cine mai inoata impotriva curentului?
Raspunsuri - Pagina 20
misha07 spune:
NEVER UNDERASTIMETE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS!!!asadar chiar si cu butonul "ignore" activat sunt un factor de stres" binevoitorii" si " atotstiutorii".Si daca nu te descarci pe ei s-ar putea sa te descarci pe altii.
notquiteso spune:
Cand fiica-mea a lins prima data parchetul, am crezut ca o iau razna, insa m-am calmat intre timp. A mai tras cateva limbutze si pe papucii nostri de casa, pe pereti, usi, geamuri.. de fapt a cam lins toata mobila. Si nu i-am interzis niciodata sa faca asta, asa cum sugerau diverse voci "binevoitoare". Vad ca le tot linge de vreo 4 luni si e bine-merci. La mare am lasat-o sa guste un pumn de nisip sub privirile oripilate ale mamicii de langa mine, care urla din 10 in 10 secunde la fie-sa "nu baga nisip in gura!", in timp ce fetita ei incerca, amarata de ea, sa vada ce gust are nisipul. Grasa a gustat o data, dupa care n-a mai incercat niciodata. Nici atunci la mare, si nici in parc aici in oras. Si-ar mai fi.. fiica-mea cu bulanasele goale, sosete si o bluza subtire cu maneca lunga, ceilalti copii cu caciulite pe cap, 2 bluze, pantaloni lungi si ghete. Asta acu' cateva zile, cand a plouat si a fost mai racoare, dar nu era chiar frig. Ei cel putin nu-i era.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Androix
Hai ca nu mai sunteti deloc impotriva curentului, ati facut deja un curentzel al vostru!power to the people!
Andreea, mama de Filip si Georgia
corect. :-)))Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
misha07 spune:
pana de curand ma consideram "de'a voastra" dar m-ati pus pe ganduri ...cu toate ca eu atragand atentia altor mame asupra greselilor pe care le faceau ( din prostie)am avut rezultate. am reusit sa fac o vecina sa nu mai puna in biberon copilului de 2 ani pepsi ( nu vorbea deloc dar cerea "pesi" cu disperare). Am facut o alta sa renuntze la supa cu " delikat" data copilului de 6 luni si am facut-o sa intzeleaga ca si in ianuarie chiar daca dureaza mai mult imbracatul un copil are nevoie sa iasa la aer. Asadar cu voia (sau fara )voastra am sa continui sa fiu impotriva curentului in felul meu.Numai bine !" NEVER UDERASTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS!
Dorsilia spune:
nu stiu in ce tabara sa ma "introduc", eu sunt mai fara haita asa, asa am ales, asa prefer...imbrac copilul dupa cum imi indica pielicica lui. Cea mica daca e rece o mai imbrac daca e calduta o mai dezbrac. Cel mai maricel imi spune el cum se simte. Eu am mereu o geanta la mine cu haine si groase si subtiri si scutece si servetele ude si uscate si ciorapei si caciulite, gustari sub forma de salate de fructe, sandviciuri, prajiturele de casa sau orice alta chestie comestibila si cat de cat sanatoasa, inclusiv gogosi si pufuleti Arici cu sare, popcorn sau biscuiti din comert. Sotul il numeste "the survival kit" pt ca sunt pregatita pt orice situatie meteo :))
patou spune:
excelent subiectul. si eu inot (da rau de tot :) impotriva curentului, desi nu asta e scopul meu se pare ca n-am ce face.
pe scurt:
- imi las copilul sa se joace in toate baltile pe care le intalneste in calea lui si nu ma supar ca de cele mai multe ori il duc acasa murdar rau de tot (dar foarte fericit)
- il las sa puna mana pe toate porcariile pe care le gaseste pe jos prin parc
- sunt fericita ca-i alergic la laptele de vaca (chiar daca nu ar fi tot nu l-as mai hrani cu asa ceva)
- nu i-am dat niciodata antibiotice
- nu l-am botezat (bunicii nici acum nu si-au revenit :))
- s-au implinit mai mult de 2 ani de cand n-a mai fost la medic
- imi dau cu pumnii in cap ca i-am facut aproape toate vaccinurile
Ce n'est pas l'inconnu qui fait peur, mais la peur de se libérer du connu.
Fomalhauti spune:
quote:
Originally posted by misha07
pana de curand ma consideram "de'a voastra" dar m-ati pus pe ganduri ...cu toate ca eu atragand atentia altor mame asupra greselilor pe care le faceau ( din prostie)am avut rezultate. am reusit sa fac o vecina sa nu mai puna in biberon copilului de 2 ani pepsi ( nu vorbea deloc dar cerea "pesi" cu disperare). Am facut o alta sa renuntze la supa cu " delikat" data copilului de 6 luni si am facut-o sa intzeleaga ca si in ianuarie chiar daca dureaza mai mult imbracatul un copil are nevoie sa iasa la aer. Asadar cu voia (sau fara )voastra am sa continui sa fiu impotriva curentului in felul meu.Numai bine !" NEVER UDERASTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS!
Uite, eu sunt atat de rau "impotriva curentului" incat nici nu va scriu ce fac. Si primesc o groaza de observatii.
Dar eu vad problema asa: cand cineva deschide o discutie, pe un ton amical, e OK. Adica discut, imi spun punctul de vedere. De cele mai multe ori fiecare ramane la parerea ei si nu e nimic in neregula. Dar exista anumite persoane care ti se adreseza: "Da' pune-i copilului caciula, ca e curent langa lac." pe un ton care spune clar ca esti o proasta, habar n-ai...Pe acestea le ignor, dar uneori insista. Pe acelasi ton. Si daca sunt mai multe...
Dar am remarcat si eu ca asta nu se intampla decat in Romania (pardon, aproape numai in Romania)
Fomalhauti spune:
Cred ca am gresit ceva, nu se vede unde se termina citatul si unde incep eu. Eu incep cu "Uite,....."
26octombrie spune:
dragele mele dragi! ce bine e aici, in grupul de pastravi!
am fost la mare!!!
a fost un vis. Hora s-a simtit in paradis. Vremea minunata, cu doua jumatati de zi mai intunecate, un strop de ploaie, in rest vreme de carti postale.
Am fost la festivalul international de bridge, dar numai omul meu a beneficiat, eu am ramas cu mandra. Anyway, totul fantastic da si cu ceva nervi, evident.
Pe plaja, ora 14:00 : zeci si zeci si zeci de copii, dezbracati, in soare. parintii la umbra, ca, deh, soarele arde. Nici un anunt, nici o atentionare cum ca ar fi bine sa fereasca macar copiii, daca pe ei nu. nada. nu cred ca era chiar asa o investitie coplesitoare daca s-ar fi tiparit niste afise de avertisment si s-ar fi pus pe usile hotelurilor. parerea mea. daca, dintr-o suta de parinti, macar 10 faceau cale intoarsa la ora 1, tot era ceva.
In schimb... la 6 seara, pe plaja, cand, dupa mine, e cea mai gustoasa parte a zilei, cand poti sa te harjonesti, sa alergi, sa te joci cu mingea sau, pur si simplu, sa te plimbi, ei bine, la sase neam de copil, ca "s-a racorit"... no comment.
Fiica-mea, dupa ce doua zile a urlat de cate ori o bagam in apa, spre disperarea mea crunta, a treia zi, cand n-am mai luat barcuta de plastic special cumparata, s-a topit de placere si de hohote de ras in apa! ii era frica de barca!! de-atunci, am stat mai mult in apa decat pe uscat (cu batic in cap! si-atat. ea!!)
intr-o dimineata placuta, innorata si cu putin vant, cand noi stateam in fundul gol pe plaja si ne jucam (au mai venit niste prieteni la fel de defecti, cu fetita de aceeasi varsta), treceau pe langa noi femei in tricou cu copii in hanorac, tzatzaind scandalizate. plaja pustie, doar ce se plimbau pe mal, imbracati ca mai sus.
si vad o tipa cu o fetita de vreo 5 ani, in chilotei, intrand in apa! asa mi-a crescut inima incat, intrand si eu sa fac o baie, am intrat in vorba cu dansa si i-am spus ca ma surprinde placut. si imi spune: da, si eu m-am mirat. da stiti, noi venim din germania, poate de-aia suntem altfel decat aici...
in rest totul, v-am spus, de nota zece. am stat foarte aproape de autoservirea de la capatul statiunii mamaia si am mancat toti trei foarte bine de acolo. si borcanelele si-au facut treaba (neincalzite, ca n-aveam unde) cand eram prin alte locatii. nisip n-am mai mancat, s-o fi saturat de cat a balotat in parcul morarilor. am curatat plaja, indeletnicirea favorita a fost adunatul chistoacelor, pe care fie le facea gramajoare pe sezlonguri, fie, daca avea noroc si era rucsacul meu prin preajma, mi le indesa la coltul fermoarului, inauntru...
m-o fi vazut fumand si a gandit ca-mi trebe si alea..
diana, nu cred ca era vorba de sosete in contextul in care le folosesti tu, cu incaltaminte. si eu am vazut SUTE de bebelusi, deci copii care nu se dau jos din carut sa mearga, cu body si sosete, ca e racoare si au picioarele reci. uneori pe cap nu aveau nimic pentru protectie, da aveau sosete.. or fi bune la insolatie, stau si ma-ntreb?! so, in cazul tau, e perfect de inteles si nu cred ca la tine se facea referinta. incearca si cu talc, zic si eu, poate ajuta 
m-am bucurat mult de tot citindu-va, la intoarcere!
ca sa va convingeti, trebuie sa va marturisesc ceva rusinos: in loc sa ma duc la cirese, unde este "acasa" al meu aici, pe desprecopii, am venit ata aici! mi-e putin rushinica..
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
diana21 spune:
Luana, bine ati venit! Ma bucur ca v-ati distrat la mare...cred ca e perioada ideala pt asta, din punctul meu de vedere.
Patou, nu i-ai dat niciodata antibiotice pentru ca, pur si simplu, ai fost norocoasa. Al meu copil a avut o infectie cu Klebsiella la doua luni jumate si una cu E Coli la tre luni (ambele la burtica), n-am avut incotro...Klebsiella este cea care a omorat zeci de nou-nascuti in maternitatea din Ploiesti.
Apoi, au mai urmat si altele...nici la amigdalita pultacee (cu febra 41) n-ai incotro. Din pacate, de cateva ori as fi putut sa le avit, insa am mers pe mana doctorilor...si i le-am dat (degeaba)!
Conchita,
, mai mereu ma trezesc zambind can iti citesc replicile. Ai dreptate, totusi...chiar mi se pare ca acesta al nostru, curentul adica, este si putin...ostentativ, asa! Oricum, citind subiectul asta, ajung la concluzia ca in ambele sensuri sunt greseli mai mici sau mai mari. Unele lucruri pe care eu le fac, sunt considerate greseli, vad ca (am sterilizat biberoanele pana la un ani si ceva), desi eram convinsa ca e bine, ca asa scrie in carti...
Am niste semne de intrebare, nascute din acest subiect:
1. Si totusi, cine hotaraste pana la urma cum e mai bine?
2. Sunt bune sau nu vaccinurile? Poate, peste 20 de ani, toata gasca noastra de "contra", va fi pusa la zid si biciuita pe forumuri tocmai pentru ca le-am facut copiilor nu stiu ce vaccin...
3. E bun sau nu laptele de vaca dupa ce copilul face doi ani? (Dr Spock zice ca nu, ceilalti, ca da)
4. Ducem sau nu copiliul mic (1-7 ani) la control, pus si simplu, o data pe an? (De ex., oftalmologii sustin ca este foarte important sa duci copilul la un banal control la varsta de doi ani)
Si inca ceva...o observatie! Cum e mai bine? Imaginati-va urmatoarele situatii. Canicula, cod portocaliu...
1. bebe sta in casa, cu AC, la 25 de grade, apoi iese afara...seara, evident, la 38....
2. bebesta in casa, fara AC, 36 de grade, insa cand iese seara afara nu e difernta uriasa de temp.
Si daca nu ai bani de AC, ce faci cu un nou-nascut in casa la 36, 37 de grade??? Eu atat aveam in casa pana sa-mi montez AC. Nu mai esti mama inconstienta? E mai de condamnat aia care ii pune caciulita sau sosete afara copilului?
Ma gandesc sa ajungem undeva cu discutia asta, sa invatam ceva, nu sa ramanem suspendati la faza "barfa".
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti
Poze strumfesti