cine mai inoata impotriva curentului?
Raspunsuri - Pagina 19
filofteia spune:
quote:
Apropo de sosete vara...eu sunt una dintre dementele care isi chiunie copilul cu sosete. Si asta pentru ca, de cate ori am scos-o fara, facea rani de-a dreptul deasupra calcaielor, in spate. Nu pot pricepe neam de ce ea pateste asa si altii nu. Inca mai are coji de la ranile pe care le-a facut acu' o luna...si a stat doar cateva ore cu sandalele fara sosete...Asta este! Are numai incaltari Geox, PrimiGi, Elefanten, Avus si Pluto, deci nu e vb de calitate. Asa ca fata mea poarta sosete (din alea scurte), asta e!
Diana din pacate cam asa va fi mereu, nu poti face mare lucru. Asta nu tine de imunitate. Asa sunt eu...doar in cizme nu fac bataturi. Acum m-am invatat si am mereu in geanta plasturi. Asta este... sanatosi sa fim.
Apropo de mancat in parc... o matusa mi-a povestit ca la primul copil, macacios de fel, se uita la mamicile care veneau si dadeau copiilor in parc sa manace, si a spus ca ea niciodata nu va face asta. Si venit al doilea copil si iata ca a fost nevoita sa se duca in parc sa-i dea de mancare.
Eu nu spun ca inot impotriva curentului ci doar ca sunt mai informata.
Androix spune:
quote:
Originally posted by ralcat
Ah, sunteti absolut fermecatoare, mi-era dor de voi.
Daca tot suntem la capitolul nume si de ce i-am botezat asa ca toate celelalte nume sunt mai frumoase numai ce am ales noi suna rau, pe mine m-au intrebat socrii "dar de ce Mihai?, noi cum o sa-i spunem?" asa ca-l alinta "miha". De suna ca bata'n oki dar nu le place lor Mihai. Si el ii corecteaza cu "Mitzu" ca asa il alintam noi ca-i pisoi nazdravan.
Vreau si io la intalnirea inotatoarelor contra curentului, daca are apa ... (merge si lac, nu doar aspersoare) e super, daca n-are apa ... tot super va fi ca ne vedem. Doar ca io nu pot in septembrie ca al meu cupil e fermier inca (adiq la bunici la tzara) si in fiecare we sunt acolo gramada pe el ca mor de dor.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
Mi-e rau! Pe sotul meu il cheama Mihai si tot familionul ii spune Mitzu.

Andreea, mama de Filip si Georgia
she_wolf spune:
Se pare ca si eu inot impotriva curentului desi atunci cand am ramas insarcinata cu primul baiat si nu stiam, normal, absolut nimic despre ingrijirea copiilor, m-am apucat sa citesc tot ce gaseam despre subiectul asta. Asa credeam ca face toata lumea si ca toti avem acces cam la aceleasi surse de informare si ca, in consecinta, vom inota toti in aceeasi directie. :-)
Asadar, nu-i infofolesc, in casa stau doar cu body, atat, pentru ca este cald, pentru afara ii imbrac cam ca si pe mine (si nu-s friguroasa), ii las sa se joace cu pietre, pamant, nisip, bete, frunze etc, dar nu-i las sa manance cu mainile murdare :-), sunt atenta la ce mananca (fara exagerari totusi, adica Cristi a mai mancat un chips, un mezel si ii place la nebunie ciocolata :-)), nu-s de parere ca au ce cauta pe olita pana la un an si jumatate etc etc.
Dar eu locuiesc in Dublin si aici - surpriza! - copii mei sunt printre cei mai imbracati.
Dar macar nu-s vineti de frig. Noroc ca astia nu-si dau cu parerea neintrebati.
Cand ma gandesc cat de scandalizate ar fi babele alea din Ro la vederea bebelusilor irlandezi cu picioarele goale afara in decembrie si cu o inghetata in mana de cand pot sta in fundulet (indiferent de anotimp, dar, oricum, vara irlandeza nu-i ca cea romaneasca, in vara asta nu cred ca au fost mai mult de 20 de grade), mor de ras. 
Sau cum se tarasc in patru labe pe jos prin parc (chiar si dupa ploaie) sau prin magazine.
Rad eu, rad, dar si eu m-am uitat cam lung la toate astea, recunosc. Bine ziceai tu, Luana, intr-un mesaj, trebuie sa fie o masura-n toate. ![]()
quote:Eu le-am sterilizat pana la un an amandurora, asa stiam eu ca e bine, dar sunt ok, deloc bolnaviciosi. Cel mare a racit rarisim, iar diaree sau alte alea n-a avut niciodata. Nici cel mic, dar el e prea mic ca sa-l dau de exemplu. :-) Asa ca s-ar putea ca imbolnavirile sa nu aiba legatura cu sterilizatul.
Originally posted by Siminaf
Conchita, nu am spus ca nu e bine. Mi se pare insa o metoda de "cocolosire". Cine o face - foarte bine. Eu nu am facut-o si nu sint singura. Iar copiii mei chiar nu se imbolnavesc (multumesc Domnului!): nu racesc, nu fac diarei, etc. Din pacate, nu-i ajuta insa si impotriva caderilor si a vinatailor.
Claudia
, Cristi
(16.12.2002) si Radu
(5.08.2006)
carmens spune:
quote:
Originally posted by diana21
,
Exista copii, ca al meu, care nu suporta sandalele direct pe piele. E chiar atat de greu de acceptat??? Are rani care inca se mai vad de luna trecuta. Pur si simplu are pielea extrem de sensibila si o rod incaltarile, indiferent de model. Ei, da, cand e cu slapi, normal ca nu are sosete. La mare a umblat numai desculta pe plaja.
Nu cred ca al meu copil se sufoca din cauza unor amarate se sosete, din alea scurte, scurte, si subtirele...Pentru ca mereu e imbracata exact ca mine, daca eu am maieu cu bretele, la fel are si ea!
Micozele nu apar asa, din senin...copilul meu face dus de fiecare data cand vine de afara.
Al meu copil cere sosete deoarece o deranjeaza praful care-i intra prin sandalute. Si asta de cand am fost la mare. Are o pereche de slapi pe care i-a folosit la mare pe care acum nu-i mai incalta decat cu sosete pentru ca "au nisip " chiar daca i-am spalat de fata cu ea.
Diana incearca sa dai pe sandalute si pe picioruse ianinte de a o incalta cu putina crema ( de fata, de corp) doar putina. Acest sfat l-am primit si eu si a functionat. Eu eram una din persoanele care cand afara erau 30 -35 grade purtam ciorapi sau sosete la pantaloni pentru ca faceam bataturi.
carmen
carmens spune:
A si apropo de innotat impotriva curentului, am incercat si eu sa spun cate ceva ce mi se parea de bun simt la momentul respectiv si am primit replici de genul " Tu nu ai cum sa stii pentru ca nu ai nascut ". Corect nu am nascut dar am un copil pe care il iubesc ca ochii din cap si incerc sa fac tot ce e mai bun pentru el si de aceea ma informez.
Cea mai tare replica venita din partea unei mamici a fost " Ce-ti pasa tie ,Otilia ta este sanatoasa ca ai adoptat-o dar Remus al meu are tot felul de probleme !!!"
Cu astfel de replici nu ai cum sa lupti decat impotriva curentului si eu am ales metoda "ignore"
carmen
emushi spune:
hai, primiti-ma si pe mine in clubul "dezbracatilor"! ca sa zic ca de multe ori fiica-mea e mai dezbracata decat mine, io fiind friguroasa si sensibiloasa din cauza de prea multa cocoloseala...
nu mai inot pre mult imporiva curentului ca (pe bune) nu stiu sa inot nici in apa de ploaie, am mai incercat cateva mici interventii dar ata ete, nu mere si gata...asta pt ca decat sa vb la pereti (ma rog, copaci) prefer sa vb cu fiica-mea, ca si-asa nu-i mai tace gura de ceva vreme...
cea mai "mlastinoasa" apa in care-am incercat sa inot e totusi incapatanata de buni, careia desi ii pup picioarele pt tot ajutorul dat, ...mi-a fost tare greu sa-i schimb mentalitatea (deh, panicoasa de ma cunosc toti dr-ii din judet de cand eram copil, ca tot mamei mele ii venea in minte ca ceva nu-i in regula...sa nu mai zic de infofoleala, ca-mi aduc aminte si-acum caciula alba de blana pe care-am urat-o muuult timp ca m-a confundat cinava cu un baiat
) - asa ca inca ma mai cert cu ea pe diverse teme de "overprotection", dar e macar intelegatoare; mai grav e cand i se pare ca fiica-me ar avea ceva...si eu refuz s-o duc la pediatru s-o consulte (si credeti-ma, a trebuit sa duc muuulta munca de convingere ca e normal cupilu')
http://www.pagina-mirunei.piczo.com
anamaria spune:
Prezent! doar cateva 'perle'... ca sa vezi ca nu esti singura...
la tara: 'vai, mama, pune-i ceva pe el, ca ii e frig, nu are decat cateva zile !' (avea 2 saptamani, sfarsit de iunie, caldura mare, in carut, la umbra, in curte, doar in pampersi...)
la plimbare, in oras, prin septembrie, zi calduroasa ca de vara: ' da-i mama o bluza cu maneca lunga, si o caciulita, raceste saracu!'
'de ce nu-i dai sa guste un pic din aia, un pic din aialalta, vezi cum se uita la tine si intinde mana, pofteste, saracu!' (la sarmale, la bere, la tuica, samd...
)
eu tac si ma fac ca nu aud, indiferent cine e 'binevoitorul' care imi vorbeste... oricum fac ce stiu si ce cred eu ca e bine!
cand vad insa greseli flagrante, copiii de cativa anisori care beau bere 'ca ii place, vezi???' si parintii mandrii de ei ca au asemenea odrasle...
sau alte chestii care intrec imaginatia (suzete muiate in tuica, sa se linisteasca si sa doarma, copii infofoliti in casa, cu caciuli in cap si atmosfera sufocanta, de 28 de grade, ca asa se tin bebelusii...) imi vine sa mor, nu pot sa tac, le zic cateva, asa sa ma racoresc!!!! 
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Androix spune:
Hai ca nu mai sunteti deloc impotriva curentului, ati facut deja un curentzel al vostru!
power to the people! 
Andreea, mama de Filip si Georgia
Balbina spune:
quote:
Originally posted by carmens
A si apropo de innotat impotriva curentului, am incercat si eu sa spun cate ceva ce mi se parea de bun simt la momentul respectiv si am primit replici de genul " Tu nu ai cum sa stii pentru ca nu ai nascut ". Corect nu am nascut dar am un copil pe care il iubesc ca ochii din cap si incerc sa fac tot ce e mai bun pentru el si de aceea ma informez.
Cea mai tare replica venita din partea unei mamici a fost " Ce-ti pasa tie ,Otilia ta este sanatoasa ca ai adoptat-o dar Remus al meu are tot felul de probleme !!!"
Cu astfel de replici nu ai cum sa lupti decat impotriva curentului si eu am ales metoda "ignore"
carmen
Asta chiar mi se pare o lipsa totala de bun simt! Bine faci ca ignori asa replici.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Lucrusoare pentru bb2
ralcat spune:
Mama, fetelor ce harnicute ati fost la scris. Faze cu imbracatul, la bunici. Mai toti din zona au la ei nepotii, copii, prietenii veniti cu copii pe timpul verii. Si cum puiutzii inca sunt prietenosi si nu au probleme de comunicare (ca cei mari, care din varii motive se detesta intre ei si vecinii nu prea socializeaza intre ei) se tot aduna pe la porti si se tot joaca. Evident ca cel mai dezbracat e al meu, incat de cate ori trece cate o babutza p-acolo mi se face cate o observatie "vai mama, raceste baiatu", "pune-i mama caciulitza ca-l trage curentu", "pune-i pantaloni lungi, nu vezi ca-i seara (si era 6 seara si 30 grade)" si altele similare. Si daca tot sunt bombardata sistematic, am intrat in faza de surzenie, baba zice, io ignor.
Dar ce sa va zic, ca fuse una care nu s-a dat ignorata si a chemat-o pe soacra-mea la poarta sa-i zica "invat-o matale sa ingrijeasca copilu, ca vad ca e tanara si proasta". Socara-mea a facut ochii cat cepele, mie mi s-a pus pata ... si cand i-am zis suav ca-i o baba bagacioasa, prost crescuta si ignoranta m-am considerat doamna, ca am fost dragutza si civilizata.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan