Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Ramona,cu siguranta esti o mama buna si o sa fii si mai buna daca o sa incerci sa accepti ca oamenii invata mereu.Nimeni nu i perfect si nici nu indrazneste sa spuna ca este dar avem macar dreptul sa visam ca putem deveni.
In ce ma priveste,incerc sa fiu dar nu reusesc intotdeauna si pot sa ti spun urmatoarele fara nici o exgerare desi unii(multi)spun ca sunt nebuna:baiatul meu are trei ani si desi AM FOST TENTATA sa i dau: nu i dau sucuri din comert,bomboane,ciocolata,nici un fel de dulce din comert;nu sunt absurda ,nu l am lasat sa [pofteasca daca a vazut la un copil(recent)si a dorit l am lasat sa guste dar nu a mai vrut el,a luat o gura si n a mai vrut pentru ca nu este invatat cu gustul acesta de dulce din comert.Imi si place cum spune,e absolut minunat:il intreb :"Iti place mama?" si el spune"Da mama,papa tu"
cartofi prajiti sau alte prajeli,carne de porc,margarina,iaurturi cu fructe etc nu a mancat,am incercat recent pentru ca a vazut la cel mai bun prieten al lui s i dau si lui iaurt cu fructe dar nu i a placut(slava Domnului)
el mananca cereale integrale,lapte, branza,iaurt simplu,smantana,unt,carne de pui,legume de tot felul,ceaiuri facute in casa cu miere si lamaie,compoturi facute in casa,prajituri facute in casa.e un copil frumos dezvoltat,sanatos si minunat.
daca a vazut suc la un copil si a vrut i am spus:mama iti iau dar sa stii ca are chimicale!'bineinteles ca el habar n are ce sunt chimicalele dar eram asa ingrijorata cand ii spuneam ca si o fi imaginat ca sunt cine stie ce monstri(culmea chiar sunt) si n a mai vrut.
de lacool sau cafea nici nu se discuta,stie foarte bine ca astea sunt pentru oameni mari si nici nu cere,i am spus si a priceput,cand noi bem cafea(ca alcool de ziua lui si de ziua mea)ii dam cafea de aia mai buna de copii adica ceai de al lui.
Nu suntem perfecti dar incercam si se poatesa speram ca ne vom apropia de perfectiune vreodata doar sa vrem.
va pup si scuze pentru off topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by gabivalceanu

Sheannamp, ma omoroti voi pe mine cu exemplele astea din Europa si State? Ce naiba ii copiati atita? Istia au miere? Ei nu dau (deloc) sa guste. Bun. Si noi (unii) dam. SI? Statistic, tinerii lor sunt mai nonalcoolici decit ai nostri? Mai nondrogati? Hai, lasa-ma. Macar ai nostri nu-si omoara profesorii si colegii (mai bine s-ar lua ei dupa noi, ca se pare ca noi ii educam mai bine, asa cu destu`-n paharu` parintilor cum sunt).

Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal .

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

quote:
Originally posted by Karina

quote:

Sheannamp, ma omoroti voi pe mine cu exemplele astea din Europa si State? Ce naiba ii copiati atita? Istia au miere? Ei nu dau (deloc) sa guste. Bun. Si noi (unii) dam. SI? Statistic, tinerii lor sunt mai nonalcoolici decit ai nostri? Mai nondrogati? Hai, lasa-ma. Macar ai nostri nu-si omoara profesorii si colegii (mai bine s-ar lua ei dupa noi, ca se pare ca noi ii educam mai bine, asa cu destu`-n paharu` parintilor cum sunt).

Asta da raspuns inteligent. Ma duc sa-i dau niste vin repede lu' fi-miu ca nu cumva la maturitate sa ajunga vreun criminal .

Karina + Bogdanel

2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Conchita pai tocmai ca nu e asa, sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.
Am pomenit si eu si alte fete despre parintii care fumeaza, despre alimentatia incorecta si alte si alte pacate. Ce conteaza ca sint copii care beau cola cu biberonul? Sa nu pofteasca vreun scolar la spuma de bere!

Ramona, copilul meu are aproape 5 ani si nu stie inca gustul colei, de alcool nici nu pomenesc. Bomboane maninca f.f. rar si asta fiindca i-au dat bunicii sau prietenii. Nici sucurile din comert nu i le cumpar, doar rar Pfanner (fara zahar), sau Teddy (parca). Nici astea nu sint prea sanatoase, dar nu pot sa tin copilul sub un clopot de sticla. Si nu l-am amenintat niciodata, doar i-am spus ca nu sint pentru copii, doar pt. oameni mari. A inteles, desi de fiecare data tot ma intreaba, inca si inca o data. Nici guma de mestecat n-a mincat pina acum vreo luna cind i-a cumparat bunicul. Dar nu ca a vrut el, ci asa a gindit bunicul (chestia asta ma omoara, mai ales cind copilul nu cere, tu de ce ii dai ?!!!). Probabil ca baiatul meu o fi mai intelegator, nu stiu, dar daca stii ca ai un copil pofticios, trebuie sa incerci sa nu-l ispitesti (sa nu bei/maninci in fata lui ceea ce el n-ar avea voie).
Asa ca te rog nu devia subiectul, daca sint impotriva alcoolului dat la copii si nu dezvolt celelalte subiecte mentionate de tine, sint fiindca b.nica discuta despre alcool si nu fiindca sint de acord cu celelalte.
Uite, ca sa fii tu linistita:
- sint impotriva alcoolului dat minorilor;
- sint impotriva colei si a altor sucuri din comert;
- sint impotriva fumatului in prezenta minorilor;
- sint impotriva prajelilor si mincarurilor tip fast-food;
- sint impotriva televizorului si calculatorului in exces la copii;
...
Lista ar putea continua ! N-as putea spune la nici una: "lasa, nu-i nimic ca bea/maninca produsul X, bine ca nu fumeaza, su bine ca nu bea/maninca produsul Y". Dar dintre toate astea, cel mai nociv eu zic ca este alcoolul, ca pe linga facptul ca poate afecta copilului care-l bea, peste citiva ani poate afecta viata altui om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.

pai urmind logica asta inseamna ca pentru evitarea masacrelor din scoli (alea in care vine unul cu pusca si omoara colegi si profesori pe capete) ar trebui sa lasam copiii de 2-3 ani sa se joace nitel cu un pistol incarcat ca sa nu se "scape" la arme cind vor creste...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Siminaf
Poate cineva ma va intreba: la ce bun sa mai traiesti daca nu bei, nu fumezi, nu iesi cu unii sau cu altii, nu te droghezi, etc.

Pai tocmai de aia nu fac nimic din toate astea, ca viata e frumoasa si merita traita, nu chinuita.

Deci as fi oarecum un parinte model? Pentru ca nu am vicii? Pot sa fiu impotriva a ceva care nu poate aduce bine? Sau mai bine taceam.

Siminaf, ce importanta are parerea celorlati despre viata ta ?!
Da, viata e frumoasa si merita traiata. Nu cred ca exist parintele perfect, dar toti parintii sint un model pt. copii lor si la asta ar trebui sa ne gindim. Ce conteaza ce face x si y, din Romania sau America ?! Tu trebuie sa te intrebi doar: e bine ce fac? E bine cum imi cresc copilul ? Eu nu beau (alcool sau cola, nu conteaza), dar ii dau copilului sa bea ? De ce?!

Ramona, daca nu-i dai copilului sa bea/manince diverse chestii, nu inseamna ca esti perfecta ! Dar cind ii dai tu cu minuta copilului sa bea/sa manince aceste lucruri explicatia fiind ca sa nu-i fie copilului pofta, sincer mi se pare inconstienta.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by speed
pai urmind logica asta inseamna ca pentru evitarea masacrelor din scoli (alea in care vine unul cu pusca si omoara colegi si profesori pe capete) ar trebui sa lasam copiii de 2-3 ani sa se joace nitel cu un pistol incarcat ca sa nu se "scape" la arme cind vor creste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:

serios? ia citeste putin aici:
http://www.hotnews.ro/articol_76423-Lideri-mondiali-la-violenta-scolara.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:

Conchita pai tocmai ca nu e asa, sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.

Ramona, scuza-ma, dar nu stiu cine se crede mama Leone aici, avand in vedere ca tu generalizezi spunand ca toti ceilalti parinti isi tin copiii sub presiune si ca intr-o inchisoare. si cand "scapa" de-acasa, tzushti la lucrurile interzise. niste portii mici de droguri nu le dam, ca sa aratam ce toleranti, modernisti si intelepti suntem? tot asa, ca sa nu scape la borcanu cu heroina cand or fi mari. nu pricep argumentatia asta si pace. sa il nenorocesc de mic cu alcool ca sa nu se nenoroceasca el singur mai tarziu???

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaD spune:

quote:
Originally posted by RamonaD

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by RamonaD

-pentru cei care nu stiu,cei care consuma frecvent alcool sunt alcoolici si nu alcolisti,cum am vazut ca scria cineva mai sus.Scuze,dar nu m-am putut abtine de la remarca.
-nu este o regula sa faci ce ai vazut in familie;de exemplu in familia mea tata "le avea" in tinerete cu bautura,dar mie nu-mi place alcoolul.Acest lucru e valabil si-n cazul fumatului.Cunosc persoane care au incercat sa ia de la parinti,din mediul in care s-au nascut,doar ce e bun.Nu beau si nu fumez desi am vazut asta in familie...asa ca...

copiii mici chiar pot fi curiosi-imi amintesc ca avea cativa ani cand am gustat dintr-un pahar cu alcool,cand nu se afla nimeni in preajma,doar pentru a vedea ce gust are.Nu stiu ce sa zic despre parintii inconstienti care le dau sa guste?!Poate apare vreun psiholog pe aici si ne lamureste cum sta treaba.
-Nici eu nu-i suport pe cei cazuti in patima alcoolului,cu starile lor schimbatoare-de la veselie la cearta si scandal.Sunt atat de previzibili,de penibili...Am vazut si femei baute-sunt atat de urate!!!

"No need to run and hyde/ it's a wonderful,wonderful life..."

Nu e vorba de gustat. Am vazut cu ochii mei parinti care imparteau frateste cu copii de 3-4 ani paharul cu bere. Si nu doar incidente izolate din pacate.

Repet, problema mare nu este ca daca il obisnuiesti cu gustul bauturii va deveni alcoolic mai tarziu ci ca alcoolul, chiar si in cantitati mici, administrat in mod repetat duce la afectarea ireversibila a creierului manifestata prin grade variate de retard intelectual.
Si, evident, ca acest lucru este valabil si in privinta drogurilor.

Cu fumatul lucrurile stau putin diferit.
Inhalarea de fum lateral (fumatul pasiv al copiilor care traiesc in case in care parintii fumeaza) este o cauza directa de bronsita acuta si mai ales cronica, creste numarul de infectii virale ale cailor respiratorii superioare si, probabil, riscul de cancer mai tarziu in viata.
Apoi, cu cat te apuci mai devreme de fumat cu atat afectarea cronica a plamanilor se instaleaza mai repede si cu o evolutie mult mai grava.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

oK,daca esti de acord ca nu e vorba de cei care doar au gustat o gura,doua,iti multumesc si suntem" pe acceasi unda "!Pentru ca eu nu sunt inconstienta si idioata,si i-am permis copilului meu sa guste dintr-un pahar daca a fost curios,repet,sa guste,si asta s-a intamplat intr-o vizita,pentru ca nici eu,nici sotul meu nu consumam alcool.Nu stiu daca sotul meu bea 6 beri intr-un an!Sunt de acord cu cine scria mai devreme despre curiozitate,nu e vorba de pofta,ci de curiozitate.
Gio,ai dreptate cand te referi la impartasanie.Baietelul meu a fost botezat la o luna si jumatate,avea in saptamana botezului 2,850 kg .Dupa botez,care a fost in jurul orei 13.00,a dormit pana a doua zi la ora 9.00.Chiar ma speriasem!Cei aflati in jurul meu incercau sa ma linisteasca,spunandu-mi ca asa e dupa botez,ca somnul asta are legatura cu divinitatea,dar eu cred ca era vorba de lingurita de vin.

Ramona,mamica lui Cosmin-Alexandru.

kARINA,acum ai vazut la ce ma refeream eu?N-am spus niciodata ca sunt de acord cu alcoolul de nicio culoare;copilul meu cat va fi acasa la parinti,sub ingrijirea noastra,va avea parte de cea mai buna educatie pe care i-o pot da eu si tatal sau.Tot ce voiam era acea delimitare intre tipurile de parinti.Ok,de acord,sunt ff multi parinti inconstienti,dar de cele mai multe ori sunt parinti proveniti din alte medii sociale,care au parerile si ideile lor.Mie mi-e sila si de mirosul oamenilor dupa ce consuma alcool..sper ca te-te-am lamurit si ai inteles cam cum gandesc eu.Imi plac oamenii curati la trup si la suflet si nu consider ca am nevoie de alte stimulente pentru a fi bine dispusa ;unii oameni considera consumul de alcool ca fiind distractia suprema.Prefer sa-mi cheltuiesc banii pe altceva,si daca nu am pe ce sa-i bag intr-un cont de economisire pentru copilul meu.Sincer.
In rest,toate bune tuturor si sa auzim de bine!

Mergi la inceput