De ce am concediat bona
Raspunsuri - Pagina 6
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by bonamea
as vrea sa ne intalnim si sa-ti arat ce semn am eu undeva sus pe picior.La caminul de copii,unde ma ducea de nevoie mama(chiar daca nu-i convenea)ne jucam prin curte supravegheati de d.na educatoare(grijulie,instruita, dar incapabila sa tina drepti o echipa de pitici)un baiat mai nazdravan a fugit si a dat peste mine.Luata prin surprindere am cazut si o pietricica ascutita mi-a patruns adanc in carne.Sangele tzasnea si educatoarea speriata a chemat asistenta medicala,m-au bandajat si gata.Mama s-a speriat cand mi-a vazut hainutele pline de sange uscat deja.A inteles ca a fost un incident greu de evitat intr-un colectiv de pitici vioi,a suferit si a iertat.Probabil a fost sanctionata educatoarea dar stiu sigur ca a iesit la pensie,linistita,in acest domeniu.Putea oare mama sa o concedieze pe educatoare imediat cum ar face o mamica furioasa cu bona?
Originally posted by Adina Iulia[/i]
Decisiva a fost situatia cand am gasit-o pe Vivi cu o arsura pe burta de la fierul de calcat. Vroia sa-i calce chilotii. Pe copilul imbracat, banuiesc.
Adina +Olivia 04.03.2004
Eu zic ca mai bine pentru amandoua este sa nu ne intalnim.
Oricum, daca tu poti sa compari faptul ca un copil a alergat si a cazut si s-a lovit (perfect normal, de altfel) cu faptul ca o bona are atata minte incat sa incerce sa calce chilotii uzi pe copilul imbracat cu ei...no comment. Vivi era atunci in vizita acasa la bona. Probabil facuse pipi saraca.
Poate nu-ti vine sa crezi dar eu n-am incercat niciodata sa ma apropii cu fierul de cineva cu dorinta de a calca o haina imbracata deja. Nici macar pe dusmani n-am incercat.
Adina +
Olivia 04.03.2004
maru spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
imi pare rau ca revin la un subiect destul de sensibil, dar nu am inteles postarea ta in care ai citat postarea mea.
Te rog mult, fii mai clara...
Doamne'ajuta!
...................................................................................................
Maru,imi permit eu sa-ti raspund pana te lamureste bonamea...
Nu ai inteles postarea ei,dar stai linistita ca nu ai ce sa intelegi.Bonamea are multe pe cap si mai incurca borcanele uneori...si subiectele...
Ea nu se referea la postarea ta,asta cu siguranta.Doar ca s-a nimerit sa fie exact postarea ta in preajma butonasului pe care dorea Bonamea sa-l apese pantru a posta.
Iar ultima postare a ei,m-a bagat in ceata de tot.....Rog si eu o ““traducere““ daca se poate.
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
imi pare rau, dar e revin si cer lamuriri!
Nu am inteles si gata, ce sa-i faci sunt mai grea de cap!
Doamne'ajuta!
maru spune:
revin si scriu:
fiecare s-a nascut in tara in care le-a fost lasat de la Dumnezeu sa se nasca!
Cat primesc pe ora? nu stiu, probabil ca minimum pe economie, nu asta conteaza, ci experienta conteaza.
Aici copiii muncesc de la 15-16 ani, fac 40 de ore de voluntariat in fiecare an de liceu. am vazut de multe ori mame cu copiii adolescenti in mall, unde copilul cerea sfatul mamei la o pieasa de imbracaminte iar mama ii spunea: fii atent la pret, vezi sa te incadrezi.
Insist pe politete in postari, nu ca am eu un fix, dar poate asta e si diferenta dintre noi si ei?
Doamne'ajuta!
crisiacob spune:
Este incredibil! Am primit link-ul catre acest topic de la prietena mea care imi scrie:"iata ca nu esti singura in aceeasi situatie!"
Citesc de ceva timp si ma minunez ce rasa aparte de oameni sunt aceste bone!
Eu am renuntat la bona care a stat cu baiatul meu 1 an si 6 luni din cauza faptului ca se considera dezavantajata si "profitam de ea". Nu stiu cum se face dar nici una dintre ele nu isi aduce aminte cand fac mutre, ca de nenumarate ori nu isi fac numarul de ore stabilite la inceput pe zi, cand au nevoie de zile libere le primesc de fiecare data, iar concediile, in majoritatea cazurilor sunt platite.
Cu surprindere descoperim dupa ce le concediem, ca de fapt copilul nu a avut parte de cine stie ce educatie din partea ei (in cazul nostru copilul invatase de la ea o singura poezie: Rau, ratusca, ramurica), ca prostul obicei de a ciupi (pe care noi nu il practicam) il are de la ea (citat:"Mami, tie ti-a placut de X? Nu! De ce? Pentru ca ma ciupea! Cum? Uite asa...") si multe, multe lucruri pe care nu am timp sa le dezvolt acum.
SFATURI PENTRU DETINATORI DE BONE!
1. Nu angajati o bona decat daca nu mai aveti absolut nici o alta alternativa! (langa o bona, cel mai frecvent copilul nu primeste afectiunea de care are cea mai mare nevoie la o varsta atat de mica)
2. Nu va asteptati sa "lucreze" cu sufletul! Nu o va face. Pentru ea este un serviciu oarecare.
3. Stabiliti de la inceput care sunt sarcinile ei
4. Infiintati o condica (ca sa monitorizati cate ore a stat pe zi).
5. Nu va asteptati sa o multumeasca salariul (dupa cum v-am spus, ele sunt o specie aparte. Din pacate artificial creata. Daca este sa le analizam, sunt in majoritatea cazurilor niste femei simple, pensionare sau intrate in somaj, cu maxim 12 clase si care nu au NICI UN FEL DE STUDII DE SPECIALITATE PENTRU A FI CALIFICATE CA BABY SITTER! Si daca este asa, de ce sa le trataem si sa le retribuim eronat? LUATI ATITUDINE! MOTIVUL PENTRU CARE BONELE SE COMPORTA ASA, SUNTEM NOI!
Pretentii ca sa le platiti pentru ca stau o jumatate de ora sau 1 ora peste program? Spuneti-mi voi, mamicilor care munciti, de cate ori ati fost platite suplimentar cand ati stat in afara orelor de serviciu? Niciodata, nu? Si mai mult, vi se pretinde sa stati ca si cum ar fi normal...
Ce sa mai lungesc vorba, am o parere foarte proasta despre piata bonelor, care cer, dar nu ofera mai nimic. Am un gust amar si cred, cu tarie, ca trebuie schimbat ceva.
P.S. O mica sugestie pentru bonamea. Te rog eu frumos, deschide-ti un blog intitulat "BONELOR DIN LUMEA-NTREAGA" si converseaza acolo cu colegele tale cat vrei. Eu cred ca deja ai depasit orice limita a bunului simt. Esti deja ridicola in incercarea de a purta stindardul meseriei tale. Zau asa, nu vezi ca ai ajuns un Don Quijote in lupta cu morile de vant? Eu mi-am tocit 19 ani coatele pe bancile scolii ca sa ajung unde sunt acum si sa imi exercit profesia. Pe cand voi? Ce studii aveti care sa va califice pentru aceasta meserie? Pedagogia, psihologia, medicina? Nici macar un amarat de curs de baby-sitter.
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
bonamea spune:
Cu tot respectul am vrut sa spun ca la noi in tara ar fi altfel-dupa mentalitatea si educatia mamelor de aici acei copii ar fi pusi sa faca si menaj nu doar sa supravegheze copilul.
Am lucrat la o familie unde copilul obisnuia sa muste,strangea cat putea cand prindea,dar nu puteam face nimic caci mama nu lua masuri,bona trebuie sa suporte ca de aia e bona.
quote:
Originally posted by maru
revin si scriu:
fiecare s-a nascut in tara in care le-a fost lasat de la Dumnezeu sa se nasca!
Cat primesc pe ora? nu stiu, probabil ca minimum pe economie, nu asta conteaza, ci experienta conteaza.
Aici copiii muncesc de la 15-16 ani, fac 40 de ore de voluntariat in fiecare an de liceu. am vazut de multe ori mame cu copiii adolescenti in mall, unde copilul cerea sfatul mamei la o pieasa de imbracaminte iar mama ii spunea: fii atent la pret, vezi sa te incadrezi.
Insist pe politete in postari, nu ca am eu un fix, dar poate asta e si diferenta dintre noi si ei?
Doamne'ajuta!
conchita spune:
quote:
P.S.ar trebui sa angajati ca la camin si o asistenta medicala(cu scoala in domeniu),ptr.siguranta,o prof.de limbi straine(specializata la facultate)ptr.ca bb sa vorbeasca cursiv o limba internationala,o profesoara de muzica sa nu cante cumva aiurea si sa-i faca bb.ului dv. o cultura muzicala,ca la liceu tot se neglijeaza de la o vreme.Mamicile de azi nu se compara cu cele din secolul trecut deci si bb sunt altfel
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
incredibil, o bona care dispretuieste educatia!

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Aici si copiii de 14 ani fac babysitting. In Romania toate bonele trebuie sa fie profesioniste?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
In conditiile in care pana la 12 ani nu au voie sa ramana nesupravegheati?
Nu mi-as lasa copilul cu un alt copil.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
cl spune:
N-am avut de lucru sa intru aici! Mi-am adus aminte de ce nu am vrut eu bona la copilul meu. Imi plimbam puiul prin parc si le vedeam adunate, la barfe. Disecau tot, de la parintii copiilor, la case, ce aveau in casa, cat erau platite, cum sa faca sa ceara mai mult etc...in timp ce copiii erau neglijati si se puteau accidenta foarte usor... Atunci m-a luat groaza si am zis ca mie nu-mi trebuie! A fost greu, dar a meritat! Si, ca sa nu fiu nedreapta, o singura bona am vazut care sa se ocupe de copil. Canta si se juca cu copilul, era in permanenta langa el, avea grija de el si se vedea ca avea drag de copii. Mare grija la ce bone va luati!
Bonamea, ce mentalitati ai! La modul cel mai sincer, iti spun ca nici daca m-ai plati, nu te-as lasa sa stai, singura, cu copilul meu nici macar o secunda! Si e marisor!
dora78 spune:
Eu am dat bona afara pt. ca pur si simplu nu intelegea ca eu sunt mama si ca trebuie sa imi respecte deciziile, nu sa faca dupa capul ei.
quote:
Putea oare mama sa o concedieze pe educatoare imediat cum ar face o mamica furioasa cu bona?
Stimata doamna,
Nu, nu putea, pt. ca educatoarea nu este angajata unui parinte, si are in grija peste 20 de copii, de multe ori. De aceea se mai scuza si accidentele de la camin. Dar bona este angajata unei mame care o plateste special doar ca sa nu scape din ochi un copil. Nu 20. Nu stiati lucrurile acestea?
A, "pe vremea..." era altfel. Era. Traim in prezent. Si in prezent e "altfel". Cine se adapteaza, supravietuieste. Cine nu, traieste in trecut.
Dora, mami de
Ami -- 7 ani - 12 februarie 2007I'm the best, so "beep" the rest!
Amelia mea
ladyJ spune:
Bonamea,eu ti-am mai spus,cand vreau sa ma amuz intru pe la subiectele la care activezi si rad si ma binedispun.Bine,imi mai ramane cate un gust amar dar beau sus de mere si-mi trece![]()
Referitor la ultima ta postare:
““Cu tot respectul am vrut sa spun ca la noi in tara ar fi altfel-dupa mentalitatea si educatia mamelor de aici acei copii ar fi pusi sa faca si menaj nu doar sa supravegheze copilul.
Am lucrat la o familie unde copilul obisnuia sa muste,strangea cat putea cand prindea,dar nu puteam face nimic caci mama nu lua masuri,bona trebuie sa suporte ca de aia e bona.““
Tu stii de ce musca copii? Nu stii.
Ok,acum ce-ai fi vrut,sa-i puna mama-sa botnita?
Sa nu te raneasca?
Mai,dar esti sigura ca era copil
? Nu era un caine mare si rau cumva? Ca de aia te temi tu....
Of,of....
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

.