Strumfi de iulie-august 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

neata!
Am ajuns si noi acasa in Bucuresti! EU tot Racita tare, Horia tot harait. Cred ca o sa chem una din doctorite sa-l vada.
Cat despre suzeta, eu sunt PRO, asta daca se tatoneaza inainte si nu se observa ca ar refuza sanul din cauza ei. Copiii mei insa nu au refuzat sanul nici din cauza biberonului, d'apai a suzetei. La Dragos mi-a fost de mare folos mai ales in perioada dintilor, cand era super nervos si se mai linistea cu ea. Horia nu se omoara dupa ea, dar il mai pacalesc atunci cand simte nevoia de cineva langa el, probabil molfaind nu se mai simte singur, dar o scuipa dupa ce adoarme. Oricum, atata timp cat mai ajuta sa-l linistesc pe bebe si reusesti sa il dezveti de ea pana in 2 ani mi se pare ok. STRICT PAREREA MEA!

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Si inca ceva: sunt super incantata ca am gasit in Doraly(Constanta) un ham in care il pot tine si culcat pe Horia si asta la un pret super rezonabil zic eu(50 roni). Sa vedem poate in el ii place mai mult decat in sling..., mare fitos baietul asta al meu!

Andra, mami de Horia Andrei siDragos Alexandru

www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Hai ca revin cu raportul de aseara, pentru ca nu am mai reusit sa intru dupa ce s-a sculat guguloiul.

Deci daca aici se raspunde din placere si nu din obligatie, iar mie nu mi se raspunde.... mai bine nu mai trag concluzia ca si asa sunt pe marginea unei depresii . Mai bine ma sa nu mai imi pese.

Cum spuneam aseara, sunt teribil de odihnita, nu imi vine sa cred. Asta micul doarme toata noaptea cu tzitzi in bratica, se tine cu manutzele de ea. In prima noapte pentru ca era o premiera, a avut tzitzi la dispozitie doar pentru el si s-a destrabalat. De cate ori am deschis ochii el sugea din tzitzi, dar l-am lasat. A doua zi era asa plin ca numai il atingeai pe burtica si scuipa laptic, si a fost marait toata ziua din cauza burticii. Prin urmare, s-a invatat minte si in urmatoarea noapte desi a avut tzitzi din nou la discretie, nu a mai supt ca porcusorul. A dormit doar cu ea in brate, de cate ori deschideam ochii el dormea. Si uite asa o ducem de 3 nopti, nu imi vine sa cred ca dormim amandoi de la 11-12 noaptea pana la 8-10 dimineata cu maxim 1-2 treziri pentru ca ne departam si nu mai simtim tzitzi sau avem mucisori. Si cred ca mananca doar o data pe noapte, ceea ce e fantastic.

Mai ramane problema obisnuitei de a dormi cu mami langa el, ceea ce nu vreau sa se intample. Il mai las un pic cat e micut asa, dar in luna a doua vreau sa il dezvat. Sper sa nu am probleme cu dezvatatul, dar deocamdata saracul chiar e speriat cand ramane singurel, urla ca un isteric pana ramane fara glas si e plin de mucisori si ochii uzi, se face rosu ca un rac la fata, si mi-e mila de el. Am citit ca in primele saptamani ei sunt inca nesiguri fara sa simta mama langa ei, si de asta il las. Sper din suflet sa nu gresesc cu el.

In rest e super cumintel, ii place baita mult, mai ales masajul dinainte. Ii place la plimbare cu masina sau cu carutul, a inceput sa studieze fetele lui mami si lui tati, la fel si cu caruselul. In timpul zilei doarme in patutul lui, e drept ca ziua se trezeste destul de des si cand se vede singur incepe scandalul. Nu il ridic imediat, dar dupa 1/2 ora il iau ca mi-e mila tare de cum urla. Dar daca e treaz sta si singurel, se uita pe tavan sau el stie pe unde, e super haios. Acuma a adormit chiar singurel, fara mami, fara leganat, fara tzitzi... un pic de suzeta si a tras pe dreapta fara probleme.

In alta ordine de idei, fetelor, sunt scumpe rau meniurile la botezuri. Nu imi vine sa cred. Am intrebat pe la restaurantele mai acatari si cica peste 50 Euro/meniu, fara bauturi. Oamenii astia chiar nu au limita!? Ca si daca cumperi "a la carte" mancarurile din meniu i nu iesi acolo, pe cuvant! Deci cum pot cere asa de mult!? Inteleg la nunti, ca au cerere mare, dar la botezurile din posturi tot atat cer, si asta nu mai inteleg! Ar trebui sa iti dea mai ieftin decat "a la carte" pentru ca aduci multi oameni, nu mai scump.

Voi aveti idee cat trebuie dat la biserica pentru botez? (in bucuresti)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

fetelor pe mine m.a luat fericirea pe dinainte si am uitat sa pup si ceilalti bebici de seama nooastra.Numai sanatate si fericire din partea lui Alexandru pentru toti 'colegii':Adeluta,Matei, Miruna,Mihnea si Alessia si nu in ultimul rand Marei!

mami de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

povestea lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Andutzy, multa sanatet si tie si lui Horia. Speram sa nu fie nimic grav la nici unul dintre voi! Ce-ti mai face operatia?

Fetelor, nici eu nu sunt impotriva lu' Suzy ( suzetei) insa noi nu o putem folosi. Mara nu o accepta de nici o culoare. O scuipa imediat ce-i simte gustul si oricat m-as chinui nu o pot invata cu ea. Uneori mi-ar folosi si mie ca poate s-ar mai linisti cu ea, insa nu vreau sa o fortez. Odata a acceptat-o si dupa 5 minute de tras din ea a scuipat-o si mi-a vomitat tot lapticul pe care il avea in burtica si de atunci nu am mai incercat de frica. Avem 3 marci de suzete acasa si degeaba. Asta e, a mea nu vrea suzy si pace.

Spunem si noi bun venit Gabrielabv, Verobodei si Robymary!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

quote:
Originally posted by witchy_witch

In alta ordine de idei, fetelor, sunt scumpe rau meniurile la botezuri. Nu imi vine sa cred. Am intrebat pe la restaurantele mai acatari si cica peste 50 Euro/meniu, fara bauturi. Oamenii astia chiar nu au limita!? Ca si daca cumperi "a la carte" mancarurile din meniu i nu iesi acolo, pe cuvant! Deci cum pot cere asa de mult!? Inteleg la nunti, ca au cerere mare, dar la botezurile din posturi tot atat cer, si asta nu mai inteleg! Ar trebui sa iti dea mai ieftin decat "a la carte" pentru ca aduci multi oameni, nu mai scump.

Voi aveti idee cat trebuie dat la biserica pentru botez? (in bucuresti)

Mamica de Alexandru - 22 august 2007
www.flickr.com/gp/12458921@N03/N5vm6A" target="_blank">Poze cu Alexutzu

Trebuie sa fiu de acord cu tine ca meniurile sunt cam scumpicele, dar asta este. Trebuie facut si botezul ca sa crestinam copiii si apoi gata. Pe noi biserica ne va costa 300 ron si nu este o biserica mare. Stau si ma gandesc ca daca am fi facut la biserica unde ne-am cununta, cred ca dadeau nasii faliment. acum 2 ani ne-a costat cununia religioasa 450ron, asa ca acum cred botezul ar fi fost 500 ron.

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

asa e... sa ne felicitam un pic intre noi , ca avem de sarbatorit azi 2 luni pentru bebelusii nascuti in 13 iulie ce zi minunata 13 iulie!!!!!! numai bebelusi cu M si A... de la MA-MA nu-i asa? ce dragut! (faceti abstractie de cel de-al doilea nume, ca Patricia clar nu incepe nici cu A, nici cu M )

Deci... unde-i tortul? unde suflam? taticilor! sariti la apel!!!

karligutza cea mai fericita mamica
si
www.flickr.com/photos/12885744@N04/sets/" target="_blank">Adela Patricia cea mai frumoasa fetita!

si pe deasupra si cu 'acte'-n regula din 13 iulie 2007, ora 19.00, Apgar 10, 3270g, 51 cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Buna dimineata!
Samuray-Lady despre suzeta si eu o cam folosesc cu toate ca nu sunt pro..(de fapt vad ca mai niciuna nu sutnem pro dar de folosit o cam folosim...)! Eu i_o dau cateodata inaite sa doarma, nu sta toata ziua cu ea in gura si e cam aiurea ca o tot scuipa apoi o vrea, iar o scuipa..etc! Eu i_am dat suzeta cand am vazut la maternitate..avea 2-3 zile cred ca isi sugea pumnisorul si la un momnt dat degetul mare si m_am cam panicat! Aici foarte multi copii sug degetul pana la 4-5 ani..6-7 si apoi directia ortodentist ! Apoi am vazut ca Anya ne_a explicat ca nu e obligatoriu sa isi suga degetul atat de mult timp, sunt copii care renunta dupa cateva luni.
Nikole din cate am inteles eu suzeta nu e buna pentru ca iti poate respinge sanul..pe acelasi principiu cu biberonul, ca poate da "dependenta", nu poti sa il mai dezveti de ea..si in plus trebuie sa ai grija sa o tot speli ca de o scuipa cade pe jos!
Alina.a am profitat si eu de sfatul cu pusul pe burta pentru ca si eu am probleme cu ragaitul! Si sunt de acord sa discutam cate un subiect pe zi! Si de Grey's Anatomy parca asa s-a terminat seria a 2-a ..n-ai vazut seria 3? Vrei sa iti spun cum se termina ? Mai bine te uiti tu! Apropo pe 25 septembrie se lanseaza seria 4 in State! Abia astept!
Nma bine ca a_ti scapat de gips! Pupici Andrei!
Am vazut pozele de la botez ale lui Jadi si ale lui Ghinetz! Foarte frumoase si mici crestini tare mandrii!
Si apoi am vazut pozele cu Sonia si Merwana! Sunt doua printese tare frumoase!
La multi ani! Pentru Adela, Alessia, Miruna, Mara, Alex, Matei, Mihnea!

MADA mamica de Emily 07/08/07

www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

va pun si eu repede parerea despre suzeta, ca sa raspund la "pool-ul" zilei. am scris-o cu multe capitole in urma, pe cand eram la odisee. o reiau aici pentru cine nu a citit-o.

"despre suzeta...pai in primul rand ca nu-i vad utilitatea decat in cazul unor copii fff agitati.
oferindu-i lui bb suzeta, poti avea "sansa" sa-ti refuze sanul. nu toti copii sunt asa, unii sunt f atasati de san si continua sa-l vrea chiar daca le dai biberon, suzeta, pui mameloane artificiale etc. altii in schimb...nu.cred ca ai auzit si tu mamici spunand ca aveau lapte, dar bb n-a mai vrut dintr-o data sa mai suga...pur si simplu nu mai vroia sa vada sanul.
uneori intreb si eu: de ce i-ati dat suzeta? pai...nu stiu...cum sa nu-i dau? ca toti copiii au...si isi baga degetele in gura...plangea daca nu eram langa el...si cu suzeta a fost mai bine.
este normal ca un bebelus sa-si bage manutele in gura, caci asta este o modalitate de autocunoastere pentru el. e normal sa bage in gura si jucariile, ulterior. el trebuie sa vina in contact cu diverse consistente si medii...am sa mentionez ca o suzeta poate contine cu mult mai muti microbi decat o banala jucarie de plus, luata chiar de pe jos si plina de praf.
suzeta nu poate fi mereu sterilizata, cade pe jos si fiind umeda aduna microbii si este un mediu de cultura mult mai bun decat o jucarie pe care o linge de cateva ori si o arunca. sa nu mai zic ca am vazut cum mamica binevoitoare baga suzeta scapata de copil pe jos la ea in gura (s-o curete), apoi i-o da lui bb.

cand plange, copilul are nevoie de ceva: ii e foame, e ud, se plictiseste, vrea in brate, doreste atentia celor din jur sau pur si simplu are personalitate.
o suzeta poate fi considerata salvatoare in astfel de cazuri. caci molfaind la ea, copilul uita de necazuri si pare linistit si fericit, adoarme usor. dar oare e corect? mie nu mi se pare. prefer sa incerc sa-i satisfac altfel dorintele, fie ca reusesc fie ca nu.
exista copii care devin nedespartiti de suzeta si fac adevarate crize de nervi cand mami o uita acasa cand pleaca in vizita sau se trezesc si o cauta noaptea in patut. nu mai vorbesc de problemele care apar cand dorim sa ii dezvatam de ea. sunt si cazuri fericite care renunta f usor, nu contest. dar sa nu generalizam.
eu prefer sa-mi sacrific cateva luni din viata si sa raspund altfel la nevoile copilului, dar asta este pana la urma o chestie de optiune.repet: sunt cazuri cand copilul este mai mult decat agitat si urlator si atunci sa zicem ca nu ai ce sa-i faci. desi, o sa vedeti, cu cat mama este mai relaxata si mai echilibrata, cu atat este si copilul mai linistit.

am uitat sa mentionez de cariile care pot aparea, de eruptia defectuoasa a dentitiei in unele cazuri in care copilul este f atasat de suzeta.

o sa tot auziti: decat sa suga degetul, mai bine suzeta. pai de ce mai bine suzeta? perioada de supt degetul este in primele cateva luni. ulterior, daca persista pana la varsta mai mari, este legata de o carenta pe care copilul o percepe: fie lipsa de afectiune, fie anumite frustrari legate de comportamentul parintilor sau a celor din jur, de comparatia cu fratii etc.

un alt argument pro ar fi nevoia de supt a micutului. pai da, suge sanul sau biberonul si este suficient.

daca ii dati sau nu copilului suzeta, numai voi decideti. insa tineti cont si de aceste argumente. eu n-am gasit multe "calitati", dar poate nu am cautat suficient. as aprecia daca voi aveti argumente solide pe care sa le expuneti pe aici, pentru ca am avea cu totii de invatat."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Eu mi-am cumparat o suzeta cu gandul sa o folosesc in plimbari, cand i se face lui Victor foame iar eu sunt in imposibilitatea de a alapta. Sotul insa o mai foloseste acasa, asa, "ca sa taca baiatul" (nu ca ar fi un plangacios). Am trecut cu vederea, ca ma gandeam ca daca trebuie eu sa ies undeva pana vin il mai amageste cu suzeta. Dar daca exista un risc cat de mic sa-mi fie refuzat sanul...NU! Nu mai vreau suzeta! Imi amintesc de la Stefan ca pe la un an ma trezeam noaptea numai pentru ca isi pierdea suzeta prin pat si trebuia sa i-o caut. Cu alte cuvinte...mi-am facut-o cu mana mea. Ca se obisnuise numai cu suzeta. Nu mai vreau asta. Deci daca ar fi sa pun in balanta argumente pro si contra...inclin spre a nu folosi suzeta. (adica ma duc sa o ascund bine-bine)

Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput