Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 18
stefaniya spune:
Cand nepoata mea a facut 5 ani am chemat la ziua ei cativa prieteni apropiati varstei ei.Un pusti prezent la petrecere cand eu ii dadeam suc se stramba si fugea la sticlele cu bere de pe balcon ale taticilor.Mai rau e ca tatal baiatului se amuza chiar daca el in varsta de 7 ani ducea jumatate de bere.Nu exagerez,nu fac poante.Afara de cate ori iesea,erau baietii mari cu berile langa ei si el se ducea si cerea,ii dadeau iar restul se amuzau.Chiar cred ca e o problema la el.
Nu stiu dar zic eu ca sansele sa ajunga un alcoolic sunt destul de mari.Ma uimeste ca din cate stiu eu,hai ca tatal era obisnuit sa bea dar mama era o femeie cu capul pe umeri...sau cel putin asa credeam eu
Aici se gaseste bere cu procent de 1% alcool si e pt copii,in general pt Craciun dar gasesti si pe parcursul anului.Asa ca daca vezi ca ii e pofta cumperi una de-aia si ai terminat balciul iar el e satisfacut.Poate ar trebui sa se importe si in Romania asa cum e sampania pt copii.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
Vichi spune:
Eu nu cunosc vreo familie care are copilasi, in neamul asta roman de alcoolici notorii, care sa cumpere din supermarketuri bere fara alcool sau cu alcool, special pt. copilul sau si sa i-o puna pe masa pt. consum... Chiar nu am auzit/cunoscut asa ceva.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Daca vedeam vreun parinte dandu-i sa traga doua-trei fumuri copilului de 4 ani fii sigura ca as fi fost la fel de scandalizata si as fi luat aceeasi atitudine.
Numai ca nu am vazut decat parinti fumand langa copii dar in aer liber.
In alta ordine de idei, am si eu o intrebare pentru cele care locuiesc in SUA si care nu au nici o problema cu a da copilului sa guste din paharul cu vin/bere/tuica.
Daca sunteti pe o plaja sau intr-un restaurant american si ii dati copilului minor sa guste spuma de bere ce se intampla? Care este reactia celor din jur?
A, si va rog raspunsurile sa nu deturneze discutia la razboiul din Irak sau globalizare. In cazul acesta mai bine nu mai spuneti nimic
Doamne doctor, faceti apologia fumatului in aer liber linga copil? Ala nu e second hand smoking? Fumul il ocoleste pe copil?
http://zwire.com/site/news.cfm?...&BRD=1686&PAG=461&dept_id=41297&rfi=8
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/727912.stm
Am cautat pareri pozitive despre fumat. Nu am gasit. Decit pe forum. Printre medici chiar.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
Primul link nu duce la articolul gasit de mine, dar oricine poate gasi pe net informatii pozitive despre vin de exemplu.
Sheannamp, eu nu beau pe plaja. Unde locuim noi este interzis fumatul in restaurante, din fericire.
M-a socat raspunsul tau ca fumatul in aer liber e OK linga copil, dar daca eu beau un pahar de vin de Pasti sint o mama denaturata, un exemplu negativ pentru copiii mei care isi doresc o mama perfecta. Si vor ajunge alcoolici, prin santuri.
In schimb s-o punem de un astm sau un cancer pulmonar, asa fac parintii responsabili care scuipa in sin cind vad o sticla de bere si isi aprind repede o tigara... in aer liber.
Chiar nu are rost sa-mi mai pierd vremea la subiectul asta.
PS Nu ai spus tu chiar toate astea, am raspuns si altor replici date de persoane din ... tabara ta (expresie intilnita tot printre raspunsuri la subiectul asta)
ocebine spune:
quote:
Ramona, eleganta deturnare de la intrebarea mea.
Jos palaria!
Nu mi s-a parut deturnare...a fost o afirmatie spusa in deplina cunostinta ca este OK sa fumezi in aer liber linga copil...ai scuzat un comportament nociv care...culmea...este impus copilului zilnic, chiar de mai multe ori pe zi.
Se culpabilizeaza la greu 1-2 degete de spuma de bere dar e OK sa fumezi in parc linga copil 4-5 tigari pe zi...si e mai bine sa fumezi cind esti gravida (si poate sa mai bei si o bere mica) ca vorba aia...e mai mare stresul decit efectul zilnic al unei tigari.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Sheannamp spune:
Sa stii ca si eu si sotul meu suntem fosti fumatori. Si medici.
Cred ca ai vazut in postarile mele anterioare ca sunt destul de bine pusa la punct cu efectele adverse ale fumatului.
Cu greu ma abtin sa nu le spun mamicilor/bonelor/bunicilor care fumeaza langa carucior ca ceea ce fac nu e bine pentru sanatatea copiilor. Dar, cantitatea de fum inhalata in aceste conditii este mult mai mica decat cantitatea de alcool (estimata de mine la aproximativ 200 de ml de bere) pe care baietelul respectiv o primea de la mama lui la ora 10 dimineata pe plaja. Avand in minte probabilitatea ca mama respectiva va mai consuma si alte pahare de bere si ca, in felul acesta, cantitatea de alcool ingerata de copil in ziua respectiva nu se va limita la acei 200ml am facut ceea era de datoria mea de medic si de cetatean sa fac: sa ii spun ca alcoolul omoara neuronii la copii, direct proportional cu cantitatea de alcool ingerata.
Si cum acest topic se refera in principal la alcoolul dat copiilor de la varste fragede pe motiv de "lasa ca pofteste, e si el mic, o gura de alcool la fiecare masa nu strica ba chiar face bine" consider ca Ramona incearca sa deturneze discutia.
Eu insa sunt in continuare curioasa.
Ramona, Ocebine, ce se intampla in SUA daca la restaurant sau la fast-food sau la un barbecue parintii le dau sa guste copiilor din berea/vinul lor?
Ce fac ceilalti oameni din jur?
Ati vazut asa ceva pe acolo sau in alta tara europeana acest lucru?
ocebine spune:
De dragul curiozitatii tale, in restaurante este interzis cu desavirsire consumul de alcool de catre cei sub 21 de ani, indiferent de prezenta parintilor. Sper ca te satisface respunsul...eu am mentionat mai sus ca nu sint de acord cu limita de 21 de ani in contextul in care la 18 ani te poti inrola in armata si la 16 ani poti conduce Hummer-ul lui daddy (mult mai periculos si potential mortal scapat de sub control decit o bere la bbq-ul familial).
In fine...tu vorbesti deci de un caz izolat si arunci 200ml in okii celor care sustin un deget de spuma...ceva seamana cu o comparatie intre mere si prune.
Fumatul pasiv (zilnic) este o plaga in Romania...se fumeaza peste tot...daca tot ai vrut o comparatie cu SUA, in NYC nu ai voie sa fumezi NICAIERI in interiorul unei cladiri decit daca este locuinta personala...Iti iei o frumoasa amenda si pentru ca fumezi in masina personala daca se afla minori in zisa masina...Nu ai voie sa fumezi nici macar in barurile de noapte (unde nu vezi picior de minor).
Acuma care sint eforturile in acest sens?
Edit ca sa adaug...parerea mea... aici se baga in aceeasi oala cei care dau ZILNIC de baut copiilor cantitati mari cu cei care OCAZIONAL dau sa guste.
Acuma as fii curioasa sa vad ce procentaj de parinti dau zilnic o bere intreaga copiilor (sa zicem sub 18 ani) cu cei care fumeaza zilnic linga copii lor (si aici includ in parc la aer liber, cind se impinge caruciorul, in sufragerie cind sint musafiri sau doar la baie/bucatarie)...
Si o spun in postura de fosta fumatoare care NICIODATA nu a fumat in casa sau in preajma copiilor.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
Ramona J spune:
quote:
Si cum acest topic se refera in principal la alcoolul dat copiilor de la varste fragede pe motiv de "lasa ca pofteste, e si el mic, o gura de alcool la fiecare masa nu strica ba chiar face bine" consider ca Ramona incearca sa deturneze discutia.
Cine a spus asta? Eu am spus ca a baut copilul cite o gura poate de doua ori pe an. Tu ai facut paralela intre mine si mama care a dat copilului 200 ml.
Eu sint de parere ca fumatul (zilnic) pasiv e mult mai daunator copiilor. Tu zici ca second hand smoking in aer liber e OK, se dilueaza sau asa ceva. Clar avem pareri diferite.
miereamara spune:
Uite aici un link cu ce se poate intampla si care sunt pedepsele, nu stiu daca inmuiatul/bagatul degetului in spuma intra in categoria asta:
http://www.tabc.state.tx.us/leginfo/UnderageLaws.htm
Oricum in multe locuri publice, gen parcuri de distractii, plaje, etc este interzis sa consumi bauturi alcoolice.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara