mai merita sa investesc in teren?
Buna ziua,
Vreau sa va cer un sfat: tocmai sunt in perioada de acordare a unui credit de 50.000 euro pe 35 ani, din el jumatate as fi vrut sa investesc intr-un teren de 650 mp, restul sunt refinantari.
Sunt insa o ghinionista, si puteti sa si radeti de mine ca m-am trezit la spartul targului, dar cu atatea semnale cu criza asta mondiala, tare as vrea sa renunt la cumpararea terenului, insa pierd avansul dat la teren 1500 euro...plus comision de restituire in avans de 3% ...
ce credeti , si ii intreb pe cei din provincie, pentru ca aici preturile sunt mult mai mici, mai merita sa-mi risc casa in care locuim cu copiii, pt o asemenea investitie?
pretul aici in oras la terenuri unde vreau sa iau eu este 37 euro/mp, intravilan, fara utilitati, undeva pe aeroport langa loturile vetereanilor de razboi, iar in constructie in zona este un mall...
Mi-e asa teama sa risc, cu atatea previziuni sumbre de scadere a preturilor la imobiliare chair si cu 50%??
multumesc,
Raspunsuri
fritz spune:
Buna intrebare!! Dar din nefericire sunt cam in aceeasi situatie, asa ca...astept si eu pareri. Poate se baga cineva sa ne dea si noua un sfat! O seara placuta la toata lumea!
misha71 spune:
Pot spune DOAR o parere: locuintele (mai ales apart. vechi) e posibil sa scada ca pret, insa preturile terenurilor, mai ales ale celor cu potential de dezvoltare ulterioara, niciodata nu vor scadea. In cel mai rau caz (desi nici asta nu-mi vine a crede) vor stagna.
Asta e parerea mea.
Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie
LOC DE DAT CU CAPU'
Giova spune:
parerea mea e ca merita. daca tot ai inceput, nu da inapoi. mai ales ca in zona se va face un mall, cu siguranta vor urca preturile. cerl putin asa s-a intamplat la noi prin prejurul mall-ului. sa nu-ti zic ce preturi au ap. care se vor face langa el, nu te poti atinge de ele.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Carmen_So spune:
Cu siguranta merita, terenul nu-si pierde valoarea in timp (datorita faptului ca e o resursa limitata). Cu atat mai mult cu cat in zona se va construi un mall, asta inseamna ca terenurile (si apartamentele) din zona isi vor mari valoarea. Ca sa fii convinsa, ai putea sa intrebi care este planul de urbanism al zonei (la primarie sau cauti pe net), sa vezi ce preconizeaza edilii sa faca. Daca au hotarat investitorii sa faca un mall, au stiut ei ceva; spui ca n-are utilitati, dar infrastructura zonei cum e? Te poti astepta, de exemplu, dupa ce se termina mall-ul, sa se refaca soselele din zona, cel putin asa s-a intamplat in unele cazuri in Bucuresti.
kores spune:
Multumesc Carmen,
Si eu am gandit asa cand m-am avantat sa iau creditul, treptat insa am tot cautat pe net, si uite de exemplu ce am citit
http://economie.hotnews.ro/stiri-imobiliar-3821981-speranta-munteanu-directorul-departamentului-real-estate-din-pricewaterhousecoopers-romnia-preturile-terenuri-apartamente-sufera-corectie-vor-scadea.htm
apoi am gasit numai forumuri cu sfaturi de genul:vandeti cat mai aveti timp, cand inca obtineti pe teren cat ati bagat macar...
Zona de care vorbesc are un plan de dezvoltare f frumos, cu extinderea cartierului de locuinte, cu un spital, cu noul sediu al cadastrului, etc
Terenul nuare utilitati, este insa f aproape de soseaua asfaltata, iar in timp probabil vor aduce cei care isi construiesc deja acolo
arleena spune:
eu am o nelamurire....cum naiba te-ai gandit sa-ti iei teren langa aeroport!??!?!!pot fi malluri gramada si scoli si piata si primaria acolo....dar daca iti iei teren de casa, de ce in zona aeroportului?!?!?!nu vrei liniste???io asta nu pricep...am vazut la tv sapt asta case care au gard comun cu aeroportul
noi construim in cluj si case si blocuri dar in zone linistite.....asta cauta toata lumea...cel putin la cluj....
ca pret e asa si asa....ca n-ai utilitatile....astea la sfarsit te vom mai costa cel putin 10.000(gazul e cel mai scump)
kores spune:
Da, ai dreptate, e o neintelegere aici, de fapt, e ca o denumire a zonei, pt cei din orasul meu, nu a fost de fapt si nu e aici aeroprt, nu stiu de unde vine denumirea; nu, e doar o denumire generica pt cei care cunosc zona;
Zona, arata ca un camp, e o zona tampon intre orasul mare si un fel de comuna mai mica, care se vor uni practic toate 3 cand se va umple si aici de case; de aceea am mizat pe cresterea preturilor in zona, chiar si cu aceasta criza psihologica indusa de recesiunea din state
monabella spune:
Well, well, well, depinde unde e, ce planuri de dezvoltare sint pt. zona si ce vrei sa faci cu el. Daca vrei sa-ti faci casa si sa stai acolo e o chestie, daca vrei sa-l folisesti ca investitie probabil ca e inca o investitie buna dar pe termen lung. E posibil ca piata de real estate sa inregistreze ceva socuri insa pe termen lung (cel putin 7-8 ani) eu zic ca e investitie ok.
Si n-as pierde 1500 euro cit ai zis ca ai dat avans.
capcaunul spune:
Vi s-a facut dor s-auziti hitul Ce bine-mi pare ca ai luat tzeapa! si vreti sa-l readuceti iar in top?
Serios vorbind: in situatii de criza nimeni nu mai poate anticipa nimic. Prin urmare nimeni nu poate da un sfat obiectiv (daca s-ar putea gasi acele sfaturi obiective n-ar mai fi crize).
Edip spune:
Si mai radem de americani... si aia au crezut ca imobiliarele sunt singurele modalitati de investitii si ca pretul creste la infinit...