mai merita sa investesc in teren?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mai,noua ne-a intrat adanc in sange negotul cu imobiliare.Cumar acum si in 2 ani ma imbogatesc ca urca pretul.

Ar trebui sa renuntam la mentalitatea asta de specula,mai ales daca nu avem resursele financiare care sa ne sustina in caz de prabusire.

Daca vrei teren pentru a-ti face o casuta unde sa stai tu frumusel cu familia,atunci cumpara-l,fa-ti casa si traieste in pace.Nu va ganditi la castiguri mari si imediate ca se pot intampla tragedii.

Daca vrei doar o ´´investitie´´ o specula,eu as zice sa te mai gandesti ca riscul este mare.

Tot romanul crede ca a descoperit succesul in imobiliare.Cumpar cu 2 lei,vand cu 4.A mers o perioada,pt ca bancile au sustinut asta.Dar acum se infunda,asa cum e normal.Castigurile mari in perioade scurte se vor sfarsi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cam asa e, plus ca unii se pricep la negot, altii nu.
Eu cred totusi ca pretul terenurilor nu va scadea. Avand in vedere ca nu vreti sa faceti specula, ci vreti o investitie, eu zic ca se merita. Adica poate ca nu o sa mai creasca ametitor, dar sa scada...Si apoi, investitia este pe un termen lung, trece si mama crizei.
Mie imi place ideea investitiei pentru familie, pentru copii...daca nu faci un sacrificiu, greu strangi ceva.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kores spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Cam asa e, plus ca unii se pricep la negot, altii nu.
Eu cred totusi ca pretul terenurilor nu va scadea. Avand in vedere ca nu vreti sa faceti specula, ci vreti o investitie, eu zic ca se merita. Adica poate ca nu o sa mai creasca ametitor, dar sa scada...Si apoi, investitia este pe un termen lung, trece si mama crizei.
Mie imi place ideea investitiei pentru familie, pentru copii...daca nu faci un sacrificiu, greu strangi ceva.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Exact asta ma gandesc si eu... insa cei care se pricep spun ca e un rationament total gresit, se pare ca daca investesc acum va fi o un colaps pt mine, sunt total derutata,

oare nu e nimeni pe forum care a cumparat teren si acum intampina greutati, pretul scade si nu poate sa vanda?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Depinde de pretul actual al terenului. Daca acesta este deja foarte mare, probabil ca nu va mai creste in viitorii ani, insa se gasesc terenuri la preturi mici inca - in provincie, bineinteles - astea probabil ca vor creste.
bine, nimeni nu iti poate spune cu certitudine ce va fi

dar, in cel mai rau caz acest teren va fi o investitie pentru copiii tai - o investitie pe termen lung

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

am vrut sa cumpar un apt in Brasov iar un patron de agentie mi-a zis ca de ar avea bani nu ar mai investi in imobiliare...avea 2500 apt la vanzare si nu avea 10 clienti interesati. Personal as cumpara un teren intr-o zona buna in Brasov sau in Bucuresti dar numai in ideea ca va ramane copiilor sau vom locui intr-o casuta construita ulterior.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Investitie inseamna sa scoti niste bani in timp... considerand ca preturile sunt supraevaluate in Romania nu prea vad o crestere constanta de sa zicem 5-10% pe an, procent pe care o iei la un depozit la banca. La toate astea se adauga si inflatia, dobanzile pe care le platesti la banca in cazul in care nu ai banii cash, si termenul de investitie dispare. S-ar putea ca in urmatorii ani taxele sa creasca pentru ca nu se poate sa platesti 1-200E pe an impozit la case care se vor evaluate la 2-700 de mii de euro. Lasati ceea ce s-a intamplat in iuresul asta din ultimii ani ca nu o sa mai vedeti asa ceva viata asta. Stiu ca in Ro nu sunt posibilitati de investitii decat in domeniul asta pentru omul de rand dar asta nu insemna ca preturile or sa urce la infinit. Si mai ales in conditiile in care lumea economica este in schimbare din punctul de vedere al creditelor si s-ar putea sa vedem si dobanzi mai mari si conditii mai grele de acordare a unui imprumut. Investitie inseamna sa cumperi ieftin si sa vinzi scump asa ca evalueaza bine situatia.
Ca vrei sa iti faci o casa, da... aia e o "investitie" pentru familia ta dar nu financiara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Edip (), ai pus punctul pe I.
In Romania impozitele pe case si terenuri sunt de zeci de ori mai mici decat normal. Normal ar fi sa fie pe la 1-2% pe an din valoarea de piata. In unele tari din UE procentul este chiar ceva mai mare.
Concluziile:
1. Din 2009 pentru a plati pensiile si alte chestii guvernul trebuie sa scoata bani din piatra seaca. Adica din case si terenuri, caci in afara de marirea impozitului pe salarii alte surse de venit la buget suplimentare nu prea se mai vad la orizont.
2. Cand romanul "propitar" va trebui sa scoata anual din buzunar nu 100RON ci 1000Euro pentru un apartament sau pentru un teren va da fuga fuguta la agentie sa scape de el cat mai repede.
3. Calculele rentierilor se vor reface avand in vedere ca in cca 50 de ani impozitul ar inghiti o suma egala cu valoarea casei. Rezulta profit 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Daca te gandesti la o investitie pe termel foarte lung nu cred ca te poti parli: terenul e totusi o resursa limitata iar orasele au tendinta generala de crestere.
Daca te gandesti pe termen scurt/mediu nu cred ca faci o mare investitie, pentru ca risti fie sa scada in zona, fie sa-l dai la acelasi pret si pierzi in ambele cazuri. Doar daca gasesti ceva extrem de iestin, nu la 37 e/mp fara utilitati. La pretul asta e deja scump, iar utilitatile ... nu vrei sa stii cat te vor costa, numai curentul te zapaceste.

Copiii merita tot efortul nostru
Robert, Sonia,
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Scade pretul dar cu cit? Si in cit timp?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Scade pretul dar cu cit? Si in cit timp?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Asta e greu de spus.Depinde de multi factori.
Puterea de cumparare scade din cauza rezistentei bancilor.
Creditele se dau mai greu,dobanzile urca.
Oferta incepe sa depaseasca cu mult cererea.
Impozitele vor urca.Pana acum au fost...parfum.

Mergi la inceput