cine mai inoata impotriva curentului?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Aida, eu sunt Sabina si Doina a crezut ca suntem rude pt ca eu am o nepotica de exact 5 ani,la new york, care a avut leucemie si acum e bine.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar totusi ce legatura avea albastrul de metil cu toxiinfectia alimentara data de inghetata si autolimitata prin eliminarea toxicului (inghetata)????

Simina, eu nu am cunostinte medicale, dar nu a fost vorba de o toxinfectie alimentara. singura problema a fost inflamatia gatului. chiar diagnosticul medicului a confirmat, doctorita respectiva a scris faringo-amigdalita...acum eu nu stiu cat de exact a fost diagnosticul, da mi-a confirmat ca acolo era localizata problema, si mi-a dat curaj sa incerc tratament local

pe vremea cand eram noi copii rosu'n gat se trata cu albastru de metil...am citit prospectul si scria ca datorita culorii persistente, reduce numarul de bacterii (cred ca se schimba ph-ul, sper sa nu vorbesc tampenii, ca nu ma pricep)...oricum, cert e ca a dat rezultate...si categoric nu a fost efect placebo

aida, imi cer scuze, uneori mai calc in strachini

Ramona, asa e, sunt cateva mici inexactitati, important era mesajul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by fdoina

quote:
Originally posted by Siminaf

Nu vreau sa pun paie pe foc, dar totusi ce legatura avea albastrul de metil cu toxiinfectia alimentara data de inghetata si autolimitata prin eliminarea toxicului (inghetata)????

Simina, eu nu am cunostinte medicale, dar nu a fost vorba de o toxinfectie alimentara. singura problema a fost inflamatia gatului. chiar diagnosticul medicului a confirmat, doctorita respectiva a scris faringo-amigdalita...acum eu nu stiu cat de exact a fost diagnosticul, da mi-a confirmat ca acolo era localizata problema, si mi-a dat curaj sa incerc tratament local

pe vremea cand eram noi copii rosu'n gat se trata cu albastru de metil...am citit prospectul si scria ca datorita culorii persistente, reduce numarul de bacterii (cred ca se schimba ph-ul, sper sa nu vorbesc tampenii, ca nu ma pricep)...oricum, cert e ca a dat rezultate...si categoric nu a fost efect placebo

aida, imi cer scuze, uneori mai calc in strachini

Ramona, asa e, sunt cateva mici inexactitati, important era mesajul

Intr-adevar nu se poate da un diagnostic pe nevazut. Dar prea usor am auzit dg. asta de "rosu in git", cind la unii este o stare fiziologica, fara a fi nimic inflamat pe acolo. Nu mai zic de antibiotice pentru "rosu in git". Si totusi, inclin sa cred ca de la inghetata a facut o toxiinfectie alimentara. Oricum, bine ca a trecut repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by
Dar am dreptul sa refuz un medicament care se da in necunostinta de cauza. Asa ca daca te oripilez am sa-ti dau niste motivatii poate-ti trece:
1. H.Influenza era de tip B pt. ca este vaccinat impotriva celei de tipA;
2. Nu avea nici un fel de febra si daca totusi avea as fi asteptat rezultatul analizelor....
3. ...analize pe care eu le-am cerut nu mile-a recomandat medicul cum ar fi fost normal inainte de a prescrie un medicament;
4. oricum antibioticul prescris, dupa cum am zis dupa ureche, nu i-ar fi fost de nici un folos ca H. Influenza era rezistent la el.

Si daca ar fi avut febra peste 39 de grade sa fi sigura ca nu alergam la medicul de familie ci mergeam direct la spital. O febra mare implica o infectie in corp si asta o stiu fara sa fiu medic, o stie toata lumea.

P.S - nu se poate sa nu stii ca aici chiar se prescriu antibiotice haotic, fara nici o analiza in prealabil. Nu vad ce asa rau ca eu vreau intai sa fac niste investigatii sa stiu daca si ce tip de antibiotic sa-i dau copilului si sa nu-i dau asa...preventiv?[/font=Georgia]

Nu m-ai oripilat tu personal, ma oripilez in general cind aud de diagnostice/tratamente pe baza de ce am mai citit pe DC sau pe net, fara sa avem cunostintele medicale aferente pt. interpretarea informatiilor..Asta intr-adevar e trist si poate fi chiar periculos (am mai citit de cazuri de imbolnaviri de bb la care mamicile cereau solutii pe forum, ca era w/end, ca si cum spitalele au liber in w/end si nu ai unde sa mergi cu copilul)

1. In schema obligatorie de vaccinare a OMS este HIB, nu stiam ca RO are alta schema
2. Febra nu este obligatorie in caz de infectie virala dar apare in cea bacteriana
3. Nu este obligatoriu sa se faca exudat sau alte analize pt. orice fleac, in RO de-aia e pagubos sistemul asigurari din sanatate, ca acopera orice flesculet de analiza, pe cind pt. cele cu adevarat importante, uneori vitale, trebuie sa scoti sacul de bani (numai in RO am auzit de atitea exudate si antibiograme pt. orice ca te ia cu dureri de cap!)
4. Antibioticul prescris era unul cu spectru larg, pt. a preveni o suprainfectie bacteriana, pt. ca nu se prescrie antibiotic pt. infectii virale.
Si, ca un comentariu la faptul ca in RO se prescriu antibiotice haotic, este o rezultanta a faptului ca oricine se poate trata pe sine sau copilul cu antibioticele de care aude ca ar fi "mai bune", sau "mai puternice", corpul devenind astfel rezistent la banala amoxicilina, ca e "trendy" sa cerem dr. sa ne dea Augmentin, fara sa stim efectele secundare. Insa aici nu e vina celui care cere, ca are scuza nestiintei, e vina celui care prescrie, care inchide okii si-si adoarme constiinta, ca altfel pierde pacientul. Nu e nimioc rau sa ceri investigatii suplimentare, insa ce te faci pina vin rezultatele? Daca se intimpla ceva, Doamne-fereste, ca in cazurile mentionate de mine, pe cine tragi la raspundere mai intii? Pe dr. ca ti-a prescris preventiv un antibiotic, sau pe tine ca ai ignorat cu buna stiinta prescriptia dr? Nu e nevoie sa-mi raspunzi, e suficient ca data urmatoare sa fii mai atenta la "semnele" pe care ni le arata organismul in caz de imbolnavire.
PS. Stiai ca si imbolnavirea cu meningococ are semne asemanatoare cu ale unei raceli banale? Sa nu spui ca bb este vaccinat impotriva celui de tip B sau C, ca exista si alte tipuri si "mutanti", iar de la semne de raceala la semne de meningita e chestiune de ore? Iti spune ceva treaba asta? Mie-mi da frisoane...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by aidaciolac

conchita , adevarat ce spui tu. Din cauza asta am si spus ca primea doar rar. Adevarat ca are si alte recompense la care tinteste si nu este vorba de mancare.

In America , care este situatia ?
Care este gandirea?

Eu cred totusi ca este o interpretare gresita din partea noastra.
La cate studii se fac in zilele noastre , eu nu cred ca nu s-au studiat efectele margarinei ...
Cum scrie la tigari , la alcool ... dauneaza grav sanatatii , eu cred totusi ca daca ar fi gasit ceva concludent , ori ar fi fost interzis , ori ar fi scris un avertisment.

Asa ca ... cum e mai bine?

Aida - mama de pisica mica.

pai, in primul rand ca la McD gasesti liste cu tot ce contine mancarea la ei, ma refer la cate calorii, carbs, bla bla, valorile nutritionale adica.
exista si alte fast-fooduri, dar cu sandvisuri super dietetice si para bibilite, sanatoase, etc. un exemplu ar fi lantul Subway unde iti faci tu sandvisul, alegand dintr-o gramada de vegetale - mie asta imi place. sunt o gramada altele, iar in ultima vreme si-au mai schimbat politica, au introdus produse low carbs, low fat, etc etc.

gandirea se schimba mai greu, insa. in US am inteles ca 54% din populatie depaseste greutatea recomandabila. n-am idee cati sunt obezi din procentajul asta, dar banuiesc ca un rol important il are nu numai industria fast-food, ci si sedentarismul - americanii fiind vestiti ca nu se dau jos din masina decat in marile orase (unde exista trotuare), din cauza distantelor mari. oricum, in ultima vreme s-au declansat campanii peste campanii sustinute si de guvernul central, si de alea locale, si de ong-uri ca sa sensibilizeze populatia legat de riscurile unei diete haotice si a lipsei de activitate fizica. am inteles ca si la gradinite, scoli, univ. s-a inceput introducerea de meniuri balansate la cantinele pentru copii.

cam asta...celelalte fete din US ar putea sa iti dea mai multe amanunte.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as întoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

cu albastrul de metil, pai asta era panaceul pe vremea copilariei noastre, ma mir ca nu va amintiti. :-))

Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Sabina , acum imi aduc aminte.
Multa sanatate nepoticii tale. Ma bucur nespus cand aud vesti bune in asemenea cazuri.

Mergi la inceput

fdoina , nu trebuie sa iti ceri scuze. Suntem oameni si eu personal nu cred ca este cineva pe lumea asta care sa nu calce in strachini niciodata.
Plus ca nu ai spus nimic rautacios.

O zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by conchita

cu albastrul de metil, pai asta era panaceul pe vremea copilariei noastre, ma mir ca nu va amintiti. :-))

Ai dreptate, pe vremuri albastrul de metilen era precum tamaia, bun(a) la toate... Imi aduc aminte cand am facut bube dulci si m-a manjit mama peste tot cu albastru... Ziceai ca-s duhul din lampa lui Aladin...

Mergi la inceput

Albastru de metil.
Da imi aduc aminte ca am vazut o emisiune cu ani in urma , un VIP de pe la noi trata copilul cu albastru de metil.

Daca nu ma insel ideologia este foarte buna la rosu in gat.
Nu stiu de ce nu am folosit pana acum.
O sa incerc!

O zi buna!

Mergi la inceput