Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by joxy

quote:
Originally posted by b.nica
voi ati observat ca niciun tatic nu a avut curajul sa se bage pe acest topic?

Buna ziua.

scuza-ma joxy, dar prezenta ta a fost timida:spus "pacatul"si no coment;greu de retinut in oceanul dezbaterilor furtunoase.
ar mai fi un tatic,guestus,care a fost off-topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Teodora D., nu cred ca am postat vreodata fraze gen: instinctul meu de mama nu ma inshala... Ba mint. Am scris ceva asemanator odata, cind se discuta despre alaptat si-am zis ceva cam asa: mi-am alaptat copilul 2 ani din instinct.
Iti dau mai multe motive care ma fac sa cred ca fata mea nu va ajunge o fraiera imbatata de toti la chefuri: primul, ca, desi toti am avut acces la alcool, nimeni in neam nu e alcoolic, nici macar bautor curent, deci nu prea are cu cine semana. Doi: pentru ca asa zic statisticile: un copil cu interdictii prea riguroase, are sanse mai mari sa ajunga la un moment dat in extrema cealalta... ia spune, tu nu stii vreo fata care trebuia sa fie la 8 seara acasa, n-avea voie sa poarte mini, machiaj, nustiuce, care atunci cind a "scapat" de-acasa (facultate de obicei) a ajuns "obiectul" tuturor? Zii sicer, eu stiu muuulte. Cu ce a ajutat restrictia impusa de paritii mindri de ei? Fac asemanarea pt ca principial e acelasi lucru, astfel de interdictii ne sunt la indemina ca exemplu, cu alcolul nu prea stim care avea voie sa bea de mic. Trei: pt ca d-aia o educ, fix d-aia ii formez gustul,nu vreau cind o avea 17 ani si-o fi cu unu`, sa-i dea ila nustiuce amestec sa bea si ea (complet proasta, idioata si pe dinafara la capitolu` ista, ca de`, parintii n-au lasat-o sa guste in viata ei...)sa de imbete de la prima inghititura. Va stii, asa cum am stiut si eu si sora mea si verisoarele mele, sa aprecieze un vin bun, sa stie ca vechimea nu inseamna intotdeauna ceva, sa deguste, sa stie care se bea cald, care rece, care la friptura, care la desert... Sa stie sa refuze cind deja a baut prea mult, pentru ca asa a vazut in familie... Toate astea ma fac sa cred ca daca acum ii dau sa inmoaie degetul, nu e nicio crima, nimic grav... ba mai mult...cind va fi mai mare ii voi pune chiar eu putin in pahar, cind vom deschide vreun vin care chiar merita.
In plus, nu neg ca uneori ma mai ametesc (fff rar, e drept, si clar ca nu in fatza ei. Dar beata n-am fost niciodata in viata mea, chiar regret!) sau ca ea odata a furat un pahar cu vin si l-a baut (ha, ha, era un tokai, eram la Budapesta, ce amintiri! Stiti de ce-a furat? Fix pt ca eram in voiaj cu ea prin Europa si sora-mea ma avertizase ca-n tarile astea nu e voie alcool in public copiilor. Nu i-am dat,i-am zis ca e o bautura de oameni mari, ca daca i-as fi zis ca e vin n-ar mai fi inteles nimic, ca ea are voie vin de obicei). E, si atunci, interdictia, fructul oprit..copil tare curios din fire...a furat!

Sheannamp, ma omoroti voi pe mine cu exemplele astea din Europa si State? Ce naiba ii copiati atita? Istia au miere? Ei nu dau (deloc) sa guste. Bun. Si noi (unii) dam. SI? Statistic, tinerii lor sunt mai nonalcoolici decit ai nostri? Mai nondrogati? Hai, lasa-ma. Macar ai nostri nu-si omoara profesorii si colegii (mai bine s-ar lua ei dupa noi, ca se pare ca noi ii educam mai bine, asa cu destu`-n paharu` parintilor cum sunt).

Zau, dragile mele, prea exagerati. Recunosc, un sfert de paharel dat copilului (mic) e muult si nu sunt e acord....deloc! Dar cind zicem ca-i dam sa guste, sa inmoaie un degetel, va enervati atita ... in loc sa va bucurati... ca ramin ai vostri mai destepti...

Gabi si Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Zau, dragile mele, prea exagerati. Recunosc, un sfert de paharel dat copilului (mic) e muult si nu sunt e acord....deloc! Dar cind zicem ca-i dam sa guste, sa inmoaie un degetel, va enervati atita ... in loc sa va bucurati... ca ramin ai vostri mai destepti...

Gabi si Ioana

[/quote]
si daca ai nostri or sa fie mai destepti nu o sa-ti para rau?

sa sti ca alcoolicii nu provin numai din familii cu alcoolici.

este incredibil! tot stau si ma minunez cata inconstienta exista in randul unor mame, care, daca sunt pe acest forum se presupune ca sunt instruite si au acces la informatii mai mult decat multe femei.
este grav ca nu intelegeti ce s-a spus aproape in fiecare pagina(este posibil sa nu fi citit toate postarile)alcoolul chiar si in cantitati mici, distruge celulele creierului!ce puteti sa mai comentati la asa ceva, nu exista negocieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Gabivalceanu, citesc postarea ta si am vaga senzatie ca ne iei la misto. E o farsa, nu, ceea ce povestesti tu acolo?.
Pur si simplu nu pot sa cred ca ceea ce ai scris reflecta realitate.
Sper ca este doar ironie fina nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by b.nica

ar mai fi un tatic,guestus,care a fost off-topic

Guestus nu e tatic. Normal ca a fost off topic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Gabivalceanu, citesc postarea ta si am vaga senzatie ca ne iei la misto. E o farsa, nu, ceea ce povestesti tu acolo?.
Pur si simplu nu pot sa cred ca ceea ce ai scris reflecta realitate.
Sper ca este doar ironie fina nu?

Eu nu cred ca e o farsa. Cred ca a fost de o sinceritate maxima....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Ziceam ca nu mai intru pe topicul asta, dar m-a dovedit din nou curiozitatea vazand ca inca e "in top". Si, optimista din fire, speram ca in atatea pagini, numarul celor care combat administrarea alcoolului la copii sa fie mai mare decat al celor care "le dau sa guste" si se mai si bat cu pumnul in piept pentru asta. Ei, nu a fost asa! Si as vrea sa vin si eu cu o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna orice parinte, consumator sau nu:
DE CE DAM ALCOOL COPIILOR? Care este scopul acestui lucru? Ii dai sa manance ca ii e foame, ii dai apa ca ii e sete, il imbraci daca ii e frig.... dar alcool? Pentru ce? Ca nu inteleg, zau!
As vrea si eu un raspuns, fara rosii daca s-ar putea. Ca eu chiar incerc sa inteleg, asa ca dati-mi o mana de ajutor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai cind e cald face bine o bere rece, iarna e bun vinul fiert. Vezi cit e de util?
Acu' nu stiu daca raspunsul meu te ajuta sa realizezi cit de ridicola e intrebarea ta.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Eu am gustat ocazional spuma de la bere cand eram mica (si nu sunt consecinte :-)), uneori, seara, dupa ce-i culc pe copii sau cand iesim la o terasa cu prietenii beau cu placere o bere sau un pahar de vin, deci nu sunt anti-alcool (in cantitati rezonabile), dar eu nu le dau si nu am de gand sa le dau baietilor mei alcool. Deloc.
Chiar ii spuneam nu demult sotului meu ca, daca ar fi dupa mine, le-as oferi primul pahar cu bere la majorat.
I-am explicat lui Cristi fara sa ma pierd in amanunte ca sunt alimente doar pentru cei mari: alcool, cafea, ceai negru, mancaruri mai condimentate (ii spun doar ca au piper sau ardei iute si nu mai vrea nici sa se uite la ele) si a inteles, n-a insistat si nu cred ca are vreo impresie ca ar fi "fructul oprit". Cand avem musafiri vine si el sa dea noroc cu cana lui cu apa sau suc si e foarte incantat asa. Si este un copil foarte curios, mancacios, incapatanat... Spun asta ca sa nu va imaginati ca am la usa un ingeras care accepta fara impotrivire si fara explicatii detaliate tot ce-i spun. Daca a acceptat el ca nu are voie ciocolata seara, faza asta cu alcoolul a fost floare la ureche. :-)

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Uite aici ce se intimpla cu unii copii:
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1096516,00.html

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput