Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Nu eu am comparat merele cu perele!
De la inceput am fost socata sa vad ca nu numai eu am vazut adulti dand sa bea (nu sa guste) alcool copiilor.
In consecinta numai un caz izolat nu e.
Apoi, eu nu m-am referit nici un moment la gustat spuma de bere odata pe an ci la cei care dau sa bea din paharul lor de fiecare data cand beau si ei.
Am si subliniat diferenta.

In consecinta in SUA daca ii dai sa guste copilului spuma de bere in tr-un loc public sau chiar si acasa (daca esti vazut de "binevoitori") vine Politia si iti da amenda sau te inchide. Iti ia si copilul sau doar te pune in "on probation"?

As fi curioasa acum sa imi spuna ce se intampla in tarile europene in aceasta situatie? De la cineva care locuieste acolo.

Nu de alta dar precis or sa apara voci care sa spuna "ia mai lasa-ma cu americanii aia, noi am crescut cu vin si tuica si uite ce bine am ajuns"

Cu fumatul sunt perfect de acord cu tine Ocebine. Sa fie interzis peste tot. E foarte greu sa te lasi si si mai greu sa ramai nefumator cand vezi ca toata lumea fumeaza in jurul tau.
Dar, vezi tu, daca fumatul parintilor afecteaza strict sanatatea proprie si a copiilor lor, consumul de alcool in cantitati mai mari sau mai mici, dar frecvente, prin efectele sale poate ajunge sa afecteze si existenta mea, a copiilor mei si chiar a intregului popor.
Nu cred ca trebuie sa explic prin ce mijloace.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Se pare ca iti trebuie o incapere etansata de aprox 60 de metri patrati si 10 tigari aprinse ca efectele fumatului pasiv sa fie de 10 ori mai mare decit cantitatea de PM deja existenta in atmosfera.
Probabil mult mai nociv e mesajul subconstient pe care il dau parintii fumatori copiilor.
Acum e greu de estimat daca mintea unui copil poate face diferenta dintre o invitatie pasiva (fumatul parintilor) si una activa (invitatia de a lua o gura de bere). Dar ma gindesc ca daca prima e mai greu de oprit (adictie), a doua ar fi in general un "no brainer" (multe din explicatiile parintilor se rotesc in jurul: dar e simpatic cind are ceva la bord, pofteste copilul, cind eram copil aveam paharul meu la masa, tataia a baut pina la 100 de ani si a murit de indigestie nu de ciroza...etc)
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Se pare ca iti trebuie o incapere etansata de aprox 60 de metri patrati si 10 tigari aprinse ca efectele fumatului pasiv sa fie de 10 ori mai mare decit cantitatea de PM deja existenta in atmosfera.
A

Pai atunci de ce naiba m-am lasat de fumat???? Mai bine ii dadeam inainte, cu uite ca nu-i chiar asa de rau pe cit credeam...zau ca nu fumam in casa...uite ca puteam sa-i si inchid cu mine in baie si nu se intimpla nimic...

http://info.cancerresearchuk.org/healthyliving/harmfulsubstances/airpollutionandradon/
While air pollution may cause up to 3% of lung cancer cases in the UK, smoking causes up to 90%. This means that smoking causes nearly 30 times more lung cancers than air pollution does.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Te-ai lasat ca ti-a zis Alex si bine ai facut ca i-ai aratat ca iubirea e mai mare decit adictia,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Te-ai lasat ca ti-a zis Alex si bine ai facut ca i-ai aratat ca iubirea e mai mare decit adictia,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Nick a fost "capul rautatilor"...si de vazut nu m-au vazut fumind niciodata.
Au vrut sa ma las de fumat pentru sanatatea mea...nu le afecta sanatatea lor...

Vorbim de sentimente sau de realitate? Daca zici tu ca SHS nu afecteaza, eu te cred, ca esti bine informata.

Edit ca sa adauga...pina la urma nu conteaza...
Fiecare sa fac cum vrea si sa creada ce vrea...discutia se reduce la zgindarire personala si la generalizari fara o baza anume...asa ca mai bine ma intorc la oile mele baltate - n-am chef de munca azi...se preconizeaza musafiri din Philadelphia peste weekend, care deja era ocupat cu un BBQ intre prieteni la mine acasa(jur ca nu le dau o bere la fiecare baiet in mina)

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Zic si eu ca si Anamaria si ma retrag de la subiect. In final cu totii avem intentii bune si observ ca nicicare nu sintem perfecti.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Si eu am vazut un caz asemanator (eu sunt "de la mare", poate a fost vorba de acelasi caz, ar fi "bine"). O mamica, pe care imi pare rau ca nu am balacarit-o (nu-mi pasa ca e "copilul altuia", e un copil lipsit de aparare), ii indesa o doza de bere pe gat unui bebe de vreo 7-8 luni. Si mai vine o idioata, ruda, desigur, am recunoscut genele familiei si o intreaba vesela: "ce faci,mai, iar ii dai?"
No Comment...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

N am avut timp sa citesc toate raspunsurile asa ca o sa spun ce cred eu despre asta.Mi se pare o nesimtire crasa,o lipsa de educatie strigatoare la cer sa dai copilului alcool,nu conteaza cat,o gura,doua,trei,un pahar,copilul nu trebuie sa bea alcool deloc.In Romania e o practica obisnuita,din cate am observat:"Lasa draga ,n are nimic copilul de la o gura de vin,da i si lui o gurita ca i este pofta" O tampenie mai mare ca asta n am auzit si din nefericire e un mod de a gandi in Romania(copiii de 5 ani deja pot bea bere la pahar,am vazut si parinti ,foarte multi,care muiau degetul in paharul de vin si l bagau in gura sugarului ca sa guste si el saracul ca sa nu i fie pofta).
Daca cumva indraznesti sa spui ceva iti sare toata familia in cap ca doamne fereste moare copilu de pofta si ce te intereseaza pe tine cum isi cresc ei copilul.
Si alcoolul la adolescenti ma revolta extrem de mult,in conditiile in care stiu ca exista legi care interzic vanzarea alcoolului catre minori,cu toate astea frecvent vad adolescenti care consuma alcool iar la magazine n am vazut vreodata vreun vanzator care sa refuze sa vanda alcool minorilor.
Off topic dar intr o oarecare masura legat de aceeasi inconstienta a parintilor ,la fel de mult ma revolta si parintii,care culmea ,au si pretentii de oameni educati,care in mod constant isi hranesc practic copiii cu sucurile artificiale din comert,movile de dulciuri pline de chimicale,care fac randuri la gogoserii ca sa dea copilului minunata gogoasa prajita in ulei ars de o mie ori s a m d.
Toate astea,in opinia mea,inseamna un abuz clar impotriva copilului,care nu e constient de pericolele din jurul lui(si nici de cele din alimentatie deci),nu are puterea sa se apere si e obligat sa se otraveasca zilnic din cauza inconstientei parintilor lui.
Va doresc o zi minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

quote:
Originally posted by Karina

quote:
Originally posted by Pucku

SI ACU DACA I-AM DAT SA GUSTE SUNTEM DENATURATI?

inconstienti?

stim cu toti efectele alcolului, suntem care-l toleram mai mult sau mai putin, sunt unii care ne spun sa bem cate un pahar pe zi ca face bine, altii ca nu, dar ma intreb oare atunci deci astia care am gustat in copilarie mai mult sau mai puti, depinde de mediul unde am crescut avem toti IQ mic? adica, sa luam cazul romaniei de la tara, dar care a dat tone de inginerii, programatori, profesori academicieni si mai stiu eu catzi alti astia sunt aia care nu baura alcool, iar noi astilalti care nu ne spunem nicicum- nici medici, nici economist , director eram aia cu biberonul de vin/bere/palinka?

ca nu inteleg sa-mi explice cineva.......va rog

Pai DA. Mama care da alcool copilului nu se poate chema decit inconstienta, sau nestiutoare.
Acum daca tie nu ti s-a facut creierul burete fiindca ai baut in copilarie, nu inseamna ca toata lumea poate bea linistita. Si nu generaliza, ca si eu am crescut la tara si in nici un caz nu poti sa spui ca marea majoritatea parintilor de la tara au dat copiilor sa bea din frageda pruncie. Da, sint, au fost si vor mai fii parinti care dau de baut copiilor. Unii nu patesc nimic, dar altii da. Daca tu nu stii, nu inseamna ca nu se poate intimpla.
Eu nu inteleg, de ce sa risti sa pateasca copilul tau ceva ? De ce mai tirziu sa te gindesti: "poate daca nu-i dadeam sa bea cind era mic, nu tragea asa des acum la masea". Nu trebuie neaparat sa fii alcoolic, ajunge doar sa bei regulat mai mult de un pahar. Crezi ca face bine ? Sau daca nu cazi sub masa nu se pune, nu ?

Sint atitea cazuri de oameni care nu pun alcool in gura si sint bolnavi de ciroza, ma intreb daca ar fi baut si alcool din frageda copilarie, care ar mai fi fost speranta lor de viata?
IQ-ul ar trebui sa fie ultima grija a unui parinte care da copilului mic sa bea alcool.

Si sincer, asa cum spunea cineva mai de mult la un subiect referitor la diversificare, ce-i aia sa guste ca pofteste? O fi vreo gravida si pierde sarcina (desi si aici am ceva dubii, dar este alta poveste) De ce sa guste ? Pa-i sa-i dam sa guste si substantele de curatat, de vopsit, etc., sa stie copilul ce gust au.

Eu una as amenda usturator parintii care dau alcool minorilor. Oare de ce exista acea prevedere care interzice vinzarea alcoolului si tigarilor catre minori ? Ca sa le dam noi ? Sau intotdeauna noi sintem mai destepti ?

Referitor la o postare a altcuiva de mai sus, de ce sa nu ma intereseze ce face vecinul ? In citiva ani copilul vecinului creste mare, se urca baut la volan (caci bautura va fi ceva natural pt. el) si da peste mine, peste copilul meu sau peste altcineva? De ce sa nu ma intereseze ?

Putem extinde aceasta problema asupra gravidelor. Unele beau, nu mult, dar beau si in timpul sarcinii. Dar nu se gindesc la acel pahar de bautura, care pt. ele nu e nimic, ce efect are asupra fatului nenascut. Daca altii au facut asa si nu li s-a intimplat nimic nu inseamna ca este bine, iar tie sau copilului tau nu vi se poate intimpla nimic. Daca nu te intereseaza, este altceva. Dar nu incerca sa convingi pe altii ca ceea ce faci tu este bine.

Karina + Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Perfect de acord cu tot ce ai spus,o gandire de mare bun simt si da trebuie sa ne intereseze ce se intampla cu ceilalti iar alcoolul ii afecteaza si pe ceilalti nu numai pe cel in cauza:ex anul scolar trecut,un copil de clasa a 11-a ,din liceul unde predau ,a fost omorat de un tanar "ametit putin' care a facut o "glumita" si s a apropiat prea mult cu masina de acest copil si de colega lui care mergeau pe marginea drumului catre casa,baiatul a murit in doua zile iar fata a avut cateva fracturi grave,si rupturi de organe interne.Dar ce conteaza o gura de alcool...

Mergi la inceput

Referitor la junk food adevarul este cu greu am gasit in Romania un suc care sa nu contina zahar (numai Hohhen C, mai sint si altele probabil, eu nu le-am gasit), cereale care sa nu contina zahar aproape in totalitate (o singura marca avea cam jumatate din carbohidrati erau fibra- Dr Oetcker ), pina si muesli erau 98% zahar, iaurturile Danone aveau toate substantele nocive cunoscute de stiinta (cianura parca lipsea), erau insa o bunatate de iaurturi naturale (Zulu sau pe-acolo). Cel mai sanatos aliment din multe supermarketuri au ramas tot pufuletii. Din fericire, in Romania se gateste in majoritate acasa

A

Mergi la inceput