Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by gabivalceanu

she...wolf... te contrazici, ceea ce pt educatia unui copil e dezastruos: ori alcoolul e grav si interzis...ori asa, pe la 16 ani, ai voie, hai ca nu-i asa grav... ca daca vei fi prostu` petrecerilor?
Nu ma contrazic in general si nici in situatia asta. Am spus ca "daca" ma apuca vreo spaima, dar sa stii ca nu simt nici una vis-a-vis de faptul ca o fetiscana ar incerca sa-i imbete si sa profite de ei. E un scenariu destul de putin probabil. N-am vrut decat sa subliniez ca explicatia "ii dau alcool de la 4 ani ca sa nu se imbete la petreceri la 17" nu sta in picioare. Poate ca n-am reusit sa ma exprim destul de clar. Cealalta explicatie, cum ca a poftit copilul, mi se pare atat de caraghioasa incat nici n-o iau in seama. Alte explicatii n-au fost pe aici sau n-am bagat eu de seama.
Nu sunt naiva, la 17 ani este clar ca nu mai mananca si beau doar ce le da mama si n-am de gand sa-i urmaresc pe la petreceri sa vad ce si cum , dar, daca ajung acasa ametiti si cu o tigara-n coltul gurii n-o sa fac o criza de isterie, dar nici n-o sa ma prefac ca nu vad. Dupa ce-si vin in fire stam de vorba civilizat. :-)
Dar aici nu vorbim despre ce vom face cand vor fi copii nostri adolescenti, ci ce facem acum cand sunt mici si le putem controla alimentatia. Iar eu ma repet, nu, nu sunt de acord cu alcoolul la copii.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Oooo, da, exist, Ramona !
Si pentru ca exist, am sa spun ca am ramas inmarmurita citind astfel de rinduri : "
nu, nu-s pe picior de egalitate. fumatul e mai putin periculos decat alcoolul".
Atfel incit, de acum inainte, de cite ori o sa vad o viitoare mamica stind pe o terasa si pufaind la o tigara cu un pahar de suc in fata, am sa o felicit ca a ales sucul si nu berea care contine alcool, si ca nu a renuntat la fumat, pentru ca acesta are efecte mai putin periculoase asupra viitorului ei copil decit alcoolul !!
Sincer vorbind, deja cred ca subiectul devine aberant !! Si iata si de ce : "Si, daca tot vrem ca ai nostri copii sa nu aiba 'ochelari de cal', ma gandesc ca, tot asa, in spiritul preventiei, sa ii incurajam pe la 12-13 anisori sa faca ceva petting cu cc colegii de sex opus. Asta chiar ca nu le afecteaza creierii ".

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelda spune:

quote:
Originally posted by Pucku

eu am ales sa-mi educ copilul prin explicatii clare si la obiect. ce intelege el nu stiu exact, dar repetandu-i ma gandesc ca o sa mearga
cand are intrebari incerc sa i le explic pe intelesul si sa-i spun povesti cu o mica morala din care sa invete ceva, azi chiar ne-am uitat impreuna la o emisiune despre dust mites si acum ma intreaba cand o sa spalam jucariile de plush si lenjeria si era tare incantata ca i-am promis pernute si plapumica noua

si stie acum ca atuci cand bem alcool ne doare capul si nu e bun la copii si ca se bea incet
si da prefer sa-i explic de fiecare data cand beau un pahar povestea si sa raspund calm intrebarilor ei, si daca o mai roade curiozitatea decit daca are voie sau nu la un degetel, e alegerea mea
si nu incerc sa conving pe nimeni sa faca ca si bine

fiecare copil e unic, si stiu adulti care beau in casa iar copilului nici ca-i pasa de ce-i in pahar, si stiu copii care stau agatati si fac niste scandaluri monstruoase ca nu primesc si ei, depinde si de varsta, si de zi, in ce stare e copilul si altii mii de factori

va urez copii cu multi neuroni, receptivi la incercarile noastre de ai tzine departe de cei rau- alcool, tutun, droguri, filme violente, emisiuni de rasu plansu din romania, desene animate fara cap si coada, internet, chaturi, fitze de smecherasi sau printese, E-uri, cole si margarine, chipsuri si aditivi si noua o viata linistita alaturi de ei in incercarea zilnica de a manca cat mai bio si departe de micile placeri gurmande ale vietii

iar daca sunt care atzi reusit sa nu va abateti in a ispiti coppilu sau satisface curiozitatea si ce-i al adultilor sa ramana numai pt ei si sa dam accesul la tot dupa dupa 21 de ani: bere, cola, tzigari chipsuri....... bravo voua, ceilalti ar fii bine sa ne impartasim ideile si cum ii tzinem departe pe viitor de aceste placerii ale vietzii

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Perfect de acord cu tine. Nu are rost sa mai comentam.

"Draga aelda (vad ca aici ne iubim tare pe forum, ceea ce nu poate decit sa ma bucure), tu oi fi avut un caz in familie, eu am avut citeva zeci de cazuri la psihiatrie, ca sa nu mai spun ca am facut si stagiu, am dat si examen. Dar toate astea palesc desigur in fatza vastei experiente ale celor care posteaza aici."

Scuze, Siminaf, daca te-am jignit cumva. Nu sunt o persoana irascibila si nu am spus "draga Siminaf" cu chef de cearta. Pur si simplu asa vorbesc eu. Despre subiect, imi pare bine ca ai studii, ai dreptate in felul de a aborda subiectul, dar, asa cum am spus si in mesajul meu de la pag 5, este doar parerea mea despre subiect si nu am postat aici sa ma cert cu cineva, ci doar sa-mi spun parerea.
Scuze inca o data.

Eu nu prea am timp sa stau pe net, dar nici nu voi mai intra pe site pentru ca totdeauna este cineva care critica ce a scris altcineva. Am crezut ca pe un site pentru mamici se cer pareri despre anumite situatii si nu postam sa ne criticam una pe alta.

Cineva va spune ca sunt noua pe site si nu-mi veti simti lipsa. Asa o fi si nu imi mai pasa.

Eu va doresc sanatate multa, voua si copiilor vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by she_wolf
N-am vrut decat sa subliniez ca explicatia "ii dau alcool de la 4 ani ca sa nu se imbete la petreceri la 17" nu sta in picioare. Poate ca n-am reusit sa ma exprim destul de clar.

Ideea cu imbatatul la 17 ani era alta...

Pe de o parte s-a luat in discutie exemplul personal...deci un copil sa NU te vada ca bei (cu moderatie) pentru ca devii un model de parinte depravat si denaturant. Deci un parinte care ocazional la cina se bucura de un pahar de vin cu fripturica este un parinte rau pentru ca arata copilului un exemplu rau (i.e. consum de alcool). Aici era ideea. Sa ne ferim sa aratam consum de alcool. Imi displace cum discutia alunca de la un pahar de vin la cina, acasa si se prezinta cumva o idee ca alunecam de pe scaun beti in fata copiilor.

Daca ascund orice urma de alcool in casa pina are copilul 21 de ani sint mai ferita de pericolul "bingeing" sau mai expusa? Mai ales ca la 21 de ani alcoolul va deveni incredibil de usor de procurat? Comparatia cu drogurile este exagerata.

Cum populatia Frantei sau a Spaniei nu are asa o mare problema cu alcoolismul? Cel putin in Spania (unde inca mai exista pe alocuri siesta) tot omul mai bea un pahar de sangria la prinz si dupa amiaza pleaca inapoi la birou...

Sint doua situatii complet diferite: cei care dau zilnic de baut copiilor sau care se amuza pe treaba asta (bag mina in foc ca asta nu este sigurul defect al parintilor si au numeroase carente in educatie in arii mult mai variate) sau cei care poate o data sau de doua ori au ingaduit ca un copil sa isi inmoaie buzele in spuma de bere si ocazional desfunda un Bordeaux bun...

Si imi plac relatarile martorilor la asemenea intimplari nefericite dar care nu au avut taria de caracter sa spuna ceva cu voce tare...mai bine o birfa mica in spate decit o doza de curaj.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by alice2004

Sincer vorbind, deja cred ca subiectul devine aberant !! Si iata si de ce : "Si, daca tot vrem ca ai nostri copii sa nu aiba 'ochelari de cal', ma gandesc ca, tot asa, in spiritul preventiei, sa ii incurajam pe la 12-13 anisori sa faca ceva petting cu cc colegii de sex opus. Asta chiar ca nu le afecteaza creierii ".

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Serios? Si cam de ce devine aberant?
Cred ca am putea sa comentam, folosindu-ne de petting, pana unde sunt dispusi parintii sa mearga cc cu experimentele si o educatie 'deschisa', vis-a-vis de ceva considerat totusi in neregula.
Sa concluzionez oare ca cc gustatul din fructul oprit, trebuie interzis doar in momentul in care gustatul produce placere copilului?

De ce adultii beau alcool? Pentru ca le place gustul anumitor bauturi si pentru ca, cateva guri de alcool ii ajuta sa se detensioneze, creandu-le o senzatie placuta, de relaxare.
Intrebare: daca ati sti ca inghititura aia de alcool pe care o permiteti copilului, i-ar creea senzatia aceea placuta de relaxare, i-ati mai permite sa bea a doua oara?

Si, daca tot ardeti asa, olecuta, degetelele copilului (cu fierul de calcat ), de ce nu ii dati sa traga in piept un fum de tigara?
E cea mai grozava preventie pe care o puteti face: n-o sa-i mai trebuiasca tigari in viata lui.

Si, nu, nu vad nici o diferenta intre o gura de alcool si un fum de tigara netras in piept. Cred ca efectele negative ale unui fum de tigara netras in piept, sunt egale cu efectele negative ale molfairii a 2 bucati de pastrama afumata, si mult mai mici decat ale unei guri de alcool asupra ficatului, de ex.

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelda spune:

Nici o aluzie la tine Siminaf!
Vorbeam asa in general despre situatia de pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by denizel
De ce adultii beau alcool? Pentru ca le place gustul anumitor bauturi si pentru ca, cateva guri de alcool ii ajuta sa se detensioneze, creandu-le o senzatie placuta, de relaxare.
Intrebare: daca ati sti ca inghititura aia de alcool pe care o permiteti copilului, i-ar creea senzatia aceea placuta de relaxare, i-ati mai permite sa bea a doua oara?

Personal, imi place sa am un pahar de vin foarte bun duminica la masa (nu chiar in fiecare duminica ca ceea ce imi place mie este destul de scump)...Imi place la Anul Nou sau la o aniversare sa am o sticla de sampanie buna in frigider...Imi place sa am o margarita rece-rece cind am invitati la un bbq si ne tolanim linga piscina sun un soare torid de iulie.

De ce? Pentru gust, pentru perfecta combinatie cu o cina buna, pentru aroma...

Este o mare diferenta intre o litra de vodka dupa ce am iesit de la servici in fiecare seara si un Perrier Jouet la aniversarea de casnicie ...

Am 32 de ani si NICIODATA nu am fost beata...nici macar ametita. Nu cunosc senzatia.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by denizel

Serios? Si cam de ce devine aberant?

Iata de ce ziceam ca devine aberant si ne pierdem in calculat probabilitati ... am sa iti raspund retoric - dar daca ai sti ca gurita aceea pe care i-o dai o sa il faca sa nu mai guste alcool nu pentru restul vietii, dar pentru o perioada destul de lunga pina ce copilul va deveni constient el singur de efectele nocive ale alcoolului, i-ai permite-o ?
In "poate" si "ce ar fi daca" ne putem pierde pina poimarti ...
Si zau ca nu facem nici un bine nimanui !

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

AnaMaria, cred ca m-ai inteles! Eu nu vorbeam despre imbatat aici. Doar nu te poti imbata din cateva guri de alcool.
Din cate stiu eu, unul din efectele imediate ale alcoolului este o detensionarea.
Poate ca tu nu simti absolut nimic, in afara de gust, atunci cand bei putin alcool. Eu, de ex., daca beau doo guri de vin, gata! m-am detensionat :-)) Pe a treia, nu mai risc sa o beau, ca obtin efectul invers: ma tensionez la loc .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by ocebine

Ideea cu imbatatul la 17 ani era alta...
Sunt pe fuga, dar eu despre asta vorbeam:

quote:
Originally posted by gabivalceanu

Trei: pt ca d-aia o educ, fix d-aia ii formez gustul,nu vreau cind o avea 17 ani si-o fi cu unu`, sa-i dea ila nustiuce amestec sa bea si ea (complet proasta, idioata si pe dinafara la capitolu` ista, ca de`, parintii n-au lasat-o sa guste in viata ei...)sa de imbete de la prima inghititura.

Am inteles ceva gresit?!?

Mergi la inceput