Copii schimbati la nastere

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu mi-am vazut copilul in timp ce eram pe masa de operatie inca. Mi l-au aratat pentru cateva secunde doar, dar niciodata n-ar fi putut sa-l schimbe cu altul. Desi am stat 24 ore la reanimare, aveam intiparit chipul dulce al baietelului meu. Inchideam ochii si-l vedeam deci eu chiar nu pricep cum pot fi schimbati copilasii. Ii recunosteam plansul, chiar daca plangeau 10 copii deodata, stiam care e al meu.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Buna gluma cu schimbatul copiilor si alaptatul! Am ras de m-am stricat...si am si tradus-o in engleza pt. un coleg de birou, dar nu are acelasi farmec, in engleza nu il faci pe unul 'bou'...ar fi mers mai bine cu 'asshole', dar nu stiu daca se bea lapte de magaritza...ca sa vedeti problema la mine.
Acum serios vorbind, ferice de mamele care se indragostec pe loc de copil, inca din secunda cand e 'afara' si care memoreaza in delatiu trasaturile pruncilor nou-nascuti...dar eu cred ca e un pic exagerat. Si s-ar putea testa, daca ar fi cineva atat de crud sa fac astfel de experimente in spitale...cred ca ar iesi un studiu frumos.
Eu, din fericire, nu am niciun dubiu, si nu pentru ca as fi memorat moaca lu' fii-miu la nastere (eram cam obosita), dar aici exista sali de nasteri individuale, adica mama si sala. Si chiar dupa ce nasit, copilul nu e luat de langa tine decat sa fie dus la 3 metri mai incolo, dar il vezi tot timpul. Si pus bratara si verificat imediat, cand ti-l pune pe piept iti si verifica bratarile si te pune si pe tine sa verifici. In cele 3 minute cat l-au dus la incubator si a lipsit copilul de langa mine, tot nu a fost doar cu asistentele si doctorii, ca l-au luat si pe sot dupa ei, nu au plecat fara 'insotitor'. De, aici il lasa pe sot sa ajute la nastere. Si apoi cu sistemul de 'roaming in', nu ai cum sa-i incurci.
Si oricum, nu vad de ce nu le fac teste de paternitate la 'incurcati', sa fie absolut siguri ca nu exista greseala, sa alunge indoielile parintilor.
Cat priveste cazurile de gemeni de culori diferite, a fost un caz si la Cluj, parca anul trecut. Cica sunt extrem de rare, iar in familia britanica, 2 cazuri...hmmm... what are the odds...
Gustus draga, te vad preocupat de 'asemanari'...indoieli, ca orice tata? Stii ca statistic cica 30% dintre barbati cresc, fara sa o stie, copii altor barbati? Nu am sursa, e din auzite...

===============
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
Gustus draga, te vad preocupat de 'asemanari'...indoieli, ca orice tata? Stii ca statistic cica 30% dintre barbati cresc, fara sa o stie, copii altor barbati? Nu am sursa, e din auzite...

domle...aia cu 30% e alta problema serioasa....dar aici discutam de cele 5 minute pina pune bratara..si cui o pune.

nici nu vreau sa ma gindesc...asistente care ies din tura dupa 12 h...obosite..tracasate..dupa un an nou sau Sf Ion...cred ca atunci se intimpla cele mai multe schimbari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Eu am avut o obsesie, cum ca poate imi schimba copilul la nastere. Mai ales ca stiam ca toti copiii arata la fel: mici si creti Si dupa ce am nascut, primul lucru a fost sa le rog sa-mi arate copilul. Am si acum intiparita in minte mutrica lui, rosie, rotunda si frumoasa. Puteau sa mi-l puna intre alti 1000 de copiii si tot l-as fi recunoscut

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moruna spune:

faza cu bratara e vax albina ca si lui andrei i-a pus bratara dar ii era larga si tot timpul ii cadea.eu am nascut dimineata si l-am vazut seara,dar a avut ta-su grija ca s-a invartit pe acolo ca un uliu cu ochiu ager.in plus are de la sot mostenire doua gaurele langa urechi care cica se transmit din generatie in generatieasa ca nici o sansa sa avem alt copil.de fapt stiu sigur ca e al sotului....fac si eu ca in bancul cu femeile care nu sunt brunete,roscate sau alta culoare decat blond:o fi a meu?n-o fi a meu?
a fost si un film pe tema asta.descoperisera cam dupa un an si pana la urma au decis sa se mute familiile una langa alta ca sa nu sufere copiii.

mami de andrei 08 MAI 2008
cand tu arati cu un deget,trei degete arata spre tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

cum sa nu-ti recunosti copilul?
eu am vazut-o cateva secunde dar a fost suficient ca sa o tin minte
si tati astepta la usa si imediat i-a facut poza. si cele 24 de ore de la ati mi le-am petrecut uitamdu-ma la poza ei

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

POZE

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am nascut ambii copii normal, asa ca, teoretic, mi i-au aratat la nastere. La primul am vazut un fund si 2 oo imense iar undeva in spate pare sa fie brunetel. Ei as..era doar murdar. A doua zi m-am dus la bb-i si am inceput sa caut patutul dupa bratara mea si gasesc marele blond - leit taica-su'. Al doilea copil puteau sa-l schimbe cu multi altii ca era in standardele obisnuite...noroc ca vazusem eu o pata pe un piciorus si o avea si la sala de bb-i. Bratari li se pun, dar nu in sala de nastere ci la sala de copii unde-i spala si aranjeaza. Dupa ce i se pune bratarusa vine o asistenta si pune mamei bratarusa si comunica scorul Apgar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Tocmai asta e greseala, bratara ar trebui pusa chiar imediat dupa nastere, sub ochii mamei si copilul ar trebui sa fie "spalat si aranjat" tot acolo, in camera cu mama, nu dus in alta parte. Mama ar trebui sa aiba posibilitatea sa-l tina langa ea tot timpul si doar daca vrea sa se odihneasca sa-l trimita in salonul bebelusilor - cel putin asa a fost la mine. Si bratara mi-a confectionat-o chiar moasa inainte de nastere. A insirat pe o ata chirurgicala, care nu se rupe usor, niste margelute cu literele numelui si i-a prins-o de manuta la scurt timp dupa ce s-a nascut. Dar bineinteles ca l-as fi recunoscut dintre toti copiii din maternitate, chiar si fara bratara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da ce chestie...dai mii de euroi la nastere..te hranesti 9 luni cu legume ecologice...cu carne de curcan crescut pe muntele athos, pasari din amazonia...si totul sa aiba copilul un start perfect in viata asta plina de E-uri.....si cind colo...vine asistenta si schimba totul in cele 5 minute de neatentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Cristina, frumos spui, dar realitatea in Romania e alta. Sala de nasteri e un fel de banda rulanta. La primulcopil a fost ok, ca eram la un moment dat singura in sala de travaliu, dar la al doile-a copil am stat intr-un salon, ca nu aveam loc in sala de travaliu, m-au dus cu vre-o jumatate de ora inainte sa-l nasc si noroc ca functiona liftul, ca altfel nu apuca doctorota sa-l prinda (era intr-un consult- la garda). Dupa ce m-a cusut, am mai stat vre-o ora pe masa de nasteri ca nu aveau nici macar brancarda sa ma duca la pat (erau toate ocupate cu lauze care stateau chiar si pe hol, intr-un curent strasnic). Asa ca cine sa insire margele? Bine ca au prins copilul. Si asta la o maternitate mare in Bucuresti.

Nu zic ca e bine, dar asta e realitatea. In saloane nu pot baga si patuturile bb-ilor pt ca nu au spatiu (ar trebui diminuata capacitatea , dar cum sa refuzi o femeie cand vine sa nasca, sa-i spui ca nu ai paturi?). Asa ca femeile stau cate 11 intr-un salon de 8, cand au brancarde sau chiar cate 2 in pat (eu am avut pile si am scapat) iar bb-ii de multe ori stau cate 2 in cosulet. Pe amandoi baietii mei i-am prins cu cate o fetita in pat, in maternitate.

Mergi la inceput