De ce am concediat bona
Raspunsuri - Pagina 7
bonamea spune:
Chiar nu stiu de ce musca copii.Ai mei nu au muscat niciodata,si nu s-au batut intre ei,am avut grija sa-i educ cum trebuie fara sa le pun botnitza.Iar despre teama de caini-multe persoane sufera de acest"sindrom".Eu am un pechinez de care se sperie multi adulti desi nu face nimic.Doar ideea ca e caine ii face sa-l ocoleasca spunand ca le e teama,chiar si barbati.Va bateti joc de oameni sfidand sentimentele lor,de aceea si bonele va trateaza dupa caracter.Oamenii cu bun simtz gasesc bone de calitate si au satisfactii,nu pleaca bona dupa 2-3 saptamani nemultumita.
Si eu ma amuz cand citesc ce debitati aici despre bone ca despre niste gunoaie ale societatii.Va credeti atoate stiutoare doar ptr.ca aveti o diploma in nu stiu ce domeniu.E mare lucru sa fii om cu adevarat pe lumea asta.Imi rastalmaciti vorbele sau nu intelegeti mesajul?
Nici macar nu ma cunoasteti;am stat si eu printre bone si mamici la locul de joaca si am vazut care e situatia in acest domeniu.Nu am auzit bone barfind parintii sau casele lor,se plangeau doar de problemele care le intampina,sau se laudau cat de bine se impaca cu copilul si parintii.Despre salariu vorbeau ca toti oamenii in tara asta,asa cum vorbiti si voi despre asta aici.Oamenii vorbesc despre pensii sau salarii cand sunt mici,insuficiente sau injuste comparativ cu munca prestata.
Acum ma gandesc ca intre a fi bona si a fi menajera as alege menajera-e mai simplu si mai usor,si poate mai bine platit.Bona trebuie sa faca si menajul familiei dar menajera nu e si bona in acelas salariu.![]()
quote:
Originally posted by ladyJ
Bonamea,eu ti-am mai spus,cand vreau sa ma amuz intru pe la subiectele la care activezi si rad si ma binedispun.IMI PARE BINE CA BENEFICIEZI DE TERAPIA DE RAS RECOMANDATA DE MEDICI-MULTA SANATATE.SI EU MA DISTREZ DE MINUNE-VOM TRAI MULT IN ACEST CAZ.Bine,imi mai ramane cate un gust amar dar beau sus??de mere si-mi trece
Referitor la ultima ta postare:
´´Cu tot respectul am vrut sa spun ca la noi in tara ar fi altfel-dupa mentalitatea si educatia mamelor de aici acei copii ar fi pusi sa faca si menaj nu doar sa supravegheze copilul.
Am lucrat la o familie unde copilul obisnuia sa muste,strangea cat putea cand prindea,dar nu puteam face nimic caci mama nu lua masuri,bona trebuie sa suporte ca de aia e bona.´´
Tu stii de ce musca copii? Nu stii.DE CE?EDUCATIA DATA DE MAMI E CAUZA?
Ok,acum ce-ai fi vrut,sa-i puna mama-sa botnita?
Sa nu te raneasca?
Mai,dar esti sigura ca era copil? Nu era un caine mare si rau cumva? Ca de aia te temi tu....
Of,of....
ladyJ
O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.
bonamea spune:
draga LADY nu mi-ai raspuns la intrebare ce vrea sa insemne
O PALMA DATA LA TIMP FACE MAI MULT DECAT O MANGAIERE?
asa o sfatuiesti pe bona ta sa-ti educe copilul?sau regreti ca nu ti-a dat mamica o palma la timp?de ce ai ales acest sfat batranesc?e de pe vremea....![]()
herra spune:
quote:
Originally posted by bonamea
Acum ma gandesc ca intre a fi bona si a fi menajera as alege menajera-e mai simplu si mai usor,si poate mai bine platit.Bona trebuie sa faca si menajul familiei dar menajera nu e si bona in acelas salariu.
daca asta e de fapt problema, de ce nu spui de la inceput ce faci si ce nu, ce-i asa de greu?
herra spune:
quote:
Originally posted by cl
N-am avut de lucru sa intru aici! Mi-am adus aminte de ce nu am vrut eu bona la copilul meu. Imi plimbam puiul prin parc si le vedeam adunate, la barfe. Disecau tot, de la parintii copiilor, la case, ce aveau in casa, cat erau platite, cum sa faca sa ceara mai mult etc...in timp ce copiii erau neglijati si se puteau accidenta foarte usor... Atunci m-a luat groaza si am zis ca mie nu-mi trebuie! A fost greu, dar a meritat! Si, ca sa nu fiu nedreapta, o singura bona am vazut care sa se ocupe de copil. Canta si se juca cu copilul, era in permanenta langa el, avea grija de el si se vedea ca avea drag de copii. Mare grija la ce bone va luati!
din pacate asa este; cu precizarea ca se gasesc si doamne minunate, am gasit si eu una si sper sa ma ajute DD sa o pastrez!
crisiacob spune:
Bonamea, se pare ca tu ne rastalmacesti vorbele si, pe deasupra, ne jignesti si copiii. Se vede ca nu ai pus inca mana pe o carte despre psihologia copilului, in care scrie negru pe alb ca in majoritatea cazurilor copiii intre 2 si 3 ani trec printr-o perioada in care sunt foarte agresivi, musca, zgarie si ciupesc. Ai spus ca ai lucrat la o familie unde copilul te musca si nu puteai face nimic?! Nu te supara, a face ceva pentru tine insemna sa il musti si sa il zgarii sau, mai rau, sa il bati? Afla ca exista alte metode de a-i canaliza agresivitatea (ai chiar un articol pe DC), asa ca vina a fost numai a ta, nu a parintilor, deoarece petreceai cea mai mare parte a timpului cu copilul.
Cand am spus ca avem o diploma si ne-am tocit coatele pe bancile scolii nu am sugerat ca suntem atotstiutoare ci ca asa ar trebui sa se diferentieze remunerarea oamenilor intr-o societate cu un sistem de valori sanatos.
Esti atat de agresiva si iti place sa enervezi oamenii...Zau asa, vrei sa te invat sa iti creezi singura un blog?![]()
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
ligeea spune:
Am ytot citit postarile doamnei ,,bona mea . N-am reusit sa vad la dansa nici macar o urma de afectivitate pentru copii sau macar de compatibilitate cu meseria pe careo practica . Nus tiu la cate familii a fost dar din postari n-a fost multumita de nici una . Imi amintesc de o postare in care sustinea ca , intr-o casa in care exista bona , sofer etc copiii nu avesau de mancare si mama a bagat in frigider a nspea parte dintr-un piept de pui. Va reog sa ma credeti ca imi vine greu sa cred ca , o familie care isi permite cheltuieli cu personal de cca 15-2o mil lei pe luna tine frigiderul gol si copiii flamanzi . Eu merg la mall de cca 3-4 ori pe luna si cheltui cca 6 mil lei de fiecare data si nu mi-am pus nici macar o data problema cine ce mananca . Oricum merg pe principiul ca nimeni nu poate manca pentru trei si daca o face isi face rau lui insusi .
In alta ordine de idei , nu mi s-a parut ca doamna respectiva ar avea vre-o pregatire speciala in domeniu , -gen macar de fosta educatoare sau profesoara , nu mai vorbesc de vre-o limba straina sau vre-un instrument . Asa ca , e vorba practic de educatia primara pe care ar trebui sa o dea unui copil , dar nici pe aia nu e capabila sa o faca- vezi episodul cu muscatul .
Parintii nu angajeaza o bona ca sa aiba grija de un copil ca si cum ar avea grija de un catel - ii pui mancare , manaca , il scoti afar ,face pipi si in rest sta sub canapea . Cu un copil trebuie sa socializezi sa gaseti metode de convingere , sa-i formezi ideile de bine , adevar , rau , o imagine in miniatura a vietii . E persoana cu care copilul sta cca 8 ore pe zi , ce vede la ea aia repeta .
Nu prea inteleg ce inseamna ,,bona in acceptiunea ,,moderna . Chiar vi se pare normal ca pentrui 8-10 mil pe luna sa nu avem -ca mame nici un fel de pretentii ?
Nu copil, nu educatie , nu spalat , nu calcat (pentru cel mic ) nu mancare , si atunci ce ?
La un servici daca te duci ai o fisa a postului in care ai drepturi dar si obligatii .
Nu e vorba de sclavie cum se insinueaza e vorba de aptitudinile necesare pentru a accesa postul de ,,bona . Faptul ca ai crescut 1, 2 copii ai tai nu recomanda in mod automat , ndiferent de faptul ca , ai copii mari , ingineri sau lucratori in salubritate .
bonamea spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Bonamea, se pare ca tu ne rastalmacesti vorbele si, pe deasupra, ne jignesti si copiii. Se vede ca nu ai pus inca mana pe o carte despre psihologia copilului, in care scrie negru pe alb ca in majoritatea cazurilor copiii intre 2 si 3 ani trec printr-o perioada in care sunt foarte agresivi, musca, zgarie si ciupesc. Ai spus ca ai lucrat la o familie unde copilul te musca si nu puteai face nimic?!DA,NU PUTEAM FACE NIMIC CACI PTR.ACEL COPIL ERA ALTA BONA,IAR EL VENEA SI-MI MUSCA COPILUL DE CARE AVEAM EU GRIJA,SAU PE BONA CARE STATEA CU EL.AVEA 1.7 ANI IAR AL MEU 7 LUNI.TREBUIA SA FIU F.ATENTA PERMANENT CACI VENEA IN FUGA SI INFIGEA DINTII IN PICIORUSELE CELUI MIC SI GREU IL DESPRINDEAM.TIPA SI SE SUPARA MAMA,CREDEA CA II FACEM NOI CEVA COPILULUI.SE ADUNASERA PREA MULTE PROBLEME CARE NU-MI CONVENEAU SI AM PLECAT.INAINTE SA PLEC AU ADUS ALTA BONA CARE DIN PRIMA ZI LE-A SPUS CA NU RAMANE DIN CAUZA CONDITIILOR DE CAZARE SI A COPILULUI CARE MUSCA,A PLECAT O DATA CU MINE SI BONA LUI.NU-MI SPUSESE NIMIC CA ARE DE GAND SA PLECE SI EA. Nu te supara, a face ceva pentru tine insemna sa il musti si sa il zgarii sau, mai rau, sa il bati?AM SPUS EU CA AS FACE ASA CEVA?NU-MI AMINTESC. Afla ca exista alte metode de a-i canaliza agresivitatea (ai chiar un articol pe DC), asa ca vina a fost numai a ta, nu a parintilor, deoarece petreceai cea mai mare parte a timpului cu copilul.
Cand am spus ca avem o diploma si ne-am tocit coatele pe bancile scolii nu am sugerat ca suntem atotstiutoare ci ca asa ar trebui sa se diferentieze remunerarea oamenilor intr-o societate cu un sistem de valori sanatos.
Esti atat de agresiva si iti place sa enervezi oamenii...Zau asa, vrei sa te invat sa iti creezi singura un blog?
EXISTA PROBLEME DE AMBELE PARTI
MAME NEMULTUMITE DE BONE SI BONE NEMULTUMITE DE MAME,
CAM RAR SE INTAMPLA SA FIE ARMONIE,
OARE DE CE?
Floricel & comp.(D.N. 09.09.2004)
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
bonamea spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Am ytotcitit postarile doamnei ,,bona mea . N-am reusit sa vad la dansa nici macar o urma de afectivitate pentru copii sau macar de compatibilitate cu meseria pe careo
practica . Nus tiu
la cate familii(LA 2) a fost dar din postari n-a fost multumita de nici una(GHINION
) . Imi amintesc de o postare in care sustinea ca , intr-o casa in care exista bona , sofer etc copiii nu avesau
de mancare si mama a bagat in frigider a nspea
parte dintr-un piept de pui. Va reog sa ma credeti ca imi vine greu sa cred ca , o familie care isi permite cheltuieli cu personal de cca 15-2o mil lei pe luna tine frigiderul gol si copiii flamanzi (DE,SE MAI INTAMPLA SI ASA PE LA UNII-cica sa faci din kk bici). Eu merg la mall de cca 3-4 ori pe luna si cheltui cca 6 mil lei de fiecare data si nu mi-am pus nici macar o data problema cine ce mananca FELICITARI-bona dv.nu va pleca prea repede in acest caz. Oricum merg pe principiul ca nimeni nu poate manca pentru trei si daca o face isi face rau lui insusi .ASA GANDESC SI EU.
In alta ordine de idei , nu mi s-a parut ca doamna respectiva ar avea vre-opregatire speciala in domeniu , -gen macar de fosta educatoare sau profesoara (STIATI CE PRETENTII AU PROFESOARELE-EU AM AUZIT SI LE DEPASEAU CU MULT PE ALE MELE), nu mai vorbesc de vre-o
limba straina(INTAI INVETI LIMBA MATERNA BINE SI APOI ALTA) sau vre-un
instrument(ASA E-MOTZART A DEVENIT CELEBRU LA 5 ANI) . Asa ca , e vorba practic de educatia primara pe care ar trebui sa o dea unui copil , dar nici pe aia nu e capabila sa o faca- vezi episodul cu muscatul(RELEVANT,NU?!)
Parintii nu angajeaza o bona ca sa aiba grija de un copil ca si cum ar avea grija de un catel - ii pui mancare , manaca , il scoti afar ,face pipi si in rest sta sub canapea . Cu un copil trebuie sa socializezi sa gaseti metode de convingere , sa-i formezi ideile de bine , adevar , rau , o imagine in miniatura a vietii . E persoana cu care copilul sta cca 8 ore pe zi , ce vede la ea aia repeta(RESTUL DE 16 ORE CU CINE LE PETRECE?) .
Nu prea inteleg ce inseamna ,,bona in acceptiunea ,,moderna . Chiar vi se pare normal ca pentrui 8-10 mil pe luna sa nu avem -ca mame nici un fel de pretentii ?
Nu copil, nu educatie , nu spalat , nu calcat (pentru cel mic ) nu mancare , si atunci ce ?
La un servici daca te duci ai o -fisa a postului -in care ai drepturi dar si obligatii .ASTA TREBUIE REDACTAT SI SEMNAT LA INCEPUTUL COLABORARII DINTRE PARINTI SI BONE-DE CE NU FAC ASA CEVA PARINTII,OAMENI CU CARTE SI DIPLOME?
Nu e vorba de sclavie cum se insinueaza e vorba de aptitudinile necesare pentru a accesa postul de ,,bona . Faptul ca ai crescut 1, 2 copii ai tai nu recomanda in mod automat , ndiferentde faptul ca , ai copii mari , ingineri sau lucratori in salubritate .
O BONA TREBUIE SA AIBA ANUMITE CALTATI PE CARE NU LE AU MULTE FEMEI PE LUMEA ASTA-NU DIPLOME CI CALITATI-DOVEDITE PRIN PRACTICA NU PRIN VORBE(LAUDA DE SINE NU MIROASE BINE-zice un proverb intelept)
CE VALOARE ARE LICEUL IN EDUCATIA UNUI TANAR?DAR CULTIVAREA CUNOSTINTELOR INDIVIDUAL(AUTODIDACT)AU VREO INSEMNATATE DACA NU REZULTA SI O DIPLOMA?CUM ARATA BONA PERFECTA?
ligeea
bird70 spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Se vede ca nu ai pus inca mana pe o carte despre psihologia copilului, in care scrie negru pe alb ca in majoritatea cazurilor copiii intre 2 si 3 ani trec printr-o perioada in care sunt foarte agresivi, musca, zgarie si ciupesc.
In ce carte de psihologia copilului ai citit tu ca majoritatea copiilor intre 2 si 3 ani sunt agresivi, musca, zgarie si ciupesc?
gabitzam spune:
Bonamea, ai facut praf ultimele tale doua postari, nu se intelege ce zici tu, ce zice cea pe care o citezi, e varza.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

? Nu era un caine mare si rau cumva? Ca de aia te temi tu....