Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Cu greu ma abtin sa nu le spun mamicilor/bonelor/bunicilor care fumeaza langa carucior ca ceea ce fac nu e bine pentru sanatatea copiilor. Dar, cantitatea de fum inhalata in aceste conditii este mult mai mica decat cantitatea de alcool (estimata de mine la aproximativ 200 de ml de bere) pe care baietelul respectiv o primea de la mama lui la ora 10 dimineata pe plaja. Avand in minte probabilitatea ca mama respectiva va mai consuma si alte pahare de bere si ca, in felul acesta, cantitatea de alcool ingerata de copil in ziua respectiva nu se va limita la acei 200ml am facut ceea era de datoria mea de medic si de cetatean sa fac: sa ii spun ca alcoolul omoara neuronii la copii, direct proportional cu cantitatea de alcool ingerata.

Si cum acest topic se refera in principal la alcoolul dat copiilor de la varste fragede pe motiv de "lasa ca pofteste, e si el mic, o gura de alcool la fiecare masa nu strica ba chiar face bine" consider ca Ramona incearca sa deturneze discutia.

Am zis ca nu mai raspund la acest subiect, dar asemenea cuvinte ma fac sa nu ma pot tine de promisiune !
Lasind la o parte ca un medic sustine fumatul in aer liber pe motiv ca virg. cantitatea de nicotina ce ar putea fi inhalata este vizibil mai mica, deci si prin urmare, totul se rezuma la cantitati si la calculul de probabilitati ! La estimari si "ce s-ar putea intimpla daca ?...".
Mi-am adus aminte chiar si de un mesaj ceva mai de pe la inceput al unei mamici care era extrem de suparata si ameninta ca ii va rupe picioarele viitorului copil aflat sub influenta alcoolului care ar putea bate o data la usa ei ... si m-am mirat de vehementa cu care vorbea si de faptul ca uita ca bietul copil nu avea nici o vina, probabil (uite ca folosesc si eu cuvintul acesta) ca parintii l-au fortat de mic sa bea si acum, la maturitate, nu mai are scapare din ghearele alcoolului, neuronii lui fiind distrusi definitiv si irevocabil !
Eu personal propun moderatorilor sa inchida acest subiect, pentru ca nu duce nicaieri ! Toate cele care am scris aici am avut acelasi gind si ne ghidam dupa acelasi lucru - NU dam alcool copiilor ! Toate sintem constiente de efectele administrarii repetate de alcool la copii, dar de aici si pina la batalia asta creata de exagerare ...
Vorbeam de bun simt ... de moderare in raspunsuri si de respectarea parerii celuilalt ... iata cea mai buna dovada - pentru mine - de lipsa tuturor acestora : "Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal". Apoi, draga mea Karina, ] !!
Si mai spunea cineva ca este ingrozita, ca se simte fara de putere si experimenteaza un sentiment de inutilitate, de lupta cu morile de vint ! Apoi subscriu ... din punctul de vedere al unei mamici de baietel de trei ani care nu si-a incurajat nicicind copilul sa bea (chiar daca noi parintii o facem ocazional), care nu si-a fortat niciodata copilul sa bea (asa cum am mai citit pe aici), dar care a raspuns afirmativ curiozitatii lui si l-a lasat sa moaie degetul in bere o data ! Subscriu, pentru ca si eu am aceleasi sentimente, dar din partea cealalta, a cuiva care incearca sa exprime o parere care nu vine totalmente de acord cu indicatiile OMS si celelalte organizatii cum s-or numi ele si bineinteles, a natiei americane !
So, shoot me ! Ca probabilitatea de a-l mai lasa pe fii-miu la bere/vin/tzuica/lichior e mare, nu ?? Startul e facut deja ...

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

b.nica, karina, speed, conchita, annela, siminaf, si celelalte mamici care nu sunt de acord cu alcoolul,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by alice2004
dar din partea cealalta, a cuiva care incearca sa exprime o parere care nu vine totalmente de acord cu indicatiile OMS si celelalte organizatii cum s-or numi ele si bineinteles, a natiei americane !

e atit de tragic incit devine comic,si atit de comic incit devine tragic,si ambele.pe ce studii te bazezi tu cind nu esti de acord cu indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii? daca OMS-ul nu e demn de luat in seama cu indicatiile in ceea ce priveste alcoolul,cine e de luat in seama? Adrian Copchilu Minune? (plagiat conchita) .si ce interese ascunse poate avea OMS-ul in ceea ce priveste alcoolul la copii?
doamne feri' si apara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by alice2004
Vorbeam de bun simt ... de moderare in raspunsuri si de respectarea parerii celuilalt ... iata cea mai buna dovada - pentru mine - de lipsa tuturor acestora : "Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal". Apoi, draga mea Karina, ] !!

Imi pare rau ca n-ai copiat si raspunsul la care ma refeream, ca asa...
Daca eu am fost lipsita de bun simt, asta e
Noi sa fim sanatosi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Ajunse la punctul asta ,mi-ar fi placut macar una din mamicile ce au dat sa guste copiilor alcool ,sa fi avut o umbra de meditatie si sa si-o fi explrimat cam asa " poate aveti dreptate voi,ma gandesc sa nu-i mai permit copilului meu sa guste alcool de nicio culoare si sa nu mai permit nimanui sa faca asta cu copilul meu".
Fetelor nu vreau sa par negativista dar DIN PUNCTUL MEU DE VEDRE ,bineinteles fara sa mai am tentatia sa sugerez ca as detine adevarul absolut,la copii nu se dau:
-alimente improprii pt varsta lor:carne cruda,peste crud,oua crude si lista continua aici incluzandu-se nu se da alcool de nicio culoare.
Nu-i face niciun bine si nici treaba cu gustatul nu tine.

Ar fi fot interesant la punctul asta sa fi fost un sondaj pe tema asta.Am fi vazut in acest fel cam care e "pulsul" pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Pai Karina, nu am vazut nici un motiv pentru care trebuia sa copiez si mesajul initial ... pentru ca am crezut ca sintem in stare de mai mult decit autoarea lui ! Daca ea a scris ceva ce nu ne convine, in doi peri eventual, apoi nu sintem cu nimic mai bune si mai inteligente daca raspundem in modul in care ai facut-o tu !
Dar spun inca o data, faptul ca nu sint de acord cu modul acesta nu ma face sa nu te respect si sa nu iti raspund folosind decentza !
Si am sa iti intorc si urarea de sanatate, ca-i mai buna decit toate !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu incerc sa fiu obiectiva si sa deosebesc inconstienta de persoanele care incearca sa nu fie ipocrite sustinand o cauza pe care nu o impartasesc crezand ca au controlul;

repet ce am spus la postarea subiectului:o mama ii dadea sa bea bere copilului ei;gasesc ca este f.grav pt. ca odata cu alcoolul ii transmitea copilului ca nu este nimic rau sa bea ce beau parintii.

in rest,slabiciuni de moment(poate cand parintii erau cu garda jos tocmai datorita consumului de alcool),dar care au fost corectate prin nerepetarea lor si lamurirea copiilor ca adultii pot si ei nu,din motive de sanatate, nu pot fi sanctionate la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by Karina
- sint impotriva alcoolului dat minorilor;
- sint impotriva colei si a altor sucuri din comert;
- sint impotriva fumatului in prezenta minorilor;
- sint impotriva prajelilor si mincarurilor tip fast-food;
- sint impotriva televizorului si calculatorului in exces la copii;
...
Si eu, si eu!

Oricat m-as stradui nu vad care este legatura dintre copilasii care beau/gusta alcool si adolescentii tinuti din scurt. Pe bune ca nu este niciuna.
Si daca chiar ma apuca spaima ca o sa-mi imbete cineva copilul la vreo petrecere si o sa profite de el cand o avea 17 ani, ma apuc sa-l antrenez la 16 ani si jumatate, nu la 3-4 anisori. Si nu doar cu cate o gura de bere, ci si cu multe explicatii si sfaturi.

Cat despre faptul ca n-ar trebui sa ne pese de ce se intampla in ograda vecinului este si nu este asa, nu de alta, dar copilul vecinului n-o sa stea doar in casa, iese si el afara si poate se intalneste cu al meu, cine stie?

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by speed

quote:
Originally posted by Ramona J
Tot ce spun este ca ma calca pe nervi felul in care se exagereaza si fiecare se crede Mama Leone. De unde atita perfectiune, ca pe unde merg nu dau de ea? Numai in lumea asta virtuala.

ramona,bazindu-ma exclusiv pe ce ai scris aici eu am ajuns la concluzia ca diferenta dintre cele doua tabere se rezuma la asta: o tabara crede ca a nu da alcool copilului e ceva ce numai parintele perfect o face iar cealalta tabara considera ca a nu da alcool copilului e ceva basic.si eu consider ca a nu da alcool copilului e ceva basic,de la sine inteles...asa cum nu-mi las copilul sa se joace cu cutitele in loc de cuburi asa nu-i dau nici alcool...pina la perfectiune insa e muuult de mers si nu cred ca cineva ajunge acolo vreodata.

Mesajul meu era ca noi am fost copii diferiti. Parintii Siminei au fost stricti si asta a functionat foarte bine. Parintii mei nu au fost atit de stricti, cu exceptia fumatului si ala a fost viciul meu.
Ceea ce a mers la Simina nu a functionat la mine.
Eu imi cunosc copiii si procedez cum vreau. Asta nu inseamna ca le indes sub nas paharul cu bere.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by anella

Ramona,cu siguranta esti o mama buna si o sa fii si mai buna daca o sa incerci sa accepti ca oamenii invata mereu.Nimeni nu i perfect si nici nu indrazneste sa spuna ca este dar avem macar dreptul sa visam ca putem deveni.
In ce ma priveste,incerc sa fiu dar nu reusesc intotdeauna si pot sa ti spun urmatoarele fara nici o exgerare desi unii(multi)spun ca sunt nebuna:baiatul meu are trei ani si desi AM FOST TENTATA sa i dau: nu i dau sucuri din comert,bomboane,ciocolata,nici un fel de dulce din comert;nu sunt absurda ,nu l am lasat sa [pofteasca daca a vazut la un copil(recent)si a dorit l am lasat sa guste dar nu a mai vrut el,a luat o gura si n a mai vrut pentru ca nu este invatat cu gustul acesta de dulce din comert.Imi si place cum spune,e absolut minunat:il intreb :"Iti place mama?" si el spune"Da mama,papa tu"
cartofi prajiti sau alte prajeli,carne de porc,margarina,iaurturi cu fructe etc nu a mancat,am incercat recent pentru ca a vazut la cel mai bun prieten al lui s i dau si lui iaurt cu fructe dar nu i a placut(slava Domnului)

mama de DODO

Asa i-am dat eu bere, dupa acelasi principiu. In rest - la patru ani copilul meu nu stia ce sint alimentele de care spui. Daca-i dadea o ciocolata o dadea cit colo ca nu stia ce-i aia si presupun ca nici nu i-a placut cum arata.
Faptul ca avem stiluri diferite te face sa crezi ca esti mama perfecta. Asa o fi, eu nu zic nu. Nu sint la intrecere cu nimeni, asta e sigur.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput