cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Trebuie sa recunosc ca asta cu laptele de vaca care nu e bun nu o stiam.O fii,nu o fii,nu stiu.Eu una nu beau,copilul bea in nestire.Dar stau si ma intreb...parca pina acum citiva ani era nebunia cu colesterolul,acum au descoperit ca de fapt e bine sa ingurgitezi si oarece colesterol.Acum e inceput nebunia cu transfats.
Nu zic nici ca da nici ca nu,dar stau si ma intreb cum o fii bine?
Cind era copil mic ziceau sa incepi diversificarea cu cereale apoi vegetale si abia dupa 8 luni carne;dupa citeva luni am citit ca de fapt e bine sa dai carne mai devreme...Uneori imi vine sa ma iau cu miinile de cap si decid ca poate eu stiu ce e cel mai bine pentru copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai atia se razgindesc in legatura cu toate cele, asa ca fiecare decidem pentru noi, pentru copii si putem doar spera sa nu gresim.
Poate ca reiese din ce am spus ca nu bem lapte. Bem, dar in cantitati mici. Doar Anuta de doi ani jumate nu bea lapte, doar iaurt din cind in cind.
Lui Alexandru i-a trecut alergia si acum bea lapte, dar nu asa mult ca altadata. Caut sa cumpar din cel organic, fara antibiotic, fara hormoni. Mai mult nu stiu ce pot face.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by Siminaf

Diana, greu de crezut, avind in vedere ca de sute-mii de ani laptele este folosit in hrana omului.

Laptele dupa varsta de 2 ani a fost introdus in momentul cand omul a domesticit animale si a inceput o bruma de agricultura, nici vorba de sute de mii de ani. Daca e sa ne uitam la rolul laptelui de-a lungul evolutiei omului, cam 2 ani ar fi varsta la care femeia avea un alt copil si cel marisor era intarcat in favoarea nou-nascutului.

Cine a spus sute de mii de ani???? Am spus sute-mii de ani.

Dar oare citeste cineva inainte de a da raspuns cu quote?!?

Ramona, uite aici, citat din articolul respectiv:

"IT GETS WORSE

Well, at least human mothers' milk is pure! Sorry. A huge
study showed that human breast milk in over 14,000 women had
contamination by pesticides! Further, it seems that the
sources of the pesticides are meat and--you guessed it--
dairy products. Well, why not? These pesticides are
concentrated in fat and that's what's in these products. (Of
interest, a subgroup of lactating vegetarian mothers had
only half the levels of contamination)."

Deci daca nu sintem vegani nu sintem buni. Asta e concluzia. Nu m-a impresionat, sincer. Daca nu ma omor cu mincatul carnurilor, asta nu inseamna sa scot complet si lactatele din alimentatie si sa ajung cu carente, ca se stie ca veganii au carente datorita alimentatiei exclusiviste. Dar asta e doar parerea mea. Fiecare poate face exact cum vrea.

Mergi la inceput

Asta e concluzia ta. Ai citit unde scrie ca breastfed kids sint mai inteligenti?
Eu am tras concluzia ca trebuie sa fim atenti la ce mincam, ca se transmite in laptele matern.

PS Vezi unde zice: Can mother's milk increase intelligence? It seems that it can.
Apoi continua cu un studiu britanic.

Mergi la inceput

Nu cred ca o mamica responsabila nu este atenta la ce maninca atunci cind alapteaza. Dar una e sa eviti mincarurile alergogene sau greu digerabile, si alta e sa excluzi carnurile si lactatele cu totul.

Mergi la inceput

Daca ai deja un copil alergic - eu as exclude lactatele cu totul. Asta ca exemplu.

Mergi la inceput

Ramona, nu ti-am raspuns legat de colita mea si laptele. Eu nu beau lapte de multi ani de zile (nu-mi place gustul, na poftim de vezi motiv! ). Rar cind mai scap cite ceva cu lapte, in nici un caz lapte gol. Nici in copilarie, cam dupa 10 ani, nu am mai baut lapte. In schimb, sint destule fructe si mai putine legume care efectiv ma omoara daca le maninc crude. Semne clare de colita. Si cum in familie avem toti pe linia tatalui meu....

Mergi la inceput

Eu am avut chestia asta cind mincam mere. Dar vad ca intre timp a trecut (de la sine), acum sint iarasi mare consumatoare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:
Originally posted by fdoina
akella, asta am vut si eu sa spun, ca nu se poate stabili de mie povestea ta mi-a amintit de vorbele unui bunic: "ba, tata, sa stii de la mine ca unde-i minte multa-i si prostie, lumea asta cu cat se desteapta, cu atat ii mai proasta"

Asta-i cel mai tare citat pe care-l intalnii eu pe internet pana acum...am ras de m-am prapadit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dragi mamici suparate-pe-vaccinuri :-), ce stiti in legatura cu vaccinul anti-tetanic? Trebuie neaparat ca un copil de 8 ani sa fie vaccinat?
Se schimba cumva datele problemei in cazul in care copilul e genul care mai mereu se zgarie, se raneste, se agata? Stiti voi, un copil cocotzat, alergacios, saricios, etc...:-))

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput