Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 24
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Originally posted by Ramona J
Conchita pai tocmai ca nu e asa, sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.
Am pomenit si eu si alte fete despre parintii care fumeaza, despre alimentatia incorecta si alte si alte pacate. Ce conteaza ca sint copii care beau cola cu biberonul? Sa nu pofteasca vreun scolar la spuma de bere!
Ramona, copilul meu are aproape 5 ani si nu stie inca gustul colei, de alcool nici nu pomenesc. Bomboane maninca f.f. rar si asta fiindca i-au dat bunicii sau prietenii. Nici sucurile din comert nu i le cumpar, doar rar Pfanner (fara zahar), sau Teddy (parca). Nici astea nu sint prea sanatoase, dar nu pot sa tin copilul sub un clopot de sticla. Si nu l-am amenintat niciodata, doar i-am spus ca nu sint pentru copii, doar pt. oameni mari. A inteles, desi de fiecare data tot ma intreaba, inca si inca o data. Nici guma de mestecat n-a mincat pina acum vreo luna cind i-a cumparat bunicul. Dar nu ca a vrut el, ci asa a gindit bunicul (chestia asta ma omoara, mai ales cind copilul nu cere, tu de ce ii dai ?!!!). Probabil ca baiatul meu o fi mai intelegator, nu stiu, dar daca stii ca ai un copil pofticios, trebuie sa incerci sa nu-l ispitesti (sa nu bei/maninci in fata lui ceea ce el n-ar avea voie).
Asa ca te rog nu devia subiectul, daca sint impotriva alcoolului dat la copii si nu dezvolt celelalte subiecte mentionate de tine, sint fiindca b.nica discuta despre alcool si nu fiindca sint de acord cu celelalte.
Uite, ca sa fii tu linistita:
- sint impotriva alcoolului dat minorilor;
- sint impotriva colei si a altor sucuri din comert;
- sint impotriva fumatului in prezenta minorilor;
- sint impotriva prajelilor si mincarurilor tip fast-food;
- sint impotriva televizorului si calculatorului in exces la copii;
...
Lista ar putea continua ! N-as putea spune la nici una: "lasa, nu-i nimic ca bea/maninca produsul X, bine ca nu fumeaza, su bine ca nu bea/maninca produsul Y". Dar dintre toate astea, cel mai nociv eu zic ca este alcoolul, ca pe linga facptul ca poate afecta copilului care-l bea, peste citiva ani poate afecta viata altui om.
Karina+ Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema
Vezi raspunsurile mele dinainte, iar pe faimosul Teddy l-am aruncat dupa ce am citit ce contine.
Avem clar filozofii diferite. Eu nu merg in baie cu sticla cu bautura, sa nu vada copilul. In general ma cunoaste cu imperfectiunile mele si prefer sa fie asa. Nu cred ca e mai bine sa-i construiesc o imagine falsa despre mine.
Din nou, stiluri diferite.
Zau, apreciez eforturile voastre - dar eu nu impun nimanui, nu sfatuiesc pe nimeni sa dea alcool la copii. Voi sariti cu sfaturi precum persoanele fanatice religioase. Aia care bat la usa, si nu poti sa-i mai scoti din casa.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by speedquote:
sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.
pai urmind logica asta inseamna ca pentru evitarea masacrelor din scoli (alea in care vine unul cu pusca si omoara colegi si profesori pe capete) ar trebui sa lasam copiii de 2-3 ani sa se joace nitel cu un pistol incarcat ca sa nu se "scape" la arme cind vor creste...
Daca nu esti de acord cu mesajul articolului propun sa scrii la Time.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
Conchita pai tocmai ca nu e asa, sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.
Ramona, scuza-ma, dar nu stiu cine se crede mama Leone aici, avand in vedere ca tu generalizezi spunand ca toti ceilalti parinti isi tin copiii sub presiune si ca intr-o inchisoare. si cand "scapa" de-acasa, tzushti la lucrurile interzise. niste portii mici de droguri nu le dam, ca sa aratam ce toleranti, modernisti si intelepti suntem? tot asa, ca sa nu scape la borcanu cu heroina cand or fi mari. nu pricep argumentatia asta si pace. sa il nenorocesc de mic cu alcool ca sa nu se nenoroceasca el singur mai tarziu???
Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Nu, nu intelegi dar eu am obosit sa mai explic. Unde am zis eu sa dati bautura la copii? Am zis ca ar fi bine ca unele persoane sa-si revizuiasca atitudinea extremista. Asta ii duce pe bietii copii la nenorociri. Fiecare pricepe ce vrea.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by alice2004quote:
Originally posted by Sheannamp
Cu greu ma abtin sa nu le spun mamicilor/bonelor/bunicilor care fumeaza langa carucior ca ceea ce fac nu e bine pentru sanatatea copiilor. Dar, cantitatea de fum inhalata in aceste conditii este mult mai mica decat cantitatea de alcool (estimata de mine la aproximativ 200 de ml de bere) pe care baietelul respectiv o primea de la mama lui la ora 10 dimineata pe plaja. Avand in minte probabilitatea ca mama respectiva va mai consuma si alte pahare de bere si ca, in felul acesta, cantitatea de alcool ingerata de copil in ziua respectiva nu se va limita la acei 200ml am facut ceea era de datoria mea de medic si de cetatean sa fac: sa ii spun ca alcoolul omoara neuronii la copii, direct proportional cu cantitatea de alcool ingerata.
Si cum acest topic se refera in principal la alcoolul dat copiilor de la varste fragede pe motiv de "lasa ca pofteste, e si el mic, o gura de alcool la fiecare masa nu strica ba chiar face bine" consider ca Ramona incearca sa deturneze discutia.
Am zis ca nu mai raspund la acest subiect, dar asemenea cuvinte ma fac sa nu ma pot tine de promisiune !
Lasind la o parte ca un medic sustine fumatul in aer liber pe motiv ca virg. cantitatea de nicotina ce ar putea fi inhalata este vizibil mai mica, deci si prin urmare, totul se rezuma la cantitati si la calculul de probabilitati ! La estimari si "ce s-ar putea intimpla daca ?...".
Mi-am adus aminte chiar si de un mesaj ceva mai de pe la inceput al unei mamici care era extrem de suparata si ameninta ca ii va rupe picioarele viitorului copil aflat sub influenta alcoolului care ar putea bate o data la usa ei ... si m-am mirat de vehementa cu care vorbea si de faptul ca uita ca bietul copil nu avea nici o vina, probabil (uite ca folosesc si eu cuvintul acesta) ca parintii l-au fortat de mic sa bea si acum, la maturitate, nu mai are scapare din ghearele alcoolului, neuronii lui fiind distrusi definitiv si irevocabil !
Eu personal propun moderatorilor sa inchida acest subiect, pentru ca nu duce nicaieri ! Toate cele care am scris aici am avut acelasi gind si ne ghidam dupa acelasi lucru - NU dam alcool copiilor ! Toate sintem constiente de efectele administrarii repetate de alcool la copii, dar de aici si pina la batalia asta creata de exagerare ...
Vorbeam de bun simt ... de moderare in raspunsuri si de respectarea parerii celuilalt ... iata cea mai buna dovada - pentru mine - de lipsa tuturor acestora : "Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal". Apoi, draga mea Karina,]
!!
Si mai spunea cineva ca este ingrozita, ca se simte fara de putere si experimenteaza un sentiment de inutilitate, de lupta cu morile de vint ! Apoi subscriu ... din punctul de vedere al unei mamici de baietel de trei ani care nu si-a incurajat nicicind copilul sa bea (chiar daca noi parintii o facem ocazional), care nu si-a fortat niciodata copilul sa bea (asa cum am mai citit pe aici), dar care a raspuns afirmativ curiozitatii lui si l-a lasat sa moaie degetul in bere o data ! Subscriu, pentru ca si eu am aceleasi sentimente, dar din partea cealalta, a cuiva care incearca sa exprime o parere care nu vine totalmente de acord cu indicatiile OMS si celelalte organizatii cum s-or numi ele si bineinteles, a natiei americane !
So, shoot me !Ca probabilitatea de a-l mai lasa pe fii-miu la bere/vin/tzuica/lichior e mare, nu ?? Startul e facut deja ...
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Alice, chiar existi cu adevarat? Ai scris exact ceea ce gindesc, multumesc ca ai dat exemplele de mesaje extremiste care mi-au ridicat tensiunea.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by conchita
Ramona, scuza-ma, dar nu stiu cine se crede mama Leone aici, avand in vedere ca tu generalizezi spunand ca toti ceilalti parinti isi tin copiii sub presiune si ca intr-o inchisoare. si cand "scapa" de-acasa, tzushti la lucrurile interzise. niste portii mici de droguri nu le dam, ca sa aratam ce toleranti, modernisti si intelepti suntem? tot asa, ca sa nu scape la borcanu cu heroina cand or fi mari. nu pricep argumentatia asta si pace. sa il nenorocesc de mic cu alcool ca sa nu se nenoroceasca el singur mai tarziu???
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
Conchita, eu nu ma droghez, dar beau alcool citeodata. Nu in dormitor, ci la masa - de multe ori in prezenta copiilor. Mesajul meu catre copii nu poate fi acelasi (decit daca sint ipocrita). Daca pentru tine drogurile, tutunul si alcoolul sint pe picior de egalitate - pentru mine nu e valabil acelasi lucru.
As fi o ipocrita daca as transmite copiilor un mesaj care sa fie diferit de ceea ce cred eu.
gabivalceanu spune:
Fetelor, va raspund sa nu ma considerati vreo lasha, si va las, ca mie imi plac forumurile, nu pietzele.
quote :Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal
.
Karina, fara sa te jignesc...ista da rationament!!
she...wolf... te contrazici, ceea ce pt educatia unui copil e dezastruos: ori alcoolul e grav si interzis...ori asa, pe la 16 ani, ai voie, hai ca nu-i asa grav... ca daca vei fi prostu` petrecerilor?
nu mai stiu cine imi dadea ex cu violenta in scoli...cum ca Olanda e tara cea mai nonviolenta si educata... hm...ciudat, perfecta tema de reflectie: oare tocmai ei, regii libertatii si "ucigasii" interdictiilor???!!! Intrebare retorica, desigur, ca nu voi mai citi.
Va salut, Gabi si Ioana (desteapta foc!)
PS Hai ca va mai dau niste motive de jigniri: si eu sunt diriginta de 7 ani si am vazut multi parinti naivi (eufemistic vorbind) care trimbitau : fata mea nu pune gura pe tigara si alcool, c-o omor!!! Daaa, si marmota impacheta nustiuce... Da ` taticu` era mindru: gata, o educase! Nu tipati imediat contrariul, retineti ideea: nu prin interdictii si ochelari de cal il pregatesti pt lumea in care va zbura.
conchita spune:
quote:
Conchita, eu nu ma droghez, dar beau alcool citeodata. Nu in dormitor, ci la masa - de multe ori in prezenta copiilor. Mesajul meu catre copii nu poate fi acelasi (decit daca sint ipocrita). Daca pentru tine drogurile, tutunul si alcoolul sint pe picior de egalitate - pentru mine nu e valabil acelasi lucru.
As fi o ipocrita daca as transmite copiilor un mesaj care sa fie diferit de ceea ce cred eu.
nu, nu-s pe picior de egalitate. fumatul e mai putin periculos decat alcoolul, chiar vorbeam cu prietenele mele daca stiu ca pe siteul LLL se recomanda sa fumezi si sa alaptezi decat sa fumezi si sa dai formula. dar este totalmente interzis sa bei ca gravida, sau cat timp alaptezi sau sa dai copilului chiar si un microgram de alcool - este foarte foarte periculos, afecteaza creierul, lasi copilul handicapat: de ce nu se intelege ca exista riscul asta, nu pricep pur si simplu. nu comentez individualitati care au consumat in copilarie (ok, putin, rar, numai spuma de bere) si acum sunt ok, comentez o natie ca Romania obisnuita cu alcoolul si care egaleaza Rusia la consum la ora actuala. sa intram in amanunte ce alte recorduri mai detine Ro, si ma refer la bolile corelate cu consumul de alcool? la violenta in familie corelata cu consumul de alcool? la accidentele rutiere corelate cu consumul de alcool? daca toti copiii generatiei noastre doar au gustat din spuma berii de doo ori pe an, cum se face ca cifrele fenomenelor mai sus mentionate sunt astronomice si bat recorduri in europa si in lume??? asta nu pricep, cum de puteti minimaliza un flagel, ca asta e alcoolismul in Ro, un flagel. nu e fenomen izolat.
nu incetez sa ma mir ca asta e mesajul pe care doriti sa-l transmiteti mamicilor mai tinere, sau celor care aud pentru prima oara ca alcoolul chiar e o problema daca e administrat copiiilor. eu, daca as vedea femei educate si inteligente ca voi care sustin contrariul, si anume ca accidental sau rar, de curiozitate, de pofta etc ESTE OK SA DAI UNUI COPIL ALCOOL, sa guste, whatever - pai eu v-as crede pe voi. nu pe mine. eu recunosc ca nu-s convingatoare, is atat de naucita de ce citesc, incat am ramas fara cuvinte.
denizel spune:
quote:
Originally posted by gabivalceanu
Nu tipati imediat contrariul, retineti ideea: nu prin interdictii si ochelari de cal il pregatesti pt lumea in care va zbura.
Interesant, gabivalceanu! Interdictii, ochelari de cal...
Ceva imi spune ca nu ai auzit despre discutii sincere, mature si constructive copii/parinti.
In alta ordine de idei, am observat ca alcooolul este preferat drogurilor si tutunului. Cu toate ca, nu vad nici o diferenta intre un copil care ia 2 guri de spuma de la bere si un copil care pufaie 2 fumuri dintr-o tigara.
Probabil ca diferenta intre alcool si tutun e facuta de faptul ca am trait si am fost crescuti intr-o societate in care e ceva obisnuit ca unui copil sa i se mai dea cate o inghititura, 'de pofta', pentru preventie si pentru a-i sari ochelarii de cal de pe nas
Pe bune acuma, din punct de vedere al efectelor, consider ca 2 guri de alcool sunt mai naspa decat doua pufuri de tigara.
Si, daca tot vrem ca ai nostri copii sa nu aiba 'ochelari de cal', ma gandesc ca, tot asa, in spiritul preventiei, sa ii incurajam pe la 12-13 anisori sa faca ceva petting cu cc colegii de sex opus. Asta chiar ca nu le afecteaza creierii
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by conchitaquote:
nu, nu-s pe picior de egalitate. fumatul e mai putin periculos decat alcoolul, chiar vorbeam cu prietenele mele daca stiu ca pe siteul LLL se recomanda sa fumezi si sa alaptezi decat sa fumezi si sa dai formula. dar este totalmente interzis sa bei ca gravida, sau cat timp alaptezi sau sa dai copilului chiar si un microgram de alcool - este foarte foarte periculos, afecteaza creierul, lasi copilul handicapat: de ce nu se intelege ca exista riscul asta, nu pricep pur si simplu. nu comentez individualitati care au consumat in copilarie (ok, putin, rar, numai spuma de bere) si acum sunt ok, comentez o natie ca Romania obisnuita cu alcoolul si care egaleaza Rusia la consum la ora actuala. sa intram in amanunte ce alte recorduri mai detine Ro, si ma refer la bolile corelate cu consumul de alcool? la violenta in familie corelata cu consumul de alcool? la accidentele rutiere corelate cu consumul de alcool? daca toti copiii generatiei noastre doar au gustat din spuma berii de doo ori pe an, cum se face ca cifrele fenomenelor mai sus mentionate sunt astronomice si bat recorduri in europa si in lume??? asta nu pricep, cum de puteti minimaliza un flagel, ca asta e alcoolismul in Ro, un flagel. nu e fenomen izolat.
nu incetez sa ma mir ca asta e mesajul pe care doriti sa-l transmiteti mamicilor mai tinere, sau celor care aud pentru prima oara ca alcoolul chiar e o problema daca e administrat copiiilor. eu, daca as vedea femei educate si inteligente ca voi care sustin contrariul, si anume ca accidental sau rar, de curiozitate, de pofta etc ESTE OK SA DAI UNUI COPIL ALCOOL, sa guste, whatever - pai eu v-as crede pe voi. nu pe mine. eu recunosc ca nu-s convingatoare, is atat de naucita de ce citesc, incat am ramas fara cuvinte.
Eu nu sint de acord ca fumatul e mai putin daunator. Dimpotriva. Da-mi voie te rog la opinie proprie.
Nu am fumat si nu am baut cit am fost gravida, acelasi mesaj l-as transmite oricui, desi nimeni nu e dispus sa asculte vreun sfat.
Eu am dat exemple de studii care arata ca un pahar de vin sau de bere poate fi bun pentru sanatate. Nu am gasit studii care sa spuna ca o tigara e buna pentru sanatate. Repet tema asta pe fiecre pagina, n-am aflat inca raspunsul.
Uite exemplul fumatului. Ce autoritate are un parinte fumator sa-i interzica fumatul copilului lui? Cum ii spune ca-i rupe picioarele daca-l prinde fumind si apoi isi aprinde tacticos o tigara? In aer liber, dupa indicatia medicului.
Ramona J spune:
Eu mai am si alte treburi, asa ca va las pe voi sa dezbateti daca o gura de alcool e mai sanatoasa decit un puf de tigara.

+ Bogdanel 
]
Ca probabilitatea de a-l mai lasa pe fii-miu la bere/vin/tzuica/lichior e mare, nu ?? Startul e facut deja ...