Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 21
conchita spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Uite aici ce se intimpla cu unii copii:
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1096516,00.html
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona, nu vad nici o legatura intre adolescentii rebeli care se imbata ca nebunii si parintii care dau sa bea sugarilor si copiilor de varste prescolare, desi se stie ca alcoolul la copii afecteaza cu certitudine creierul. sau poate ca exista o legatura pana la urma, poate copiii imbatati de parinti la varste prescolare sunt adolescentii aia pe care ii citezi tu, mai stii?

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Tisina spune:
Ramona J, sper ca nu vorbesti serios, sau ca macar nu te referi la colii. Iar intrebarea mea chiar nu mi se pare deplasata, dar e dreptul tau sa o consideri ca atare.
Ramona J spune:
Conchita pai tocmai ca nu e asa, sint copiii care s-au vazut eliberati de presiunea parintilor. Aia care ii ameninta ca e vai de capul lor daca pun gura pe alcool. Cind se vad scapati de acasa beau pina la loc comanda.
Zau, nu stiu de ce revin la subiectul asta. De fapt beau extrem de putin si foarte rar. Copilul a gustat (e mult spus, si-a inmuiat buzele) de vreo doua ori alcool. Singura chestie este ca imi sare mustarul la reactiile extreme.
Am pomenit si eu si alte fete despre parintii care fumeaza, despre alimentatia incorecta si alte si alte pacate. Ce conteaza ca sint copii care beau cola cu biberonul? Sa nu pofteasca vreun scolar la spuma de bere!
Eu de cind ma stiu am facut exact ceea ce nu aveam voie! Alexandru mai e cum e la capitolul asta, dar Anuta e ca mine - mai rau!
Fiecare ne cunoastem copiii si stim ce anume functioneaza. Daca la noi in casa nu s-ar bea deloc as putea sa-i sperii asa cum o faceti unele pe aici. Ce daca am pus link ca exista studii conform carora vinul sau berea (in cantitati mici) pot aduce chiar beneficii?
Am cerut sa dea cineva un link cu beneficiile fumatului. Mi-a raspuns Sheannamp ca nu-i problema, parintii fumeaza in aer liber linga copiii lor. Probabil wheezing-ul copilului e mai delicat in situatia asta, nu deranjeaza auzul fin al parintelui fumator.
Nu incurajez pe nimeni sa dea alcool copiilor, nu e solutia ideala si nici nu e valabila pentru toata lumea.
Mie mi s-a permis sa gust alcool si uite ca nu beau decit foarte rar. In schimb mi-au tot atras atentia despre pericolele fumatului si intr-o vreme am fost fumatoare de minim un pachet de tigari pe zi. Asa ca eu imi cunosc copiii mai bine si voi aplica metodele care cred eu ca functioneaza mai bine pentru noi.
Va multumesc tuturor pentru grija care ne-o purtati.
anella spune:
Pur si simplu sunt ingrozita,ma simt fara putere si am un sentiment de inutilitate,de lupta cu morile de vant,citesc si nu pot sa cred dar inteleg ceva foarte clar:de asta eforturile mele de a le explica copiilor la care sunt diriginta ,care sunt efectele alcoolului,n au avut si nici nu vor avea nici un rezultat .
De asta copiii isi zambesc complice,de asta dupa o campanie impotriva alcoolului tot vezi copiii ascunzand vreo cutie de bere in buzunar.
Cum ar putea sa aiba vreun efect cuvintele si eforturile mele si ale colegilor mei cand ei se duc acasa si mama le zice (de tata nu mai spun)ca e ok,nu i nici o problem daca gusta si ei"putin",mama stie intotdeauna mai bine.
Atunci hai sa gandim din alt punct de vedere ;daca legea spune ca minorii n au voie alcool si voi le dati alcool fie si o gura-doua,atunci inseamna ca de mici le sugerati ca legea nu trebuie neaparat respectata,ca adica daca legea asta nu trebuie neaparat respectata ,de ce sa respecte alta lege???Cum o sa stabiliti o ierarhie a legilor???Care trebuie respectata mai mult si care mai putin?
Si daca le dam o gura de alcool,de ce sa nu le dam si o tigara ,ca sa vada si sa stie cum e ,pentru a nu fi tentati mai tarziu,sau sa le dam si sa prizeze ceva droguri ca sa stie cum e si sa nu mai faca mai tarziu si sa recunoasca drogurile cand le vad?
Cineva posteaza ceva de bun simt(postarea initiala),de mare ajutor pentru parintii care poate nu stiu asta(poate sunt parinti care nu stiu ca alcoolul e daunator pt dezvoltarea copiilor:fizica si morala)si in loc sa se inteleaga lucrul asta ,oamenii se reped sa combata si sa faca apologia alcoolului.Absolut uimitor!
Adica chiar credeti ca un copil "privat" de alcool,fie si o gura,se considera ca este prea strans tinut in frau?si va dori mai abitir sa guste? hai sa fim seriosi!Nici nu stiu ce sa fac sa rad sau sa plang.
Iar chestia cu fetele tinute in frau care mai tarziu ajung "obiectul" tuturor e chiar ridicola,cunosc n-spe fete cuminti(tinute in frau)care sunt oameni absolut civilizati,echilibrati,fara nici un fel de probleme.
O zi buna!
anella spune:
cand le spuneti ca au voie "putin",cum stabiliti limita?cat inseamna putin si cat inseamna mult?
Le spuneti aveti voie jumatate de pahar nu mai mult?Unul se poate imbata de la jumatate de pahar ,altul poate sa nu aiba nimic.De unde stiti cat inseamna putin si cat mult?
Ramona J spune:
Te asigur ca fiul meu nu era printre cei care-si zimbeau complice.
Ca sa inchei o data, iti multumesc si tie pentru atentia incordata... pardon, acordata. Ma duc sa vad de ale mele.
Siminaf spune:
Am zis ca nu mai scriu. Dar scriu fara legatura directa cu subiectul... subiectului:
Am primit acasa o educatie foarte stricta. Nu am iesit singura cu nimeni (ideea ca "am fost tinuta strins in friu"). Si sint o femeie mindra ca nu a facut lucrul asta (si anume sa zboare din floare in floare). Ca mine mai cunosc multe femei care au fost fete tot la fel. La parintii mei in acasa nu se bea alcool decit - sa zic - de 3 ori pe an. Am baut la viata mea doar licori foarte slabe si foarte putina vreme. Nu m-am mai atins (deloc) de alcool de multi ani. Parintii mei nu au fumat in viata lor. Eu (recunosc) am avut citiva ani in care am fumat. Cu pauze de genul 5 ani de nefumat si iar apucat. Acum nu mai fumez de multi ani. Sotul meu la fel. De droguri nici nu mai amintesc, departe de mine asa ceva, mai ales datorita educatiei mele medicale, care m-a ajutat sa si vad ce inseamna drogurile, nu numai sa invat.
Deci copiii mei pot vedea la noi exemple de ceea ce am vazut si eu la rindul meu la parintii mei.
Poate cineva ma va intreba: la ce bun sa mai traiesti daca nu bei, nu fumezi, nu iesi cu unii sau cu altii, nu te droghezi, etc.
Pai tocmai de aia nu fac nimic din toate astea, ca viata e frumoasa si merita traita, nu chinuita.
Deci as fi oarecum un parinte model? Pentru ca nu am vicii? Pot sa fiu impotriva a ceva care nu poate aduce bine? Sau mai bine taceam.
Ramona J spune:
Pai Simina sintem in aceeasi oala. Tot putin beau si eu, tot atit vor gusta si copiii mei, daca vor.
M-am lasat si eu de fumat si sint casatorita cu prima mea iubire.
Tot ce spun este ca ma calca pe nervi felul in care se exagereaza si fiecare se crede Mama Leone. De unde atita perfectiune, ca pe unde merg nu dau de ea? Numai in lumea asta virtuala.
Diferenta e ca eu ma "chinui" cu un pahar de vin la vreo ocazie, sau chiar la o masa copioasa. Pus in ghilimele pentru ca il consider o placere.
As mai adauga ca parintii mei nu m-au tinut din scurt, au avut doar obsesia anti-fumat. Si a fost singurul meu viciu adevarat.
speed spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Tot ce spun este ca ma calca pe nervi felul in care se exagereaza si fiecare se crede Mama Leone. De unde atita perfectiune, ca pe unde merg nu dau de ea? Numai in lumea asta virtuala.
ramona,bazindu-ma exclusiv pe ce ai scris aici eu am ajuns la concluzia ca diferenta dintre cele doua tabere se rezuma la asta: o tabara crede ca a nu da alcool copilului e ceva ce numai parintele perfect o face iar cealalta tabara considera ca a nu da alcool copilului e ceva basic.si eu consider ca a nu da alcool copilului e ceva basic,de la sine inteles...asa cum nu-mi las copilul sa se joace cu cutitele in loc de cuburi asa nu-i dau nici alcool...pina la perfectiune insa e muuult de mers si nu cred ca cineva ajunge acolo vreodata.