sa-i dau nitrazepam pt insomnie?
Raspunsuri - Pagina 2

Cristina_C spune:
Hai sa adaug si eu ceva, dar nu de dragul punctelor: uitasem sa scriu esentialul- Adriana, nu-i da nici un diazepam, incearca s-o rezolvi fara.
Si sa stii ca multi copii se trezesc noaptea si urla la varste mici.

Medeea76 spune:
Si Tea (doi ani si o luna) sufera de pavor nocturn, insa nu in fiecare noapte, ci numai atunci cand nu si-a facut somnul de peste zi. Se trezeste dintr-un motiv oarecare (pipi, vis urat etc.), apoi incepe sa planga, daca mergem la ea ne respinge, loveste cu picioarele... Eu ori o las sa-i treaca de la sine criza, apoi o mangai, o pup, ii soptesc cuvinte frumoase si o culc la loc, ori plec din camera ei cu ea in brate, la baie sau ii arat ceva pe geamul din alta camera, astfel incat sa-i distrag atentia de la plans, apoi o culc frumos la loc. Partea ciudata in povestea asta cu pavorul nocturn e ca piticii nu-si aduc aminte de criza a doua zi.
Parerea mea e ca fetita ta are cosmaruri noaptea.
Ana (6 luni) sufera de insomnie de cateva luni, se trezeste la ora 1 si o tinem in reprize de somn scurt pana dimineata. Pediatra ei ne-a recomandat un tratament homeopat, pe care l-am inceput aseara, speram sa dea rezultate in cateva zile. Daca nu, ne-a spus ca o sa ne dea alt tratament homeopat, special pentru insomnia de ora 1 noaptea (!).
Nu mai speriati copilul, povestitle astea cu bau-bau, cu intunericul, cu nenea rau pot afecta micutii chiar si pe viata. Mie mi-a fost frica de intuneric ani de zile, nici cand eram studenta nu scapasem de fobia asta...
Medeea, mamica de Ana (14 februarie 2008) si de Tea (17 iulie 2006)
Edit: noi mai linistim fetele cu Calma Baby de la Erba Vita, din plante, fara efecte secundare...

RalucaN spune:
Parerea mea e clar sa dormi cu ea o perioada,iar seara inainte de culcare sa creezi o atmosfera frumoasa, linistita, sa-i spui povesti frumoase cu zane bune si printi, nu stiu, sa adoarma gandindu-se la ceva frumos. Sa-i spui ce mult o iubesc mami si tati....
Anisiap, daca vecinii tai lasa un copilas de 1 an jumate singur in casa nu-i in regula deloc. Poate ar trebui sa afle asta si protectia copilului....
Raluca, mami de www.dumex.com.my/members/tickers/97266/ticker2.png border=0" target="_blank">Catalina-3 oct'05

Farah spune:
aceeasi sanda magureanu pentru un alt copil cu pavor nocturn n-a dat nici un sedativ, a zis doar atmosfera calma si faceti copilul sa se simta safe.
depinde de copil si de situatie

Guguluff spune:
Nitrazepam? De ce nu Xanax daca tot esti pusa pe drogomanit copila... Doamne, terminati sa va indopati copii cu medicamente! Un ceai de tei, un lapte cald, o poveste, sa o acoperi cu patura la culcare, sa-i spui Inger , ingerasul meu... Ce e in neregula cu asta?
Si clar, terminat cu speriatul copilului, luati-o cu voi in camera o perioada apoi schimbati ritualul de somn, nu mai pomeniti de Boogie man si spuneti-i povesti cu zane la culcare.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Qamar spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anisiap recunosc trebuia sa o zic din prima da uite asa mai fac si eu niste puncte sa mi iau ceva de la magazinul punctelor acu ce se mai poate face....po sa le cumulez? si tot off topic refulez pe forum am niste frustrari personale, vecinii mei isi lasa copilu in varsta de un an jumate singur in casa si nu i mai suport urletele de disperare ;;;l as lua de acolo dar mie frica sa nu fiu eu bau- bau http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132 |
anisia , tu vorbesti serios? cat timp il lasa? nu pot sa cred...

andruskandu spune:
citat din mesajul lui anisiap recunosc trebuia sa o zic din prima da uite asa mai fac si eu niste puncte sa mi iau ceva de la magazinul punctelor acu ce se mai poate face....po sa le cumulez? si tot off topic refulez pe forum am niste frustrari personale, vecinii mei isi lasa copilu in varsta de un an jumate singur in casa si nu i mai suport urletele de disperare ;;;l as lua de acolo dar mie frica sa nu fiu eu bau- bau http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132 |
Cum, mai, sa-l lase singur cu orele in casa??? La 1 an jumate???? Sa urle????
Eu, in locul tau, as lua masuri! Urgent!! Protectia copilului...ceva... era si un numar apelabil gratuit din romtelecom...ceva cu 0800XXXXXX ca nu-mi mai aduc aminte....
Andreea

anisiap spune:
sunt portughezi nush unde pleaca mama ca numai el munceste copilu cel mare are 8 ani nu e la scoala pt ca cica nu au bani de asigurare e vro 9 euro si umbla dezlegat pe afara ala micu urla in casa banuiesc ca e lasat in grija lui e abuz clar (in franta scoala e gratis la fel si cresa uff)
scuze de off topic da trebuia sa lamuresc situatia
ma gandesc daca sa chem asistenta sociala
http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

andruskandu spune:
citat din mesajul lui anisiap sunt portughezi nush unde pleaca mama ca numai el munceste copilu cel mare are 8 ani nu e la scoala pt ca cica nu au bani de asigurare e vro 9 euro si umbla dezlegat pe afara ala micu urla in casa banuiesc ca e lasat in grija lui e abuz clar (in franta scoala e gratis la fel si cresa uff ![]() scuze de off topic da trebuia sa lamuresc situatia ma gandesc daca sa chem asistenta sociala http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132 |
Scuze, acum am vazut ca nu esti in Romania....
Dar, daca formezi numar de urgenta si ceri sfatul?
Andreea

sanziana72 spune:
O mutare intr-o casa noua poate fi traumatizanta pentru un copil, mai ales pentru o fetita. Un psiholog mi-a spus ca in general, fetele se ataseaza de locuri si baietii de persoane. Ea se pare ca nu a reusit sa se adapteze noii locuinte. Cat a dormit cu voi in prima luna cum era ? Era mai calma ?
Poate ca aranjarea din noua camera nu este cea mai buna. Poate se misca niste umbre pe perete, pe fereastra care o sperie, are un tablou sau o mobila care e inspaimantatoare pe intuneric... O idee ar fi si sa rearanjati camera impreuna cu ea in asa fel incat sa se simta in siguranta. Poate ar fi folositoare si cateva idei de feng shui pentru aranjarea camerei. O muzica linistitoare nu o ajuta cand doarme ?
Pe la varsta de 3 ani incep oricum sa apara fricile printre care frica de intuneric pentru ca incep sa devina mai constienti. La ea s-a suprapus peste problema deja existenta.
EEG-ul e bine sa il faceti ca sa va asigurati ca nu sunt alte cauze pentru problema voastra.
In ce priveste medicamente eu as incerca mai intai un tratatment homeopat sau naturist. Medicamentele de genul nitrazepamului pot da dependenta. Plus ca in cazuri foarte rare pot sa apara si alergii. Fiica-mea a facut alergie la diazepam (desitin) desi pana atunci nu mai auzisera de asa ceva, dar in aceeasi noapte si alt copil a facut alergie, deci s-ar putea sa fi fost ceva cu lotul respectiv.
Si consultarea unui psiholog in familie cred ca e o idee buna. Cu cea mica nu va putea vorbi prea mult, dar o poate observa si va poate da si voua cateva idei.
In primul rand nu trebuie sa o mai speriati cu povesti de groaza (gen ca vine cineva si o ia). Incercati sa deturnati povestea respectiva, sa ii spuneti ca nenea a plecat si nu se mai intoarce sau ca a fost o gluma. Are nevoie de multa dragoste si un sentiment de siguranta. Stiu ca uneori e dificil cand nu ai mai dormit demult ca lumea sau cand tu vrei sa ii dai si ea te respinge, dar si aceasta respingere inseamna ca de fapt are nevoie de voi, ca e furioasa pe voi ca nu o puteti ajuta. O imbratisare e mult mai eficace decat orice medicament (chiar daca uneori incasezi cateva picioare pana se moaie si isi regaseste blandetea).
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)