cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Diana, eu am spus ca nu le-am sterilizat nici biberoane nici altceva copiilor mei, nu ca ar fi gresit daca altii ar steriliza. Nu mai rastalmaciti ce se scrie, va rog!

Laptele de vaca nu este bun, este foarte bun. De ce n-ar fi bun? Mezina mea bea lapte de vaca integral (nu 3%, cum e in Ro) cam de pe la 1 an si jumatate. Intii a baut mai putin de vaca si mai mult formula, pina cind ea singura a exclus formula din alimentatia ei. Asa ca acum, la 1 an si 9 luni bea numai lapte de vaca. Si arata chiar bine pentru virsta ei. Nu mai zic ca nu s-a imbolnavit decit o data in vietisoara ei si nici atunci cine stie ce.

Chiar, care ar fi argumentele impotriva laptelui de vaca???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Siminaf, uite ce zice dr. Spock:

pag. 336, editia a VII-a

"Eu nu mai recomand demult produsele lactate dupa varsta de doi ani. Bineinteles, era o vreme cand laptele de vaca era considerat foarte bun. Dar cerecetarile, impreuna cu experienta clinica, au fortat medicii si nutritionistii sa regandeasca aceasta recomandare. Este o zona in care exista dezacorduri intre oamenii de stiinta, dar sunt cateva puncte asupra carora toti sunt de acord. In primul rand, alte surse de calciu ofera mai multe avantaje pe care produsele lactate nu le au. Majoritatea legumelor verzi cu frunze si semintele au o forma de calciu care este absorbita la fel sau un pic mai bine decat cele din lapte.
La inceput, poate fi surprinzator sa inveti gradul problemelor cauzate de lactate. Cele mai bine stiute, bineinteles, sunt grasimile si colesterolul. In timp ce laptele si iaurtul sunt disponibile in versiuni foarte slabe in grasimi, majoritatea branzeturilor, inghetatelor si alte produse lactate sunt foarte bogate in grsimi - si sunt grasimi din cele mai rele. Grasimile esentiale necesare pentru dezvoltarea creierului se gasesc in uleiuri vegetale. Laptele contine prea putine grasimi din cele esentiale si este bogat in grasimi saturate care provoaca blocaje arteriale si probleme de greutate pe masura ce copiii cresc...alimentele lactate pot impiedica abilitatea copiilor de a absorbi fier si pot cauza mici pierderi de sange din tractul digestiv la copiii mici. aceste probleme, combinate cu faptul ca laptele nu contine fier, pot conduce la deficiente de fier. Pediatrii gasesc adesea probleme de sanatate care sunt agravate sau chair cauzate de produsele lactate. Aceste probleme includ astmul, alte probleme respiratorii, infectii cronice ale pielii. Motivul nu este neaparat o reactie alergica...In sfarsit, pe masura ce copiii cresc, multi vor avea dureri de stomac, balonare, diaree si gaze cauzate de zaaharul din lapte (lactoza). Aceste simptome nu sunt anormale. Ele sunt rezultatul faptului ca abilitatea de a digera zaharul din lapte dispare pentru multi oameni in copilarie. In natura, animalele nu mai beau lapte dupa copilarie, si acest lucru este normal si pentru oameni."

pg 350

"Obisnuiam sa gandim ca laptele de vaca este cea mai buna hrana. Totusi, in ultimii ani, cercetariele ne-au a us informatii care ne-au facut sa ne schimbam parerea. Acest lucru a provocat multe controverse, dar am ajuns ca cred ca laptele de vaca nu este necesar pentru copii...acum cercetatorii studiaza legaturile dintre proteinele ce le contin laptele de vaca si diabetul la copii; in acest moment, aceasta legatura este neclara...Laptele contine, de asemena, urme de estogen, antibiotice si alte substante de care copilul nu are nevoie."

Am pus asta aici pentru ca ma intreba Siminaf si pentru a va intreba si pe voi ce credeti. Ianca bea lapte de vaca. Deci nu incerc sa conving pe cineva de ceva anume, ci, pur si simplu, sa discutam!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Ah, parca ai citat din invatamintele prietenilor nostri vegani! Nu numai ca nu fac bine lactatele, dar chiar timpesc, in caz ca nu stiati. Si ca sa nu te timpim cu totul si cu totii, bine ar fi sa nu mai punem gura pe nici un fel de lactate, nu numai pe lapte.

Btw: eu nu prea pot bea lapte, din cauza de o colita veche si mostenita (tatal meu are exact la fel; si la cit de natural si cirect ne-a hranit mama mea pe fratele meu si pe mine, e ciudat cum de am facut totusi colita; se pare ca genele isi spun cuvintul). Ei bine, desi nu beau lapte de multa vreme, tot sint alergica (teren atopic in familie), tot am avut perioade cu anemie. Iar cu arterele stau foarte bine deocamdata (mai ales ca nici nu mai fumez de aproape 3 ani). Dar probabil ca eu sint exceptia care confirma regula.

Mie personal mi se par cam exclusiviste astfel de pareri. Iar exclusivismul nu duce neaparat la ceva bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Da, si mie mi se pare cam rdical. Drept urmare, Ianca bea lapte (chiar daca e fara lactoza). Daca ne ies bine anlizele de intoleranta, o sa ii dau de toate, telemea, cascaval, iaurt...Nici nu ma apucam sa scriu daca nu ai fi intrebat tu ce argumente are importiva laptelui. N-am zis ca sunt de acord, insa...parca un ghimpe, un semn de intrebare tot a reusit sa-mi produca...

Despre asta era vorba. De unde stim noi ca ce credem noi ca e bine, chiar e bine? Daca peste zece ani se va da verdictul: lapte=tot ce sustine spock in teoriile lui?

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Poze strumfesti

Mergi la inceput

Diana, greu de crezut, avind in vedere ca de sute-mii de ani laptele este folosit in hrana omului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pentru cine are rabdare sa citeasca uite aici un link despre lapte:
http://www.notmilk.com/kradjian.html

E lung, dar sintetizeaza bine problemele legate de laptele de vaca.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Dupa parerea mea, articolul este impotriva oricarui tip de lapte, deci si impotriva laptelui matern, si impotriva lactatelor in general. Mi se pare cam extremist. Nu se prezinta rezultatele unor studii clare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Diana, greu de crezut, avind in vedere ca de sute-mii de ani laptele este folosit in hrana omului.

Laptele dupa varsta de 2 ani a fost introdus in momentul cand omul a domesticit animale si a inceput o bruma de agricultura, nici vorba de sute de mii de ani. Daca e sa ne uitam la rolul laptelui de-a lungul evolutiei omului, cam 2 ani ar fi varsta la care femeia avea un alt copil si cel marisor era intarcat in favoarea nou-nascutului.

Mergi la inceput

Simina, studiile alea le poti gasi pe internet.
Eu cred ca tu ai probleme cu laptele nu pentru ca esti defecta, ci pentru ca laptele nu e aliment potrivit pentru oameni.
Se stie ca laptele produce exces de mucus (se stie, nu? la copii raciti doctorii recomanda sa nu dai lapte). Dar cind nu sint raciti? Atunci nu produce mucus? Ba da, de aia Alexandru facea crize de astm pina nu i-am scos laptele de vaca.
Ca sa nu mai vorbim de hormoni si antibiotice.
Eu nu cred ca sint chiar extremista, dar sint sigura ca laptele nu e alimentul minunat, asa cum a fost prezentat initial.

Mergi la inceput

Nu zice nicaieri ca laptele matern nu e bun, dimpotriva. Unde ai vazut tu asta?

Mergi la inceput