Bucurii de sept-oct 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 20
matahut spune:
Alexutza, Andreea, in carti scrie ca daca lui bebe nu ii place vreun sortiment sa nu i-l mai dati si sa incercati peste cateva zile, o saptamana. Eu cu cea mare am patit in felul urmator: cum i-am dat ceva nou cum URLA ca din gura de sarpe, parca i-as fi dat kk. Asta mi-a facut si la suc si la piure de fructe si la supa si la pire de legume. In total cam 3, 4 saptamani de la debutul diversificarii. Eu insa nu am facut ca in carti, ci am incercat sa o conving sa pape
. E drept ca plangeam langa ea si stateam 3 sferturi de ora pentru 50 gr de piureut, dar a meritat. Mi-am dat seama ca noul o speria. Daca la inceputul mesei urla si se stramba, la final se lingea pe buze si plangea ca s-a terminat. Eu am inceput diversificarea la 6 luni si nu imi puteam permite sa aman cate o saptamana pentru mofturile ei. In plus, stiam ca Ana era un copil dificil si plangacios, asa ca...am actionat in cinsecinta. Dupa 3 saptamani papa fata mea TOT si cu mare pofta si nu am avut niciodata nici o problema cu ea din punctul asta de vedere (fiindca se spune ca daca fortezi copilul sa pape va capata aversiune fata de mancare). Eu cred ca sunt cazuri si cazuri si daca iti cunosti copilul iti dai seama cum e mai bine sa actionezi. Unii trebuie lasati, altii convinsi
. Bineinteles ca trebuie sa fii atent si la dorintele lor, unora nu le place pastarnacul si atunci nu mai pui in supa, altora nu le place patrunjelul etc. Unii papa cu placere carnita, altii ficat. Cred ca prin tatonare e cel mai bine.
Nu stiu daca v-am ajutat vreun pic, e doar o experineta proprie.
si bebici pofticiosi ![]()
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
alexutza_26 spune:
Marina - multumesc mult de tot
pt raspunsuri..deci nu trebuie neaparat fortat ci mai ales vazut ce-i place si insistat..dar nu cu forta ci cu rabdare.....e drept ca daca stau langa el cam 30-40 min pana la urma cu chiu cu vai, cu urlete si tambite..papa asa mai mult de mila mea ca stau si ma rog de el sa inghita si sa pape inca si inca o lingurita....deci trebuie insistat.....Vai de nervii si rabdarea mea!!!!!!!
Mamica fericita de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!
mexxa spune:
Alexutza nu vrea nici supa chioara nici piure la borcanele...
Sper sa o scot la capat pana la urma...
Si totusi Marina...cum o convingeai...dadeai o lingurita de papa la 10 min??multumim de sfaturi.
..off rabdare ...
de SebastianPoveste... Noi avem ... www.onetruemedia.com/otm_site/share_view_player?p=1ef71c31e57548078a4340" target="_blank">Filmulet Sebi 1 ... www.dropshots.com/day.php?userid=233215&cdate=20070118&ctime=104306" target="_blank">Filmulet Sebi 2

Ignatica spune:
eloise chiar daca urocultura iese pozitiva, sfatul meu este sa o refaceti. Noua ni s-a intamplat sa contaminat analiza, cand am luat-o acasa. Eu nu l-am dezinfectat pe David in zona cu nimic, l-am spalat numai cu apa caldutza si analiza a iesit pozitiva. Am repetat-o la spital ( acolo am aflat de la doctoritza si ca trebuie sa ii dau cu ser fiziologic sau Rivanol) si a iesit negativa. Deci ar fi de preferat sa o repetati, in general noi am refacut analizele daca au iesit pozitive. Imi pare asa de rau de ce vi se intampla, tocmai acum in pragul botezului, dar eu va tin pumnii sa fie bine si sa o fi contaminat tu pisu la recoltare.
Roxana felicitari pentru iepurasi.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
MamiLili spune:
Despre noi: am luat azi rezultatele analizelor lui Mathias, dupa interpretarea mea fierul e sub limita normala, de aici si hemoglobina putin mai mica (normal 27, el are 26.2), deci o anemie. Maine facem vaccinul de 4 luni si-o sa vedem ce suplimente ne recomanda dr.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui
Mathias (17.10.2006)
Varsta lui Mathias
www.paperboy.nl/?PID1=6%20EZ5%40I%3A5%5FE%5F%2BV%3B%3D%3AC1%3A%5CYZP98D%5CHE%40%20%20%0A" target="_blank">Pinguinul jucaus
mexxa spune:
LILI ma bucur ca nu e nimic grav....lasa ca se rezolva si re reface Mathias...pup si multa sanatate.!!
de SebastianPoveste... Noi avem ... www.onetruemedia.com/otm_site/share_view_player?p=1ef71c31e57548078a4340" target="_blank">Filmulet Sebi 1 ... www.dropshots.com/day.php?userid=233215&cdate=20070118&ctime=104306" target="_blank">Filmulet Sebi 2

tasia spune:
alexutza_26Eu inca nu i-am facut diversificarea dar am citit ca, asa cum a spus si Marina,e nevioie de multa rabdare si reintrodus alimentul respectiv peste cateva zile. Deasemenea cica trebuie inceputa diversificarea cu leguma, de ex. morcovul, si apoi cu fructe. Daca da de gustul dulce, refuza apoi alimentele sarete (supica, piureu...)
MamiLili noi ii dam de o luna preventiv in fiecare zi, 7 picaturi de fier.
de
Mario-Fabian (25.09.2006)
pozele noastre
aramona spune:
quote:
Originally posted by MamiLili
Aramona, bine ai revenit! Inteleg ca-i greu cu doi copii nazdravani, dar poate gasesti 5 minute sa ne mai scrii din cand in cand.[/limegreen]
Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a luiMathias (17.10.2006)
Varsta lui Mathias
www.paperboy.nl/?PID1=6%20EZ5%40I%3A5%5FE%5F%2BV%3B%3D%3AC1%3A%5CYZP98D%5CHE%40%20%20%0A" target="_blank">Pinguinul jucaus
[/b][/font=Georgia]
Mamica fericita, iti doresc din suflet sa te poti bucura si tu de doi neastamparati ca mine!!!
...Alea 5 minute uneori nu le am nici pentru mine!!!
SAu mai rau, daca intru, nu ma pot opri la doar 5 minute...
Ma bucur insa ca mi-ati raspuns! Va pup si voi mai reveni!
danip spune:
Buna ziua mamici de bucurii,
Daca vrea sa ne treaca si noua cineva datele pentru lista, cu toate ca le-am mai spus odata, dar din greseala probabil s-au trecut cu vederea, am nascut natural cu epidurala pe 26 oct de Sf. Dumitru, cu toate ca ma internasem de 2 zile pt provocare, dar nu a vrut sa iasa si pace cand il provocam, incapatanat ca tac-su
, Spitalul Elias, baietel de 2880 gr, 46 de cm, ora 16.16, apgar 9 pentru ca a folosit vidextractor, cred ca asa se numeste, bebe e ok, a tipat de cum l-a scos, chiar a si stranutat de 2 ori
.
V-am citit continuu, chiar daca nu am scris. Dupa nastere am avut ceva probleme, incontinenta urinara, care s-a rezolvat de la sine si daca stiam asta nu intrerupeam alaptatul, pt ca am luat niste pastile in speranta ca se va ameliora incontinenta si mastita pt ca am incercat sa mentin lactatia si nu m-am muls de cate ori era nevoie. Asta e, imi pare rau, dar n-am ce face, Ovi creste bine cu Humana.
Lexi, mi-a spus o prietena chiar azi, pt ca si pe mine ma intereseaza o husa de ploaie, pe care sa o folosesc si pe vant, ca si-a cumparat din Cora, nu stiu exact cand, dar tu fiind din Buc iti este usor probabil sa ajungi, sper ca ti-am fost de folos si sper sa gasesti si sa-mi spui si mie.![]()
Toate aveti niste copii frumosi, sanatosi sa fie.
Pupici.
Bebe Ovidiu
Adriana mica spune:
Buna seara,
Avem rezultatul la analiza de dupa tratament: urocultura negativa, sumar de urina curat ca lacrima! Am scapat! Maine vine pediatra la vaccin; cred ca de acum putem incepe si noi diversificarea, sa vedem ce schema ne face doctorita.
Multa sanatate puiutilor de la Iasi, Mathias si Vladut! A, si multa rabdare mamicilor, ca aveti nevoie de asta.
Despre diversificare: noi avem o schema foarte precisa de la pediatra. Vom incepe se pare cu supa strecurata de legume la masa de la ora 12-13(la inceput cantitati mici + lapte completare, crestem treptat supica si reducem laptele); vom trece pe urma la supica pasata, in care la un moment dat vom introduce si carnita. Dupa ce a acceptat legumele, incepem cu marul copt + cereale (la masa de la ora 9-10); de la 5 luni vom adauga si branzica peste mar, iar de la 6 luni banana. Sper sa mearga schema, ca si asa o incepem cu ceva intarziere, si am emotii. Maine aflu ultimele detalii.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici ... si www.dropshots.com/apreutu" target="_blank">filmuletze haioase