ei inlacrimati in timp ce ii spun ca lupul a mancat iezii! Mie asta mi se pare echivalent cu o mare cruzime.
Nu toti copiii sunt la fel si nu-i putem creste pe toti la fel. Ii putem invata acelasi lucru dar in maniere diferite, fiindca fiecare intelege altfel.
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
Sheannamp spune:
Eu am fost intotdeauna un mare fan al povestilor.
De curand, a trebuit sa o iau de la capat cu baietii mei.
Am inceput si eu cu Creanga....vreau sa spun ca mi s-a parut cel putin horror Capra cu 3 iezi, pe langa ca ii omoara cu sange rece mai vopseste si cu sangele lor peretii casei si le taie capetele si le pune la fereastra.......Ma cutremur si acum cand mi-aduc aminte.....
A si ma mir cum de nu am fost deloc afectata de aceste lucruri cand eram mica, cum de nu am ajuns o sadica, probabil le percepi altfel cand esti mic.....
Laura, inca odata pentru inventivitatea ta!
excelenta idee asta cu schimbatul unor aspecte ale povestilor....
strumfi si mamica frumoasa!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
locca spune:
Si eu schimb povestile. Cand eram mica nu-mi pasa, acum in schimb mi se par nasoale rau.
Sa va zic ce m-a afectat totusi pe mine, mama abia acum a aflat, cand i-am povestit. Ea imi citea deseori Peter Pan in gradina Kensington. Cel mai nasol moment mi se parea cand peter pan se intorcea si gasea fereastra inchisa si o vedea pe mama lui cu un alt copilas. Mi-a marcat copilaria povestea asta. Iar mama a ramas masca acum, cand i-am zis.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
Tisina spune:
Pot sa fiu judecata cum vreti, dar eu nu le citesc copiilor mei alte povesti in afara de cele cu Winnie Pooh, care mi se par cele mai potrivite pentru varsta lor. Sunt atat de candide si de simple! si mi se par cele mai potrivite de citit inainte de culcare. Nici nu viseaza urat, nici nu sunt speriati de intuneric (de unde ar putea aparea cine stie ce personaje malefice), ba chiar sunt usor nostime si adorm bine-dispusi.
Este adevarat ca "viata este dura", insa chiar trebuie sa ii impovaram cu acest adevar de la varste fregede?
Si cum sa nu fie marcati de horror-ul din povestile clasice? Eu am crescut cu groaza ca in camera alaturata ar putea fi LUPUL!
Ca sa nu mai vorbim de morala pe care o pot trage copiii din "capra cu trei iezi": cineva iti face un rau? razbuna-te cat poti de sangeros! Brrr!
Bic spune:
Sheanna,
Am patit si eu acelasi lucru ascutind de curind discul Electrecord cu Capra cu trei iezi. Mi s-a facut parul maciua si pielea gaina.
Si mi-am dat seama, intr-adevar, ca o groaza de povesti nu sint potrivite decit pentru dupa clasa I, cred eu.
Nu cred ca o cocolosesc pe fii-mea, dar cred ca sentimentele de frica sint bagate in cap de adulti. Datorita unei situatii familiale tragice in momentul de fata, eu as vrea sa o invat pe fica-mea a un moemnt dat ca moartea e un lucru natural care ni se intimpla tuturor cindva, dar nu cred ca sadismul din Capra cu trei iezi si din alte povesti imi va servi un bun exemplu.
La fel de mult m-au socat si inceputurile din Cenusareasa si Alba CA Zapada, in care autorul declara de la bun inceput ca mama Cenusaresei, respectiv lui Alba Ca Zapada a murit. Ei, eu inca nu ma simt
confortabla cu ideea de a-i spune chestiile astea fica-mii.
Mie mi se pare cruda si o carticica exact pentru virsta ei cu ece buburuse in relief. La fiecare pagina vine cite un animal si concluzia este .. au ramas doar....x Y z. Ei bine, isi spune adultul din mine, unde...beep .. tot dispar gargaritele astea??? La sfirsti o aduc ei din condei ca uite gargaritele toate cu toate animalele s-au dus acasa. Acasa la cine, bre, intr-un loc cu verdeata???
Asa ca deocamdata raminem la Angelina Balerina.
Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC