De ce am concediat bona

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

LadyJ, sper ca nu ai nevoie de bona. Ce vrei tu e aproape imposibil de gasit.
Revin sa-ti spun ca am avut mai multe bone. Printre ele si o asistenta medicala (sub orice critica, merita s-o si dau pe mina politiei) si o profesoara (submediocra - ca si babysitter). Cea mai buna a fost o tinara de 25 de ani (am si ezitat sa ma intilnesc cu ea cind a zis virsta), care nu mai stiu cite clase are - nu mai mult de noua. In final a fost cea mai buna babysitter, a iubit-o si copilul, facea si in casa treburi care nu intrau in atributiile ei. Cunoscind-o mai bine am vazut ca este mai deschisa la minte decit multi oameni cu facultate - am ramas si in zi de astazi un mare fan al ei.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

LadyJ, sper ca nu ai nevoie de bona. Ce vrei tu e aproape imposibil de gasit.
Revin sa-ti spun ca am avut mai multe bone. Printre ele si o asistenta medicala (sub orice critica, merita s-o si dau pe mina politiei) si o profesoara (submediocra - ca si babysitter). Cea mai buna a fost o tinara de 25 de ani (am si ezitat sa ma intilnesc cu ea cind a zis virsta), care nu mai stiu cite clase are - nu mai mult de noua. In final a fost cea mai buna babysitter, a iubit-o si copilul, facea si in casa treburi care nu intrau in atributiile ei. Cunoscind-o mai bine am vazut ca este mai deschisa la minte decit multi oameni cu facultate - am ramas si in zi de astazi un mare fan al ei.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona,tu ai avut noroc cu tanara aceea!Sunt desigur,unele femei care chiar iubesc copii,au un talent pentru a avea grija de ei.Bravo lor.
Sora mea,are acum o bona profesionista.Are tot 25 ani,a facu o scoala pentru bone unde i s-a predat primul ajutor,putin din psihologia copilului,vorbeste germana incepatori.
Se comporta cu bebe exact ca o educatoare buna,cu program bine stabilit.Spre norocul surorii mele,e si o tipa foarte calma si vesela.
Daca ai stii prin cate a tecut pana a gasit-o! A avut tot felul de ´´bone´´ din astea de ocazie,una mai ciudata ca alta.
Una i-a dat copilului sa manance,i s-a oprit o bucatica in gat,ala micu se facuse verde la fata.iar bona s-a apucat de plans ca nu stia ce sa faca.O striga pe sora-mea´´doamna,doamna,veniti ca moare copilul´´.Noroc ca era ea acasa,ca nu vreau sa stiu ce se putea intampla.

Sunt convinsa ca exista bone foarte bune,fara sa fie profesioniste.Dar cate sunt oare?
Si cand mai vad ce pretentii ridica o bona de ocazie,mi se face parul maciuca.Nu tu stidii,nu pregatire,profesionalism zero,da pretentii cat cuprinde.Asta ma calca pe mine rau pe nervi si de aceea o dau inainte cu pregatirea,

Ca e profesionista dar e un om de toata jena,iar nu e bine...

Sper sa avem cu toatele norocul sa gasim o persoana capabila care sa aiba grija de micutii nostri....si bonele aste surogat,cu pretentii de diva sau complexe de sclavie sa dispara din lipsa de ´´clienti´´

Sanatate multa!

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Sa va zic si eu de ultima mea bona.

Am inceput sa am dubii cand am auzit-o cu greseli in exprimare. M-am gandit ca nu e chiar asa mare problema, desi mi-as fi dorit pentru Vivi pe cineva care sa vorbeasca corect si sa aiba ce s-o invete. Ei, cand a inceput sa povesteasca ce bine era pe vremuri cand fura din fabrica, deja m-a trecut un fior. Sa cred?! Sa nu cred?! Sa incep sa verific prn casa? Ei, nici chiar asa. Decisiva a fost situatia cand am gasit-o pe Vivi cu o arsura pe burta de la fierul de calcat. Vroia sa-i calce chilotii. Pe copilul imbracat, banuiesc. Stii, tot zici ca multe se pot intampla si cand esti tu, mama, cu copilul. Nu cred ca asta mi s-ar fi putut intampla totusi vreodata. Ei, asa m-am hotarat s-o dau pe Vivi la gradinita si nici nu stiti ce fericita sunt de atunci.

PS: Cafeluta trebuia pregatita in fiecare dimineata, asa am primit instructiuni. Si conform teoriei, angajatorul trebuie sa respecte angajatul . Cand se intampla sa nu am timp s-o fac ma simteam prost. Nu va mai spun ca de platit am platit cu varf si indesat, nici nu am cracnit cand mi-a zis suma. Pe principiul nimic nu e mult pentru copilul meu.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

sunt 2 lucruri total diferite:

bonele profesioniste au deschise daycare, pentru asta iti trebuie diploma de ECE(early educations), curs de primul ajutor si multe altele
iti mai trebuie o camera din casa special amenajata, plus loc de joaca in gradina, in spatele casei, ingradit (aici curtile nu se ingradesc)

copiii de peste 12 ani care vor sa stea cu alti copii, sa faca babysitting, au un curs de o luna la care pot merge, si trecut in rezume, le asigura o plata usor crescuta, dar si angajare mai rapida. Ei nu stau decat cateva ore cu copilul, atunci cand parintii acestuia sunt nevoiti sa iasa sau vor sa iasa in oras. Bineinteles dupa orele de scoala, sau la sf de saptamana.

conditiile difera de la tara la alta, legislatia la fel, cultura la fel, civilizatia, politetea oamenilor la fel.
in Romania, dupa parerea mea ar trebui la angajare bona sa discute un contract detailat cu mamica, sa stie din start ce se asteapta de la ea, dar ar trebui introdusa si notiunea de probatiune, adica lucreaza de proba 3 luni, sa zicem, sa vada mama daca copilul si bona se inteleg, daca bona nu are carente de ...toate felurile, sau inacceptabile, iar apoi sa se discute de un contract mai mare, cu ceva beneficii (vacanta, medicamente)

succes

PS: politetea e esentiala, mai ales in discutiile in contradictoriu

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

as vrea sa ne intalnim si sa-ti arat ce semn am eu undeva sus pe picior.La caminul de copii,unde ma ducea de nevoie mama(chiar daca nu-i convenea)ne jucam prin curte supravegheati de d.na educatoare(grijulie,instruita, dar incapabila sa tina drepti o echipa de pitici)un baiat mai nazdravan a fugit si a dat peste mine.Luata prin surprindere am cazut si o pietricica ascutita mi-a patruns adanc in carne.Sangele tzasnea si educatoarea speriata a chemat asistenta medicala,m-au bandajat si gata.Mama s-a speriat cand mi-a vazut hainutele pline de sange uscat deja.A inteles ca a fost un incident greu de evitat intr-un colectiv de pitici vioi,a suferit si a iertat.Probabil a fost sanctionata educatoarea dar stiu sigur ca a iesit la pensie,linistita,in acest domeniu.Putea oare mama sa o concedieze pe educatoare imediat cum ar face o mamica furioasa cu bona?
Cand eram mare i-am povestit mamei cum o educatoare ne lovea usor cu un cearceaf cand dormeam,nu stia care adormise,era un avertisment sa nu miscam ca sa nu-i trezim chipurile pe cei ce adormisera.O uram ptr.ca de multe ori ma trezea din somn.
Cata scoala si cursuri de prim ajutor aveau mamele si bonele din secolele trecute?oare bb.de atunci erau altfel?Cati oameni de stiinta s-au ivit dintre acei bb.crescuti de niste analfabete?Chiar inainte de razboiul 2 mondial putine mame stiau a scrie si fii lor au devenit oameni de stiinta,arta si cultura.
Atunci femeile trecute de o varsta,cu experienta,erau respectate si "folosite"la cresterea bebelusilor.Moase erau cele ce nascusera mai multi copii si asistasera la nasterile altora.Mortalitatea era ca si acum,cand tehnologia revarsa prin spitale.

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Sa va zic si eu de ultima mea bona.

Am inceput sa am dubii cand am auzit-o cu greseli in exprimare. M-am gandit ca nu e chiar asa mare problema, desi mi-as fi dorit pentru Vivi pe cineva care sa vorbeasca corect si sa aiba ce s-o invete. Ei, cand a inceput sa povesteasca ce bine era pe vremuri cand fura din fabrica, deja m-a trecut un fior. Sa cred?! Sa nu cred?! Sa incep sa verific prn casa? Ei, nici chiar asa. Decisiva a fost situatia cand am gasit-o pe Vivi cu o arsura pe burta de la fierul de calcat. Vroia sa-i calce chilotii. Pe copilul imbracat, banuiesc. Stii, tot zici ca multe se pot intampla si cand esti tu, mama, cu copilul. Nu cred ca asta mi s-ar fi putut intampla totusi vreodata. Ei, asa m-am hotarat s-o dau pe Vivi la gradinita si nici nu stiti ce fericita sunt de atunci.

PS: Cafeluta trebuia pregatita in fiecare dimineata, asa am primit instructiuni. Si conform teoriei, angajatorul trebuie sa respecte angajatul . Cand se intampla sa nu am timp s-o fac ma simteam prost. Nu va mai spun ca de platit am platit cu varf si indesat, nici nu am cracnit cand mi-a zis suma. Pe principiul nimic nu e mult pentru copilul meu.

Adina + Olivia 04.03.2004

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

P.S.ar trebui sa angajati ca la camin si o asistenta medicala(cu scoala in domeniu),ptr.siguranta,o prof.de limbi straine(specializata la facultate)ptr.ca bb sa vorbeasca cursiv o limba internationala,o profesoara de muzica sa nu cante cumva aiurea si sa-i faca bb.ului dv. o cultura muzicala,ca la liceu tot se neglijeaza de la o vreme.Mamicile de azi nu se compara cu cele din secolul trecut deci si bb sunt altfel

Mergi la inceput

Ce e prin tzarile astea,doamne?!Bietii copii-daca ar fi in ROMANIA ar trebui sa gateasca,sa faca menajul familiei,sa calce rufele parintilor?Cat primesc pe ora?Bine ca nu s-au nascut la noi in tzara.

quote:
Originally posted by maru

bonele profesioniste au deschise daycare, pentru asta iti trebuie diploma de ECE(early educations), curs de primul ajutor si multe altele
iti mai trebuie o camera din casa special amenajata, plus loc de joaca in gradina, in spatele casei, ingradit (aici curtile nu se ingradesc)
Autorizate fiind cat incaseaza de la parinti?Spala,calca si gatesc ptr.copii si parinti in acest salariu?

copiii de peste 12 ani care vor sa stea cu alti copii, sa faca babysitting, au un curs de o luna la care pot merge, si trecut in rezume, le asigura o plata usor crescuta, dar si angajare mai rapida. Ei nu stau decat cateva ore cu copilul, atunci cand parintii acestuia sunt nevoiti sa iasa sau vor sa iasa in oras. Bineinteles dupa orele de scoala, sau la sf de saptamana.

conditiile difera de la tara la alta, legislatia la fel, cultura la fel, civilizatia, politetea oamenilor la fel.
in Romania, dupa parerea mea ar trebui la angajare bona sa discute un contract detailat cu mamica, sa stie din start ce se asteapta de la ea, dar ar trebui introdusa si notiunea de probatiune, adica lucreaza de proba 3 luni, sa zicem, sa vada mama daca copilul si bona se inteleg, daca bona nu are carente de ...toate felurile, sau inacceptabile, iar apoi sa se discute de un contract mai mare, cu ceva beneficii (vacanta, medicamente)

succes

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by bonamea

Ce e prin tzarile astea,doamne?!Bietii copii-daca ar fi in ROMANIA ar trebui sa gateasca,sa faca menajul familiei,sa calce rufele parintilor?Cat primesc pe ora?Bine ca nu s-au nascut la noi in tzara.
quote:
Originally posted by maru

Autorizate fiind cat incaseaza de la parinti?Spala,calca si gatesc ptr.copii si parinti in acest salariu?

succes

Doamne'ajuta!

imi pare rau ca revin la un subiect destul de sensibil, dar nu am inteles postarea ta in care ai citat postarea mea.
Te rog mult, fii mai clara...

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Draga Bonamea,
Te rog daca se poate sa iti re-evaluezi postarile inainte de a apasa pe butonul "trimite un raspuns". Merci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

imi pare rau ca revin la un subiect destul de sensibil, dar nu am inteles postarea ta in care ai citat postarea mea.
Te rog mult, fii mai clara...

Doamne'ajuta!
...................................................................................................

Maru,imi permit eu sa-ti raspund pana te lamureste bonamea...

Nu ai inteles postarea ei,dar stai linistita ca nu ai ce sa intelegi.Bonamea are multe pe cap si mai incurca borcanele uneori...si subiectele...

Ea nu se referea la postarea ta,asta cu siguranta.Doar ca s-a nimerit sa fie exact postarea ta in preajma butonasului pe care dorea Bonamea sa-l apese pantru a posta.

Iar ultima postare a ei,m-a bagat in ceata de tot.....Rog si eu o ´´traducere´´ daca se poate.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput