sa-i dau nitrazepam pt insomnie?

buna. fetita mea are acum 2 ani si 9 luni si avem urmatoarea problema cu ea: de la varsta de 2 luni jumate si pana la 10 luni,noaptea nu staim ca avem copil in casa,adica nu se trezea absolut deloc noaptea pana dimineata pe la 8.apoi ne-am mutat in casa noua si de atunci au inceput noptile de nesomn. initial a dormit o luna cu noi in camera,apoi o luna am dormit eu cu ea la ea in camera apoi am lasat-o singura in camera.
si in fiecare noapte se trezeste pt diferite motive.de multe ori se trezeste ,cere sa bea apa apoi se culca la loc.asta si de 3-4 ori pe noapte.
dar ce ne-a speriat si ne-a obosit extrem sunt treziri din ce in ce mai dese si in fiecare noapte in care efectiv urla,se enerveaza, da din picioare,se incordeaza si nu-i convine nimic.nici nu spune ce vrea,ne uitam la ea si incercam sa o calmam dar ne impinge ,nu ne suporta. asta dureaza cam 15 - 20 min cand in cele din urma reusim sa o trezim sau sa-i distragem atentia cu ceva.
de vreo 2 ori pe noapte.
rare sunt noptile cand doarme neintrerupt,probabil epuizata de noptile precedenta.
de o luna face din ce in ce mai rau.am vrut sa chemam salvarea,asa de rau ne sperie.
ziua cand nu-i convine ceva face aprox la fel ca noaptea doar ca atunci poti vorbi cu ea.se incordeaza de nervi,zice ca nu e bine asa dar nu spune si ce nu e bine,nu mai putem ,amn ajuns la capatul puterilor.ziua ca ziua,dar macar noaptea sa ne odihnim.
e deja fff obosita de atata zbucium si nesomn.
chestia este ca noi o cam speriam noaptea ca daca se mai trezeste vine nenea si o ia.si asta am facut cam un an de zile.
ma rog,am fost cu ea la neuropsihiatru si a zis ca are tulb de somn,cosmaruri si ca sa mergem sa-i facem si un eeg pt a exclude altceva apoi sa urmeze un trat de o luna cu nitrazepam o tb seara si peritol.
am tot citit si nu stiu ce sa fac,sa-i dau sau nu nitrazepamul,sau sa incerc alte remedii naturiste sau homeopate?
daca a mai trecut cineva prin asta,mi-ar fi de folos o alta parere.
mersi.
Raspunsuri

anisiap spune:
sincer asta ti se pare in regula?""chestia este ca noi o cam speriam noaptea ca daca se mai trezeste vine nenea si o ia.si asta am facut cam un an de zile.""si te intrebi de ce nu doarme fata? daca in starea ei de inconstienta noaptea va vede nenea care vrea sa o fure....
http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Farah spune:
iar ma incumet sa raspund chiar daca mi-o voi lua peste ceafa.
eu zic ca un copil de pina-n trei ani cu cosmaruri si vesnic speriat e normal sa se comporte asa. tu poti sa-ti impui sa nu te mai trezesti? si speriata fiind ca daca se trezeste vine baubau nu e firesc sa se trezeasca si mai dihai ca doarme cu stres? si nedormind bine normal ca e obosita ziua, si obosita fiind mereu normal ca e mereu nervoasa, si tot asa fiind nu doarme bine, voi la fel de obositi si evident de-aia nervosi, si a doua zi de la capat, si uite cum se inchide cercul vicios.
sigur, daca-i dai sedative poate o sa doarma, dar nu ar fi o idee mai buna sa incerci sa rupi cercul vicios? pentru ca va fi mai putin obosita si eventual mai putin nervoasa, dar restul problemelor vor ramine la fel. si poate nici nu stie sa spuna ce o supara, nu ca nu vrea, si asta chiar se poate sa-i alimenteze si frustrarea.
eu as sugera sa o luati cu voi o perioada, o fi greu, dar daca-i da siguranta...
si cind se trezeste sa-i spui always, dar always, ca mama e acolo si tata si nu poate sa se intimple nimic rau si voi o sa va odihniti impreuna ca sa aiba putere de leagane a doua zi, sau in fine, ai prins ideea sper. deci in nici un caz s-o mai speriati si voi, dupa ce ca se sperie singura noaptea. ca de-aia se trezeste, de speriata, ca nu se simte safe, celelalte sunt doar pretexte. poate si casa noua in care nu a apucat sa se simta "acasa"...
si ginditi-va ca daca nu merge aveti oricum solutie de rezerva, asa ca ce pierdeti daca incercati? in afara de citeva nopti in plus, of course, dar pe linga cite-au fost...
poate reusesti s-o feresti totusi de multitudinea de efecte secundare ale tratamentului, si poate rezolvi si cauza care-a dus la toate astea
pentru ca indiferent ce tratamente ii dai s-o faci sa doarma, naturiste sau nu, nu veti reusi decit atit: s-o faceti sa doarma. problema DE CE a ajuns sa nu mai doarma ramine, si tot va veti lovi de ea la un moment dat.

szivarvany spune:
groaznic.
Nu poti spune ca fetita sufera de insomnie, mai degraba are somnul agitat si se teme de tot ce inseamna intuneric. Si asta din cauza voastra, din cauza ca ati traumatizat-o un an intreg !!! Deci nu e vina ei. Pur si simplu nu pot sa cred ca voi, ca parinti, ati fost in stare de asa ceva si acum tot voi dati vina pe fetita ca nu va odihniti. Decat medicatie sa doarma, mai bine incercati sa o ajutati sa nu ii mai fie teama, sa stie ca nu este singura, ca are parinti care o iubesc si ca nu o va lua nimeni !!!
Daria & GIULIA(2004 08 16)

anisiap spune:
poate nu ar strica totusi niste medicamente....pt parinti na ca nu am mai putut
eu zic sa i canti de 50 de ori "nu mi e frica de bau- bau "inainte de culcare

filofteia spune:
Eu cred ca este necesar un consult la psiholog cu toata familia.
Unde sa spuneti si ca o speriati noaptea...psihologul va va invata cum sa iesiti din impas.

Sheannamp spune:
Anisia, iti inteleg indignarea dar cred ca Adriana si-a insusit perdaful din primul tau mesaj, nu e nevoie sa ii repeti ce mare greseala a facut si cat de insensibila mama e....
Plus ca incepe sa sune a atac la persoana

mihaelabala spune:
buna
Eu am patitt-o cu luca tot la fel ,se trezea noaptea plangand,incercam sa l linistesc ,plangea ,urla,dadea din picioare,nu reuseam sa ma inteleg cu el
Am incercat sa elimin toate cauzele,el doarme cu noi,lampa de veghe a fost aprinsa mereu,ne gandeam ce a facut ziua care sa l impresioneze si sa aiba cosmaruri ,tot ce era nou pt el era chin pt noi:,am fost la circ ,prima excursie la munte si toate starile de neliniste din familie chiar daca nu stia le simtea
Tot ne gandeam poate una poate alta,am fost la d-na doctor Sanda Magureanu si ne a diagnosticat cu pavor nocturn,ni s-a prescris nitrazepam pe care initial nu am vrut sa i dau dar i-am dat numai cateva zile cum imi spusase ,coplilul s-a linistit .Acum are 4.6 ani si se mai trezeste noaptea dar pleaca la bunicul in camera fara sa mai planga(el este cel in care are inrederea cea mai mare) ,se culca 2-3 ore si se intoarce sau imi zice sa l iau in brate ,il plimb 5 min si il pun in pat si se culca ,dimineata nu stie nimic
Daca ziua este mai agitata si noaptea este la fel ,eu deja mai obisniut cu "somnul"de noapte,a fost foarte greu ,de regula dupa ora 12 pana pe la 2,dar eu zic sa incerci cu nitrazepam si odata cu cresterea se va mai schima.
Anul acesta am patit-o la mare in prima noapte cand s-a trezit dinnou plangand dar dimineata ne a spus ca el nu mai vrea in camera aceea(era mica si urata),ne am cautata alta si a fost ok
Daca vrei pot sa ti povestesc mai multe
Parerea mea care a trecut si mai trece prin asa ceva e ca poti sa i dai nitrzepam dar nu o luna si nu stiu daca si peritol

Cristina_C spune:
Cred ca solutia e s-o luati sa doarma cu voi. Sa-i oferiti siguranta, apropiere. Trebuie reparata intr-un fel greseala.
Gandeste-te ce vulnerabila, neajutorata se simte noaptea, singura in camera, pe intuneric, avand cosmaruri cu "bau-bau".

anisiap spune:
recunosc trebuia sa o zic din prima da uite asa mai fac si eu niste puncte sa mi iau ceva de la magazinul punctelor acu ce se mai poate face....po sa le cumulez? si tot off topic refulez pe forum am niste frustrari personale, vecinii mei isi lasa copilu in varsta de un an jumate singur in casa si nu i mai suport urletele de disperare ;;;l as lua de acolo dar mie frica sa nu fiu eu bau- bau

catutza spune:
Parerea mea e ca voi sunteti de vina pentru somnul agitat al fetei, dar tot voi trebuie sa reparati greseala incercand sa ii redati increderea in ea si in voi. Vorbiti mult cu ea, spuneti ca nu vine nimeni sa o ia de langa voi, ca o iubiti, ca sunteti langa ea si o aparati....si cred ca ar trebui sa doarma cineva cu ea, sau chiar cu amandoi.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil