sa-i dau nitrazepam pt insomnie?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Monica are aproape 6 ani si tot ii e frica de intuneric
N-am speriat-o niciodata cu nimic.
Are lampa de veghe la ea in camera.
Adoarme cu unul dintre noi langa ea si daca se trezeste noaptea indiferent de motiv (face pipi sau ii e cald / frig sau bea apa) isi ia pernuta si pe Remy (sobolanul cu care doarme) in brate si vine la noi in pat.
Eu sper sa-i treaca in adolescenta ca deocamdata nu se pune problema.
Dar nici prin cap nu mi-ar trece sa-i dau medicamente pentru asta.
Ia gandeste-te ca e ca fi-mea - ce faci ii dai medicamente in fiecare zi timp de 4 ani????

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Adriana, nici nu ma mir ca nu mai scrii la subiectul deschis de tine, dar eu sunt de acrod cu ce au scris ceolelate mamici, sorry

eu zic sa o luati cu voi in pat, sa o invatati rugaciunea cu ingerasul, sa-i spuneti povesti cu zane ( si doar cu zane si bunici, eventual...)
sa-i dati un ceai de tei laculcare, o baita calduta cu plante relaxante
si poate te mai gandesti: sigur nu e nici o probleme in familie ? sigur nu o supara cineva sau ceva ? poate o doare burtica ? omasa prea copioasa la culcare? ( ultima masa trebuie sa fie cu cel putin 3 ore inainte de culcare)
incearca asa si apoi medicamentele, sau poate nu medicamentele, pentru ca au efecte secundare si e prea cruduta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Hai sa scriu si eu aici ca tot vorbiti de nesomn: fetitza mea are 9 luni jumate si de la vreo 4 luni si ceva nu mai doarme noapte neintrerup; se trezeste de cateva ori pe noapte, plange, uneori se rezolva cu suzeta, mangaiesi, vorbit in soapta, alteori nu; credeam ca o doare ceva, dar daca o iau cumine in pat - la 2-3 dimineata nu mai zice nimic, nu se mai foieste, nici suzi nu-i mai trebuie; am inceput sa ii dau cereale de noapte cu tei, dar nu mi se pare nicio imbunatatire; oare sa fie de la faptul ca o luna cat am avut eu piciorul rupt, taica-su la primul plans mi-o si aducea in pat? s-a obisnuit sa doarma cu mine? inainte eu ma trezeam si o mangaiam in patutul ei si adormea la loc, acum are momente cand tipa tare si nu mai doarme; de obicei e semitreaza, adica mai mult ci ochisorii inchisi si se ridica in fundic sau picioare si asa tipa; ce sa fac? sa o iau in continuare in pat cu noi? sau sa incerc sa o adorm la ea in patut de cateva ori pe noapte? eu de regula nu o las sa planga, nu-mi place sa planga, e un copil dorit si nu vreau sa sufere, dar cred ca ma cam santajeaza cu chestia asta

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

in primul rand ma seaca la maxim atitudinea cu care se raspunde aici.
Oamenii astia au o problema si vor sa fie ajutati cu sfaturi nu sa fie invinuiti la sange..sunt disperati si cand esti disperat nu ai nevoie sa iti zica unul ca esti vinovat...e mare culpa personala sunt convinsa,nu mai trebuie sa se faca aici pe super mamicile eroine aratand cu degetul....fiecare am gresit ,fiecare am trecut prin experiente noi cu propriul copil,si la momentul respectiv nu am stiut ce sa facem,am gresit sau nu,chestiune uneori si de inspiratie...
veniti cu sfaturi nu mai aratati cu degetul caci mamica aceasta stie ca are o parte din vina ,deaia acum incearca sa faca totul pt a repara ceva.
Imi permit acum sa iti zic adriana : ia copilul cu tine in pat daca vezi ca asta e o solutie...incearca alte metode,si ca ultima solutie aplica aceasta medicatie
ellis bebelusa ta e prea mica pt a santaja...are nevoie de tine!!!
eu nu pricep un lucru,dar asta e o chestiune de cum priveste fiecare problema: deci ce nu pricep eu ,e de ce trebuie sa fortam niste fiinte asa mici si scumpe sa doarma singuri??? ca asa scrie la carte???? nici mie nu imi place sa dorm singura ,de ce ar trebui sa imi fortez copilul sa faca asta????sa nu ma luati cu faza cu sotul,intimitatea in cuplu ca ......nu stiu ce parinte-mama sau tata-ar putea sa puna pe primul plan confortul si intimitatea lui inainte de cea a copilului....

31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(07 aprilie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana_Alx

ellis bebelusa ta e prea mica pt a santaja...are nevoie de tine!!!
eu nu pricep un lucru,dar asta e o chestiune de cum priveste fiecare problema: deci ce nu pricep eu ,e de ce trebuie sa fortam niste fiinte asa mici si scumpe sa doarma singuri??? ca asa scrie la carte???? nici mie nu imi place sa dorm singura ,de ce ar trebui sa imi fortez copilul sa faca asta????sa nu ma luati cu faza cu sotul,intimitatea in cuplu ca ......nu stiu ce parinte-mama sau tata-ar putea sa puna pe primul plan confortul si intimitatea lui inainte de cea a copilului....

31 Ianuarie 2007+ Mimishoru'(07 aprilie 2004)

nu cred ca este prea mica pt a santaja, pt ca stie sa maraie cand vrea ceva(cand vrea pe jos, cand vrea o jucarie); eu cred ca normal ar fi sa doarma singuri bebeii, da, si pentru intimitate in cuplu, dar si pentru a nu fi dependenti de mama; spun asta pt ca sunt singura cu copilul, nu ma ajuta parinti, bunici, bone, asa ca nu pot sta 100% din timp langa puiul care vrea sa ma vada in timp ce se joaca..., langa puiul care trezit in patul meu pleaca la trap si cade in cap din pat; patutul ei este singurul loc in care o stiu in siguranta; in acelasi timp, stam intr-o garsoniera si nu e confortabil pt sot ca in fiece noapte la ora 2 sa coboare din pat sa doarma pe jos; poate ca daca am fi avut mai multe camere ar fi fost alta situatia...poate. multam pt raspuns

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

http://picasaweb.google.com/mariusadrianalex/6LuniAlessiaALESSIA 6LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Adriana, clar este ca ati gresit enorm cu speriatul. Un copil are nevoie de confort si siguranta, de dragoste neconditionata. CAnd i-e teama sau e suparat si tu il ameninti ca "il dai" e absolut un gest crud si nejustificat.
Toti suntem obositi, mai cedam nervos cand copilul face figuri pana spre 1-2 noaptea, insa un copil relaxat si fericit, zic eu, nu face asa ceva. Fetita ta are o problema. Da-i timp si acorda-i rabdare si dragoste si intelegere, da-le naibii nopti nedormite si vezi care o fi cauza. Si fiica mea cea mare intindea ora de culcare pana spre 1, ne tampisem de oboseala, eu eram si gravi si nu ma simteam bine, sotul obosit si pe drumuri, dar cu mici exceptii de cedat nervos am incercat mereu sa o calmam cu multa empatie si sa gasim motivul care o traumatiza. Cedat nervios insemna ca ridicam tonul, inchideam muzica sau lampa de veghe.... dar ne muiam de fiecare data si nu o lipseam de ceea ce momentan o linistea. E greu insa episodul cu insomnia a durat doar 1 luna sau mai putin si nu am murit noi ca adulti din asta. Cumparasem Calma Baby insa nu concep sa imi sedez copilul sub nicio forma doar pt confortul meu temporar. Cum naiba sa-i dai nitrazepam? Trezeste-te si nu da medicamente dupa ureche ca iti distrugi copilul emotional. Adica tu, daca visezi urat crezi ca rezolvi asta dc iei vo 2 diazepame si cazi lata cateva ore??????????

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Draga mea.
Nu stiu cat te pot ajuta dar poti incerca. Multa joaca in aer liber, fara somn la pranz si culcat copilul cat mai tarziu. Eu ma probleme de genul tau cu ambii copii. Fetita mea din cauza unei gradinite care nu-i dadea apa ziua sa nu-i duca la baie....a inceput sa-mi bea noaptea foarte multa apa si 0.5 l pe noapte si mai mult uneori(in fiecare noapte, nu pot sa o dezvat....)......uneori este agitata cand ea cand baiatul si tipa, ma striga, vor sa doarma cu mine ca viseaza..........pot spune ca am unele perioade de calvar dupa asa nopti si servici, dar ce sa fac? Am chemat un preot, mai chem si acum cam odata pe an. Poti incerca si asta, sa aiba icoana in camera, sa-i pui la cap apa si sa o inveti, sau sa-i spui la culcare sa-si ia singura apa....sa aduci un preot.
Succes si somn dulce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Va rog nu o acuzati ca i-ar da Nitrazepam "dupa ureche". Victor a avut exact aceleasi simptome, i-am facut analize de sange, au iesit bine, l-a vazut un psihiatru, a fost OK, la neurolog i-am facut EEG. Cum dintotdeauna a avut probleme mari cu adormitul, va puteti inchipui ca ne-am chinuit pe holul spitalului de la 8 dimineata, cand i-a dat un siropel sa adoarma, apoi peste 2 ore i-a mai dat inca putin, cu frica, pana la 3 dupa-amiaza cand a picat rapus de oboseala! Abia apoi i-a putut face EEG!
Mi-au zis ca nu e nimic grav, tulburari de somn, sa-i dau nitrazepam ca sa nu aiba insomnii la maturitate...
Pana m-am hotarat eu daca sa-i dau sau nu, la ce alt medic sa merg, s-a linistit puiul singur! Pur si simplu, fara niciun medicament.
Si acum adoarme greu, dupa vreo ora de foit in pat, de vorbit, de balansat piciorul. Dar apoi doarme frumos, toata noaptea.
Imi pare rau ca nu stiu ce sfat sa-ti dau, ti-am povestit experienta mea ca sa stii si un caz in care s-a recomandat nitrazepam, dar a trecut fara tratament.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Ellis, poti sa iti spun ca multe dintre prietenele mele au copii de 2-3 ani care si acum se trezesc de 3-4 ori pe noapte. Unii dintre ei dormeau toata noaptea la cateva luni, dar apoi si-au schimbat programul, altii asa au fost din nascare.

Solutia? Pai suntem parinti si ziua si noaptea, asa ca de cate ori se cere linistita trebuie linistita, uneori poate e destul cu vorba, alteori trebuie luata in brate, alteori poate bea ceva, si va ajunge poate ocazional si in pat cu voi. Cred ca in special la varsta fetelor noastre, le sperie un pic achizitiile rapide pe care le fac, si noaptea vor sa se asigure ca suntem acolo.

Noi dormim impreuna toti 3 si sunt nopti in care nu stiu de ea, sunt si nopti cand vrea sa suga de cateva ori, dar cele mai multe nopti vrea sa se cuibareasca din cand in cand langa inima mea. Un minut doua, dupa care se intoarce cu fundul la mine.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Va povesteam acum cateva zile ca fetita mea cea mica sufera de insomnie noaptea, incepand cu ora 1. Ei bine, primul tratament homeopat a dat roade dupa 4 zile, astfel incat foiala incepe la ora 5 (deci nu a mai fost nevoie de al doilea medicament). La ea insomnia s-a declansat cand am fost la mare intr-un week-end... Azinoapte, mai binespus, azidimineata, a dat semne ca se trezeste abia la ora 7!!! Si asta dupa luni intregi de insomnie... Trebuie sa mentionez si faptul ca am intrerupt tratamentul imediat ce a avut rezultat, asa se procedeaza in homeopatie, cica, deci doarme fara nici un tratament acum.

Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)

Mergi la inceput